Zijn er aantoonbare (IQ) verschillen te vinden tussen verschillende rassen mensen?

Thierry Baudet met Yernaz Ramautarsing

Er is nogal wat commotie de laatste dagen in de mainstream media over het feit dat Yernaz Ramautarsing, de nummer twee van Forum voor Democratie in de gemeenteraadsverkiezingen van Amsterdam in een interview wetenschappelijk onderzoek aanhaalde wat zegt dat er IQ verschillen te vinden zijn tussen verschillende rassen.

Hier het interview en zijn precieze woorden zodat mensen voor zichzelf kunnen lezen wat hij nu precies wel en niet heeft gezegd: “Racisme? Het gaat op de arbeidsmarkt om IQ” In de mainstream media werd en wordt dat aangegrepen om Yernaz stelselmatig als racist te bestempelen.

Mensen zijn gelijkwaardig maar niet gelijk. Moeder natuur maakt juist ieder organisme net iets verschillend omdat onze omgeving ook altijd kan veranderen. Dat heet evolutie.

Mensen passen zich net als alle levende wezens op aarde biologisch gezien over langere tijd aan hun natuurlijke omstandigheden aan. Verschillende natuurlijke omstandigheden zorgen voor verschillende aanpassingen. Dit wordt ook wel evolutie genoemd.
Mensen die vanuit hun historie dicht bij de evenaar wonen hebben meer pigment waardoor ze beter beschermt zijn tegen de sterke straling van de zon in die gebieden. Of beter gezegd de mensen met minder pigment in die gebieden kregen eerder huidkanker, gingen daardoor vaker dood en gaven zo hun genen minder door aan de volgende generaties in die gebieden.

Mensen die elk jaar een winterseizoen meemaken moesten en moeten zich hieraan aanpassen en hebben moeten leren plannen voor de toekomst om het winterseizoen te kunnen overleven. Of beter gezegd de mensen die in deze gebieden met jaarlijkse strenge winters woonden en niet vooruit planden gingen dood in de winter en gaven hun genen niet door aan de volgende generatie. Dit bijvoorbeeld in tegenstelling tot mensen die in tropische gebieden wonen waar het hele jaar door relatief gemakkelijk voedsel te vinden is, en zo een aanpassing niet nodig is in zo een gebied.

Alle mensen zijn verschillend, daarom zouden we iedereen gelijk moeten behandelen.

Zou het nu zo kunnen zijn dat er door deze natuurlijke selectie aan verschillende leefgebieden ook verschillen in IQ zijn geëvalueerd tussen verschillende groepen mensen? En als dat zo is, is dat dan racistisch? En zo ja van wie precies? Moeder natuur?

In deze aflevering van Hjernevask, Noors voor hersenspoeling, gaan ze uitgebreid in op deze vraag of er significante verschillen tussen rassen mensen zijn te vinden. Ze laten verschillende serieuze wetenschappers aan het woord over dit onderwerp en wat de resultaten ervan precies inhouden en wat voor gevolgen dat kan hebben. Het programma wordt gepresenteerd door een bekende comedian uit Noorwegen die dit serieuze onderwerp op een luchtige manier weet te behandelen.  Wel handig om de Engelse ondertiteling even aan te zetten als je Noors niet goed is. Bekijk de video hier op YouTube mocht de ingebedde video het niet doen.

Ik vond het persoonlijk een heel verhelderende aflevering. De overige 6 delen uit dezelfde serie zijn overigens ook erg interessant en aan te bevelen. Het gaat onder meer over Gender Equality, The Parental Effect, Gay/Straight, Violence, Sex, Race (bovenstaande aflevering) en Nature vs Nurture.

Hjernevask (Brainwash) is a Norwegian popular science documentary series that aired on Norwegian television in 2010. The series was produced by Harald Eia and Ole Martin Ihle, and was completed in seven episodes consisting of interviews with Norwegian and foreign researchers who have different views on the nature versus nurture debate.

Als mensen in Nederland deze kennis tot zich zouden nemen kunnen we wellicht ophouden met modder slingeren tussen politici en een boel andere zinloze verdeel en heers discussies die worden aangejaagd door de mainstream media.

Ik ben geen racist, ik haat iedereen.

23 gedachten over “Zijn er aantoonbare (IQ) verschillen te vinden tussen verschillende rassen mensen?

 1. jhon

  Wie heeft de test ontwikkeld ? bij de aboriginals en de bosjesmannen was mijn IQ gelijk aan mijn schoenmaat !
  Als je weet hoe wetten, testen en worst wordt gemaakt lust je het nooit meer.

  1. Douwe

   In de video leggen ze alles vrij helder uit, ook waar jij mee komt is daarin meegenomen en bespreken ze. Misschien handig om eerst de informatie in het artikel tot je te nemen voordat je reageert?

 2. Anoniem

  Als een wit persoon ( blank mag niet meer ) zou zeggen : alle witte mensen zijn superstom
  dan zou hier geen haan naar kraaien ..Wit is ook een kleur, dagelijks worden witte boeren en hun familie afgeslacht in zuid afrika, kijk bij ej bron voor veld vol witte kruizen, als dank voor verbouwen van voedsel worden hun baby s in stukken gesneden.

  Doelgerichte eliminatie blanke boeren Zuid-Afrika
  http://www.novini.nl/doelgerichte-eliminatie-blanke-boeren-zuid-afrika/

  1. L. Timmer

   Ach Iq is maar een dingetje en niet van wezenlijk belang het is belangrijker dat we het gezellig houden met elkaar ongeacht iq iedereen in zijn eige n waarde laten de een vindt het nu eenmaal leuk om met zijn kop boven een studieboek te hangen en de ander vind het leuk om een homo in elkaar te rossen.

  2. Douwe Bericht auteur

   Uit onderzoeken blijkt dat mensen in Noord-Oost Azie gemiddeld het hoogste IQ hebben en dat ook de Ashkenazi joden als subgroep een significant hoger IQ hebben. Dus het ‘blanke ras’ komt er helemaal niet zo goed vanaf om zo maar te zeggen. Blanke mensen zijn verre van de slimsten volgens deze onderzoeken.

   Daarnaast zijn er 1001 varianten die het voortbestaan en het doorgeven van je genen naar een volgende generatie bepalen. IQ is daar echt niet de enige bepalende factor in, en het is maar zeer de vraag of IQ überhaupt de belangrijkste is.

   Het punt is in mijn ogen dat bepaalde mensen geloven dat iedereen gelijk behandelt zou moeten worden, dus dezelfde vrijheden en verantwoordelijkheden. Waar ik het persoonlijk trouwens ook volledig mee eens ben. Maar deze groep gelooft dat om dat te bereiken dat iedereen zelf gelijk zou moeten zijn en dat is gewoon simpelweg onwaar. Mensen kunnen best verschillend zijn en toch gelijke behandeling verdienen. Die twee zaken zijn volgens mij niet in strijd met elkaar.

   1. Keyboard

    In mijn ervaring wordt niet door veel mensen gesuggereerd dat alle mensen gelijk zijn in hun capaciteiten. Het tegenovergestelde is volgens mij een algemeen erkent feit.

    Dat alle mensen dezelfde behandeling verdienen wordt volgens mij ook algemeen erkent, maar de uitvoering schiet ernstig tekort omdat men niet kritisch genoeg kijkt naar factoren die hier een rol in spelen; zoals het economisch/juridisch systeem maar ook bepaalde figuren als Wilders die hier voor eigen belang gebruik van maken. (de gedachte dat bepaalde groepen minderwaardig zijn, red.)

    Dat bepaalde bevolkingsgroepen beter scoren op IQ of capaciteiten is geen reden om aan te nemen dat dit zou verklaren dat andere bevolkingsgroepen minderwaardig zijn.

    Het is momenteel niet wetenschappelijk te bewijzen dat als iedereen toegang heeft tot alle informatie, de beste medische zorg en gezonde voedsel/water/temperatuur dat hiermee de verschillen in capaciteiten tussen rassen/groepen mensen zou verminderen; maar persoonlijk ben ik er van overtuigd dat dit het geval zal zijn.

    ”Zou het nu zo kunnen zijn dat er door deze natuurlijke selectie aan verschillende leefgebieden ook verschillen in IQ zijn geëvalueerd tussen verschillende groepen mensen? En als dat zo is, is dat dan racistisch?”

    Ik zie genoeg redenen om aan te nemen dat dit inderdaad het geval is, maar dit is dus niet racistisch omdat de mens in zijn evolutionaire bestaan nog niet de kans heeft gehad om iedereen aan dezelfde (gezonde) omstandigheden/leefgebieden bloot te stellen.. Tot nu!
    – Daarom is mijn voorspelling dat als dit wel het geval is de verschillende groepen mensen op eenzelfde manier zullen evolueren/aanpassen aan de technologie die benodigd is om de omgeving beter/gezonder te maken voor iedereen en dus henzelf.

    1. Douwe

     //Dat bepaalde bevolkingsgroepen beter scoren op IQ of andere capaciteiten is geen reden om aan te nemen dat dit zou verklaren dat andere bevolkingsgroepen minderwaardig zijn.//

     Dat is de spijker op zijn kop. Wat Yernaz zei in zijn artikel hoe ik het begrijp is dat IQ en inkomen sterk gecorreleerd lijken te zijn. Hij zegt nergens dat mensen met lagere IQ’s minderwaardig zijn.

     Daarom snap ik ook niet dat het partijkartel en de mainstream media hem bestempelen als racist. Of de FvD.

     Het is puur een stroman kortom om de FvD in een hoekje te trappen en voor racist uit te maken om ze te demoniseren terwijl dat uit niets blijkt. Al lijkt dit op het moment overgewaaid te zijn na de nepnieuws verkopende minister van buitenlandse zaken van de VVD die het veld inmiddels heeft moeten ruimen voor zijn angst en oorlogszaaiende leugens rond Poetin en Rusland.

 3. Joost

  Er is idd wetenschappelijk universitair onderzoek dat zegt dat blanken gemiddeld 2 a 3 punten higer IQ hebben als zwarten, ÉN dat aziaten gemiddeld dan nog weer tot 7 punten hoger scoren als blanken.
  In hoeverre gekeken is naar de hoeveelheid onderwijs die de gemeten personen hebben genoten weet ik niet meer.
  Wel vraag ik me af wat er nou zo racistisch aan is om het feit dat dit onderzoek er is te vertellen?

  1. Douwe Bericht auteur

   Er lijkt een groep mensen te zijn die doet alsof alle mensen hetzelfde zouden zijn. Dat is niet waar. Mannen en vrouwen zijn verschillend bijvoorbeeld, Er is verschil tussen heteroseksuele en homoseksuele mensen. er zijn gender verschillen tussen mensen. Het lijkt alleen dat bepaalde groepen mensen deze verschillen willen ontkennen omdat ze van mening zouden zijn dat als iedereen gelooft dat iedereen gelijk zou zijn de wereld dan beter zou zijn.

   Maar de natuur werkt nu juist met diversiteit het is veel beter dat te leren begrijpen, dat daar een nut en een doel achter zit en dan vanuit die acceptatie dat iedereen verschillend is leren begrijpen dat het belangrijk is dat we elkaar zo gelijk mogelijk en moreel mogelijk behandelen.

   Ik denk dat het een soort goedbedoelde onwetendheid is die verandert in een soort tyrannie op vrijheid van het vrije woord en het gaan ontkennen van wetenschap omdat ze bang zijn dat de feitelijke biologie hun egalitaire wereldbeeld in de war schopt. Hun geloof staat op het spel omdat het niet klopt met basale biologische kennis en dat triggert cognitieve dissonantie en dus zulke rare reacties naar mensen die ze daar op wijst.

 4. Keyboard

  IQ en genen zijn belangrijke factoren in het prestatievermogen van de mens, maar de doorslaggevende factor is omgeving.

  Je kan nog zo een hoog IQ en gezonde genen hebben, als jij wordt grootgebracht in een krottenwijk of in een iglo op de pool zijn je kansen op een innovatieve uitvinding of een ander goed idee, om maar eens iets te noemen, zeer gering.

  Om het voorbeeld over weersomstandigheden aan te halen; dit is ook een geval van omgeving.
  Als je moet plannen voor de winter zal je als groep hier beter in worden, als men dit niet hoeft te doen zal de groep hun tijd anders gaan besteden, bijvoorbeeld door zich op spiritueel of sociaal vlak te ontwikkelen, los van of dit nou positief of negatief wordt ervaren door een individu.

 5. Douwe Bericht auteur

  @Budh

  Dat wordt ook nergens beweerd. Wel blijkt IQ voor bijna 70% erfelijk bepaald is. Kinderen die bijv. geadopteerd worden hebben ongeveer hetzelfde IQ als hun biologische ouders en nemen niet het IQ over van de ouders waar ze mee opgroeien. Er is vrij uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar veel van deze zaken.

  Wederom deze video en ook de andere 6 delen gaan hier heel uitgebreid op in en nemen ook waar jij nu mee komt gewoon mee en dat wordt ook behandelt. Om heel concreet hierop in te gaan. Ze laten in de aflevering in de post zien dat Askanashi joden ook IQ technisch een voorsprong lijken te hebben op andere joden ondanks dat ze precies dezelfde scholen volgen en in dezelfde cultuur opgroeien.

  Het hele nature vs. nurture verhaal is interessant in mijn ogen maar het is belangrijk niet alleen maar te wensdenken maar ook te kijken naar de biologische realiteit die via wetenschap wordt blootgelegd te erkennen en te begrijpen wat voor consequenties dat heeft.

  1. Keyboard

   Het is mij niet helemaal duidelijk of je op mij reageerde, maar het is zeker waar dat IQ voor een groot gedeelte erfelijk is bepaald en dat bepaalde bevolkingsgroepen hierin beter scoren dan anderen. Echter is het wel zo dat deze erfelijkheid ook gedeeltelijk gebaseerd is op evolutie, en evolutie is gebaseerd op de omgeving van het organisme.

   Als een bevolkingsgroep generaties lang in aanraking is geweest met armoede of met geweld zullen er mensen zijn die niet veel extra overlevingskansen hebben gehad dankzij een hoog IQ, en daarom ook niet een specifiek voordeel zouden kunnen hebben om deze genen door te geven. Een ander voorbeeld is kindersterfte, als er bij een bepaalde bevolkingsgroep veel kindersterfte voorkomt, is het goed mogelijk dat een groot gedeelde van de kinderen met een hoog IQ sterven voordat ze bepaalde genen door hebben kunnen geven.

   Natuurlijk verklaard dit bovenstaande niet alles wat hier over te zeggen valt, maar het is in mijn ogen wel van belang om dit wel mee te nemen in studies of debatten over dit onderwerp.
   En nee ik heb de filmpjes (helaas nog niet) bekeken. Dit is dus gewoon een bijdrage vanuit mijn persoonlijke visie.

   Om ook het onderwerp racisme even aan te halen, puur racisme is voor mij het verschil tussen arm en rijk in de wereld, nergens anders op gebaseerd dan op het kapitaal van de ouders van het geboren kind en bepaalde privileges omdat je nou eenmaal rijk bent geboren/geworden.
   Als dit maar lang genoeg blijft bestaan zullen hier grote consequenties aan verbonden zitten, wat zich uiteindelijk zal kenmerken in nog grotere evolutionaire verschillen.
   De evolutionaire verschillen die we nu al zien zullen daarbij verbleken, dus zeker een zeer belangrijk onderwerp !

 6. bernadette

  IQ intelligentie is maar een term onder de mensen om elkaar in categorieën te plaatsen.

  Tussen de 1ste en de 2de wereld oorlog is men begonnen met concentraties Fluoride
  in het Drinkwater te mengen lozen.
  Deze concentraties Fluoride in het tapwater zijn in sommige landen hoger dan elders
  Ook kregen ouders het advies , kleine kinderen Fluor Tabletjes te geven.
  En de wat oudere kinderen kregen Fluor behandelingen bij de Tandarts.
  Ook begonnen de tandartsen wereldwijd met giftige Amalgaam ( kwik vullingen )
  de gaatjes te vullen , .. Kwik + Fluoride is gif voor onze Hersenen.
  En zal zeker een inbreuk doen op onze intelligentie – gewaarwordingen.
  Ook werd/ wordt er nog Fluoride in bijna alle merken Tandenpasta toegevoegd,
  waar vele mensen dagelijks hun gebit mee poetsen
  Wat heeft dat voor een gevolg voor alle rassen mensen omtrent IQ verschillen in beleving.
  De laatste jaren is de toename van Altzheimer – Parkinson – Epilepsie e.a
  onverklaarbare Brain Damage alleen maar toegenomen .
  Daarbij verkalkt Fluoride the Pineal Gland ( derde oog ) die in ons allemaal aanwezig is.
  Waarom wordt het dan ( opzettelijk ? ) in ons drinkwater toegevoegd .
  Zit hier dan ook een Agenda achter ?

  http://hetuurvandewaarheid.info/2012/08/14/bewezen-fluoride-verlaagt-het-menselijk-iq/

  http://healthbytes.me/onderzoeken-fluoride-verlaagt-het-iq-van-kinderen/

  088 Mercury & Fluoride, a Tale of two Prescriptions

  https://www.youtube.com/watch?v=6LK9BIvt-BM

  Gaan we met ons allen ontwaken ?

  http://www.slaaptgijnog.nl/slaaptgijnog/?page_id=2875

  1. Joost

   Wie zal het zeggen….
   Er is wel onderzoek gedaan in de VS waaruit blijkt dat er in de gebieden waar het meeste fluoride aan het drinkwater wordt toegevoegd , er opvallend gevallen van ADHD en Autisme voorkomen én het gemiddelde IQ van kinderen lager ligt.
   Overigens is dit ook al bewezen geweest voor het IQ van kinderen als het gaat om de concentratie lood in de hersenen, iets wat uit de tijd van loodhoudende benzine met name in de grote steden een rol speelde.
   En helaas is er tot en met 1972 fluoride toegevoegd aan het nederlandse drinkwater waardoor velen van de volwassenen onder ons (ik helaas ook…) zijn gezegend met de gevolgen hiervan….

   1. bernadette

    @ Joost

    Wat de gevolgen gaan zijn…

    Make the spray to pretend we are protecting from the very mosquito’s we engineered
    in a laboratorium and purposely let loose ..so people will want us to spray our poison.

    Onderstaand gefilmde opname ( openlijk sprayen )
    Hebben mensen die sprayen vanuit
    de lucht – zee – vanuit de auto- tractor – bromfiets , een hoog IQ ?

    Of zijn het onnozele Order volgers…

    Chemtrail Motorcycle & Chemtrail Trucks Spraying Children!?!

    https://www.youtube.com/watch?v=Hy7zpl17nuY

 7. bernadette

  Q intelligentie is maar een term onder de mensen om elkaar in categorieën te plaatsen.

  Tussen de 1ste en de 2de wereld oorlog is men begonnen met concentraties Fluoride
  in het Drinkwater te mengen / lozen.
  Deze concentraties Fluoride in het tapwater zijn in sommige landen hoger dan elders
  Ook kregen ouders het advies , kleine kinderen Fluor Tabletjes te geven.
  En de wat oudere kinderen kregen Fluor behandelingen bij de Tandartsen .
  En bijna alle Tandartsen gingen Amalgaam ( kwik ) vullingen plaatsen .
  Daarbij gebruiken vele Mensen dagelijks Tandenpasta
  met Fluoride erin toegevoegd in de meeste merken.

  Wat doen Fluoride + Kwik in ons Brein .
  Tast het onze intelligentie in gewaarwording aan.
  Het aantal Alzheimer – Parkinson aandoeningen is de laatste 20 jaren wereldwijd toegenomen
  Daarbij verkalkt Fluoride onze Pineal Gland ( derde oog )

  Wordt Fluoride opzettelijk in het Drinkwater toegevoegd ?
  Waarom doen ze dit ?
  Wie beslissen hierover om dit wereldwijd toe te passen .
  Zit ook hier een Agenda achter ?

  http://healthbytes.me/onderzoeken-fluoride-verlaagt-het-iq-van-kinderen/

  http://hetuurvandewaarheid.info/2012/08/14/bewezen-fluoride-verlaagt-het-menselijk-iq/

  En… Mogen wij niet ontwaken ?

  Miljoenen jonge mensen – tot wel 80% in sommige Amerikaanse steden – hebben last van fluorosis. Fluorosis (wit gevlekte tanden) is de eerste indicatie van een te grote blootstelling aan fluoride. Fluoride veroorzaakt tevens kalkgebrek in de botten wat kan leiden tot osteoporosis, botverdunning, botbreuken, botvergroeïngen en bloedarmoede. Fluoride versnelt het verouderingsproces doordat het de enzymen beschadigt. Dit heeft invloed op het immuun systeem, de spijsvertering, de ademhaling, de bloedcirculatie, de nieren, de lever, de schildklier en de hersenen.

  Fluoride kan ook leiden tot hyper- activiteit en kan het IQ van kinderen verlagen.

  http://www.slaaptgijnog.nl/slaaptgijnog/?page_id=2875

 8. Douwe

  Zou je niet gewoon de video even bekijken? Daar laten ze zien dat andere joden met dezelfde cultuur en die naar dezelfde scholen gaan nog steeds een 10 punten achter blijven bij deze subgroep. Ze geven er ook een mogelijke verklaring voor. IQ heeft een enorme genetische component, net zoals een heleboel andere eigenschappen dat hebben.

  Ongeveer alle tegenwerpingen en nuanceringen die hier tot nu toe worden gedaan worden allemaal rusitg en duidelijk en op een luchtige manier behandelt in de video.

  Het zou handig zijn als mensen eerst de informatie waar het over gaat eens zouden bekijken voordat ze erop reageren. Maar goed het verklaart wellicht wel mooi waarom het ook in de mainstream media en in de politiek zo een bende is dan als het op dit onderwerp aankomt.

  Bekijk gewoon deze aflevering en mocht het aanspreken bekijk dan ook de andere 6 delen. Er wordt in de mainstream media zo ontzettend veel onzin verkocht over dit soort onderwerpen als man, vrouw, hetero, homo, gender, nature, nurture, aangeboren aggressie, etc.

  Mensen zijn gelijkwaardig en uiteraard dienen we elkaar met gelijke rechten en verantwoordelijkheden te behandelen. Maar mensen zijn niet gelijk. Totaal niet. Mensen zijn verschillend, biologie en evolutie zorgen voor een optimale diversiteit omdat we nooit precies weten hoe de omstandigheden kunnen veranderen en wat op dat moment benodigd is om te overleven. Dus probeert moeder natuur van alles wat en juist die diversiteit schept veerkracht.

  Ik wordt persoonlijk doodmoe van de totale imbiciliteit die in de mainstream media en door politici wordt geuit en waar ze zelfs anderen op aan durven vallen terwijl de psychologie en de biologie al heel veel wetenschappelijk onderzoek in deze zaken hebben gedaan. Daarvan wegkijken en doen alsof het niet bestaat is buitengewoon onnozel en contraproductief in mijn ogen.

 9. Joost

  Ja dat is nou weer van die typische spirituele feelgood crap, met een spiritueel correct sausje erover.
  Genen (en dus ook ras) en omgevingsfactoren die genen áán en uitzetten zijn de belangrijkste factoren die wat puur sec een IQ wordt.
  Hoe je daar vervolgens wel of niet gebruik van maakt , daar zullen omgevingsfactoren ook wel weer mede een rol spelen (cultuurr) , zoals de deplorabele wereldsituatie wel duidelijk maakt, zijn die factoren dan wel golbaal te noemen inmiddels.
  Het immens populaire “in het NU zijn” , in de westerse mainstream met name gepromoot door oa. Eckhart Tolle, is in mijn ogen een nogal loze kreet en lijkt te veronderstellen dat als ik maar in het NU verkeer er zich vanzelf een grotere intelligentie in mijn bewustzijn manifesteert die het persoonlijk IQ zou overstiigen.
  Ik heb dit eerlijk gezegd de manifestatie van deze verhoogde intelligentie in mijn observaties van de, vaak misselijkmakend zelfgerichte “Spirituele” egotrippers nog niet mogen waarnemen.
  Eerder het tegenovergestelde, afgaande wat er door deze ‘in het NU’ verkerende types, aan absolute crap voor feitelijke waarheden wordt uitgekraamt.
  Overigens kan ik er nog aan toevoegen dat er neurologisch gezien door de vertraging , weliswaar in microseconden, er technisch gezien helemaal niet zoiets als volledig in het NU zijn mogelijk is….

 10. Ronaldo

  Ik heb de bijdragen niet echt gelezen, maar dit is een non-discussie. Mensen zijn niet onder te verdelen in rassen. Bijna al je genen zitten in 46 chromosomen, of beter gezegd 23 paar chromosomen. Elk paar van jou bestaat uit 1 chromosoom dat van je moeder komt en 1 dat van je biologische vader komt. Als jij een kind maakt krijgt dat kind 1 chromosoom uit elk paar van jou, en 1 uit elk paar van je partner. Het overgrote deel van je genetische eigenschappen wordt dus onafhankelijk van huidskleur en schedelvorm doorgegeven, en zelfs allelen die op hetzelfde chromosoom zitten kunnen worden ontkoppeld (“crossing over “).

  Dat veel USAmerikanen doen alsof rassen wel bestaan en alle genetische onderzoeken na de 2e wereldoorlog niet hebben plaatsgevonden is hun probleem, niet het onze

  1. Douwe Bericht auteur

   Niet alleen heb je niets van de reacties gelezen je hebt ook niet de video bekeken want je punt wat je hier maakt beginnen ze letterlijk mee… Ik zou zeggen bekijk de video eerst eens en probeer dan het dan nog eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *