Hoe we in meer harmonie met onze planeet kunnen leven door middel van Permacultuur en Voedselbossen

In deze playlist op YouTube zijn voorbeelden van meer dan 5 contintenten verzamelt met een heleboel kennis over hoe wij als mensen in meer harmonie kunnen leven met de planeet door middel van de permacultuur ontwerpprincipes en voedselbossen. 

Er zijn goede educatieve videos te vinden die de theorie helder en duidelijk uitleggen en daarnaast zijn er vele videos die laten zien hoe dit succesvol in de praktijk is gebracht in verschillende delen van de wereld zoals o.a. China, India, Rwanda, Ethiopie, Jordanie, Saudi Arabie, Portugal, Oostenrijk, de VS, etc.


Als de bovenstaande afspeellijst niet werkt kun je deze ook vinden via deze directe link: https://www.youtube.com/playlist?list=PLdxP6iuL11wZCv_qlzDYlOc1RvR7v8mfU

Deze video’s laten zien dat mensen overal ter wereld in staat zijn om in meer harmonie met de natuur te leven. In Nederland kunnen we onze tuinen meer inrichten met eetbare noten- en fruitbomen. Met daaronder eetbare bessenstruiken en groentes of kruiden als bodembedekkers.

In plaats van maisakkers of eentonige grasvelden wat allemaal pioniers ecosystemen zijn en veel input van fossiele brandstoffen nodig hebben in de vorm van kunstmest en pesticiden, kunnen we meerjarige voedselbossen planten wat veel minder fossiele brandstof kost en op termijn ook grote hoeveelheden hoge kwaliteit voedsel kan opleveren.

Wat als we 20% van het Nederlandse open oppervlak zouden omzetten in complexe biodiverse ecosystemen met een hoge functionaliteit voor de mens?

De oplossingen voor een gezondere mensheid en een gezondere planeet zijn ruimschoots beschikbaar. De vraag is hoe we deze informatie bij de goede partijen krijgen en hoe we het vervolgens toe kunnen passen in onze eigen leefomgeving.

Alle tips en ideeën hierover zijn van harte welkom in de reacties.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Tuinieren zonder eigen grond.
-) Stadstuin van 55m² ingericht als een eetbare bostuin.
-) De kruidenspiraal.
-) De gemakkelijke (permacultuur) moestuin.
-) Voedselboswachters en voedselbosboeren gezocht!
-) Permacultuur Facebookgroep met meer dan 24.000 leden
-) Voedselbossen Facebookgroep met meer dan 35.000 leden

Op het internet hebben de lezers de macht. Zij bepalen welke informatie de wereld rond gaat! Je bent je er misschien niet van bewust, maar als elke lezer een link stuurt naar 3 geïnteresseerde personen, dan zijn er maar 20 stappen nodig om 3,486,784,401 mensen te bereiken! Wil je dat zien gebeuren? Gebruik je macht! 

Dit stuk mag dan ook vrij door iedereen overgenomen worden op websites, blogs, of om door te sturen aan familie, vrienden, kennisen, collega`s, etc. Graag zelfs hoe meer mensen dit weten hoe beter. Zet a.u.b. wel de bron erbij zodat mensen zich er verder in kunnen verdiepen als ze dat willen.

Spreekt dit idee je aan? Verspreid het dan vooral onder je vrienden, familie, collegas, etc!
Spreekt dit idee je aan? Verspreid het dan vooral onder je vrienden, familie, collegas, etc!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *