Doe je mee met de verandering? BEN jij de verandering?

1001004006850572Hallo Allemaal,

Mijn naam is Sander Viergever en dit is de eerste bijdrage op Achter de samenleving. In mijn leven ben ik werkzaam als ervaringsdeskundige (ggz) en hoop ik in de toekomst spiritueel leraar voor de mensen te zijn.

Mijn overtuiging is dat we op dit specifieke moment van onze menselijke ontwikkeling op weg zijn een samenleving te creëren die bestaat uit vrijheid, dienen van het grotere geheel (in plaats van persoonlijk gewin) en dat we onze ware aard aan het herinneren zijn: we zijn één met de Aarde, Natuur en alles is één.

Een aantal jaar geleden in 2009 draaide mijn leven nog om zaken voor het eigen zelf te verwerven, zo was ik erg in de weer (obsessief) om een leuke partner te vinden, verdiende ik erg veel geld met mijn webwinkel en zat ik bijna heel de week achter de pc eenzaam om veel geld te verdienen, ik wilde meer en meer geld, ik was in de overtuiging dat mijn leven om mij draaide dus verwierf ik daarom financiële zekerheden maar ik weet zeker dat ik met een miljoen euro nog niet tevreden zou zijn geweest… Hoe dan ook, hoeveel geld ik in die tijd ik ook verdiend zou hebben het zou nooit voldoende zijn geweest. Al moet ik er wel bij vermelden dat ik toen ik me vanaf 2008 steeds verder ging ontwikkelen ik het steeds belangrijker ging vinden om de klanten van mijn auto-accessoires webshop steeds beter te gaan bedienen, steeds klantvriendelijker.

Nu is het 2016 en heb ik in 8 jaar tijd een hele transformatie mee gemaakt, ik vertel dit ter inspiratie aan jullie.

Vroeger in en rond 2008 draaide mijn leven nog om mij. Maar dat is nu veranderd. Nu zijn er andere zaken die mij een gevoel van geluk en weldoening geven. Ik ben erachter gekomen afgelopen jaren dat mijn leven niet draait om zaken voor mezelf te verwerven, maar dat mijn leven er eerder om draait om bij te dragen aan het grotere geheel! Dit getransformeerde bewustzijn heb ik bereikt door het lezen van o.a. spirituele boeken en intentioneel verlangen en middels meditatie.

Daarom probeer ik mijn leven nu in het teken te zetten van bijdragen in de psychologische, sociale, emotionele ontwikkeling van de mens. Ik ben me herinnert dat dit de reden was dat ik terug ben gekeerd; geïncarneerd ben in dit fysieke lichaam om deze agenda te dienen, namelijk helpen verlichting op aarde te brengen.

WEES EEN BRENGER VAN HET LICHT. Want jouw licht kan meer bewerkstelligen dan je individuele levenspad. Jij kan werkelijk bijdragen aan het Grotere Geheel.

Vaak als ik mensen spreek voelen zij zich slachtoffer, slachtoffer van de omgeving, regering, anderen, de deurwaarder, andermans tirannie enzovoorts.. Ik begrijp dat zo goed, ik heb ook heel lang vastgezeten aan deze geloofsovertuiging, maar ik ben wel al wat veranderd.

Ik beschouw mezelf namelijk tegenwoordig ten alle tijden als schepper, als co-schepper. Wij hebben deze realiteit samen gecreëerd. Kom uit je geloofsovertuiging dat we hier op aarde zijn om tegen elkaar te strijden of dat het om jou tegen mij gaat.

Dat is niet onze ware Essentie, onze ware essentie is altijd dat we alleen gelukkig zijn als we echt één zijn met elkaar, in liefde zijn met elkaar en we niet tegen elkaar strijden (zelfs niet om geld of voedsel of winnen..) maar dat we hier zijn om toe te voegen aan elkaar, elkaar te dienen.

Wees de bron.

Wees de bron. Wees het startpunt voor een geheel nieuwe sociale revolutie die zich kan aandienen op aarde, wens jij meer liefde of gezelschap te ervaren in jouw leven? Bezorg dan anderen liefde en gezelschap. Wens je meer financieel welbevinden te ervaren? Bezorg dan anderen de ervaring van financieel welbevinden. Want wat je anderen helpt te ervaren, zal ook op jouw pad belanden. Dit is hoe het werkt en er is geen andere constructie.

Als je denkt dat mensen die op een oneerlijke manier rijk zijn geworden en of blijven oprecht gelukkig zijn dan heb je het mis kan ik je zeggen, goed mis!

We hoeven zelf alleen maar het voorbeeld te zijn, de startende orde, voor een nieuwe wereldorde. Als ik wens dat we een planeet creëren waar we zorg hebben voor elkaar, laten we dan – jij en ik daar zelf mee beginnen.

Als we een planeet wensen te creëren vrij van onderdrukking, laten we dan – ja jij simpele burger en ik ermee te beginnen op te staan tegen alle vormen van oneerlijkheid en onderdrukking.

Als we een planeet wensen te creëren waarin we niet meer leven om zaken voor het zelf te verwezenlijken maar dat we vooral willen bijdragen aan de plaatselijke gemeenschap, laten we dan – jij en ik vrijwilligers- of sociaal cultureel opbouwwerk gaan uitvoeren in onze woonplaats.

Als ik wil dat we een planeet creëren waar we niet in opgelicht worden, laten we dan – jij en ik het niet langer toe staan om opgelicht te worden.

Als we een planeet willen creëren die bestaat uit overheden en besturen die uitsluitend ons – HET GROTERE GEHEEL – willen dienen, laten we dan als burgers massaal de straat op gaan en onze boodschap tezamen communiceren: dat we niets anders dan dat meer van hen meer accepteren.

Jij denkt dat jij klein bent? Ik zeg je als we allemaal steeds massaler zullen gaan opstaan als burgerorde tegen bestuurlijke zelfverrijking, tegen inmenging van bedrijfsleven in onze politiek, tegen uitbreiding van verdere wetgeving die alleen maar nog meer beperkend werkt en we doen dat met z’n allen gezamenlijk dan geloof ik dat overheden en besturen genoodzaakt zullen zijn en worden omdat ze wel zullen moeten.

Laten we daarom vandaag met elkaar starten de waarheid over iedereen tegen iedereen te vertellen, organiseer in je vrienden- en netwerkkring gespreksavonden met als thema ‘opzetten burgerorde voor eenheid, gelijkheid, transparantie en globale samenwerking’.

Jij denkt dat je klein bent en de slachtoffer bent van wat jou allemaal wel niet overkomt in deze maatschappij? Ik zeg je: jij bent deel van deze maatschappij en jij bent de motor van de verandering. De enige kernvraag is van welke verandering wens jij de motor te zijn? Wandel jij met mij mee?

[avatar_upload /]

23 gedachten over “Doe je mee met de verandering? BEN jij de verandering?

 1. Douwe Beerda

  Dank voor je verhaal Sander.

  Mag ik vragen wat jou heeft verandert? Wat was de aanleiding voor jou om je eigen gezichtspunt op de wereld te veranderen?

  En eenmaal op die reis kun je een aantal gereedschappen noemen die als je terugkijkt je sterk van dienst zijn geweest?

 2. Sander Viergever Bericht auteur

  Een van de belangrijkste gereedschappen die mij verder hebben ontwikkeld naar Wie ik Werkelijk Ben vandaag de dag is dat ik mijn leven uitgebreid heb van het bewustwording van enkel mijn verstand (data) en lichaam naar een Vernieuwd Bewustzijn dat het cumulatief bevat van mijn verstand (data) + lichaam + mijn ziel (gevoel) omvat.

  Vroeger kreeg ik mijn leven nooit aan de gang, ik had geen idee hoe mijn leven ‘werkend’ te krijgen. Ik voelde mij een mislukkeling, het kostte me veel gepieker om beslissingen te nemen die vooralsnog nergens toe leidde. Maar toen begon ik mijn ziel meer te gaan betrekken in beslissingen – en kon ik meer richting gaan vinden in mijn leven omdat ik nu ook mijn intuïtie/het gevoel liet spreken in – en tot – en door mij heen. Het beschrijft een proces van me te verplaatsen van mijn hoofd (denken) naar mijn ziel (Goddelijk bewustzijn) toe – met daarbij telkens acht te slaan op wat ik voel.

 3. Het vijfde element

  Beste Sander,

  Ik wil je niet afzeiken, maar ik lees nog veel “ik wil” in je opinie.

  >>Vroeger in en rond 2008 draaide mijn leven nog om mij. Maar dat is nu veranderd. Nu zijn er andere zaken die mij een gevoel van geluk en weldoening geven.<<

  Het gaat nog steeds om jóuw geluk en om hoe jóuw wereld er uit moet zien. Jij wil dit met de planeet, jij wil dat met de planeet. Jij wilt verandering!

  Het enige wat je kan veranderen, dat ben je zelf… En de wereld? Die is al goed zoals die is. Alleen zie jij het niet.

  1. sander

   Hallo,

   Ten eerste ik vond het eng dit eerste artikel te schrijven. Het leven draait niet meer om mij, nu brengt het mij meer een gevoel van geluk, voldoening, vreugde om bij te dragen aan het Grotere Geheel. Dank je wel voor je reactie in ieder geval.

   Ik heb geprobeerd mensen te inspireren met dit artikel, jij of een andere lezer zal zich geïnspireerd voelen of niet.

   Het laatste is erg mooi wat je zegt: ‘Het enige wat je kan veranderen, dat ben je zelf… ‘ dat klopt, daarom probeer ik ook zoveel mogelijk andere mensen hun vrijheid te verlenen en te mogen behouden, het laatste wat ik zou willen is dat mijn schrijfsels religieus van aard lijken. Mocht dit wel ergens in een zinsel van mij zijn die ik schrijf, meld het me dan. dank je wel. Het enige wat wij kunnen is onszelf veranderen en dan zullen wij een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld, ik ben het helemaal met je eens. En de wereld is inderdaad goed zoals ie is, dank je wel ‘het vijfde element’ voor je feedback. de wereld is goed zoals hij is.

   1. Douwe

    In mijn ogen is het niet of of maar en en. Het leven draait om jou en om van dienst te zijn aan anderen. Die twee gaan heel goed prima samen in mijn ervaring. Er is niets mis mee met goed voor jezelf zorgen als je ook goed voor anderen zorgt.

    Zo ben ik deze website bijvoorbeeld ooit begonnen, ik vond het leuk om zelf te leren en van mijn eigen inzichten (hoe waar of onwaar dan ook) verslag te doen. Door dat te doen inspireert dat weer anderen en die reageerden vervolgens weer met hun gezichtspunten. Op die manier ondersteunen mensen elkaar allemaal via hun eigen groeiprocess. Dus ook jij bedankt Sander dat je dit artikel hebt geschreven en hebt gedeeld.

    Zo lang we de vrije wil en vrijheid van onszelf en anderen om hun eigen keuzes te maken respecteren. En op een respectvolle, open en inhoudelijke manier met elkaar communiceren kunnen we zo gezamenlijk allemaal stappen vooruit zetten persoonlijk. 🙂

 4. Hans

  //Het enige wat je kan veranderen, dat ben je zelf…//

  Wijze woorden, meer dan men zich kan voorstellen met zijn huidige voorstellingsvermogen….

  Zie alleen afbeeldingen van Neale Donald Walsch bij het artikel, heeft iemand wel eens echt en diepgaand die boeken, die gesprekken met god bestudeert? En dan specifiek de rol van god?

  1. sander

   Het enige dat ik kan veranderen is mijzelf, daar ben ik het mee eens en die zinsnede voelt voor mij heel juist. Daarom zal ik komende tijd nog dieper graven in mijn verleden om mijn gedragingen (positief alsmede negatief) beter te leren kennen. Want ik geloof een groter begrip van het Eigen Zelf creert een groter begrip van De Ander.

   Beste Hans, ik heb de Nederlandse website opgericht voor Gesprekken met God en vertaal artikelen van de auteur Walsch naar het Nederlands, ongevraagd. De auteur heb ik in de V.S. ontmoet toen ik hem ontmoette als deelnemer zijnde van een van zijn week workshops, het is een inspirerende vent en voelde zoveel verlichting aldaar. Je zal toch echt een van de boeken moeten lezen als je meer erover wilt weten . Ook jij bedankt voor je reactie!

   1. Hans

    Hallo Sander,

    Ik heb enkele jaren geleden alle gesprekken diepgaand gelezen.
    Ik kan je gevoel en ervaring bij de boeken en NDW heel goed voorstellen en ben ervan overtuigd dat je dit ook als zodanig in waarheid ervaart.
    Ik zelf heb echter een compleet andere voorstelling, beleving en ervaring mbt de bron van de gesprekken en de uit zijn/haar naam verkondigde inhoud, en dit niet alleen voor wat deze boeken betreft.
    Ik zal hier nu verder niet over uitweiden daar dit compleet buiten jouw beleving en ervaring ligt en het niets toevoegt aan de reacties die ik al gegeven heb op dit artikel.

    Thanks voor je reactie!

 5. Het vijfde element

  Ik heb een boek van Neale Donald Walsch . Ik ben ongeveer op de helft gekomen. Dus van diepgaand is geen sprake. Het sprak mij niet zo aan denk ik (het is al een paar jaar terug) En ik weet nu ook de reden waarom. Zolang je nog een gesprek hebt met iets of iemand (God) ben je nog niet Al-een.

  Roepen dat alles één is, is wat anders dan daadwerkelijk zien.

 6. Douwe

  Ieder persoon gaat zijn of haar eigen proces door in mijn ervaring. En mensen gebruiken daarbij verschillende permission slips om hun bewustzijn verder te expanderen.

  Ik ken vele mensen die een boel hebben gehad aan de boeken van Neal Donald Walsh. De frequentie van het materiaal deed mij sterk aan wat Bashar en Darryl Anka ook delen. Maar ik ben altijd blij als ik gereedschappen vindt die voor een boel mensen lijken te werken.

  En ik denk ook dat het belangrijk is dat we mensen hun eigen ruimte gunnen en hun eigen permission slips. In die zin zou ik mensen vooral willen vragen hun eigen ervaringen en hun eigen permission slips te delen die hun geholpen hebben op hun pad om hun bewustzijn verder te vergroten.

  1. Hans

   Dat is ook de intentie achter mijn reacties op de eindvraag in het artikel.
   Ik heb mezelf enorm geholpen door niet meer mee te wandelen met leraren (Data), en alle tot dusverre opgedane kennis van de spiritualiteit in het algemeen, door ZELFonderzoek te toetsen, te herkennen, te ervaren en te beleven.
   Het grootste zelfonderzoek ligt in onze oorsprong, wie ben ik in potentie? Wie alleen kan mij laten zien wie IK ben?

   In mijn potentie verschil ik niet van ieder ander, en om die potentie aan te kunnen spreken, te herkennen in jezelf, is elk sprankje hoop, (blijde)verwachting en nieuwsgierigheid een nieuwe veelbelovende tool.
   Een intentie om datgene buiten jezelf te zoeken en te vinden.

   Ik confronteer Sander dmv van de reactie met mijn beleving en ik stel me voor dat Sander gezien zijn motivatie dit zeker op zijn waarde weet te schatten.

 7. Hans

  En zien dat alles één is , is wat anders dan daadwerkelijk beleven, en beleven dat alles één is, is wat anders dan daadwerkelijk één zijn, en één zijn is…

  Frappant nu net het nieuwste artikel op deze site over de Clintons, en wat god zegt over Clinton ( en Bush sr) in één van die boeken.

  1. Hans

   Overigens.. god uit die boeken vond Clinton een geweldige president en goed mens die al het belang inzag van de zorg van de kleine man.
   Zelfde strekking over Bush sr. het staat er letterlijk weet alleen niet meer welk boek uit de serie.
   Nu ben ik me terdege bewust van perceptievermogen maar bekijk het zelf indien gewenst.
   Het sluit mooi aan op het artikel hier op de site en de afbeeldingen bij dit artikel.

 8. Hans

  //Jij denkt dat je klein bent en de slachtoffer bent van wat jou allemaal wel niet overkomt in deze maatschappij? Ik zeg je: jij bent deel van deze maatschappij en jij bent de motor van de verandering. De enige kernvraag is van welke verandering wens jij de motor te zijn? Wandel jij met mij mee?//

  Met alle respect.. nee.
  Ik zeg je, Ik ben geen DEEL van deze maatschappij net zo min als jij als je de werkelijke hoedanigheid en oorsprong van deze maatschappelijke realiteitsbeleving kent.
  Mijn wens is dat een ieder voor de verandering niet met iemand mee wandelt die een leraar voor de mensen wenst te zijn.
  In die zin heb je voor de nauwkeurige lezer misschien je eerste stappen op het leraar pad gezet.

  Deze reactie is niet aanvallend bedoelt en ik wil niet je integriteit ter discussie stellen maar de nieuwe enige kernvraag is van welke verandering wens jij werkelijk ten diepste de motor te zijn?

 9. Het vijfde element

  Eigenlijk is de essentie om nu eens een keer NIET te veranderen. Liefde is onveranderlijk en de twee werelden tuimelen om hem heen zonder dat hij er acht op slaat. Alle wensen tot verandering zijn slechts een substituut daar voor. Geef de verwachting en de wil voor een betere wereld op, want liefde is niks anders dan het opgeven van de wil. Dan komen de twee werelden tezamen.

  Wees zo duidelijk als een spiegel: reflecteer niets. Dan wordt het onzichtbare zichtbaar. Met spiegel bedoel ik bewustzijn. Deze moet niet verruimd worden; integendeel.

  1. Douwe

   Met alle respect Het Vijfde Element maar ik krijg altijd een beetje het gevoel dat jij anderen kwalijk neemt dat ze nog niet de inzichten hebben verworven die jij hebt. En dat mag natuurlijk maar ik zie niet zo goed in hoe anderen daar iets mee opschieten.

   In mijn ervaringen doen mensen nu eenmaal wat ze doen. En in die zin kun je ze alleen maar helpen met hun inzichten en realisaties door je eigen pad te omschreven en ze eventueel te wijzen op de wegwijzers die jou persoonlijk hebben geholpen bij jouw realisaties.

   Ik merk dat vaker in de verlichte kringen dat mensen een beetje beginnen neer te kijken op de mensen die dat nog niet zijn inplaats van dat ze open en eerlijk hun eigen pad van ontwikkeling delen zodat andere mensen aan de hand daarvan zich eventueel kunnen optrekken als die wens er is.

   1. Het vijfde element

    In jouw perceptie is dat ook zo, Douwe. Dat ik anderen kwalijk neem dat ze nog niet de inzichten heb die ik heb. In werkelijkheid heb ik geschreven dat de wereld precies goed is zoals die is. Jij (Douwe) hoort ook bij die wereld. Jij bent ook precies goed zoals je bent.

    Ik heb hier vaker naar jou toegeschreven en heb de weg laten zien die ik gegaan ben. Maar jij hebt andere inzichten welke je verkiest. En dat is prima. Ik heb niet de intentie om jou een kant op te duwen. Want jij bent al precies goed zoals je bent.

    Nu ik voor de twee maal heb geschreven dat je precies goed bent zoals je bent, dan begrijp je wellicht dat ik niet op jou neer kijk. Jouw beleving is dat verlichte mensen op jou neer kijken. En omdat je graag wil dat ik deel, vraag ik jou om daar naar te kijken.

    De constatering dat er verlichten zijn die neerkijken en mensen waar op neergekeken wordt, verteld mij dat Douwe zich in de dualiteit bevindt. In dat stukje (van neerkijken) is voor jou werk te doen. Ik kan dat niet doen, ik kan Douwe niet veranderen.

    En wat is het werk wat er te doen valt? Niet doen. Stop (voor jezelf) met het verdelen van de mensheid in verlichten en niet-verlichten waar op neer gekeken wordt. Jij -de mens Douwe- is degene die verdeelt. Jij krijgt dan ook de wereld te zien die je toekomt: een verdeelde wereld. En dat is precies goed zoals het is. (nu maar hopen dat je die laatste zinnen niet hooghartig vind, want anders zijn we weer terug bij af)

  2. sander

   Dank je wel wederom, maar ik kan niets met deze feedback. Ik antwoord want ik wil het gevoel aan mensen geven dat ze gehoord en gezien worden.

 10. het zesde zintuig

  “De constatering dat er verlichten zijn die neerkijken en mensen waar op neergekeken wordt, verteld mij dat Douwe zich in de dualiteit bevindt. In dat stukje (van neerkijken) is voor jou werk te doen.”

  het is niet de constatering die jou dat verteld, en vervolgens zegt dat er voor Douwe werk te doen is…..
  dat doet je Ego.
  een constatering op zich, verteld niks….

 11. Het vijfde element

  Uiteraard doet mijn ego dat. (het constateren) Dat leek mij zo vanzelfsprekend dat ik het er niet bij vermeld heb. Maar bij deze dan… (het is ego die doet voor hen die de portee ontgaat)

  Nu ben ik helemaal in de zevende hemel;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *