Nederlandstalige eetbare planten en paddenstoelen database met meer dan 300 soorten!

Afgelopen maanden is de eetbare planten en paddenstoelen database bijgewerkt. Er zijn inmiddels meer dan 300 soorten eetbare planten en paddenstoelen te vinden waarvan het overgrote deel in het Nederlandse klimaat groeien. Een klein aantal past iets beter in een kas of in potten op een balkon die in de winter naar binnen worden gehaald omdat de Nederlandse winters iets te koud zijn.

De database bevat bekende soorten zoals walnoot, pruim, hazelnootrode bes, druif, pompoen, spinazie, aardappel en champignon. En daarnaast zijn er ook boel soorten te vinden waar mensen wellicht nog minder bekend mee zijn zoals Franse uiensoep-boom, pawpaw, olijfwilg, schisandra, aardbeimelde, bospinda, suikerwortel, waterkers en goudkopje.

De database is te vinden op: permacultuurnederland.org/planten.php

De database is onderdeel van de website van Permacultuur Nederland en je kunt onder meer planten zoeken in de verschillende 7 tot 9 lagen begroeiing die worden onderscheiden in het ontwerpsysteem van permacultuur.

Je kunt de database daarnaast ook op nog vele andere manieren doorzoeken. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op planten die kunnen worden gebruikt in een windkering, planten die op een natuurlijke manier de grond bemesten en planten die goed zijn voor bijen, vlinders en/of vogels. 

Naast de informatie in de database staat er ook een externe link naar meer informatie over de specifieke plant of paddenstoel voor de mensen die nog verder de diepte in willen gaan.

En bij meer dan 90% van de planten en paddenstoelen in de database is tenminste 1 leverancier te vinden zodat mensen deze plant ook gemakkelijk voor hun eigen tuin kunnen bestellen als die wens er is.

Met deze database is het gemakkelijk en praktisch om informatie te vinden over eetbare planten en paddenstoelen waardoor het aanleggen van een eetbare tuin van welke grootte dan ook voor meer mensen binnen handbereik ligt!

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Eetbare Planten en Paddenstoelen Database
-) Verbouw voedsel in, aan en op je huis
-) De 7 tot 9 lagen begroeiing van een eetbare bostuin
-) Permacultuur facebookgroep met meer dan 14.500 leden

Eén gedachte op “Nederlandstalige eetbare planten en paddenstoelen database met meer dan 300 soorten!

  1. Douwe

    Dank, ik heb tot nu toe voornamelijk paddenstoelen er in gezet die mensen zelf via paddenstoelen broed thuis kunnen gaan verbouwen. Wildpluk van paddenstoelen geeft een veel groter assortiment maar gezien de bevolkingsdichtheid ben ik dan wat bang dat er dan weinig eetbare paddenstoelen in de bossen blijven staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *