Cultuur-Barbaren

Dit is een gast artikel van Carlton.

img-mainherbEeuwenlang hebben we lokale gebruiken en lokaal beschikbare mondiale kennis overgedragen. Het is alleen schrijnend hoe weinig er over is van het oorspronkelijke erfgoed. Natuurlijk is er belasting vanaf gehaald door de onderdrukkers, maar ons erfgoed is feitelijk binnenstebuiten gekeerd en met de grond gelijk gemaakt.

Als ik spreek over erfgoed dan doel ik op de tradities die de volkeren hadden. Ik doel eveneens op de kruidenkennis (herbologie). Hedendaags onderschatten we de genezende werking van voeding en dat is zonde. Ook onderdrukking is een thema dat mensen behoort te binden. Onderwijs en opvoeding horen dan ook vanuit het oogmerk der erfgoed te worden uitgevoerd.

We hebben geen erfgoed als onze tradities niet overleven. Er valt zelfs te spreken van een geslaagde infiltratie van het onderdrukkende systeem. Deze infiltratie heet cultuur. Cultuur presenteert zichzelf als een synoniem van traditie. Niets is minder waar!

Cultuur is de moordenaar van traditie of op z’n minst een infectie. Dit resulteert in geslaagde mind-control, omdat we van onze wortels zijn gescheiden. Slaaf van het dualisme. Heen en weer slingerend tussen futiliteiten. Zo is de mens niet geschapen.

Morality-doing-what-is-right-regardless-of-what-you-are-told-obedience-doing-what-you-are-told-regardless-of-what-is-rightWe zijn geboren met een natuurlijke aanleg om goed en kwaad van elkaar te onderscheiden. Hierna zullen opvoeding, omgeving, onderwijs en cultuur deze aangeboren aanleg herschrijven. Generatie op generatie is onze wijsdom achteruit gezet voornamelijk d.m.v. de invloed van cultuur.

Cultuur is gebaseerd op Kapitalisme. Traditie is gebaseerd op Moraal. De keuze is aan ons.

Aanverwante artikelen: 
-) Eerdere artikelen van Carlton op Achter de Samenleving

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized op door .

Over Douwe

Overige projecten: www.PermacultuurNederland.org / www.InnerPeaceOuterJoy.com / www.Mensenrechten.org / www.EetbaarNederland.nl / www.esperanto-jongeren.nl / www.AchterDeSamenleving.nl / www.StarseedHub.com

9 gedachten over “Cultuur-Barbaren

 1. Treowd

  “Traditie is gebaseerd op Moraal”

  Dat lijkt me niet altijd op te gaan, sommige traditionele waarden missen ook de juiste moraliteit. Het tribalisme wat zich door een afscheiding van bepaalde culturen heeft gevormt door de ene cultuur als superieur te bezien t.o.v. andere culturen daar gaat het hoofdzakelijk scheef en daar is het ook vaak scheef gegaan. Zoals er ook aangehaald wordt in het artikel er zijn teveel oude gebruiken verloren gegaan die hun waarde hadden en juist omdat het zo’n ongelofelijk waardevolle tradities waren of zouden kunnen zijn geweest voor de mensheid moesten ze ook verdwijnen en vervangen worden door een soort van monocultuur.

  Die monocultuur dat is ook de ware “moordenaar” en dat heeft men via een monoculturele op een darwinistische gebaseerde moraliteit uitgebuit en gepropagandeerd op verlerlei wijzen.
  De invallen en moordpartijen van de in Spanje geborene zoon van uit Khazarie gevluchte crypto-joodse ouders, Cristobal Colon (bekend als Italiaanse columbus zo genoemd voor verwarring te zaaien) evenals Cortez en andere conquistadoors (veroveraars) in het mooie Zuid Amerika en de veroveringen van de Portugezen mogelijk ook onder leiding van diezelfde zogeheten crypto-Joden. Crypto-joden te bezien als directe afstammelingen van Khazaren die het hebreeuwse geloof gekaapt hebben ter politieke mantel en die zijn volgens die kennis ook verantwoordelijk te houden voor dat cultuur-barbarisme tesamen met verschillende monarchieen. Verantwoordelijk te houden voor de invasie met een paar culturen in talloze waardevolle culturen die uiteindelijk langzamerhand 1 monocultuur gevormt hebben. Oude tradities vernietigend vanuit een onderliggende superiorteit met een vooropgezette religieuze toon in de naam van zogenaamde verlichting. Klein voorbeeldje http://www.southwestcrossroads.org/record.php?num=901 maar er zijn er nog vele voorbeelden meer te vinden op het net.

  Er zijn nog mooie tradities die tands des tijds hebben overleefd maar er zijn ook nieuwe tradities ontstaan vanuit die zogenaamde superiorteit die na wat onderzoek soms ook zeker te bezien zijn als moreel onjuist.
  Een mooie docu genaamd 500 nations geeft daar ook nog wat meer zicht op https://www.youtube.com/watch?v=pZf-dbR9ev0
  De van vader op zoon of moeder op dochter of ouders op kind overgedragen tradities dat zijn mogelijk de ware schatkisten van de mensheid, zeker die die de tand des tijds hebben doorstaan. Vaak cultureel gebonden en die zijn ook vaak, niet altijd, moreel juist te noemen. Of de onderdrukte oude wijsheden van vele filosofische geleerden uit verschillende culturen die naast hun aardse wijsheden ook de hemellichamen bestudeerden. De vernietiging en plundering van een grote culturele bron van wijsheid op aarde waar verschillende culturen samen kwamen in boekwerken in de bibliotheek van Alexandrie https://nl.wikipedia.org/wiki/Bibliotheek_van_Alexandri%C3%AB ook vele shamaanse wijsheden, cultureel-traditioneel overgedragen, gerooft en weggemoffelt.En om mijn pleidooi niet
  al te lang te maken nog maar verder te zwijgen van de verdere inquisitie van de zogenaamde heksen en lokale traditionele natuurgenezers die ook al beknopt in het artikel aangehaald worden

  De mensheid en hun verscheidendheden hebben veel van elkaar te leren als men ophield elkaar niet slechts als concurrenten te blijven bezien in de huidige competatieve wereld gebaseerd op het najagen van geld en materialistische doeleinden. Als de mensheid voor elkaars culturele “vreemdheden” zouden openstaan en de overgeleverde culturele tradities samen door een eenstemmende morele filter zouden halen dan hebben we vele kleine en vast ook wel grotere schatkisten om samen te delen. Door een eenzijdige blik ziet men niet meer dat men samen in dezelfde boot zit waarin nog steeds afstammelingen van dezelfde aansturende “crypto-joden” ( oorspronkelijke khazaren) vele generaties verder nog steeds aan het stuur zitten en ons de afgrond injagen mede door het nog steeds nastreven van die ene mono – cultuur en de daaruit ontstane tradities die het vaak tot doel hebben slechts die ene monocultuur te verstevigen en de rest te laten doen verwijnen.

  Het is juist die variëteit vanuit de vele culturen die ons kan helpen veerkrachtig en sterker te worden als aardbewoners tesamen 1 flexibel geheel vormend, zoals vergelijkbare variëteit in het monetair systeem met haar veerkracht de onontkoombare natuurlijke fluctuaties van haar marktwerkingen mogelijkerwijs op zou kunnen vangen.

  Mochten de hierboven gedane aannames verkeerd zijn , welke ook meer bedoeld zijn als aanvulling dan kritiek dan hoor ik het graag dan heb ik ook weer wat bij te leren, ik sta er voor open .:-).

  1. Pietje Puk

   Oneens!

   U zegt dat traditie niet altijd is gebaseerd op moraal:

   “Dat lijkt me niet altijd op te gaan, sommige traditionele waarden missen ook de juiste moraliteit.”

   Vervolgens gaat alles wat u beschrijft over cultuur.

   Gebruiken en tradities zijn dingen die een heel waar achterliggend doel hebben. Van het dansje van de sjamaan om de patiënt te overtuigen tot het zingen voor de jacht.

   Het heeft niets met superioriteit te maken of met overheersen maar slechts om te overleven. Wanneer dan ook de reden van een traditie is verdwenen, blijft er vaak alleen nog cultuur over als een slap aftreksel en een leeg omhulsel.

   Terence mckenna: Culture is not your friend!

   https://www.youtube.com/watch?v=IAGxjOr3vYA

   1. Treowd

    ” Oneens! ”

    Dat mag, voor de rest vind ik je argumenten niet echt hout snijden en geeft je volledige reactie aan dat je mijn pleidoo cq reactie niet echt gelezen hebt of begrepen, of de geschiedenis erachter wel goed zult kennen.
    Wat volgens mij ook te belezen is uit het laaste gedeelte van je reactie ” Wanneer dan ook de reden van een traditie is verdwenen, blijft er vaak alleen nog cultuur over als een slap aftreksel en een leeg omhulsel. ”

    Precies, dank je voor dat nog eens te bevestigen. Want het ligt er maar net aan uit welke wortels deze ontsprongen zijn.

    1. Pietje Puk

     Fijn dat dat mag. Maar dat gaf je overigens al aan in je eerste reactie.

     Overigens, invullen mag ook!

     😛

 2. Hans

  En dit is mi precies waar het om draait!
  We zijn allemaal uniek en hebben allemaal onze plek in een uniek deel van de samenleving wat bij elkaar weer de totale samenleving vormt, onze wereld.
  Die wereld is verdeeld in zoveel verschillende culturen en samenlevingsvormen en biodiversiteit wat bij elkaar inderdaad een schatkist aan kennis en ervaringen is.
  De aarde is werkelijk de bibliotheek van het universum.

  En juist hierdoor is er dualiteit en contrast, om dit vanuit elkaar unieke positie tegen elkaar af te zetten om zich individueel, cultureel en multiraciaal te ontwikkelen en te groeien, vanuit elkaars verschillen.
  Die verschillen wat ons nu voorgeschoteld wordt als tegenstand, als vijand, als bedreiging voor je eigen authenticiteit waardoor wij in een continue staat van argwaan, vijandigheden en uiteindelijk oorlog terecht komen, die verschillen zijn er om binnen de eigen omgeving naar een hoger nivo te groeien in het besef dat dat alleen kan door het compleet unieke karakter van al die unieke componenten van het geheel.

 3. Douwe Bericht auteur

  Jeremy Locke schrijft in – Het Einde van al het Kwaad – ook een boel over cultuur. En deelt het perspectief van de schrijver hier dat cultuur een onderdrukkend middel is, het is onderdeel van het patroon van tirannie en wanneer mensen elkaar onder de duim gaan houden spreekt hij van een succesvolle installatie van cultuur.

  Echter Locke zegt juist dat tradities en cultuur in elkaars verlengde liggen. Vrouwenbesnijdenis en ringen om de hals doen omdat dat mooi gevonden wordt, kunnen ook als unieke tradities worden gezien terwijl het moreel gezien de vrijheid van de persoon die het ondergaat nogal onderdrukt en vernietigd.

  Locke maakt het onderscheid tussen echte kennis over hoe de wereld werkt die mensen bekrachten en zo meer vrijheden geven en de tegenhanger daarvan zijn volgens hem traditionele en culturele opvattingen die in zijn verhaal juist altijd de vrijheid van individuen zouden beperken. Ik kan zelf nog niet helemaal de vinger leggen op of dit puur een definitieverschil is maar ik dacht ik deel het even. Misschien dat mensen er nog interessante reflecties op hebben.

  Zeker de moeite waard om dit boek van Jeremy Locke eens door te lezen in ieder geval. Mede met dank aan Pieter Stuurman ook in de Nederlandse taal beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *