Alles over Niets – Nederlandse film over Non-dualisme

Ik werd getipt door mijn Esperanto lerares op de leuke website: waarheid.com
De website gaat over Non-dualiteit (Advaita Vedanta).

Het lijkt alsof je een individu bent met een vrije wil. Maar is dat wel zo?
Non-dualiteit zet de wijze waarop we naar de wereld en onszelf kijken volledig op z’n kop. Waar het naar verwijst is dat zowel onze vrije wil als het idee dat je een ‘IKje’ bent, illusoir zijn.

Non-dualiteit, ofwel a-dvaita, betekent geen-twee. Alles is één energie, één bewustzijn en alles gebeurt gewoon, geheel vanzelf.

De site bevat een boel informatie over dit onderwerp in de vorm van teksten, podcast, downloadbare boekjes en onderstaande Nederlandstalige film.


Alles over niets is een film van Nederlandse makelij en nodigt je uit de dagelijkse ratrace los te laten door een geheel andere zienswijze op het leven. Deze eeuwenoude filosofie uit India heet non-dualiteit en is omarmd door o.a. Albert Einstein, Eckhart Tolle en Ramana Maharshi. Wanneer je wordt geraakt door het inzicht, kan alles in je leven ingrijpend veranderen… terwijl daar niets voor hoeft te veranderen.

non-duality

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie/vrijwillig abonnement.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Website – allesoverniets.nl
-) Website – waarheid.com
-) Tekens van leven over de Tao Te Ching

11 gedachten over “Alles over Niets – Nederlandse film over Non-dualisme

   1. Douwe Bericht auteur

    Mooie vent, en polariteit houdt idd. in dat je de ongewenst nodig hebt om duidelijk te krijgen wat gewenst is. Ik zou persoonlijk niets aanbidden, nog de duivel nog god maar gewoon de wereld voor jezelf gaan ervaren.

 1. Elly

  Non-dualiteit kan niet in woorden gegoten worden. Het is nothingness. no-thing-ness. Daar waar alle tegenstellingen verdwijnen.
  Precies wat het plaatje van Lao Tse verwoord 🙂

  Wat Richard11 ook zegt : het filmpje kan sommige mensen helpen, een soort van spiritualiteit 101.
  Voor de rest is het, voor mij, als de klok horen luiden en geen idee waar de klepel hangt.

 2. Wat is waar

  Er wordt alleen maar verteld wat je niet bent. maar ondertussen wel verhalen ophangen over evolutie, gedachten en commentators in je hoofd. Wat is dat dan?
  Ik mag toch hopen dat er nog een vervolg op komt met het antwoord op deze film.
  Over wat je wel bent.

 3. Indigo Pixie

  Ook Bentinho heeft een mening over advaita. Spirituele paden kunnen behulpzaam zijn, maar ze zijn in wezen niet echt nodig wanneer je een rechtstreekse en bewuste connectie hebt met Bron / Hoger Zelf / Infinty. Zelf heb ik de spirituele zoektocht nu ook wat losgelaten en het voelt wel bevrijdend…Als mensheid creëren we spiritualiteit, religies en geloofssystemen precies omdat we de verbinding met Bron / Essentie / Bliss verloren zijn…
  https://www.youtube.com/watch?v=JqiU-0ny89Y

 4. Treowd

  Kan me niet losmaken van de gedachte dat er een soort van draadje dus verbinding bestaat met een soort van hulp of kennis vanuit het Universum. De collective Mind, waarmee het intuitieve gedeelte van je brein in verbinding staat de oorsprong van Je gedachten. Je uiteindelijke beslissingen is dat wat er wordt afgewogen door je intuitief denken. Dat b.v. dit intuitieve zelf ook je bevestigingsmechanisme is of kan zijn voor keuzes die je uiteindelijk maakt. Als gedachten in je onbewuste dus intuitieve Zelf worden ontvangen of gedecodeerd danwel geproduceerd door b.v. verlangens en mijmeringen of andere ideeen die je 24/7 kunt opdoen het zij wakker het zij slapende dan handel je daarop / naar in je leven.
  Deze film hangt voor mij net iets teveel richting het idee dat wij als mensheid helemaal geen inbreng zouden hebben, alles gaat zoals het gaat wordt er verteld. Dat terwijl er behoorlijk wat mensen zijn die hun levens verpesten en kunnen hebben verpest door foute keuzes die men heeft gemaakt in hun leven. Juist door die keuzes ontstaan er levenssituaties die levensveranderend kunnen zijn en ook daadwerkelijk levensveranderend zijn geweest en waardoor b.v. twee broers uit hetzelfde nest toch een totaal andere leven realiseren. Wel leuk in elkaar gespeeld deze film. Kan voor sommigen een eyeopener zijn en een start van het ontwaken.

 5. Hans

  De één neemt de trein, de ander de fiets, auto, tram of benenwagen om op zijn idee, zijn verwachting van bestemming te komen.
  Spiritualiteit behelst de tomtom, de vorm van het vervoer, het idee en de verwachting van de bestemming.
  De bestemming zelf is wie je zelf bent zonder vervoer, tomtom, ideeën en verwachtingen.

  Gebruik je wil om hier vrij van te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *