5 spirituele gezichtspunten op homoseksualiteit

gay-rights-rainbow-retro-heart-flag-pride-vintage-grunge-style-30468039Sinds enige tijd vind ik het interessant om als ik een vraag ergens over heb dit thema op de YouTube in te tikken en te kijken wat verschillende inspirerende bronnen van informatie erover te zeggen hebben.

Hier 5 verschillende gezichtspunten van Abraham Hicks, Teal Swan, Bashar, Byron Katie en Channeling Erik op het onderwerp van homoseksualiteit. Is het een keuze, is het iets waar je mee geboren wordt of is het wellicht beide? In deze vijf gezichtspunten komt een boel interessante informatie voorbij over dit onderwerp.

Abraham Hicks ~ The purpose in being born gay (4 min. 44 sec.)

Teal Swan ~ Episode about Being Gay or Lesbian (8 min. 28 sec.)

Bashar Q&A ~ Homosexuality (1 min. 55 sec.)

The Work of Byron Katie ~ Being Gay is Unnatural—Is It True? (39min. 35sec.)

Channeling Erik: Erik’s Insight on Gender and Sex in the Afterlife (23 min. 33 sec.


Mochten mensen zelf nog interessante standpunten hebben op dit thema na het bekijken van deze vijf gezichtspunten laat het weten in reacties.

msnO7Zl

[bol_product_links block_id=”bol_5760739b8228b_selected-products” products=”9200000040006453,9200000000616110,1001004002202150,1001004010661134″ name=”gay” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”009900″ width=”555″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie/vrijwillig abonnement.

Aanverwante artikelen en informatie: 
-) Website Abraham Hicks
-) Abraham Hicks op YouTube
-) Abraham Hicks groep op Facebook (+38.500 leden)
-) Langere interviews met Esther & Jerry Hicks en Abraham

-) Website Teal Swan
-) Teal Swan op YouTube
-) Teal Swan groep op Facebook (+11.500 leden)
-) Langere interviews met Teal Swan

-) Website Bashar
-) Bashar op YouTube
-) Bashar groep op Facebook (+13.250 leden)
-) Langere interviews met Darryl Anka en Bashar

-) Website Byron Katie
-) Byron Katie op YouTube
-) Byron Katie op Facebook (+15.000 leden)
-) Langere interviews met Byron Katie

-) Website Channeling Erik
-) Channeling Erik op YouTube
-) Channeling Erik op Facebook
-) Langere interviews over Channeling Erik

528502_442217415861086_207448208_n

10 gedachten over “5 spirituele gezichtspunten op homoseksualiteit

 1. Elly

  Dit bevestigd voor mij eens te meer, wat ik al denk :
  Dat het allemaal neer komt op socialisering en de druk die wordt uitgeoefend om een bepaalde rol te spelen. Een script voor mannen, een script voor vrouwen.
  De video met Byron Katie heeft me behoorlijk geraakt. Resoneert nogal. Ik zat mee te huilen.
  Wat die man beschrijft en heeft ondervonden , komt in mijn ogen neer op een ‘aanval’ op wat hij in de kern IS. Prachtig om The Work in uitvoering te zien. Ik kan er nog wat van leren, want ik voelde pijn en agressie opkomen in mezelf.
  Een hetero man die tegen een homoseksuele man zegt “go do girly things”…. de stoom komt uit mijn oren…
  Ik kroop bijna in elkaar bij de vraag van Byron Katie wat het was geweest wat echt als een mes in het hart had geraakt. “Ze” hebben mij in weten te sluiten met het ‘feit’ dat mijn ‘niet vrouwelijke’ gedrag voor zoveel verdriet zorgde dat er aan dat verdriet dood gegaan werd.
  Door de jaren heen heb ik uitgevogeld dat het voor het grootste deel draaide om mijn ‘seksuele’ gedrag.
  Beter gezegd : om het veronderstelde gedrag. Aannames en vooroordelen zijn het.
  Ik ben het eens met dat homoseksuelen een spiegel ophouden over die verkrampte en verkreukelde opvattingen over seks en over de opvattingen over wat mannelijk en wat vrouwelijk zou zijn.
  Als je voor je geboorte hebt gekozen om homoseksueel te zijn … good job 😉

 2. Kirsten Erstster

  Sameness is not your friend, diversity is… Amen! Het lijkt wel permacultuur!

  En over je vraag over of je er mee geboren bent of of het een keuze is…. tja kijkend naar de diversiteit zit er natuurlijk een hoop tussen homo en hetero… en dan zijn er nog een hoop verschillende definities van diezelfde worden….. Persoonlijk heb ik bijvoorbeeld best wel biseksuele trekjes, en ik kan ook echt hardstikke verliefd worden op mannetjesmensen, heb vaak mannelijke maatjes en vrienden….

  Uit de diverse testen op dit gebied kom ik ook altijd als biseksueel te voorschijn…. toch ben ik echt helemaal niet in staat om opgewonden te raken van mannelijke geslachtsdelen, en ik kan me zomaar voorstellen dat er definities zijn (misschien vnl volksmond definities) die stellen dat je dan juist niet bi bent….

  1. Douwe Bericht auteur

   Ik vind het wel leuk dat verschillende bronnen hier zeggen dat het een keuze is die je maakt voordat je incarneert. Je wordt dus geboren met je seksuele voorkeur, wat ook de huidige consensus van de wetenschap is op dit moment in de tijd. Maar het is dus en – en inplaats van of – of. als ik deze mensen moet geloven.

   En idd het labeltje is minder belangrijk, vind dit wel een goed advies.

 3. Kirsten Erstster

  En over dat ermee geboren zijn… ik heb niet de indruk dat het een keuze is wat ik hierboven schrijf…. ik kan wel willen dat ik opgewonden kan raken van mannelijke geslachtsdelen…. om diverse redenen…. omdat het heeeeeeeel veeeeeel makkelijker is om een mannetjesmens te versieren, om “gewoon” te willen zijn… enz enz…. Maar dat is gewoon niet zo, en bij het zien van blote mensen vind ik enkel de vrouwen mooi terwijl ik met kleren aan de mannen ook heeeeel errrugg mooi kan vinden, misschien is dat wel de mindfuck.

  1. Douwe Bericht auteur

   Dat is ook mijn ervaring. Er valt niets te kiezen.

   Deze quote van Schopenhauer heeft mij wel geholpen dat te leren inzien.

   Der Mensch kann tun was er will; er kann aber nicht wollen was er will.
   Man can do what he wants but he cannot want what he wants.

   Je kunt dus wel of niet doen wat je wilt, maar je kunt niet willen wat je wilt. En het is in mijn ervaring ook erg waar wat de filmpjes zeggen. Doordat je via je seksuele voorkeur afwijkt van de consensus wordt je al op jonge leeftijd geforceerd een keuze te maken. Volg je de consensus en ga je daarmee recht tegen je eigen innerlijke sturingssysteem en integriteit in of heb je de moed je eigen innerlijke sturingssysteem en integriteit te volgen en je eigen waarheid te leven en durf je op dat punt met de bredere consensus te breken.

   Er staat wat op het spel, je eigen integriteit vs de verwachtingen en goedkeuring van de maatschappij in het algemeen. Je wordt geforceerd hier over na te denken als je een leven kiest met homoseksuele voorkeur.

 4. Kirsten Erstster

  Tja lastig Douwe! Toen ik een jonge student was kon ik me echt niet voorstellen dat een fors deel van de homos (circa de helft?) getrouwd was met iemand van andere geslacht!

  En nu 20jr later ben ik er sort of zelf een! Niet dat ik getrouwd ben, maar k woon al wel 10jr samen met mijn vriend, we hebben de afspraak dat onze relatie niet exclusief is of hoeft te zijn, maar in de praktijk komt het daar wel op neer…. hij had wel ns een vriendje en dat vond ik wel cool, en dat vond hij dan weer erg cool, maar dat duurde maar heel kort. In de praktijk doen we bijna alles samen. Dat is fijn en soms ook even niet, maar feit blijft dat hij er eigenlijk altijd voor me is…. niet iets dat ik graag op wil geven voor iets plats als betere sex. Niet dat ik van hem niet ook een vriendin mag, hoewel hij dat best lastig zal vinden waarschijnlijk, maar dat is gewoon lastig te vinden. De meeste dames willen toch iets exclusiefs en dat heb ik gewoon niet in de aanbieding. Er waar ik bij hem (nu ja hem, errrrruuuggg vrouwelijk man) uitkwam omdat het vonkte en klikte terwijl ik bij vrouwtjesmensen eigenlijk nooit zon succes had…. wordt het nu al helemaal moeilijk om ook een vrouwtjesmens te vinden…. heb online wel eens contact met leuke dames, nota bene via een facebookgroep voor hoogbegaafde queers, leuke gesprekken ook met iemand die getrouwd is maar wel op zoek naar een andere dame, maar dat vind ik dan toch al gauw weer te ingewikkeld omdat haar man i.t.t. die van mij het niet goed vind, het zelfs in hun geloof verboden is, ze daardoor af en toe terugkrabbelt terwijl zij tegelijkertijd ook tijdens internetcontact af en toe al claimgedrag begint te vertonen…. jammer dan liever enkel mijn huidige lief, die niet claimt, maar er wel is….. maar goed wie weet vind ik nog wel eens nog een lief je weet nooit…

  Terugvallen op paraplutermen als queer doe ik wel richting vrienden, niet familie die snappen dat toch niet of niet allemaal en ik ben niet zo familieziek, heb niet zo een behoefte dat soort dingen met hen te delen.

  1. Douwe Bericht auteur

   Het kan een heel avontuur zijn relaties maar geweldig toch als je iemand hebt gevonden waar je zoveel mee kunt delen. En dat je de vrijheid hebt om vanuit die basis zelf verder te leren en te ontdekken. Ik heb zelf een boel geleerd uit deze twee boeken:

   The Ethical Slut:
   http://www.bol.com/nl/p/the-ethical-slut/1001004006271490/

   Sex at Dawn:
   http://www.bol.com/nl/p/sex-at-dawn/1001004010728166/

   Maar in mijn ervaring is er nooit een eindpunt. Hoe Abraham het zegt, you can never get it wrong because you will never get it done. Er is altijd contrast, zaken die je meer en minder plezierig vindt en zodra je inzoemt op hetgene wat meer plezierig is, ervaar je dat en zie je daar ook weer zaken naar boven komen die minder en meer wenselijke zijn en dan kun je weer verder inzoemen op het meest wenselijke van daaruit en zul je ook daarin weer zaken vinden die je minder en meer plezierig vindt.

   Als ik Abraham begrijp is dat nu juist wat voor expansie van dit universum zorgt. Het constante verlangen wat voortkomt uit het ervaren van contrast en zodra je die verlangens aantrekt in de realiteit om te ervaren wordt daarvan geleerd, en vanuit die ervaringen ontstaat weer nieuw contrast en vandaaruit weer nieuwe verlangens, etc. etc. 🙂 Je bent een coschepper van het universeel bewustzijn en dit is de manier hoe we daar allemaal aan bijdragen.

 5. Kirsten Erstster

  Bedankt Douwe voor deze heerlijke reactie! Geen oordelen zoals ik zo vaak ben tegengekomen maar ervaringen delen en kijken vanuit mogelijkheden, top!

 6. Douwe Bericht auteur

  Wellicht ook interessant. De eerste documentaire over homoseksualiteit is recent hersteld en online gezet.

  Van http://www.winq.nl/2015/05/teruggevonden-de-allereerste-docu-over-homoseksualiteit/

  Teruggevonden: de allereerste docu over homoseksualiteit

  The Rejected is de naam van een documentaire die in 1961 werd uitgezonden op tv. Die raakte daarna kwijt, maar is nu volledig online te bekijken.

  In de documentaire worden drie leden van de Mattachine Society ondervraagd. Dat was een van de eerste homobelangenorganisaties in de Verenigde Staten.

  Het was voor het eerst dat homo’s zelf aan het woord kwamen op tv. Tot dusver waren het vooral hetero-experts die ‘de conditie’ van homoseksuelen probeerden te duiden.

  The Rejected had een – zeker voor die tijd – progressieve benadering. Samen met de drie leden van de Mattachine Society probeert de maker van de documentaire bepaalde stereotypes over homoseksuelen te ontzenuwen. Dus krijgen de drie heren vragen voorgeschoteld als: ‘What do other homosexuals think about these so-called queens?’

  Verder doen de heren een oproep om wetten te veranderen waardoor het leven van gays zou verbeteren.

  Hoewel de documentaire taboedoorbrekend is, hebben sommige standpunten een typisch jaren zestig-tintje. Volgens een van de drie waren sommige homo’s niet zo ‘geworden’ als ze op jonge leeftijd heteroseksuele ervaringen hadden gehad. Maar met een vrouw naar bed gaan was nu ook weer geen medicijn om homoseksualiteit mee te genezen.

  https://diva.sfsu.edu/collections/sfbatv/bundles/225539

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *