Oscar naar film over kindermisbruik doofpotten: ‘Spotlight’.

UntitledDe Oscar voor beste film dit jaar is gegaan naar ‘Spotlight‘. Deze film gaat over het exposeren van het internationaal georganiseerde kindermisbruik netwerk door de katholieke kerk.

De film laat zien hoe een team van journalisten onderzoek begint te doen en erachter komt dat kindermisbruik binnen de katholieke kerk in hun stad Boston veelvuldig voorkomt.

Daarnaast ontdekken ze dat het beleid is van hoger af in de kerk om kindermisbruik in de doofpot te stoppen, slachtoffers af te serveren en daders bij te veel oproer in de lokale gemeenschap te herplaatsen naar andere gemeenschappen waar ze vervolgens opnieuw misbruik plegen. 

Maar het feit dat dit grootschalige misbruik zo lang heeft kunnen plaatsvinden wordt niet alleen bij de kerk gelegd. Waarom houden de slachtoffers hun mond dicht? Waarom spreekt de gemeenschap waarin dit veelvuldig voorkomt zich niet uit tegen deze misstanden? Wat is de rol van de rechtsstaat in deze? En de film laat zien hoe de mainstream media ook zelf het boetekleed aan kan trekken aangezien de film laat zien dat krant in kwestie de informatie al decennia eerder bij elkaar hadden kunnen puzzelen als ze dat hadden gewild en zo dit kindermisbruik tientallen jaren eerder een halt hadden kunnen toeroepen. Hier de trailer:

Ik vond het een hele sterke film over een triest onderwerp waarvan het erg belangrijk is dat erover gesproken wordt zodat we deze praktijken kunnen stoppen. Hopelijk kan nu dit soort kindermisbruik nog eens grootschalig onder de aandacht komt en een film over het exposeren ervan zelfs lijdt tot een Oscar dit ook de huidige kindermisbruiknetwerken binnen geheime diensten, de top van corporaties, banken en politieke instituten tot aan koningshuizen aan toe eindelijk in de openbaarheid komen en kunnen we dat ook gaan aanpakken.

[bol_product_links block_id=”bol_56d6a059024be_selected-products” products=”9200000055524931,9200000044666994,9200000052528947,9200000046390016″ name=”spotlight” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”009900″ width=”560″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Aanverwante artikelen en informatie:
-) Nederlands koningshuis boos over nieuwe liedje Lange Frans
-) Elite kindermisbruik beerputten in UK, VS, Israël en NL openen zich verder en verder
-) Open brief aan de NOS over kindermisbruiknetwerken en mensenhandel in Nederland
-) Nederlandse rechtsstaat corrupt en chantabel via kindermisbruik netwerken?
-) Geheime diensten organiseren kindermisbruik netwerken om zo controle over naties te krijgen
-) Teeven, Opstelten & Demmink – drugshandel, kindermisbruik, chantage en het koningshuis – de puzzelstukjes beginnen samen te vallen

3 gedachten over “Oscar naar film over kindermisbruik doofpotten: ‘Spotlight’.

  1. Douwe Bericht auteur

   De filmindustrie zit wel aardig in de knoei op het moment, misschien dat ze daar door beginnen te krijgen dat eerlijkheid wel degelijk mensen trekt omdat je daarmee de menselijke evolutie vooruit helpt.

   Ik kan de film aanbevelen aan eenieder om eens rustig te bekijken. O.a. hier te downloaden:
   https://kat.cr/usearch/spotlight/
   http://torrentz.eu/search?q=spotlight+2015

   Een andere genomineerde film voor de Oscar was de film The Big Short, daar wordt het hele bankensysteem en de totale corruptie met het politieke bestel in de VS heel netjes uit de doeken gedaan.

   Beide prima films, ik ben positief verrast.

 1. Izzy

  Een nieuwe manier van de illuminati om te laten zien dat het geloof niet deugt en dat terwijl achter de schermen de illuminati aan de touwtjes trekt. Wat denk je… de illuminati zijn allemaal kindermisbruikers! Kijk maar Demmink en het doofpotschandaal in Nederland! Belachelijk dat wij mensen dit toestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *