DMT : The spirit Molecule

DMTVolgens sommige mensen is DMT een sleutel om vanuit het fysieke universum kennis te maken met het spirituele universum. Maar om bij het begin te beginnen, hier eerst een stukje Wikipedia over DMT.

Dimethyltryptamine, ook bekend als DMT wordt van nature aangemaakt door een breed scala aan organismen, waaronder de mens. De functie van de stof is tot dusver niet duidelijk, al blijkt uit onderzoek dat DMT mogelijk een rol speelt bij schizofrenie, bijna-doodervaringen en visueel dromen. DMT heeft psychoactieve eigenschappen en kan worden gerookt, geïnjecteerd of (gecombineerd met stoffen die orale opname mogelijk maken, zie ayahuasca) oraal toegediend worden. DMT behoort tot de hallucinogene en entheogene (Grieks, de godheid binnenin opwekkende) drugs.

In de afgelopen jaren zijn er hevige discussies gaande omtrent de ervaringen van gebruikers van DMT en het toepassen van DMT bij bijvoorbeeld terminale kankerpatiënten. Trips worden over het algemeen als spiritueel, openbarend en diep intrigerend ervaren. Bij een correcte dosis maakt een hoog percentage van de gebruikers een “Ego dood” mee. Een staat van bewustzijn waarbij de grenzen tussen de persoon en het universum vervagen; het ego verdwijnt. Deze ervaring wordt door veel mensen als bevrijdend en spiritueel verzadigend ervaren, omdat men het gevoel heeft één te zijn met de kosmos. Men kan hierdoor het idee van sterven aanvaarden.

In onderstaande documentaire is in een wetenschappelijke setting gekeken naar de effecten van DMT op de mensen die dit kregen toegediend. De verhalen van de mensen die hebben meegedaan aan dit experiment zijn opzienbarend te noemen.

Klik op het plaatje om naar een online versie van het boek te gaan.

Over dit wetenschappelijke onderzoek is ook een boek geschreven, de bovenstaande documentaire is gebaseerd op dit boek. Hierbij een stukje uit de introductie van het boek:

In 1991 began the first new research in the United States in over twenty years on the effects of psychedelic, or hallucinogenic, drugs on humans. These studies investigated the effects of N,N-dimethyltryptamine, or DMT, an extremely short-acting and powerful psychedelic. During the project’s five years, I administered approximately four hundred doses of DMT to sixty human volunteers. This research took place at the University of New Mexico’s School of Medicine in Albuquerque, where I was tenured Associate Professor of Psychiatry

I was drawn to DMT because of its presence in all of our bodies. I believed the source of this DMT was the mysterious pineal gland, a tiny organ situated in the center of our brains. Modern medicine knows little about this little gland’s role, but it has a rich “metaphysical” history. Descartes, for example, believed the pineal was the “seat of the soul,” and both Western and Eastern mystical traditions place our highest spiritual center within its confines. I therefore wondered if excessive pineal DMT production was involved in naturally occurring “psychedelic” states. These might include birth, death and near-death, psychosis, and mystical experiences. Only later, when the study was well underway, did I also begin considering DMT’s role in the “alien abduction” experience.
Bekijk het hele boek online in PDF formaat

Uit de documentaire en het boek komt duidelijk naar voren dat mensen zeer bijzondere ervaringen kunnen hebben met dank aan DMT. Ervaringen die volgens sommige gebruikers het menselijke bewustzijn overstijgen.

Zou DMT werkelijk een sleutel tot andere universa kunnen zijn? Kan DMT mensen in staat stellen met andere entiteiten te communiceren? Heeft DMT een rol te spelen in de toekomstige evolutie van de mensheid? Speculaties hierover en ervaringen van mensen met DMT zijn van harte welkom.

“DMT is a reliable method for crossing into a dimension that human beings have debated the existence of for 50.000 years. Is there an invisible nearby world inhabited by active intelligences with which human beings can communicate? You bet. And if you don’t think so, then tell me you don’t think so after you’ve smoked 75mg DMT. Otherwise we just don’t have anything to talk about.”
~Terence McKenna

[bol_product_links block_id=”bol_58a2bab980ce8_selected-products” products=”1001004001297065,9200000033018149″ name=”ds” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”009900″ width=”555″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Vanuit Achter de Samenleving zijn we een partnerprogramma met Bol.com begonnen. Als je op één van de bovenstaande links klikt en vervolgens binnen 5 dagen iets via bol besteld, dan gaat 6% van het aankoopbedrag naar Achter de Samenleving. Op die manier kun je met het volgen van je eigen nieuwsgierigheid ons ook direct een beetje ondersteunen. Daarnaast kun je ons uiteraard ook direct ondersteunen via een donatie/vrijwillig abonnement. 😀

Aanverwante informatie en artikelen:
-) Dit is een Trip – informatie over wat je op een trip kunt verwachten
-) Uitjebol – De Nederlandse Drugsbijbel
-) Uitjebol over DMT
-) Grenswetenschap – Methodiek om werking DMT te begrijpen
-) Website – thespiritmolecule.com
-) Documentaire, The making of: The Spirit Molecule
-) De Psychedelische Ervaring
-) Inside LSD
-) Terence McKenna over DMT en andere Psychedelica
-) Deus Ex McKenna – YouTube kanaal Terrence McKenna
-) Transpersoonlijke psychologie
-) Ayahuasca, slingerplant van de ziel
-) Stichting Open – Stichting OPEN is een interdisciplinair initiatief dat onderzoek naar alle facetten van de psychedelische ervaring wil stimuleren.

-) Eindeloos Bewustzijn
-) De dood, een verkenning
-) Het begin en einde van goed en kwaad
-) Diversiteit, de bouwsteen van het leven
-) In het licht van voortbestaan

8 gedachten over “DMT : The spirit Molecule

 1. Dick

  Heeft iemand het volgende in een trip meegemaakt,
  Toen ik tijdens de trip mijn ogen open deed was letterlijk alles van glas en ik kon er doorheen kijken.

  verder geen beesies of elfen alleen met ogen dicht duidelijk dat de hersen cellen synapsen 1000 x sneller vuren of zoiets

  heft iemand ervaring met remmers of kan iets vertellen wat er allemaal in mijn hoofd gebeurd. de ervaring is verpletterend.

  1. Werner

   Leek dat een beetje op het onderstaande? Is bijzonder inderdaad, spirituele zoekers willen graag dit punt bereiken, voor anderen is het een stoornis.

   Depersonalisatie is een term uit de psychiatrie die zou kunnen worden vertaald als zelfvervreemding. Het is het gevoel buiten de werkelijkheid te staan. Voor iemand die aan depersonalisatie lijdt, lijkt het of hij een andere rol in de wereld speelt, vaag, als in een droom, onbelangrijk. Een patiënt ervaart een scheiding tussen zichzelf en de wereld, zijn identiteit of lichamelijkheid. Mensen die deze gemoedstoestand hebben ervaren, beschrijven het leven vaak alsof het een film is, onecht of wazig. Het besef van de eigen persoonlijkheid wordt minder (vandaar de naam). Wie de symptomen heeft en in de spiegel kijkt, lijkt een onbekende te zien, maar is tegelijkertijd op de hoogte van zijn identiteit.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Depersonalisatie

  2. Douwe Bericht auteur

   @Dick, het glas heb ik vaker gehoord van mensen die op DMT trippen.
   Sommige mensen zien hele werelden van kristal.

   Als je puur DMT gebruikt dan duurt de trip maar 15 tot 20 minuten. Je hele systeem gebruikt altijd DMT dus het kan een overvloed aan DMT vrij gemakkelijk uit zichzelf weer balanceren.

   DMT knalt je als je genoeg neemt eigenlijk vaak volledig uit je lichaam. Het beste is idd om je goed voor te bereiden en dan zo goed als je kan alles los te laten en op de golven te surfen. Probeer niet de controle te houden, laat je meelijden op het avontuur wat DMT je aanbiedt.

   En het kan ook zijn als je je nog sterk met je lichaam en je mind identificeert dat het enige tijd nodig heeft om te integreren omdat er waarschijnlijk door de ervaring zelf een flink aantal geloofssystemen omver geworpen zijn. Neem daar even de tijd voor om dat allemaal in te laten zinken.

   Op https://www.erowid.org/chemicals/dmt/dmt.shtml kun je een boel informatie en ook gebruikerservaringen vinden. Ik zou mensen aanraden om jezelf goed voor te bereiden en je een goed idee hebt qua kaders wat je kunt verwachten.

 2. Hathor

  Nou Werner Ga zelf maar eens kijken.
  Ayahuasca zou je bij b.v. de Santo Daime, Arno Adelaars of de Gewijde Reis bv veilig kunnen drinken. Al ervaren mensen die analyseren vaak weinig. Foute bril op/hersendeel actief.
  Je bent een theorievormer (of alleen maar een knappe kopieerder?), dus trek je niks aan van al die aanbieders die vanuit weet ik wat voor een therapie paradigma (als reincarnatie, Grof, singulariteit, astrologie en totems, geesten/spirits, Jung, de AkashaRaad, de macht van het medium, etc.) je begeleiden.
  Ga er open in, maar bedenk de NLP-les dat we de nijging hebben dat wat we zien en niet kennen (woorden voor hebben) te classificeren als het nabij gelegen “bekende” (Bartlett keten). Blijf open, ervaar, ook woordloos. Ga niet op zoek naar machine elven of spirits, etc. Geef geen naam. (Speciaal spirits, mensen kunnen er totale werelden omheen bouwen die ze macht geven, denken ze) Daarom praat je ook niet over wat je hebt meegemaakt. Er zijn geen woorden voor en als je het woorden geeft, doe je het (en jezelf dus) tekort.
  Je treed totaal nieuwe paradigma’s binnen, dus laat je paradigma’s en boekenkennis waar ze horen, in je boekenkast.
  Ja het is heel erg dat psychiaters en hoogleraren die drinken, er niet over kunnen praten, omdat die mensen die nog gevangen zitten in het materialistische paradigma van Het Wetenschappelijk Paradigma ze dan kapot willen maken.
  Je weet toch ook dat geloven (alle paradigma’s zijn geloven!), denkbeelden over onze wereld/onszelf en bv ontwikkelingen in de natuurwetenschappen, ons denken en onze hele cultuur beinvloeden (zijn!). Misschien is het je ontgaan, maar we leven nu in het tijdperk van de quantumbenadering. En jij kijkt alleen maar terug/achteruit in je boekenkast, haalt een tekst zonder ziel eruit, die jezelf nooit hebt ervaren en denkt dan dat je weet wat het is.
  GA ZELF ERVAREN.
  Juist als je DMT of LSD ervaringen hebt, kan je makkelijker in dat multi-paradigmatische denken van het quantumtijdperk meedoen. En theorievormers – die zelf denken en niet alleen maar een mamma of pappa of guru willen volgen – zijn daar hard nodig.
  Maar je brief schiet – in ieder geval bij mij – dus heel verkeerd.
  Ga ervaren. Dan heb ik interesse in wat je schrijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *