Jekyll Island, het geheim achter de Federal Reserve

7242_509732262406046_1633870108_nDe meest recente documentaire van Bill Still over het geldsysteem: Jekyll Island, The Truth Behind The Federal Reserve.

Bill Still gaat in detail in op hoe de Centrale Bank in de VS is opgezet. Dit gebeurde via een ontmoeting van verschillende bankiersfamilies die bij elkaar kwamen op Jekyll Island. Het is een breed verhaal met veel geschiedenis en hij laat zien hoe dezelfde trucs die al eeuwen gebruikt worden door de bankenmaffia in 2013 nog weer eens in Griekenland zijn toegepast. Daarnaast komen ook geldhervormers vanuit verschillende hoeken van de wereld aan het woord waaronder The Positive Money beweging uit Engeland. En legt hij uit waarom je zo weinig hoort over geldhervorming in de wetenschappen en de mainstream media.  Wederom een meesterwerk.


Eerdere documentaires van hem zijn onder meer The Money Masters en The Secret of Oz die inmiddels beide online vrij te bekijken zijn op het internet en Nederlandse ondertitels hebben. Het zijn echte must watch documentaires voor eenieder met een interesse in hoe geld werkt, waar het vandaan komt en wat voor invloed het heeft op ons leven en de economische problemen die we vandaag de dag kennen.

7242_509732262406046_1633870109_n

In Nederland is onsgeld.nu, de Nederlandse partner van de Positive Money beweging, een goede site die veel informatie heeft en een landelijke discussie wil opstarten over geldhervorming in Nederland.

De huizenbubbel, de enorme werkloosheid en de toenemende ongelijkheid worden grotendeels veroorzaakt door de manier waarop geld gecreëerd wordt, door private commerciële banken. Dit moet maatschappelijk bespreekbaar worden voor het te laat is.
– onsgeld.nu

Aanverwante artikelen en informatie: 
-) Website – onsgeld.nu
-) Documentaire – The Money Masters – met NL ondertitels online te bekijken
-) Documentaire – The Secret of Oz – met NL ondertitels online te bekijken
-) The Creature from Jekyll Island – Edward Griffin (gratis te downloaden)
-) De opkomst van een globaal financieel rijk
-) Hoe werkt ons economische systeem eigenlijk?
-) Hoe werkt rente? (deel 1 & deel 2).
-) Bewustzijn over het bankensysteem groeit wereldwijd
-) Schulden, de eerste 5000 jaar
-) 2000 jaar strijd over de controle van het geldsysteem
-) Nederland, wieg van de corporatie en wereldbank
-) Wie vormen het internationale private bankenkartel?
-) De top van de geldpiramide, de Rothschildsmoney-trapEen nieuw gezichtspunt leren kennen? Iets geleerd en/of gelachen?
Overweeg een donatie. Voor details kijk op: La-La-La-La, geld? :)

2 gedachten over “Jekyll Island, het geheim achter de Federal Reserve

 1. Pieter Stuurman

  http://pieterstuurman.blogspot.nl/2011/11/schuld.html

  Momenteel draait alles om schuld. De hele wereld heeft haar aandacht erop gericht. En dat is precies de bedoeling.

  Tegenover schuld staat onderpand. Onderpand beschermt de financier tegen een lener die niet terugbetaalt. Als die lener niet terugbetaalt, vervalt het onderpand aan de financier. Wanneer de financier liever het onderpand heeft dan de aflossing, dan hoeft hij er alleen maar voor te zorgen dat de lener de lening niet kan terugbetalen.

  Al het geld dat er bestaat, is geboren als lening. Alles dat ervan gekocht is, is dus onderpand. Aangezien al het geld geboren is als lening, en er over die lening rente betaald moet worden, is er altijd meer schuld dan onderpand. Dat houdt dus is dat het nooit mogelijk is dat alle leningen worden terugbetaald. Lees verder op: http://pieterstuurman.blogspot.nl/2011/11/schuld.html

 2. Douwe Beerda Bericht auteur

  Interessant nieuws.

  Stichting Restschuld Eerlijk Delen dagvaardt volledig geldstelsel.

  De crisis die onvermijdelijk was in een systeem van schuld en rente, ontstaat doordat banken en overheid een geldsysteem in stand houden dat voor het overgrote deel neerkomt op eeuwige slavernij. Van iedere euro die u uitgeeft stroomt er een deel naar een kleine groep mensen in onze samenleving. Zij worden rijker en rijker terwijl een middenklasse eeuwig ploetert voor hen. Dat geldsysteem hoort niet bij een democratische rechtsstaat. Echter wij hanteren het al veel te lang. En dat terwijl er geen wettelijke basis voor bestaat.

  http://www.geldstelselhervormen.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *