De toekomst van de aarde

Hierbij een channeling van Pim Smit en zijn gids Lamané.

De toekomst van de aarde

Mag ik je ontvangen in mijn liefde, mijn liefde voor jou en de planeet die wij delen? Mag ik je zien, in alles dat je bent? Fijn. De openheid die wij nu creëren is de basis van transformatie. Zien wat er is, het durven voelen, doorleven.

Waar gaat het naartoe met de aarde zoals die in jullie beleving geprojecteerd wordt? Een vraag die velen van jullie bezig houdt. Vanuit oude op angst gebaseerde overtuigingen hebben zorgelijke gedachten vaak de overhand in jullie menselijke geest. Begrijpelijk, maar niet bijzonder productief als het gaat om het verwezenlijken van de droom die in allen schuilt: het creëren van een aarde met meer liefde.

Een sleutelrol in het verwezenlijken van die droom is het transformeren van zorgen. Zorgen zijn de interpretatie van angst door de menselijke geest. Stap één: het accepteren van angst en zorgen. Dat zorgen bestaan betekent dat zorgen dienstbaar zijn. Dienstbaar aan jou, mooi mens. Dat wil niet zeggen dat we ze als prettig ‘moeten’ ervaren. Maar acceptatie van het maken van zorgen, en de onprettige emoties die dit kan oproepen, geeft ruimte aan het transformatie proces dat hierop kan volgen.

Durf je zorgen te maken. Maar wees je bewust van het feit dat je je zorgen maakt, en dat dit perfectie is die om transformatie vraagt. Vergeet niet, je bent perfect zoals je bent, én je bent verandering. Iedere seconde van jouw bestaan verander je. Alles dat je waarneemt en interpreteert verandert op het moment dat je het waarneemt en interpreteert. Vaak zijn die veranderingen zo klein, dat je ze niet opmerkt. De boom voor je huis lijkt nog steeds dezelfde boom na een nacht slapen. Toch is dit niet zo. Veranderingen zijn vaak niet waarneembaar omdat de menselijke geest wil weten wat er veranderd is en waarom. Indien er geen antwoord op deze vragen mogelijk is, is het voor veel mensen veiliger om aan te nemen dat er niets veranderd is.

Zo ook met dat wat jullie als problemen ervaren in de wereld. De veranderingen zijn vaak klein. Wel voelbaar, maar niet definierbaar en daarom kiezen vele mensen onbewust voor de interpretatie van ‘onveranderd’.

Kijk of je kunt voelen dat verandering niet te voorkomen is. En dat positieve verandering onvermijdelijk is in het grote geheel. Je kunt niet ‘niet leren’ van je val, van je tegenslag. Al lijkt dat soms van wel. Wanneer leert de mens dat oorlog nooit de oplossing is? Een vraag die vele bewuste mensen zich stellen. Focus je op de verandering, zonder die te hoeven definiëren. Voel, voel, voel de verandering. Het is waar als het van jou waar mag zijn. Vergeet niet jouw kracht, vergeet niet jouw rol als schepper van jouw werkelijkheid. Eer jezelf door de verandering te leren waarnemen. Laat het toe om berichten van verandering op je pad te laten komen.

Dit is jouw rol. Dit is jouw taak. Dit is wat de verandering van de aarde kracht kan bijzetten. Heb het lief, heb jezelf lief, en zie de liefde in jouw creatie die je ‘leven’ noemt.

In speelsheid en omarmen,
Lamané.

Hou van jezelf zodat je beter in staat bent om van anderen te houden

Meer channelings van Pim en Lamané zijn te bekijken op: www.pim-smit.com/blog

Wat meer achtergrond over Pim en zijn gids.

Pim Smit werkt als life coach, spiritueel leraar en channel. Hij geeft (Skype)consulten, groeps healings, Q & A channelings, workshops en online trainingen. Onderwerpen die hierin veel aan bod komen zijn mannelijke/vrouwelijke energie, verlichting, het omgaan met emoties en transformatie en het creëren van een leven (en daarmee een wereld) met meer liefde, plezier en speelsheid.

Lamané helpt Pim in het neerzetten van deze onderwerpen. Lamané is een bewoonster van planeet Aarde, maar een versie die vanuit ons lineair tijdsbesef 700 jaar later bestaat dan ‘onze’ versie van de Aarde. Zij houdt ervan om op een speelse en directe manier mensen in contact te brengen met hun werkelijke verlangen en eigen potentieel. Op deze manier spreekt zij jouw ‘innerlijke leraar’ aan.

Website: www.pim-smit.com
Facebook: https://www.facebook.com/pim.smit.96
Instagram: https://www.instagram.com/pimsmitcoaching/

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Wat zijn wakkere mensen? En hoe gevaarlijk zijn ze?
-) De drie grote illusies van ons bestaan
-) Pim en Wieteke leggen uit wat channelen is
-) Tips om zelf te (leren) channelen van channelaars Pim en Wieteke
-) Wat kun je met channelen in de dagelijkse praktijk

-) De 5 stappen cyclus van creatie: Hoe onze gedachten onze realiteit beïnvloeden
-) Onderzoek je stressvolle gedachten, leer ervan en verbeter je leven
-) Omarm je negatieve emotie, het is je wegwijzer naar meer vrijheid en persoonlijke groei
-) Ho’oponopono – een snelweg via je hart naar innerlijke vrede
-) Superkorte introductie tot mediteren – een heldere uitleg in 2 minuten
-) Mentale en Intuïtieve Reset – De MIR Methode
-) 10 veelgebruikte manieren hoe mensen zichzelf goed / beter laten voelen
-) Volg je nieuwsgierigheid, interesse en passie met integriteit en zonder verwachtingen

16 gedachten over “De toekomst van de aarde

 1. Douwe Bericht auteur

  Hallo Pim en Lamané, hebben jullie wellicht nog praktische gereedschappen die jullie mensen kunnen aanreiken bij het transformeren van hun zorgen?

  Ik ben zelf altijd op zoek naar methoden hoe mensen hun negatieve gedachten, negatieve emoties, hun zorgen, etc. kunnen transformeren. Delen met elkaar wat voor onszelf gewerkt heeft zodat anderen wellicht iets soepeler hun eigen issues kunnen doorwerken. Ik ben benieuwd of jullie op dat front nog concrete tips / permsission slips hebben.

  1. Wieteke

   Hi Pim en Lamane 🙂 Dank voor het delen! Ik zou heel graag meer horen over de aarde in 700 jaar. Op de tijdlijn waarin Lamane gefocussed is; wat zijn de grootste veranderingen die hebben plaatsgevonden? Maar ook; kun je een grappig detail noemen – iets wat dagelijks in haar leven is – bijvoorbeeld een gebruiksobject? Ik vind zulke dingen altijd heel leuk om me beter te kunnen inleven in de energie van degene die spreekt en in de wereld waar ze vandaan komen 😀 Nogmaals dank!! <3

   1. Pim & Lamané

    Er gaat nog veel leuke informatie komen! Op Facebook heb ik al wel eens wat gedeeld. Hier de reactie van Lamané:

    “Dank je voor je vraag. Ik deel graag over de wereld waarin ik leef. Dat zal ik ook meer en meer gaan doen. Als richting, als inspiratie voor jullie als bewoners van jullie versie van de aarde. Het grootste verschil is dat in mijn beleving van de aarde er een duidelijke overgang is van fysiek naar alles dat, vanuit jullie perspectief, buiten het fysieke wordt geplaatst. Fysieke ‘waarheden’ kunnen in een fractie van een seconde veranderen op een manier die volgens de meeste bewoners van jullie versie van de aarde niet zou kunnen. Materie past zich aan aan intentie, zonder beperkingen anders dan die van verlangen en systeem van overtuigingen. Lees hierin ook dat er in de versie van de aarde zoals ik die beleef ook beperkingen zijn door overtuigingen.

    Een dagelijks voorwerp. Leuk, en onverwacht. Dan deel ik graag wat met jullie over mijn pen. Dat is niet een pen zoals jullie die kennen. Maar ik schrijf er dagelijks mee. Ik schrijf er met intentie mee in plaats van op papier, waarbij ik de pen wel vast heb maar deze niet of nauwelijks beweegt. Door bepaalde processen die ik doorlopen heb is mijn verbinding met deze pen zodanig dat alles dat ik met intentie schrijf, voor mij zichtbaar is als visuele herinnering in mijn geest.”

  2. Pim & Lamané

   Hoi Douwe, hierbij de reactie van Lamané:

   “Ontleed de zorg. Wat is het en waarom is het er? Anders gezegd, hoe is dit dienstbaar aan mij? Dat kan en zal in iedere situatie anders zijn. Er is geen algemeen recept voor al je zorgen. Welke zorg gaat er nu door je heen? Is er iets dat je met mij zou willen delen? Dan help ik je graag. Uit liefde voor ons.”

   Als je een persoonlijk voorbeeld hebt, tof als je dat wilt delen! Vaak wordt het stukje ‘hoe is dit dienstbaar’ dan wat meer werkbaar.

   1. Douwe Bericht auteur

    Oke, om een paar van mijn zorgen te noemen.

    Er is nog steeds oorlog op onze planeet in dit tijdspunt. Wat kan een individueel mens bijdragen aan vrede op aarde?

    Een andere zorg is het milieu, Op dit moment gebruiken we een boel gifstoffen voor het verbouwen van voedsel bijvoorbeeld wat een boel insecten en andere dieren schaadt en zelfs ook mensen die het eten lijkt te schaden. Wat kan een individueel mens bijdragen aan een aarde waarbij wij mensen in meer harmonie met moeder aarde leven?

    Een derde zorg is ons huidige geldsysteem. We hebben momenteel een geldsysteem waarbij de architectuur ervan zorgt voor een enorme verdeling tussen mensen in rijkdom. De 67 rijkste mensen hebben meer rijkdom in hun bezit dan de 3.5 miljard armsten. Die rijke mensen lijken hun positie te willen houden door zowel mainstream media als hele politieke systemen hun kant op te sturen met hun geld. Ook wel corruptie genoemd. Wat kan een individueel mensen bijdragen aan een wereld waarin rijkdom en macht eerlijker is verdeeld over alle mensen de aarde?

    Ik ben ook wel benieuwd wat voor systemen ze in 700 jaar in de plaats hebben van onze huidige systemen op deze drie gebieden. 😀

    Groet Douwe

    1. Pim & Lamané

     Hoi Douwe, mooie vragen man! Echt tof. Lamané heeft een van je zorgen uitgekozen voor nu. De rest gaat ze vast nog over delen. Dit zijn haar woorden over je zorg over het milieu:

     “Zoals alles, is het externe een afspiegeling van het interne. Hoe er om wordt gegaan met het milieu, is een afspiegeling van hoe de mens omgaat met het fysieke lijf. Er zijn twee belangrijke stappen te nemen voor de mens, die op een krachtige manier zullen bijdragen aan een andere omgang met het milieu.

     De eerste stap is het meer in verbinding gaan met het eigen lijf. Het fysieke deel van je bestaan. Dat betekent voor veel mensen dat er dingen gevoeld gaan worden die lang weggestopt zijn. Openheid naar je eigen gevoelsbeleving is daarom essentieel. Mag ik voelen? Mag ik boos zijn? Mag ik verdrietig zijn? Welke emotie is voor mij lastig? Durf ik juist die emotie meer aandacht te geven? Leer voelen en contact met je fysieke lijf gaat groeien.
     Dat contact kun je nog verder versterken door gerichter om te gaan met de verlangens van je lijf. Slaap, rust, activiteit. Waar vraagt je lijf om?   Zo ook met voedsel. Durf weer te voelen als je voedsel inslaat. Voel wat op dat moment je aandacht vraagt. Ga in contact met het voedsel via je lijf. Gewoon door te vragen aan je lijf, ‘wil je dit?’.

     Vanuit dit sterker geworden contact kun je de volgende stap gerichter in de praktijk gaan brengen: voelen dat datgene wat ‘natuur’ of ‘milieu’ wordt genoemd, een afspiegeling is van je fysieke lijf. Voel maar hoe de rivieren je aderen zijn. De wolken de activiteit in je brein kunnen afspiegelen. De zeeën de golvende bewegingen van de gevoelsbeleving van het hart weergeven. Kun je dat? Kun je dat voelen?

     Doorloop deze stappen en je zult zien dat een andere omgang met het milieu onvermijdelijk is. Het gebeurt, het is, het heeft bestaansrecht door jouw handelen. En dat handelen, dat mag een voorbeeld zijn. Door het vanuit plezier uit te dragen.

     Dankjewel. Dankjewel. Het is mooi.

     Lamané.”

     1. Juffrouw Kolibrie

      Leuk om bekenden te zien op deze site! Douwe en volgens mij ken ik Wieteke ook… Mooie vragen inderdaad! En een mooi antwoord! Daar wordt ik vrolijk van.
      Ik denk dat er vast al mensen bezig zijn om de Aarde door hun lijf te laten stromen. Ik maak elke ochtend en avond een buitendans en doe oefeningen met lijf en stem om de wolken de wind en het water te voelen. Als ik dat doe, dan ben ik vast niet de enige. Toch? Dit antwoord te lezen op de vraag van Douwe, dat sterkt me om te blijven waar ik ben en te blijven doen wat ik doe, met alle concentratie, op de plek waar ik nu ben, een camping bij halte Toekomstweg.

     2. Douwe Bericht auteur

      Ik denk ook niet dat je de enige bent Alowieke. En als je er blij van wordt zou ik het zeker blijven doen. 🙂

      In mijn ervaring is het gemakkelijker en gemakkkelijker om contacten te leggen met andere soorten energie. Buitenaardse, elfjes, engelen, natuurwezens. Laten we er met zijn allen een harmonieuze en vrolijke boel van maken. 🙂

      Leuke website heb je trouwens.

    2. Douwe Bericht auteur

     En Pim stuurde vandaag deze reactie nog over een andere zorg:

     Hoi Douwe,

     hieronder geeft Lamané antwoord over je zorgen over oorlog. Ik heb jouw woorden even herhaald en daaronder het antwoord van Lamané gezet. Het is een antwoord dat niet alleen aan jou is gericht, maar aan een ieder die het leest. Maar volgens mij is dat wel duidelijk. Als je vragen hebt hoor ik het graag.

     Hartegroet,
     Pim

     Er is nog steeds oorlog op onze planeet in dit tijdspunt. Wat kan een individueel mens bijdragen aan vrede op aarde?

     Lamané:
     “Het eerste dat belangrijk is in deze kwestie, is je definitie van vrede. Zie je vrede als de afwezigheid van oorlog? Of zie je vrede als een staat van zijn die kan bestaan in de aanwezigheid van oorlog? Dit is ook precies wat de individuele mens kan doen voor vrede op aarde. Ook hier geldt weer, het externe is een afspiegeling van het interne. De oorlog die je waarneemt in de wereld is dus een afspiegeling van de oorlog in jezelf. Oorlog is hier misschien een beetje een zwaar begrip, maar noem het strijd. Strijd ontstaat door weerstand op stukken van jezelf die, vaak onbewust, angst in boezemen. Gaat het creëren van vrede voor jou als individuele mens over het wijzen naar daders en maatregelen nemen tegen die daders? Dan is daarin jouw bijdrage aan vrede zichtbaar. Probeer de spiegel te zien. Probeer de liefde te zien. Wat brengt dit mij? Wat zie ik in het externe dat mij iets kan leren over mijn ware Zelf? Vergeet niet, jij geeft alles om je heen bestaansrecht.

     Waarom is er nog geen vrede? Omdat innerlijke vrede nog geoefend mag worden. Zorg daarbij voor jezelf, door te blijven voelen wat het externe met je doet. Veel mensen zijn nog niet klaar voor de hele realiteit. Vanuit angst wordt vastgehouden aan systemen die gebaseerd zijn op bedrog. En angst zorgt er ook voor dat mensen de huidige autoriteiten niet kritisch kunnen bekijken.

     Vanuit liefde kan er vertrouwen ontstaan. Dus zorg in eerste instantie voor het delen van liefde, verbinding en een gevoel van innerlijke vrede. En voel dan hoeveel openheid er is om te delen over het bedrog van machthebbers. Die volgorde is belangrijk, omdat je anders slechts de angsten voedt, in plaats van meehelpt aan positieve transformatie.

     Laat me afsluiten met de volgende tip: heb jezelf lief, zo onvoorwaardelijk mogelijk voor jou in dat specifieke moment. Hoe meer Zelf liefde je kunt creëren, hoe minder innerlijke strijd. Hoe minder innerlijke strijd, hoe minder dit gespiegeld zal worden in het externe. Oftewel, hoe minder oorlog.

     Zolang er strijd tegen strijd blijft bestaan, is oorlog de uitkomst. Acceptatie zonder het verlies van verlangen en daadkracht is hier de sleutel. Ik zie de oorlog, accepteer het als deel van mij én voel een krachtig verlangen om dit te transformeren en handel naar dat verlangen. Daadkracht in de praktijk. Dat is belangrijk. Zeer belangrijk. Hier kom ik later op terug.

     Dankjewel. Voor je openheid. Voor je verlangen om mijn energie te ontvangen. Alleen daardoor kan ik bestaan. In jouw perceptie van leven. Want in mijn perceptie van leven besta ik door geboorte. Jij bent de schepper van mij in jouw perceptie van leven. Als jij mij ervaart, word ik in jou geboren. En dat werkt twee kanten op, vergeet dat niet. Dankjewel. Dankjewel.

     Speelsheid maakt het leven mooi.
     Lamané.”

 2. Hans

  Hallo Pim en Lamané,
  Graag zou ik ook enige vragen willen stellen, hoop dat het beknopt te beantwoorden is.

  Hoe wordt spiritualiteit beleefd en belijdt in jullie Zelfbeleving?
  Is er sprake van dualiteitsbeleving binnen een vorm van een hiërarchisch kader van morele, spirituele en sociale regel en wetgeving?
  Heeft de mens zijn negatieve verstandelijke vermogensbeleving kunnen doorbreken in een soevereine en oorspronkelijke Zelfbeleving waarin externe autoriteit niet in die vorm aanwezig is zoals in onze werkelijkheidsbeleving?

  Bij voorbaat dank!

  1. Pim & Lamané

   Hallo Hans, dankjewel voor je vragen! Dit is wat Lamané daar over wilt delen op dit moment:

   “Dankjewel. Het is fijn dat je vragen stelt. Interactie is gewenst, en de weg naar groei. Hier bewust mee omgaan is een katalysator voor deze groei.

   Dualiteit zoals dat in jullie versie van de aarde wordt beleefd, is voor een groot deel nog aanwezig in de versie van de aarde zoals ik die beleef. Er is dag, maar ook nacht. Er is vrouwelijk, maar ook mannelijk. Er is droogte, maar ook regen. Het is er, en mag er zijn. Dat niet alleen, het is zelfs gewenst. Ons besef van de waarde van dualiteit, ten opzichte van de strijd met dualiteit zoals die door velen van jullie wordt gevoerd, is het grootste verschil. Onderschat hierin niet de rol van het mannelijk en het vrouwelijke, en de potentie die aanwezig is in het helen van de wonden van deze fundamentele energieën. De verdere heling van deze wonden zal veel doen transformeren. Het zal macht herdefiniëren, het zal op angst gebaseerde hiërarchische systemen doen transformeren. Het zal voor meer innerlijke vrede zorgen, die afgespiegeld zal worden in de maatschappij.

   Dankjewel mooi mens. Het ga je goed.”

 3. Pim

  Wat een mooie vragen allemaal! Ik ben aan het verhuizen en vandaag de laatste drukke dag, maar kom er spoedig op terug. Leuk! Ik ben ook benieuwd naar de antwoorden van Lamané 👍💚

 4. bernadette

  Verhuizen van plekje naar plekje… op weg … in de toekomst… van de Aarde bewandelen,
  Samen met je prachtige hondje Angel .
  Wat goed dat je Angel uiteindelijk een veilige thuis hebt geschonken.
  Ze zal je wel vaak begroeten met haar kwispelende staart , Pim
  Met haar mooie pluimstaart zal ze je wel laten blijken ,
  hoe blij zij zich voelt in de innerlijke vertrouwelijke band die je met haar gekregen hebt.
  Mooie Lieve Snoet heeft je Angel.

  Vele avontuurlijke wandelingen met haar in de toekomst ,
  op mooie plekjes met veel bewegingsvrijheid in moedernatuur 🙂

  Why not knowing can be a bliss! (and who are the best teachers in this)
  https://www.youtube.com/watch?v=6r97VJ1Lm0U

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *