Oprah Winfrey en Harvard psychiater John E. Mack spreken over ET encounters

15168725_1600228223605868_1286656760518016015_oOprah Winfrey gaat in gesprek met John E. Mack over ontmoetingen van mensen met ET’s. Oprah behoeft geen introductie, maar waarschijnlijk zijn er niet veel mensen die weten wie John Mack is. Hieronder een korte inleiding over hem van de Engelse Wikipedia pagina.

John Edward Mack M.D. (October 4, 1929 – September 27, 2004) was an American psychiatrist, writer, and professor at Harvard Medical School. He was a Pulitzer Prize-winning biographer, and a leading authority on the spiritual or transformational effects of alien abduction experiences.

De professionele achtergrond van Mack en de open nieuwsgierigheid gecombineerd met een gezonde dosis skepsis van Oprah maakt het tot een buitengewoon interessant gesprek. Hier de aflevering waar ook verschillende mensen met buitenaardse ontmoetingen zelf aan het woord komen. 

Ik kwam deze documentaire op het spoor vanwege deze video – The UFO Video: Review of the Best ET Evidence – waarin een korte clip van dit interview tussen Oprah en John Mack is te zien.
Voor mensen met interesse in dit onderwerp is die documentaire zeer de moeite waard.

Voor mensen die meer willen weten van John E. Mack is er een YouTube kanaal waar verschillende lezingen van hem zijn te vinden. Zijn laatst verschenen boek – Passport to the Cosmos; Human Transformation and Alien Encounters – heeft ook zeer goede recensies ontvangen op o.a. amazon.

[bol_product_links block_id=”bol_5833759f7879a_selected-products” products=”9200000033763942,9200000009862722″ name=”Mack” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”009900″ width=”555″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Aanverwante artikelen en informatie:
-) Overzicht van het beste bewijs betreffende UFO’s en ET’s
-) Oud Lockheed ingenieur zegt dat een boel van onze huidige technologie van gecrashte ET ruimtevaartuigen komt
-) Coen Vermeeren, docent Lucht- en Ruimtevaart Technologie aan de TU Delft, vertelt over UFO’s en ET’s
-) Oud minister Canada – ET’s kunnen meer technologie met ons delen als we vreedzamer worden
-) The Phoenix Lights; de UFO waarneming met meer dan 10.000 ooggetuigen
-) Op wat voor manier zijn wij mensen verbonden met buitenaardse wezens?

51kgbukypil-_sx335_bo1204203200_

14 thoughts on “Oprah Winfrey en Harvard psychiater John E. Mack spreken over ET encounters

 1. Douwe Bericht auteur

  The original synopsis of the lecture: “UFO encounters, near death experiences, shamanic journeys, and spontaneous religious epiphanies all have the power to bring about a significant transformation of consciousness.

  By this is meant that the experiencers’ worldview, as internalized in the course of their upbringing and inculcation in this culture, is shattered. This, in turn, results in the potential opening of heart and spirit to a wider appreciation of reality and a (re)connection to realms of the sacred and divine.

  In this lecture I will discuss how this process occurs in specific cases, and its implications for social and cultural change.”

  John Mack: Anomalous Experiences and Transformation of Consciousness
  https://www.youtube.com/watch?v=5I2KX9ercFQ

 2. Douwe Bericht auteur

  Een reactie van facebook over deze YouTube.


  Very interesting episode of Oprah if you like to hear a bit about abduction experiences and the hybridization program. The lady with the cool glasses says it very well I think:

  “I think the reason for their appearance in our reality, is to come out of the box. We need to redefine our definition of reality. We tend to believe that what we feel or see, or whatever we use our five senses with, that’s reality. And anything beyond that is not. And they’re here to tell us that there’s a reality beyond that.”

 3. Douwe Bericht auteur

  HARVARD PSYCHIATRIST ON ET CONTACT: “YES, IT’S BOTH LITERALLY & PHYSICALLY HAPPENING.”

  “Yes, it’s both. It’s both literally, physically happening to a degree; and it’s also some kind of psychological, spiritual experience occurring and originating perhaps in another dimension. And so the phenomenon stretches us, or it asks us to stretch to open to realities that are not simply the literal physical world, but to extend to the possibility that there are other unseen realities from which our consciousness, our, if you will, learning processes over the past several hundred years have closed us off.” – John Mack

  Lees het hele artikel op:
  http://www.collective-evolution.com/2015/06/28/harvard-psychiatrist-on-alien-abductionscontact-yes-its-both-literally-physically-happening/

 4. Budh

  Veel weet ‘k-‘r niet over & weinig ook niet. Met alle respect hoor maar ‘k-Ben blij dat ik niet tot de “verwaanden” hoor die dit soort zaken wetenschappelijk willen of moeten benaderen want m.i. zijn ze juist niet te algemeniseren of noem ’t generaliseren., Heb net dat filmpje bekeken en vond het interessant maar wijzer wordt ik er niet van…Alles “sterft” maar gaat niet dood ‘t-is niets anders als ‘n-nieuw begin van een ander level waar de 1 makkelijker in de overgang gaat dan de ander…Voor mezelf neem ik mijn eigen raad aan die zegt dat ik niet teveel andere ervaringen moet gaan doorwinteren want dan denk ik dat ik mezelf tekort doe. boeken lees ik er zo wie zo al niet over. interesseert me niets waarvoor zou’t ik hoef nergens bij te horen op dit gebied. Een Entheogeen kan je alleen zelf ervaren en het leven is nu eenmaal 1 Trip. Blijf in je eigen kracht, affirmeer dat wat jezelf wilt \. ik heb geen totale lak aan ervaringen van anderen maar resoneert het niet met mijzelf dan blijft het daarbij want ’t help niet waar je zelf inzit of meemaakt. Relax, heb vertrouwen, durf dood te gaan in wat jezelf sterven kan noemen. Creeer je eigen weten en deprogrammeer jezelf. Last van ambtenaren? Scheld ze keihard uit of bedreig ze je raakt ze zo kwijt desnoods na een kleine “straf” Fuck them all ‘t-zijn allemaal dooie zielen…Staan mensen voor je open ? O.K. Zeg wat je kwijt wilt want je voelt voor jezelf wel aan waar ze rijp voor zijn, anders dan spring je over naar een zijtak van het onderwerp. Zelf heb ik geen negatieve ervaringen in abducties, alhoewel een uittreding dat ook is, waarschijnlijk op een ander level, maar wil niet teveel zeker weten, als dat al mogelijk is. Besef dat dit nu eenmaal hier niet mogelijk is want niets geldt voor elkaar als zijnde universeel in het algemeen voor iedereen daar is iedereen veel te uniek voor.

  1. Douwe Bericht auteur

   Ik denk dat je een heel goed punt maakt.

   Dit filmpje laat zien hoe een psychiater en een media beroemdheid dit onderwerp enigszins concreet proberen te maken zodat ze het erover kunnen hebben in een talkshow en zo kan het wellicht voor veel mensen opeens helder worden dat dit soort ervaringen normaler zijn dan mensen wellicht eerder geloofden. Door er een hokje van te maken wat voor zoiets nodig is krijg je autmotisch ook alle nadelen van hokjes.

   In het boek van John Mack gaat hij ovierigens ook wel wat meer op in op de ontastbare gedeelten die dit soort ervaringen met zich meebrengen dan in dit gesprek met Opera.

   Ik weet niet of je de lezingen van Mary Rodwell volgt. Ik vind dat zij wel een hele goede balans heeft tussen de uniekheid van mensen in deze ervaringen maar tegelijkertijd ook de rode lijnen die individuen gemeen hebben in dit soort ervaringen.

 5. Douwe Bericht auteur

  Ik ben het overigens verder sterk met je eens, toen ik mijn eerste ET ervaringen had begreep ik opeens waar de vaagheid van mijn psychonauten vrienden vandaan kwam van. ja je kunt het eigenlijk niet echt uitleggen in woorden… 😀

  Op deze pagina heb ik een aantal methoden die voor mij werkten en die mensen gratis en thuis zelf kunnen uitproberen verzameld zodat mensen kunnen kijken of ze via die gereedschappen hun eigen ervaringen met het multidimensionale kunnen opdoen.

  -) Multidimensionality / Know Thyself

  Mocht dat niet lukken dan zijn psychedelica ook een goede optie heb ik begrepen. 😉

  1. Budh

   Er valt echt wel veel uit te leggen maar of iedereen er oren voor heeft is een andere zaak, dus gebeurd dit in de praktijk niet zo vaak, Pas ook, ik voel een aanwezigheid en denk hardop laat jezelf maar niet zien maar laat maar blijken wat er is en dan luisteren ze ook nog. echt kicken zoiets dan telepatiseert het naar me toe zo van ben je er klaar voor, dan denk ik hardop Zal toch wel anders ben je hier niet op deze manier…Bijna om de 3-4 dagen wordt ik wakker door mijn deurbel dan sta ik sjacherijnig op doe de deur open en er is niemand …Ha-LoL …Katchaturian nog aan toe ik tuin er elke keer weer in want ik weet dat dit zo’n ascentie verschijnsel is. Met dat gerijm van me hier is ook iets aan de hand, want waar ik het soms vandaan haal ik weet niets en ook soms alles en dan lig ik weer hier zo blauw als een pleiadiaan van het lachen. en ga zo maar door…ik droom heeel vaak dezelfde droom namelijk dat ik aan het hardlopen ben maar met hele grote stappen tot ik aan het zweven ben, dan weer afdaal en 1 stap op de grond neem en dan weer vele meters verder zweef zo gaat het vele meters door echt leuk om te doen en mee te maken. Synchroniteiten om de haverklap ik denk aan iets en ik krijg antwoord doordat mijn kaars ineens heel fel gaat flikkeren, mijn lichte artrose denk ik weg doordat ik denk dat mijn overleden moeder me masseert wat ik vroeger als kind vaak bij haar heb gedaan en dan dank ik haar er ook voor …De volgende keer weer een stijf gevoel aan mijn spieren in nek precies hetzelfde en de stijfheid is zo over etc. enz e.d. o.i.d. o.a. Hihi…. 🙂

   1. Douwe Bericht auteur

    Ja je moet maar net iemand tegen weten te komen die ook een interesse in dit onderwerp heeft en zijn of haar eigen ervaringen als ze die al hebben niet veroordelen.

    Fijn dat je jouw ervaringen hier wil delen in ieder geval. Hoe ik het begrijp kan er idd van alles gechanneld worden, downloads voor gesproken of geschreven woorden, voor kunst op papier, het verfdoek, muziek, dans, helende energie etc.

    Het zou in mijn ogen fijn zijn als meer mensen hier hun eigen ervaringen mee kunnen opdoen en dat ze dit niet direct wegzetten als het een of ander. Channelen is een natuurlijke staat en iedereen kan het in principe.

    1. Budh

     Precies. Vanwege het feit dat “ik” “mijn” woorden kanaliseer in rijm, denkt zowel mijn hogere en lager bewustzijn mee om het zo goed mogelijk te laten kloppen En het feit dat daarbij ook nog psychoactieve t.h.c. middelen gebruikt worden krijgt de inspiratie een boost mee. Indien ik dit met Mushrooms of lsd doe dan heb ik in de gaten dat wat ik schrijf soms niet goed te bevatten is maar als ik weer “”nuchter” ben is het leuke dat ze op een andere manier weer opgevat kunnen worden.

     Ook het feit dat wat er geschreven wordt, gelezen wordt na doorgifte geeft voor mij een prettige spanning mee. Dat het eventueel een angst met zich mee kan brengen bij anderen is ook begrijpelijk vanwege faalangst of de angst niet serieus genomen te worden vanwege onbegrijpelijke inhoud voor de “Zombie”★lezer.zie andere ster

     Dat velen hun ervaringen niet willen/kunnen delen is ook omdat ervaringen niet altijd zomaar zonder meer te formuleren zijn door de irrationaliteit ervan en de handeling die gemaakt moet worden voor de/een eerste keer om je ervaring te omschrijven…dan sla je op slot…..

     Het mixen in gebruik van inspiratie, motivatie Tool en Lef doet channelen. doordat je met een daadkracht bezig bent wat je ook kan uitleggen als een artvorm, muziek/dans, schrijven/spreken/zingen, tekenen/schilderen, etc, enz. e.d. ofwel als levende Ziel spelen met de elementen/energiën die Brein en Geest in de Kosmische ruimte tot zich beschikbaar neemt/heeft/ krijgt/vraagt.

     ★ Eigenlijk zijn de meeste mensen Zombies die het onvermogen bezitten een open mind te hebben en in hun nuchtere rationaliteit ‘t-liefst met vooroordelen en oordelen komen. Doordat ze niet kunnen focussen op de gegeven informatie vanwege het feit dat ze eerder hun Brein gebruiken dan hun Hart om juist te kunnen aanvoelen Wat er naast letters/woorden in begrip/kennis en gevoel/wijsheid ge.uit wordt.
     A-Zen
     Alien Zen Intro
     https://www.youtube.com/watch?v=H8HVqqI3h0Q 49

     1. Douwe Bericht auteur

      //Eigenlijk zijn de meeste mensen Zombies die het onvermogen bezitten een open mind te hebben en in hun nuchtere rationaliteit ‘t-liefst met vooroordelen en oordelen komen.//

      Dat is wel mijn ervaring inderdaad, de meeste mensen zijn zo verankert in hun vaak door externe partijen geprogrammeerde gedachten, geloven en geloofssystemen dat hun verbinding met hun hogere zelf, de bron etc. volledig dichtgemetseld zit.

      En informatie die dan niet binnen die gedachten, geloven en geloofsssytemen valt veroorzaakt dan cognitieve dissonantie en meestal resulteert dat in het afkeuren en zelfs actief bevechten van dat soort informatie.

     2. Douwe Bericht auteur

      Precies, door eerlijk en open te zijn reflecteer je in ieder geval je eigen frequentie oprecht naar buiten toe en dat is de enige manier hoe je mensen kunt tegenkomen die hier ook interesse in hebben en ervaringen mee hebben etc. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.