Wat te doen als negatieve entiteiten / demonen aanvallen?

Rond het kader van channelen en andere vormen van je eigen multidimensionaliteit verkennen komen bij verschillende mensen angsten naar voren. Vooral de angst om negatieve entiteiten tegen te komen en hoe hier eventueel mee om te gaan wordt regelmatig genoemd. Gigi Young heeft hier recent een heldere video over gemaakt waar ze er in detail op in gaat.

No-tree-it-is-said-can-grow-to-heaven-unless-its-roots-reach-down-to-hell.

Bewustzijnsgroei gaat over het constructief integreren van zowel je licht- als schaduwzijden. All That Is bestaat uit zowel het licht als het duister. Het is tenslotte All That Is, not half of what could be. 🙂

Gigi explains how to use experiences with “negative entities” as an opportunity to know yourself better and heal traumas. Negative entities and demons are not gods, they are not all knowing creatures that over power you that you have no control over. They are literal reflections of your own demons. They are you inner demons personified. Don’t let scary experiences keep you from your meditations, astral travel or your sense of peace. It is time to re-write these experiences and remove the stigmas.

Ik vond het perspectef van Gigi Young op deze materie erg nuttig. Zodra mensen begrijpen dat ze alleen maar aspecten van zichzelf tegen kunnen komen dan kunnen ze er in die zin ook verantwoordelijkheid over nemen en dan hoeven mensen zich niet door angst te laten regeren. Het is daarnaast erg praktisch bij het verkennen van deze materie dat mensen in staat zijn hun negatief voelende gedachten te onderzoeken, om te keren en te transformeren.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Angstporno moe
-) Leer je kinderen hoe ze met hun slecht voelende gedachten om kunnen gaan
-) Onderzoek je stressvolle gedachten, leer ervan en verbeter je leven
-) Leer je innerlijke sturingsmechanisme, wat via emoties werkt, beter te gebruiken
-) 10 veelgebruikte manieren hoe mensen zichzelf goed / beter laten voelen
-) Volg je nieuwsgierigheid, interesse en passie met integriteit en zonder verwachtingen
-) Zelf contact maken met je multidimensionale / interdimensionale aspecten
-) Individuele en collectieve realiteit

dragon-yin-yang-large-hi

Van je demonen kun je net zoveel over jezelf leren als van je engelen. Door beide zijden te verkennen en constructief te integreren wordt je meer en meer van jezelf.

16 gedachten over “Wat te doen als negatieve entiteiten / demonen aanvallen?

 1. searano

  Bedankt Douwe, ze weet precies waar over ze praat en ik herken de situaties. Het helpt me om opnieuw nog eens mijn ervaringen te onderzoeken.

  1. Douwe Bericht auteur

   Ja het is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan maar als je begrijpt dat je onderdeel van – All That Is – bent dan kun je alles om je heen zien als een reflectie. Dat gezichtspunt heeft voor mij een boel angst weggehaald omdat ik alleen een stukje van mezelf kan tegenkomen wat ik nog niet kende. Zeker in het begin met zelf channelen oefenen heeft dat inzicht erg geholpen.

   Ik vond Gigi het in deze video ook zeer goed uitleggen hoe we inplaats van bang te worden en ons er tegen af te zetten we beter kunnen kijken wat voor reflectie het is, waarom we het te zien krijgen, hoe het relevant voor ons is en hoe we vervolgens verantwoordelijkheid ervoor kunnen nemen.

   Ben zelf erg blij met Gigi, ze legt een boel zaken heel helder uit die voor mij op dit moment relevant zijn. 🙂

 2. Douwe Bericht auteur

  Een veelgebruikte lucide droomtechniek is dat als je een nachtmerrie hebt en je het bewustzijn genoeg hebt dat je je simpelweg omdraait en datgene waar je bang voor bent en eventueel voor wegrent confronteert en vraagt of het iets voor je heeft. Vaak zal het je dan iets overhandigen en meestal integreer je op dat moment dat aspect van jezelf in de rest van je bewustzijn.

  In lucide dromen wordt dit onderwezen om zo mensen van hun nachtmerries af te helpen maar het is ook zeer effectief in andere vergelijkbare bewustzijnsstaten. Door deze aspecten open te benaderen kwam ik erachter dat ze altijd een zinvolle bijdrage hebben te leveren en die zin een les aan je willen leren maar dat pas kunnen als je ophoudt ervoor weg te lopen.

  Je demoon is vaak simpelweg een stukje van jezelf wat je nog niet onder ogen durft te zien, wat je als het ware hebt gecompartimentaliseerd in je bewustzijn. Door het open te benaderen kun je op die manier de boel herintegreren en wordt je zo meer van jezelf.

 3. Douwe Bericht auteur

  Heb je de video van Gigi bekeken. Zij legt het ook heel helder uit. Met een voorbeeld uit haar eigen ervaring van een demoon die haar regelmatig bezocht en uiteindelijk begreep ze wat het haar precies probeerde te leren.

  Een demoon is altijd een reflectie/kristalisatie van een eigen geloofssysteem wat vaak out of date is en in die zin opnieuw bekeken dient te worden zodat je het kunt gaan herdefinieren. Jij bent altijd de projector van dat geloofssysteem en daarom ben je per definitie dus altijd al sterker dan de projectie die er zelf van schept in de vorm van welke demoon dan ook.

  Bashar heeft een tijd geleden een paar lezingen gegeven over specifiek dit onderwerp van negatieve geloven, hoe ze zich voordoen en je proberen voor de gek te houden en hoe je ze in die zin kunt ontmantelen. De lezingenserie heet The Black Box. – The Black Box Los Angeles, CA – December 2014 En is in verschillende torrentz van Bashar wel te vinden.

  Hier de handout van die lezingensessie van wat er onder meer wordt besproken.
  http://achterdesamenleving.nl/vertaling-gevraagd-bij-dit-artikel-over-negatieve-geloofssystemen/#.VwlmvTCLSUk

  Ik heb deze techniek van de nachtmerrie of demoon confronteren en vragen of het wat voor me heeft zelf meerdere malen toegepast in o.a. lucide dromen en andere staten van zijn en het heeft voor mij heel goed gewerkt. Onder meer een droom waarin twee reptillians probeerden controle over mij uit te oefenen en ik inplaats van bang werd en wegrende ze simpelweg confronteerde en vroeg of ze iets voor me hadden. Op dat moment viel mijn angst volledig weg voor ze en ik had ook geen behoefte om hun te schaden of te domineren waardoor de hele situatie als het ware werd ontmanteld. In een bepaalde zin was het een aspect van mezelf wat gezien en gerespecteerd wilde worden en toen ik dat deed konden we prima met elkaar omgaan.

  Het punt is echter dat je als het ware de situatie moet herkennen en dan voldoende bewustzijn en rationaliteit dient te krijgen in een vaak bizar angstige situatie. Dat is een beetje de moeilijkheid ervan. Maar als dat lukt en je kunt dan simpelweg vragen of het iets voor je heeft dan ga je er een open communicatie mee aan waardoor het aspect van jezelf opeens kan integreren met jezelf inplaats van dat je de afgescheidenheid tussen jou en dat aspect van jezelf in stand houdt.

  Wat ik nu vaak doe als ik tegen iets oploop waar ik negatieve emotie op heb, dus angst of boosheid, of wat dan ook dan probeer ik het te visualiseren en probeer ik er een dialoog mee aan te gaan. Te kijken of ermee te interacteren is. Probeer als het een entiteit lijkt simpelweg te vragen wat het wil, wat het probeert te communiceren etc.

  Je kunt er an sich prima tegen vechten, maar in die zin vecht je tegen een deel van jezelf. Je steekt dan energie in het afgescheiden houden van dat deel van jezelf. En dat is hetzelde als een stressvolle gedachte negeren of proberen er inplaats daarvan positieve dingen te denken. Het punt is dat het altijd terug zal blijven komen als het relevant is omdat het niet iets negatiefs is maar simpelweg een aspect is over jezelf, wat begrepen, wat geintegreerd dient te worden. Zodra dat gebeurt kun je verder groeien. En nog grotere demonen tegen het lijf lopen. 😀

  1. Douwe Bericht auteur

   Als je een intrinsiek onderdeel van – All That Is – bent hoe kan iets dan ooit permanent los van je staan? Daarom is het ook zinloos anderen te veroordelen. Veroordelen is te gemakkelijk, waar kan het naartoe, je kunt niets wat nu bestaat naar het niet bestaande verplaatsen. Je zult dus altijd verantwoordelijkheid moeten nemen ervoor en dan kijken hoe je er op een harmonische manier mee kunt voortbestaan.

   Waar geloof je dat je gebrek aan hebt of kunt hebben in je bestaan? Als je die geloven kunt vinden heb je de basis voor je demonen gevonden. En als je de gebrek gedachten hebt gevonden kun je ze gaan onderzoeken, omkeren, transformeren en je eigen geloven en definities gaan updaten.

   Het moeilijke is dat het zo een bizar simpel proces is. Maar goed negatieve geloven proberen altijd de boel ingewikkeld te maken om zo mensen te overtuigen van hun echtheid. Maar waarheid is altijd simpel. Althans dat is mijn ervaring tot nu toe.

   En van de andere kant, soms zijn demonen ook leuk om te hebben. Het maakt ervaringen mogelijk die zonder gebrek gedachten volkomen onmogelijk zijn. En ieders vrije wil wordt gerespecteerd. Dus vind je het leuk om demonen te hebben blijf dan vrolijk voor ze wegrennen of bevechten. Ben je er klaar mee ga dan kijken wat de gebrek gedachten zijn die erachter liggen en ga je geloven herdefiniëren. Maar een demoon die geintegreerd is komt nooit weer terug dus wees er zuinig mee. 😀

   1. Douwe Bericht auteur

    Ik kan alleen mijn eigen ervaringen delen.

    Verder heeft een eenieder zijn of haar eigen vrij wil en is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen ontwikkeling.

    Ik volg gewoon zo goed mogelijk als ik kan mijn nieuwsgierigheid, interesse en passie. In mijn ervaring is elke reflectie in de buitenwereld die ik als negatief ervaar een signaal dat er in mij iets is wat ik meer in alignment kan brengen. Dat er iets in mij geherdefinieerd kan worden. En als ik dat heb gedaan kan ik daarna vaak weer verder groeien en mijn frequentie hoger krijgen dan als ik daarvoor kon.

    Dit is wat voor mij werkt, ik weet niet of het voor anderen werkt. Dat is ook niet mijn verantwoordelijkheid. Dat is de verantwoordelijkheid van die persoon zelf.

    Gigi Young geeft in deze video heel goed aan dat verantwoordelijkheid nemen om je demonen te hanteren voor veel mensen een stap te ver is omdat ze dan niet langer hun slachtofferrol kunnen blijven vasthouden. Volgens mij slaat ze daar de spijker op de kop.

 4. Douwe Bericht auteur

  Uiteindelijk is alle negatieve emotie altijd gebaseerd op een angst/gebrek gedachte. Elke demoon is dus altijd een soort visualisatie, kristalisatie van een angst/gebrek gedachte.

  Op het moment dat je vanuit je bewustzijn, je hart en je rationaliteit dat geloof of geloofssysteem weet te onderzoeken, het om te keren, het te transformeren dan zal het niet langer een probleem vormen omdat je de les die het je wilde leren geleerd hebt.

  Byron Katie zegt vaak dat we soms slangen zien die ons willen aanvallen maar als we goed genoeg blijven kijken blijkt het altijd een ongevaarlijke stok te zijn.

  Het feit dat mensen als Byron Katie, Bashar, Gigi, Abraham en Bentinho op dit punt allemaal hetzelfde zeggen en ik hetzelf ook zo ervaren heb durf ik in die zin vrij sterk te stellen dat er in die zin niets is om bang voor te zijn in de wereld want het is altijd een deel van jezelf. En waarom zou je bang zijn voor het leren kennen van een nieuw deel van jezelf?

 5. albertina

  Ik vraag me af waarom mensen zo nodig moeten channelen. Je hebt alle antwoorden al in jezelf, luister naar de stem van je hart, luister naar je beschermengelen.
  Channelingen, overal, wat is dit voor raar iets van de New Age Kerk, oppassen geblazen!

  1. Douwe Bericht auteur

   @ Albertina

   Om te beginnen moeten mensen natuurlijk helemaal niets. Gebruik vooral je eigen vrije wil en vrijheid om je eigen keuzes te maken. Volg je eigen nieuwsgierigheid, interesse en enthousiasme!

   Voor sommige mensen leidt die weg van nieuwsgierigheid en passie naar channelen. Maar nogmaals ga alleen die kant op als er een intrinsieke motivatie en relevantie voor je is op dat onderwerp.

   Zoals ik het zie en begrijp op dit moment is channelen simpelweg een vorm van je eigen multidimensionaliteit verkennen. Het hele doel van channelen is dus om met andere delen van jezelf in contact te komen. En als je vanuit die delen kennis naar voren kunt brengen waar je jezelf en eventueel anderen ook mee van dienst kunt zijn dan is dat mooi meegenomen.

   Maar het is volledig aan jezelf wat je wel of niet wilt. Volg vooral je eigen pad.

   1. Douwe Bericht auteur

    Door simpelweg je eigen nieuwsgierigheid, interesse en passie te volgen groei je je bewustzijn het snelst en op de manier die het meest je eigen voorkeur heeft en daarmee ook het meest relevant is.
    Ieder persoon schept daarin zijn of haar eigen pad en er is geen enkel pad beter dan het andere. Juist de diversiteit zorgt voor de leercurve van de oversoul. 😀

    Voor mij zijn Aliëns en Channelen relevant en preferabel maar kan me goed voorstellen dat dat voor anderen totaal anders is. En mochten deze onderwerpen voor anderen wel ooit relevant en preferabel worden op hun pad dan is die informatie dan al breder aanwezig en kunnen mensen er wellicht sneller en gemakkelijker doorheen.

    Maar houdt het vooral leuk voor jezelf, gebruik je eigen vrije wil, luister naar je eigen innerlijke sturingssysteem en volg vooral je eigen resonantie. Er zijn zoveel paden als dat er mensen zijn en niemand is beter in staat dan jezelf om voor jezelf te bepalen wat je voorkeur heeft.

    There is only the understanding of the thing that needs to be taught to every child on the planet, and that is the knowledge that every single individual on this planet is already powerful as he or she needs to be to create any reality desired, without having to be hurt, to hurt yourself, or to hurt anyone else, to get it. That’s how powerful you are.
    ~Bashar – Quest for Truth

  2. Wat is waar

   Albertina, ik ben het volledig met je eens!!

   Ik ontken daar niet mee dat er zowel negatieve (demonen, duivelen) en positieve ( engelen) zijn.
   De negatieve zullen jou of de omstandigheden waarin je leeft beïnvloeden om je bij het Universeel bewustzijn (God) vandaan te halen of te houden. De engelen zullen jou of je omstandigheden zodanig beïnvloeden dat je juist dichterbij of deelgenoot kunt worden van het Universeel bewustzijn. En dat betekent echt niet dat je leven dan in eens één groot feest is. Want dat heeft al velen juist verwijderd van het Universeel bewustzijn.

   Angsten kun je alleen overwinnen door door de confrontatie met waar je bang voor bent aan te gaan. Als je vlucht zal dat waar je bang voor bent altijd blijven achtervolgen. En wat kan er nu in het uiterste geval gebeuren?? Voor zover ik het kan zien dat je gedood of dood gaat. Maar dat is nu juist de enige zekerheid die we in dit leven hebben. Dus gewoon je angst onder ogen zien. De kans dat je er niet minder van wordt is 100%.

 6. Treowd

  Is er wel zoiets als doodgaan ? Is het niet slechts een overgang?
  When one door is closed another will open….
  Het zijn natuurlijke cycli het komen en gaan… als we gaan zouden we dan niet weer komen
  dat lijkt een natuurlijke volgorde te zijn.

  1. Wat is waar

   @Treowd,

   Ik bedoel fysiek dood gaan, sterven.
   Wat er daarna komt dat weet ik in de realiteit waar ik nu in leef niet.
   Maar ik geloof zeker niet dat het met de fysieke dood eindigt.
   Mijn gedachten hoe het leven er na de dood uitziet, heb ik van anderen over genomen.
   Dan blijft het altijd de vraag : “Wat is waar”

   1. Aladin

    Hoe gewoon een mens ook is, ieder mens voelt zich op een of andere manier speciaal en uniek.
    Daarom willen wij niet dat onze geest/ziel of die van onze dierbaren zomaar verdwijnt na de dood. Daarvoor heeft religie de hemel en de hel uitgevonden waar een beloning of straf op je wacht.
    Anders zou het bestaan voor ‘mij’ als persoon, tijdens mijn leven zinloos zijn geweest. Dan heb ik voor niets die vreemde taal geleerd, piano leren spelen of heb ik mij altijd netjes gedragen in de hoop dat mijn karma mij genadig is…

    Maar misschien is het gewoon ons ego en sterft, met het fysieke lichaam ook de persoonlijkheid van ‘mij’. Wat overblijft is de onpersoonlijke levensenergie die je was en altijd blijft en dit vloeit, bij gebrek aan een beter woord, weer terug in het grote geheel.

    Ik vind het idee dat deze onpersoonlijke kosmische energie een zg. Akasha bibliotheek bijhoudt een moeilijk te volgen en onlogische gedachte. Energie kan alleen maar een bepaalde spanning hebben of frequentie. Dat deze energie, zeg voor het gemak even; God, de bibliothecaris als een soort Sinterklaas in een dik boek letterlijk alles noteert vind ik een raar en onnatuurlijk idee.
    Moet je misschien meer zien als de Morphogenetische velden, die gelijke verschijningsvormen voorziet van een soort sturende informatie.

    Maar ja.
    Hoe het dan zit met een bijna dood ervaring? (Lees Pim van Lommel’s boek: Eindeloos Bewustzijn)
    Misschien is het een geleidelijk proces… en verlies je je ‘ik’ pas na een bepaalde tijd, nadat je door de tunnel van licht bent gegaan…
    Als je voor die tijd ’terug’ word gehaald weet je je dingen te herinneren van daar, aan die andere kant.

    Bram Vermeulen over Reïncarnatie. ‘Daar ben ik weer’.
    https://www.youtube.com/watch?v=liANawOuFHc

    1. Wat is waar

     Niemand is gelijk en daarom zijn we allemaal uniek.
     Ik vind een mens niet gewoon., want ik weet nog steeds niet precies wat al zijn mogelijkheden zijn als hij zijn capaciteiten of de capaciteit waar over hij kan beschikken ten volle gebruikt en benut. In wezen ken ik mijzelf nog steeds niet.

     Ik weet dat bij de fysieke dood de ziel gescheiden wordt van het lichaam, maar waar de ziel dan terechtkomt en hoe die verder leeft weet ik niet. natuurlijk heb ik de nodige zaken hierover in filmpjes gezien en gehoord en gelezen ( ook het boek van Pim van Lommel), maar ik heb het niet ervaren dus blijft het uit de tweede hand. Gezien dat de vele verhalen veel overeenkomsten hebben lijkt het mij zeer aannemelijk dat waar is wat er verteld wordt.

     Ik denk dat we een deel zijn van het Universeel bewustzijn (God). De uitdaging voor ons hier op aarde is om ons eigen bewustzijn te laten samenvallen met het Universeel bewustzijn. En in wezen maakt het dan niet uit wat er met je gebeurd als je je lichaam achter laat als je sterft.

    2. Treowd

     Dank je voor het delen van de link. Aladin. 🙂

     ” De eerste wijsheid die je in pacht moet hebben is natuurlijk dat je de wijsheid nooit in pacht hebt ” Bram Vermeulen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *