Conflict in Israël verandert in een globale PR nachtmerrie voor Benjamin Netanyahu

Deze video’s gaan over de situatie in Israël en Palestina van voor het meest recente conflict en hoe de verschillende groepen mensen daar samenleven. Deze informatie is inmiddels via YouTube goed beschikbaar en ik moet zeggen dat ik geen idee had van veel van deze informatie. Ik vond het hartverscheurend om te zien hoe mensen elkaar behandelen daar.

Elk mensenleven is belangrijk. We zijn ten eerste vooral allemaal een onderdeel van het menselijke collectief. Het is gemakkelijk om onszelf als een ingroup te zien en anderen als een outgroup te zien en dan te doen alsof het oké is om anderen als minder dan onze eigen groep te behandelen. Maar dat is een recept wat heel veel lijden als gevolg kan hebben.

Bekijk de videos om een idee te krijgen van de mensonterende omstandigheden waar een boel mensen in leven daar al vele decennia. Lees daarnaast ook eens de comments onder de YouTube filmpjes om de reacties van over de hele wereld te zien.

Is Israel Guilty Of Apartheid Against Palestinians?

How Israeli Apartheid Destroyed My Hometown

Ik heb er geen woorden voor en hoe zijn hier oplossingen voor te vinden?

Als mensen de comments onder de videos bekijken is te zien hoe mensen van over de hele wereld die hiervoor nog weinig van deze situatie bewust waren nu leren wat er precies aan de hand is in deze regio.

Het huidige conflict daar maakt meer en meer mensen bewust van de huidige situatie en dit lijkt te veranderen in een globale PR nachtmerrie voor Netanyahu.

Hier ook een video over de complexe history van de vorming van Israel en de rol van Engeland, de Rothschilds en Europa in deze materie.

How Israel Was Created

Wat er momenteel in Gaza gebeurd kan in mijn ogen niet goed zijn voor welke partij dan ook in die regio. Elk mensenleven is belangrijk. Minimaliseer het lijden en optimaliseer de harmonie.

Andere, aanvullende gezichtspunten en informatie zijn van harte welkom in de comments.

Over de 8 miljard inmiddels.

 

Eén gedachte op “Conflict in Israël verandert in een globale PR nachtmerrie voor Benjamin Netanyahu

 1. Douwe Bericht auteur

  Deze video is ook viraal gegaan en 19 miljoen keer bekeken.

  Traumaexpert en holocaust overlever Gabor Maté over Israël en Palestina.

  En hier ook een uitgebreide uitleg van Noam Chomsky over wat er daar aan de hand is.

  Here’s What You NEED To Know About Gaza’s History w/ Norman Finkelstein.

  Book Review: ‘The Ethnic Cleansing of Palestine’ by Ilan Pappé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *