Rondetafelgesprek Geldstelsel 14 oktober 2015 commissie Financiën

Vele lezers hier hebben vast ook de handtekening gezet voor de petitie om het onderwerp van geldcreatie officieel in de politieke arena te bespreken. Het eerste concrete resultaat daarvan is nu hieronder na te kijken. 😀

Rondetafelgesprek Geldstelsel 14 oktober 2015 commissie Financiën

Blok 1 (10.00 – 10.30)

Gesprek met een delegatie van de initiatiefnemers van het burgerinitiatief Ons Geld (https://burgerinitiatiefonsgeld.nu/) bestaande uit:
-) Edgar Wortmann (jurist)
-) Martijn Jeroen van der Linden (econoom en promotieonderzoeker TU Delft)
-) George van Houts (acteur en scriptschrijver)
-) Luuk de Waal Malefijt (voorzitter Stichting Ons Geld)

Blok 2. (10.40 – 12.10 uur)
-) Jan Marc Berk (De Nederlandsche Bank)
-) Teunis Brosens (ING)
-) Klaas van Egmond (Universiteit van Utrecht en kroonlid van de SER)
-) Dirk Bezemer (Rijksuniversiteit Groningen)
-) Reinier Pollmann (Autoriteit FinanciÎle Markten)

Kamerleden:
-) P.J. Duisenberg, voorzitter van de vaste commissie voor Financiên (VVD)
-) M.G.J. Harbers, Tweede Kamerlid (VVD)
-) H. Nijboer, Tweede Kamerlid (PvdA)
-) A.Z. Merkies, Tweede Kamerlid (SP)
-) P.H. Omtzigt, Tweede Kamerlid (CDA)
-) A.P.C. (Tony) van Dijck, Tweede Kamerlid (PVV)
-) W. Koolmees, Tweede Kamerlid (D66)
-) C.J. Schouten, Tweede Kamerlid (ChristenUnie)
-) M.L. Thieme, Tweede Kamerlid (PvdD)
-) N.P.M. Klein, Tweede Kamerlid (Klein)

11694926_978135372236867_759219579277412343_n

15 gedachten over “Rondetafelgesprek Geldstelsel 14 oktober 2015 commissie Financiën

 1. Johan Bosman (werktuigkundige)

  Ons wettige betaalmiddel is met kwade opzet geperveteerd en gezond geld dat krijgen we niet: misdaad moet natuurlijk wèl blijven lonen! Gezond geld heeft helemaal geen bankiers en politici als tussenhandelaren nodig. Dat blijft zonder financiële en politieke flierefluiters ook wel overeind staan.

  1. formidabele

   Dat geld door mij verdiend en ingebracht is eerlijk geld, vandaar dat ik verwacht, dat de banken aan normen, waarden en afspraken blijven gebonden, desnoods moet de bank aan de staat blijven.
   NU ivm ABNAMRO is het zaak dat deze niet naar de beurs gaat, dan is deze overgeleverd aan het geperverteerde geld-imago(waar de meeste burgers een vreselijke hekel aan hebben!).Nu kan vlgs min. financien ineens de bank meer dan 4 miljard op debeurs meer opbrengen? Mij maak je niks meer wijs!
   Door de idiote frauduleuze manier van geld bijdrukken(DRAGHI-golden sacks nu ECB), worden op een slinkse manier de burger geld afgenomen, of letterlijk beroofd?
   Zo makkelijk banken geld uit het niks kunnen creeren, zo zie je ineens geld verdampen!

 2. Werner

  Dit initiatief zouden we in elk land simultaan moeten opstarten, politici kunnen dit onmogelijk blijven ontkennen. Uiteindelijk is dit een eenvoudig verhaal, een kwestie van logisch boerenverstand. Warm houden!!

 3. Johan Bosman (werktuigkundige)

  Hoogleraar economie Albrecht Schachtschneider van het duitse “Wissensmanufaktur” over “Das Euro-unrecht”:

  https://www.youtube.com/watch?v=wDY6riTj920

  Prof. Schachtschneider is niet de enige vooraanstaande duitse econoom die openlijk oproept tot revolutie. Duitse economen zijn nog steeds de beste ter wereld. En die zijn heel erg kwaad:

  Oud-bankier en hoogleraar economie Prof. Dr. Wilhelm Hankel (strijder van het eerste uur tegen de zieltogende Euro en dit fascistoïde Europa), Prof. Dr. Hans Bocker, docent economie Andreas Popp (woont wegens vele bedreigingen in het buitenland), Dirk Müller (mr. DAX), Prof. Dr. Werner Sinn, etc. etc.

  Onze politici moet ingescherpt worden dat het huidige monetaire systeem niet langer kan èn mag. Er zijn nu wel voldoende “vredesmissies” (economische aanvalsoorlogen) in de wereld geweest. Een keer moet het afgelopen zijn.

 4. math

  Hoi, Johan Bosman U heeft gelijk, maar professor Albrecht Schachtsneider is geen econoom maar een jurist gespecialiseerd in Duits Staatsrecht en EU-rechten. En professor Dr. Hankel is recent overleden. Van beide heren staan vele lezingen en interviews op internet. De moeite waard om te bekijken , je moet dan wel de Duitse taal vaardig zijn. Helaas niet ondertiteld. Maar het is me al eerder opgevallen dat kritische deskundigen niet in het Nederlands worden vertaald.

  1. Douwe Bericht auteur

   Ik wacht ook nog steeds op de vertaling van het boek van Udo Ulfkotte, De mainstream media journalist die daar de mainstream media begraven heeft.

   Gekaufte Journalisten
   Wie Politiker, Geheimdienste und Hochfinanz Deutschlands Massenmedien lenken

   Gekochte Journalisten
   Hoe politici, geheime diensten en de financiele wereld de massamedia sturen

   Tot nu toe is alleen nog de Duitse versie op Bol.com beschikbaar
   http://www.bol.com/nl/p/gekaufte-journalisten/9200000032719177/

   Gelukkig zijn er wel al vele Engelse interviews met Ulfkotte op YouTube te vinden.

   Udo Ulfkotte “I’m fed up of the propaganda. We live in a Banana Republic
   https://www.youtube.com/watch?v=ylFGQrj9TMA

 5. Johan Bosman (werktuigkundige)

  In deze belangrijke rede in de Deutsche Bundestag van Sarah Wagenknecht (die Linke) uit 2012 komt ze tot de kern van de hedendaagse gebeurtenissen en leren we ook wat de rol van de institutionele beleggers en hun handlangers in de politiek hierin is:

  https://www.youtube.com/watch?v=bMAiK0M3ljw

  In ons parlement……..geen woord!

 6. Werner

  Aan lectuur geen gebrek, over “Het Verraad van de Financiële wereld” inclusief verbetervoorstellen van een insider Georges Ugeux. Na 20 bladzijden krijg je kramp in je buik en weet je dat het radicaal anders moet om ons te vrijwaren van een volgende mondiale catastrofe.

  De financiële crisis heeft een enorme schok veroorzaakt. Hoe is het mogelijk dat enkele tientallen leiders van financiële instellingen erin geslaagd zijn om Russische roulette te spelen met de wereldeconomie? Hoe komen zij aan die macht? Hoe kunnen we ons losmaken uit deze greep? Hoe kan onze economie opnieuw groeien, en hoe vinden we het vertrouwen terug?

  http://www.bol.com/nl/p/het-verraad-van-de-financiele-wereld/1001004010625013/

 7. Werner

  Merkte op dat ze ook verwijzen naar een zekere Kumhof, het is een plan dat al meer dan tachtig jaar gekend is. Laat ons vooral herinneren dat het destijds (net voor WOII) netjes opzij geschoven werd met catastrofale gevolgen. Zie vooral het schizofrene element in dit verhaal, Kumhof werkt bij het IMF maar moet bij presentaties telkens zeggen dat het zgn Chicago Plan Revisited (nog?) niet geratificeerd werd door het IMF. Anders gezegd, oplossingen liggen op de tafel maar men doet er niets mee, hoe kunnen we dan nog spreken van een democratie? Maar goed, dat weten we onderhand wel, de sociale impact is draconisch en amper geloofwaardig dat politici dit niet zouden begrijpen/weten. Het plan is te vinden op de website van het IMF, voor wie het de interesse geniet.

  http://www.imf.org/external/pubs/ft/wp/2012/wp12202.pdf

 8. Werner

  Prachtig debat, mijn stem mag je bijschrijven bij dhr Egmond die duidelijk begreep waar het nieuwe bestel naartoe zou moeten gaan. Het is finaal een kwestie van maatschappelijke doelstelling en (mondiale) synchronisatie, iets dat we kunnen afleiden uit bv de kruiskatalytische cycli waar systeemwetenschappers naar verwijzen. Maar misschien is dat een brug te ver. 🙂

 9. maup

  Even kort,
  Het huidige geldsysteem is een misdaad tegen de mensheid en moet ook zo
  behandelt worden,al het geld in circulatie is rente dragende schuld wat nooit afgelost kan worden
  dan is er namelijk geen geld meer in omloop en nog een openstaand bedrag aan rente.

  Verder hoop ik dat het verder bekend gaat worden zodat de meeste mensen
  het echt gaan begrijpen

  groet
  maup

  1. an argie

   Ken de daadwerkelijke geschiedenis. Niet de propaganda die via ons “educatieve” systeem wordt verkondigd.

   We staan aan de vooravond van ongelofelijke gebeurtenissen. De mensheid heeft alles nog in eigen hand, maar niet voor lang. Dan is het daadwerkelijk te laat om er nog iets aan te doen…

   Er is al door vele mensen iets over gezegd. Maar door onze dagelijkse beslommeringen (die zijn volledig zijn geënsceneerd a.g.v. deze geldcreatie) blijven we in onze eigen tredmolen rondrennen…..
   Zoals blijkt uit onderstaand citaat. (Kijk naar de datum – op 23 dec. 1913 werd het financiële systeem zoals we dit hedentendage kennen bekrachtigd. )

   http://www.let.rug.nl/usa/essays/general/a-brief-history-of-central-banking/federal-reserve-act-(1913).php

   “The real menace of our Republic is the invisible government, which like a giant octopus sprawls its slimy legs over our cities, states and nation … The little coterie of powerful international bankers virtually run the United States government for their own selfish purposes. They practically control both parties … [and] control the majority of the newspapers and magazines in this country. They use the columns of these papers to club into submission or drive out of office public officials who refuse to do the bidding of the powerful corrupt cliques which compose the invisible government. It operates under cover of a self-created screen [and] seizes our executive officers, legislative bodies, schools, courts, newspapers and every agency created for the public protection.” – (source) (source) John F. Hylan, Mayor of New York City from 1918-1925

   Denk je dat dit alleen in de V.S. het geval is? Het centrum van dit alles is “The city of London” en nee dit behoort NIET tot Groot-Brittannië

   http://thelastgreatstand.com/2015/10/10/these-13-families-rule-the-world-the-shadow-forces-behind-the-nwo/

   http://www.tomatobubble.com/id859.html

   http://threeworldwars.com/

   http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/allwarsarebankerwars.php#axzz3okuMzBKE

   En “conspiracy theory”??? Onzin.
   Deze volslagen idiote psychopaten hebben al meer dan 2 eeuwen een spoor van valse vlaggen opgezet om het klootjesvolk door middel van propaganda en subluminale boodschappen te laten geloven dat zij elke keer weer tegen “het kwade” vechten.

   http://www.takeourworldback.com/zionistcrimes.htm

   Mijn motto is: Question everything, zelfs je eigen denken. Houdt je scherp.

  2. Werner

   Tijdens het rondetafelgesprek wordt uitgelegd hoe eenvoudig die torenhoge schuldenberg technisch kan weggewerkt worden, op zich is het derhalve een foute aanname dat dit niet mogelijk zou zijn. Voor sommigen zal deze oplossing misschien zelfs te eenvoudig lijken waardoor we er klakkeloos aan voorbij gaan. Om deze duidelijk beargumenteerde redenen kunnen/mogen we spreken over een tragische absurditeit. Het is als ‘geloof verzet bergen’, het is geen wonder dat we die schuldenbergen technisch kunnen wegwerken, het is een – zij het jammerlijk tragisch – wonder dat ze er nog steeds staan. De sociale impact is draconisch, iets dat we blijkbaar nog niet ten volle beseffen.

 10. Pietje Puk

  Goh, wat een vreemd toeval dat er een bel afgaat op 8:43.

  En uiteraard ook de normaalste zaak van de wereld dat die bel dan een minuut lang moet doorgaan.

  Niets om te lachen! Dit geldsysteem is een uiterst serieuze kwestie.

  Maar de DNB is een wassen neus evenals de politiek! Vergis u niet, de pionnen voor koningen aan te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *