Lezing van Pieter Stuurman over geld, macht en vrijheid.

Pieter Stuurman hield op 2 juli 2016 een lezing op het Monetair Symposium georganiseerd door Handje Contantje. Welvaart voor Iedereen maakt een mooi verslag van dat symposium in het artikel: Het geldsysteem staat op instorten, maar er is een weg uit.

US-economic-collapseVoor alle mensen die er niet bij waren zijn de lezingen ook opgenomen en recent beschikbaar gesteld. Hierbij delen we de lezing van Pieter Stuurman die hier ook regelmatig zijn artikelen deelt. In deze lezing legt Pieter helder uit hoe geld een machtsmiddel is van de elite omdat wij geloven dat we het nodig hebben. Er wordt helder uitgelegd hoe het geloof in geld essentieel is voor de kleine elite om hun macht vervolgens via dit middel te verwerken. En als mensen dit eenmaal begrijpen is de oplossingsrichting opeens ook helder zichtbaar.

Een heldere lezing van Pieter Stuurman over hoe – Geld, macht en vrijheid – met elkaar samenhangen.

Monetair Symposium 2 juli 2016: Pieter Stuurman: Geld, macht en vrijheid. from Handje Contantje on Vimeo.

De lezingen van de andere sprekers zijn ook zeker de moeite waard en te vinden op:
https://vimeo.com/user42238410/videos

Moge deze informatie maar wijd verspreid worden!

hqdefault

De elite schept geld in de vorm van schuld uit het niets en laat ons dat met rente terugbetalen. Daarnaast gebruiken ze leugens en geweld om mensen gehoorzaam te houden. Het wereldwijde controle systeem is in de basis bizar simpel en het werkt alleen zolang wij nog in dit systeem geloven.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Website – Handje Contantje
-) Website van Pieter Stuurman
-) Het geldsysteem staat op instorten, maar er is een weg uit
-) Artikelen van Pieter Stuurman op Achter de Samenleving
-) De top van de geldpiramide – De Rothschilds
-) Wie vormen het internationale private bankenkartel?

23 gedachten over “Lezing van Pieter Stuurman over geld, macht en vrijheid.

 1. bernadette

  Douwe .. e.a

  En we gaan NIET meer stemmen op de huidige politieke partijen .
  Voor diegenen hier die ook graag iets willen betekenen voor een
  goede samenlevende toekomst in Nederland .

  Laat ons deze partij Landelijk groot maken.
  Voel je vrij.. om in je provincie / gemeente het tij te keren .
  Sluit je aan ..
  Douwe jij ook misschien ?

  http://basispartij.nl/

  1. Douwe

   Vraag je nu een anarchist om politiek te gaan bedrijven? 😉

   Het is allemaal vrij gemakkelijk. Volg je eigen nieuwsgierigheid, interesse en passie met integriteit en zonder verwachtingen. Hoe meer mensen dat gaan doen, hoe meer de instituten van angst af zullen brokkelen.
   http://achterdesamenleving.nl/volg-je-hoogste-passie-met-integriteit-en-zonder-verwachtingen/

   Desalniettemin volg vooral je eigen resonantie. Zelfs als dat politiek bedrijven is. 😀

  1. Douwe

   Ik heb de site bekeken, was er iets specifieks waar je op doelde?

   Het probleem met politiek op welk niveau dan ook is dat je naar een systeem moet van volledige vrijwilligheid als je dat goed wilt doen. Zolang je gelooft dat persoon A het recht heeft de vrije wil en vrijheid van persoon B te onderdrukken en te vernietigen dan blijven mensen continue tirannie en slavernij promoten. Zolang je instituten hebt die met dwang en (de dreiging van) geweld werken kom je in mijn ogen fundamenteel niet veel verder. In mijn ogen is dit simpelweg begrijpen dat je vrij bent en anderen mensen ook het recht hebben op die vrijheid zie ook stap 3 van 5:
   http://achterdesamenleving.nl/een-einde-aan-de-slavernij-deel-soevereintiteit-verwarring/#.VBnhDfmSyac

   Als je die stap eenmaal volledig begrijpt dan kun je volgens mij niet tot een andere conclusie komen dan hoe kan ikzelf mijn eigen leven het beste inrichten, oftewel leer jezelf kennen, kom erachter wat jezelf gelukkig maakt en ga vervolgens vanuit je eigen vrije wil en je eigen vrijheid om keuzes te maken je eigen nieuwsgierigheid, interesse en passie volgen met integriteit (stap 3) en zonder verwachtingen.
   http://achterdesamenleving.nl/volg-je-hoogste-passie-met-integriteit-en-zonder-verwachtingen/#.V4IB87iLShc

   Het klinkt wellicht te simpel voor veel mensen maar als we elkaar elkaars vrije wil en vrijheid gunnen en daarnaast onszelf gaan richten op waar wijzelf blij van worden en hoe meer mensen dat gaat doen hoe sneller de wereld erop vooruit zal gaan.

   En als er angsten bij je op komen als je dit leest onderzoek en transformeer die angsten met The Work van Byron Katie en/of Ho’oponopono. En ga dan weer verder met je passie volgen etc.

 2. Treowd

  Leuke avatar Douwe 🙂 daar zit veel in zoals ik hem interpreteer. Staat die alien voor de higher mind (het ZELF) in deze? De drieeenheid welke uitendelijk komend tot het volledige loslaten het hoogste voorsteld , het onnoembare…

  1. Douwe

   Dank je vond ik ook. Het is een plaatje wat ik tegenkwam en me erg aansprak. De eventuele symboliek had ikzelf eerlijk gezegd nog niet zo over nagedacht maar wat je zegt zou zeker goed kunnen. De titel die het plaatje had was StarQueer nation.

   1. Hathor

    In de Tao kennen we de reeks 1, 2, 3, veel (en het terugkeren naar de bron reverse creation – Sha).
    Ik voel me helemaal niet aangesproken door GlTB en andere kreten. Ik ben in het stadium “veel”, dus hanteer alleen maar voor iedereen “Het Sexuele Spectrum”. Allemaal een deel van het menszijn.

 3. bernadette

  Douwe ,

  ik ben nu pas in de gelegenheid om op je vraag te reageren ;
  Jij ; Ik heb de site bekeken, was er iets specifieks waar je op doelde?

  Ja …op de site Aquarius zit een link naar de film doku genaamd Staya Erusa .
  Waar o.a Pim van Lommel, Ronald Jan Heijn , Harry Beckers en menige anderen hun uitleg geven ,
  over leven na de dood , én dan weer herboren worden. (The circle of live )
  Ik had zo het gevoel dat o.a ook jij die film wel eens wilde bekijken ,
  en wat de visie van jou daar op is 🙂
  Ik zelf vind het best fascinerend

  https://www.youtube.com/watch?v=RHeI0sVyOkA

  1. Douwe

   We zijn het eenheidsbewustijn die zichzelf leert kennen door verschillende gezichtspunten te maken. Een van die gezichtspunten is het leven waar je je nu mee identificeert. Maar in mijn ogen en ervaring ben je naast dat gezichtspunt ook het eenheidsbewustzijn zelf. En – En dus je bent en de oceaan en het golfje erin wat ik nu identificeer als Douwe. Eenheidsbewustzijn is volledig onsterfelijk omdat het buiten ruimte en tijd bestaat.

   Al mijn artikelen over je eigen multidimensionaliteit gaan hier op in en ik rijk mensen daar ook gereedschappen in aan om hun eigen multidimensionaliteit te gaan onderzoeken. Uiteindelijk is het alleen je eigen ervaring waar je wat aan hebt. Maar ik zou eenieder met interesse in deze materie eens aanraden wat zelf regressie te doen bijvoorbeeld van Brian Weiss. Dat was voor mij een heel helder gereedschap dat ik toegang heb tot de ervaring van totaal andere levens dan datgene waar ik me nu hoofdzakelijk mee identificeer.

 4. Het vijfde element

  Ik wil geen spelbreker zijn, maar dat eenheidsbewustzijn is een moderne religie.
  We hebben ieder ons eigen bewustzijn is mij uit onderzoek gebleken.
  Ik heb het ook een tijdje geloofd, het klonk goed.

  Maar we moeten nu eenmaal dwalen om thuis te komen;-)

  1. Douwe

   The all is one and the one is all. Je eigen bewustzijn komt voor uit het eenheidsbewustzijn en het eeinheidsbewustzijn drukt zichzelf uit via gezichtspuntbewustzijn. In mijn ervaring is het en en.

   Grappig is dat het volgens sommige onderzoekers ook sterk aan buitenaardse en interdimensionale wezens gekoppeld is. Die helpen mensen om hun bewustzijn voldoende uit te breiden zodat ze in die zin toegang kunnen krijgen ook tot het eenheidsbewustzijn.

   Dit boek gaat daar uitgebreid op in. Voor iedereen met een interesse in ‘verlichting’ en/of buitenaardse/interdimensionale wezens, zeer de moeite waard.
   https://www.amazon.com/Sacred-Encounters-Janet-Elizabeth-Colli/dp/1413436757/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1468309347&sr=8-1&keywords=sacred+encounters

   Veel heeft overigens ook met begrippen te maken. Begrippen komen altijd voort uit ons conceptuele verstand en elk label is per definitie in strijd met eenheid omdat het een onderdeel als anders al de rest bestempeld. En buiten bewustzijn zijn we ook allemaal fysiek gezien 1. Wieteke heeft dat recent helder uitgelegd in een video van haar. Daarmee prikt zij in mijn ogen de illussie van afgescheidenheid ook mooi door.

   Alles bestaat in ieder Hier en Nu – maar hoe?? Het ‘Gods-deeltje’ & Het Multidimensionaal Universum
   https://www.youtube.com/watch?v=V8SBYk-4Ahc

   Kortom ik raad iedereen aan vrolijk verder je eigen onderzoek te doen en deel vooral wat jou inzichten zijn en hoe jij daartoe bent gekomen.En realiseer je dat het altijd anders kan zijn. 😉 Everything Changes tenslotte en dat is een constante. 😉

  2. Hans

   Ik zou het de ont-dekkingstocht willen noemen, dwalen is je niet op het juiste pad begeven, het zo te interpreteren is meer een dwaling.
   We moeten nu eenmaal ont-dekken om bij onszelf te komen, in “welk” bewustzijn speelt zich dat af?
   Wat is bewustzijn, waar je in ontdekt of wat je ontdekt of je bewust worden dat je ontdekt misschien?

   Een spelbreker ben je niet, dat ben je pas als het je intentie is iemand zijn ontdekkingstocht een dwaling te noemen zonder een andere richting aan te wijzen om te ontdekken.

 5. Hathor

  Ha Douwe, ja ik deel graag mijn inzichten over het eenheidsbewustzijn, etc.
  Voor mij is er een verband tussen de stand der wetenschap, de cultuur/filosofie en ons wereldbeeld/denken. En de ontwikkeling daarvan is een voortschrijdend gebeuren.
  Ongeveer zoals in ( https://www.dailyevolver.com/wp-content/uploads/2015/11/Altitudes-of-Development.jpg of meer dimensioneel https://c1.staticflickr.com/1/31/43737464_4a762065c3_z.jpg?zz=1 ) die ik uit de integrale benadering van Ken Wilber haal.
  We zitten nu op het breekpunt tussen het oude denken van uit de materiële principes (zoals we allemaal nog zijn opgeleid) en het denken dat meer quantum is. En we lijden allemaal onder het feit dat de kracht en structuur van het denken vanuit de materie (wat is er allemaal de laatste eeuw wel niet uitgevonden) nu naar het perverse einde van haar structuren en vruchten loopt. Het materialistisch principe kan helemaal niet omgaan met verandering, dynamiek en multidimensionele omgevingsinvloeden, het kent alleen maar 1 raam om door te “kijken” (nou ja tellen) binnen “Het Wetenschappelijk Paradigma”. Nu is het in ons aller belang dat we op een kwantum manier naar de dingen leren kijken en handelen.

  Dus wordt er ijverig gezocht naar een nieuwe manier van denken en waarnemen. Een unieke kans voor de mensheid. Materialisten willen alleen maar singulariteit (wij verenigd in een computer) iets wat voor mij per definitie fascistisch is (zoiets als The Borg). Mijn beeld van vooruitgang is juist dat zoals we als afzonderlijke cellen samen één body zijn geworden dat we dan eens ook zo’n body zouden kunnen zijn niet alleen met alle mensen maar met de hele aarde, de hele kosmos. Ik heb daarin veel geleerd van Bruce Lipton (Bruce Lipton – “Becoming the Super Organism” https://www.youtube.com/watch?v=SurccM4emRk and Bruce Lipton – Great Keynote on Mind Over Matter https://www.youtube.com/watch?v=O5wzYNMHwn8 ), hij laat je ook zien hoe kwantumdenken er uit ziet.

  De laatste tijd heb ik je veel zien zoeken en verkennen betreffende info “van door het gaatje” de “andere” wereld. Zelf ben ik daar ook levenslang al mee bezig, zo heb ik al meer dan 20 jaar Ayahuasca gedronken en dat ook in Z Amerika bestudeerd. Ik heb getrouw de instructies van de betreffende sjamanen gevolgd (als je dat niet doet weet je niet waar het over gaat. Je kan je pas in vrijheidsgraden gaan bewegen als je de oorspronkelijke leer ook echt oorspronkelijk geleerd hebt – dat heb ik dus tegen op veel van de huidige plastic sjamanen die de Aya scene nu verkrachten),
  maar heb het echter ook altijd, in mijn reflecties, afgezet tegen “het weten” van veel andere godsdiensten. Ook de TAO is voor mij erg belangrijk. Ik ben zeer dogmatisch geschoold in mijn jeugd, maar heb moeten concluderen dat er voor mijn zaligheid geen mensenoffer nodig is en in de taal van die tijd: dat wij allemaal zonen en dochters van God zijn. Ook de Quran en vele anderen hebben mooie gedachten, maar ook veel residuen uit een tijd die voor ons allang voorbij is, ook hier: behoud het goede.

  Langzamerhand ontstaat er een beeld bij mij over hoe het zit (mijn TOE- Theory of Everything), al heb ik erg last van voortschrijdend inzicht. Ik gebruik hier graag het beeld van radiogolven/banden. Dat is ook het geval als wij onze kosmos (en ?) niet langer uitsluitend bezien door de materiële bril. Alhoewel ik er graag ruimte voor laat dat het niet alleen radiogolven zijn, maar anders/meer
  Voor een kennis stelde ik een intropakket samen. Dat zal ik hier graag met je delen.
  Om goed los te komen van het zo om ons heen aanbeden materiële denken adviseer ik het boek The Science Delusion van R Sheldrake. Om het je het beter voor te kunnen stellen adviseer ik het eerste deel van Simon Powell’s The Psilocybin Solution. Het voorwoord is me uit het hart gegrepen, maar het gaat mij om de eerste helft (De tweede helft steunt voor mij op enkele anders ervaren premissen en is voor mij niet interessant).
  Als je “door het gaatje’ gaat, je radio afstemt op die andere golflengtes, kom je dus in een stromend informatieveld dat niet van de materiële wereld is.
  En nu komt waarom ik je schrijf: als je wat je daar ontdekt wilt uitdrukken in instrumenten en dingen van de materiële wereld, zoals bv in taal/concepten, mis je wat je ziet. Geef geen namen! Ga die wereld svp in zonder vooronderstellingen, alleen dan kan je de nieuwe en andere dingen echt ontdekken. Als je wat je ervaart naar de materiële wereld haalt en uitdrukt in “bekende” termen, mis je waar het echt om gaat (misschien een enkele kunstenaar wel). Elke waarneming vandaar is verontreinigd door zijn waarnemingsinstrument, jij en ik. Daarom is zuiverheid (en Set en Setting) zo belangrijk als je “door het gaatje” gaat. (En geld zo gevaarlijk)
  Osho had een prachtige meditatieoefening:
  Jij liep door de tuin met je ogen dicht en een ander leidde je. Dan stond je stil en zei de ander “klik” alsof je een foto maakte en je deed even je ogen open. Je stond dan b.v. voor een roos. En dan die honderdste seconde voordat het denken zijn intrede deed (“een roos !”) kon je de ervaring krijgen die aan dat denken (dat instrument/zintuig dat wij mensen hebben ontwikkeld om te overleven – en te winnen) vooraf ging. – Hemels, echt door het gaatje. Geen woorden.
  Laten we, voordat we dit nieuwe land (golflengteband) beschrijven in de termen van het oude/het bekende, het met al onze organen/zintuigen (en wat nieuwe) eerst ervaren, ten volle ervaren. En dan daarna pas een (kwantum ?) taal ervoor vinden.
  Goede Reis.

  1. Douwe

   Dank voor het delen van je ervaringen en tips naar verdere informatie.

   Er zijn in mijn ervaring meerdere manieren om je eigen multidimensionaliteit te leren kennen en ik presenteer via mijn website gewoon een groot aantal zodat mensen iets kunnen vinden dat goed bij hen past. De wegen die ik tot nu ken zijn:

   -) Lucide Dromen
   -) Astrale Projectie
   -) Regressie naar simultane parallelle incarnaties
   -) Zelf leren channelen, leren hoe je jezelf in de channeling state kunt brengen.
   -) DMT / Ayahuasca / overige entheogene middelen

   Al deze wegen zijn relatief gemakkelijk voor mensen te verkennen tegenwoordige. Er wordt zoveel informatie gedeeld via het internet hoe je zaken kunt oefenen etc.

   Ik vind het erg leuk in ieder geval om mijn multidimensionale aspecten te verkennen en zo met mijn bredere lagen van bewustzijn bekend te raken. Reizen in de binnenwereld is in mijn ogen minstens net zo leuk als reizen in de buitenwereld en je kunt natuurlijk ook prima beiden doen. 😀

   1. Hathor

    Ook (eventjes uit de losse hand): Tantra, muziek (hemisync) en b.v. drummen/stemklanken, dansen, de natuur.
    Ken Wilber zegt dat het erom gaat als je met technieken zo’n piekervaring hebt, dat dan een oefening is om permanent, zonder hulpmiddelen, op dat niveau (stage) te kunnen leven. Dat is het streven (bij mij tenminste).
    Over spirituele muziek wil ik nog zeggen dat ik daar veel musici ontmoet (goede en zelfs professionele musici – die zijn opgeleid tot exhibitie), ze zijn technisch soms erg goed, maar daar gaat het niet om bij spirituele muziek. Het kan een eenvoudig lied zijn of melodie die je “naar het kanaal” leidt. Het hoeft geen concert te zijn, alleen maar “het kanaal” wat bespeeld wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *