Franse protestbeweging #NuitDebout schiet wortel in Nederland

12938362_1709926805951882_4734574238244423311_nIn Frankrijk begonnen op 31 maart de wat nu bekend staat als de NuitDebout protesten. Het zou zoiets betekenen als nachtvergadering. Mensen komen in steden en dorpen bij elkaar om daar met elkaar te spreken en ideeen uit te wisselen hoe mensen zelf weer meer controle over hun leven kunnen nemen en we systemen kunnen ontwerpen die het huidige geldsysteem, de corruptie politiek en leugenachtige mainstream media kunnen omzeilen.

Gisteren begonnen deze nachtvergadering ook in Nederland. Op de website De Lange Mars zijn al verschillende artikelen erover te vinden.

Hier een kleine selectie:
-) #Nuitdebout Amsterdam Bevlogen Van Start
-) Mensen Zijn Ziek Van Politici In Heel West-Europa #Nuitdebout
-) Wat Is #Nuitdebout En Komt Het Vandaag Naar Nederland?
-) Franse Opstand #Nuitdebout Slaat Over Naar verschillende Europese landen waaronder Nederland

An sich ben ik meestal niet zo een protest en bijeenkomst type maar wellicht dat het toch interessant is om eens een kijkje te nemen.

Het doet vaak goed om te zien dat er best een boel mensen zijn die schoon genoeg hebben van de continue leugens en manipulaties vanuit de huidige status quo in de vorm van banken, overheden, trans-Atlantische corporaties en mainstream media.
Dit soort nachtvergaderingen zijn ideaal om in je eigen buurt met echte mensen ideeën uit te wisselen en over problemen na te denken en daar oplossingen voor te zoeken.

Dus ik zou vooral zeggen, ga eens een kijkje nemen bij een lokale nachtvergadering en kom zo in contact met je medebewoners over de problemen die we op dit moment kennen en de mogelijke oplossingen die we kunnen implementeren om de wereld in te gaan richten die meer en meer naar de voorkeur is van de gewone mensen inplaats van dat we slaafs blijven meedraaien in een systeem wat is opgezet door een kleine elite die daar logischerwijs goed van profiteert.

Vertel bijvoorbeeld je medebewoners eens over hoe je lokaal met zijn allen gemeenschapstuinen en voedselbossen kunt gaan aanleggen om meer lokaal, vers en gezond voedsel te krijgen!

tAA30BmP

19 gedachten over “Franse protestbeweging #NuitDebout schiet wortel in Nederland

 1. Kirsten

  Heel goed plan massaal voedselbossen aanleggen! En bijvoorbeeld ook diverse (andere) lokale kleine bedrijfjes… en die er dan ook mogen zijn he, dus niet allemaal duur geschreeuw!!! waardoor de grote bedrijven die de planet trashen weer de markt kunnen blijven domineren met hun idiote lage prijzen…

  1. Douwe Bericht auteur

   Juist en naast voedsel lijkt herniewbare energie nu ook goedkoper te zijn dan fossiele brandstoffen dus dan kunnen we ook goedkoop, lokale, hernieuwbare energie met de buurt gaan opwekken.

   http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2015-2016/de-doorbraak-van-duurzaam.html

   Het staat niet in de krant, maar er trekt een stille revolutie door de wereld: hernieuwbare energie is goedkoper aan het worden dan energie opgewekt uit fossiele brandstoffen. Dat betekent in toenemende mate dat een keuze voor wind- en zonne-energie geen ethische meer is, maar een economische. En dat zal de overgang naar hernieuwbare energie sterk versnellen.

   In landen als Brazilië, Australië, Chili en delen van de Verenigde Staten is de overweging om over te gaan op hernieuwbare energie nu al een puur economische geworden. De komende jaren zal de prijs van zonne- en windenergie in snel tempo verder dalen. En daarna zal het aantal landen waar het omslagpunt voor hernieuwbare energie doorbroken wordt bereikt, verder toenemen.

   Verrassende nieuwkomer is Marokko waar de overheid verwacht in 2020 al meer dan 40 procent van de elektriciteitsvraag met zonne-energie te kunnen voldoen. In Spanje is zonne-energie al goedkoper maar de verwachting is dat dat binnenkort ook voor windenergie zal gelden. Duitsland verwacht in 2017 het hernieuwbare omslagpunt te bereiken.

   Kunnen we ook ophouden met oorlogje voeren over fossiele brandstoffen. Hoe meer mensen op dit soort vlakken als voedsel en energie de zaken zelf weer in en met hun buurt onder controle nemen hoe beter de wereld er voor ons allen uit kan gaan zien. 😀

 2. Douwe Bericht auteur

  Zowaar een zinvolle reactie van nujij.nl. Zou vooral en en denken maar er worden goede punten gemaakt.

  ‘ t is prima als mensen op die manier uiting geven aan hun ontevredenheid en nadenken over hoe het anders zou kunnen. ‘ tIs prima als mensen buitenkomen en in levende lijve communiceren inplaats van achter hun toetsenbord te blijven.

  Maar veel invloed zal het niet hebben totdat het besef doordringt dat een ieder bijdraagt aan de in standhouding van de problemen via zijn/haar consumptie.

  koopgedrag heeft veel meer impact dan het stemgedrag

  Het enig verweer wat we hebben bestaat uit consuminderen

  kick af van je koopverslaving, richt je leven meer op creatieve en sociale activiteiten en minder op spullen, daar wordt je “rijker” van.

  Koop alleen wat je echt nodig hebt, koop fairtrade, koop regionaal, koop tweedehands, eet minder vlees, gebruik minder benzine!!!, en vlieg minder.

  Dat is wat je zelf kan doen voor een rechtvaardiger wereld en als genoeg mensen dat beseffen is de impact aanzienlijk.

 3. bernadette

  Zeker…
  De bovengenoemde adviezen worden al door vélen….zo nageleefd.
  En …er is zoveel meer om met elkaar te gaan regelen.
  De door de EU / Brussel verzonnen 368.000 regels en wetten om het Europese volk / loonslaven/mensen/ kinderen op school / studenten met opgelegde $ studieschulden
  Te onderdrukken in hun dagelijkse leven ,om ons op allerlei manieren schaakmat te zetten.
  Die regels zullen allemaal gaan verdampen, zodat elk land in de komende ontkoppeling weer vrij is ,
  en de mensen hun eigen levens weer zelf kunnen bepalen met elkaar in Harmonie.
  Van een financiële economie naar een menselijke economie ;

  https://www.facebook.com/NuitDeboutAmsterdam/

 4. Treowd

  Mooie ontwikkeling ! Nu gaat het echt leven, als men het volgens de 7 Heremetic principles gaat doen zal het aan kracht toenemen aangestuurd door de oprecht gerichte energie die het Collectief hierin gaat genereren. Unity is Strenght !

   1. bernadette

    Treowd …

    Dat dacht ik 2 weken geleden ook.
    Het bovengenoemde you tube filmpje ,schijnt desinformatie te zijn.
    Om mensen te ontmoedigen ..er aan deel te nemen.
    Ze gaan het natuurlijk anti maken ..deze mensen worden er voor betaald
    om mensen op het verkeerde been te zetten , net zoals ze dat altijd al doen via media/ TV

    Ken jij Rob Vellekoop ?

    Die grijze man met staart van de lange mars ?
    Die coördineert het Nuit Debout hier in Nederland.
    Dus hulde aan die man.
    Hij heeft al vele goede daden verricht ..kijk maar eens naar zijn opnames ;

    https://www.youtube.com/watch?v=VNhFhSJw7lo

    https://www.youtube.com/watch?v=TJ6hEQmDMnU

    1. Treowd

     Dank je voor dat wat verder toe te lichten 🙂 Ja ben ermee bekend met Rob Vellekoop en zijn blogg prima initiatief verder dan. Heel goed en ja ik begrijp dan ook wel dat men juist op deze wijze de zaak probeert te ondermijnen.

   2. Douwe Bericht auteur

    Ik denk persoonlijk dat het geen kwaad kan om andere mensen te ontmoeten in het echt en om over zaken als ons banksysteem, mainstream media en ons huidige politieke systeem te spreken.

    Daarbij kan het interessant zijn om met die mensen uit te wisselen over oplossingsrichtingen als permacultuur, transition towns, lokale hernieuwbare energie, mogelijkheden om het geldsysteem te omzeilen en meer lokaal te gaan verhandelen, etc.

    Maar ik zou er ook niet teveel verwachtingen van hebben als in dat anderen iets voor je gaan oplossen. Zie het als een leuke manier om te kunnen netwerken en soortgelijke mensen tegen te komen om mee uit te wisselen. En mocht het niet bevallen dan kun je naar een paar avonden in de buitenwereld altijd weer door gaan met computer activisme 😀

     1. bernadette

      Filmopnames van Madrid ;

      https://www.youtube.com/watch?v=MOvoDYp16Bc

      https://www.youtube.com/watch?v=vo6K9MsLlvU

      Al dit nieuws krijgt het Nederlandse volk niet op bij het NOS nieuws te zien.
      Stel je eens voor …gaat deze komende week niet meer braaf naar hun werk.
      En lopen de straten allemaal in een keer vol.

      Maar zodra de mensen deze info te horen en te zien krijgen.
      Dan hebben wij hier in Nederland binnen een kleine 2 weken alle steden vol.
      En wordt ,,De Koningsdag,, 27 april compleet ermee overschaduwt .

 5. Douwe Bericht auteur

  De Swastika is de andere kant op dan wat Maxima op haar kleding heeft.

  Daarbij zou ik persoonlijk niet gaan om tegen iets te zijn maar vooral gaan om van gedachten te wisselen met andere mensen in je eigen omgeving die de huidige status quo en gang van zaken ook zat zijn zodat je elkaar kunt inspireren met oplossingsrichtingen. Kan soms erg fijn zijn erachter te komen dat je echt niet de enige bent die al de leugens, manipulaties en corruptie doorziet. Geeft een goede grond om nieuwe vriendschappen op te sluiten. 🙂

  Ik zou vooral uitgaan van je eigen kracht en die van je medemens en te kijken wat je gezamenlijk kunt bereiken. Daar heeft Maxima en wat ze aanheeft in die zin niet zo veel mee te maken.

  Mocht het resoneren bezoek of begin dan eens een nachtvergadering in je eigen gehucht, dorp of stad. Mocht iets anders resoneren ga dan vooral lekker dat doen.

 6. bernadette

  Vanavond zijn we er weer klaar voor!

  Terwijl NuitDebout Amsterdam al voor de vierde dag zal plaatsvinden, worden we ook heel blij van het feit dat het democratische vuur van ‪#‎NuitDebout‬ (binnenkort) zal branden in Tilburg, Amersfoort, Deventer, Groningen, Zwolle, Utrecht en Rotterdam.

  Het weer is mooi: de zon schijnt, de lucht is blauw.

  Neem je vrienden mee naar het Spui!

  Oproep!

  Tijdens de vergadering van gisteren is er een oproep gedaan voor 2 tenten, t.b.v 2 aanwezige daklozen. Als iemand een gratis tent beschikbaar heeft, top!

  Afgelopen bijeenkomst is er een oproep gedaan voor live-muziek, als iemand zin heeft om 50+ personen te vermaken met muziek, dan wordt dat gewaardeerd.

  Neem je vrienden mee naar het Spui!

  https://www.facebook.com/NuitDeboutAmsterdam/

 7. Douwe Bericht auteur

  Mensen kiezen ervoor om niets te doen. 😀
  Tot nu toe althans.

  Maar ik denk dat het in die zin vooral goed is om eerst voor jezelf en met elkaar uit te vogelen wat we individueel en collectief wel willen en daar aan bouwen. Wat overigens niet wegneemt dat bepaalde parasiterende elites en structuren verwijdert kunnen worden als onderdeel van die nieuwe toekomst. 🙂

  Lijkt me zelf heel praktisch en noodzakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *