Schokkende bekentenis: vooraanstaande geopolitieke denktank VS ziet graag conflict tussen Europa en Rusland

10561802_825596460785280_7260944698794348940_nOp 3 maart 2015 was er een bijeenkomst van Stratfor in Chicago. Stratfor is de geopolitieke denktank van de VS. De club die onder andere nadenkt over hoe de dominante positie die de VS heeft verworven, gehandhaafd kan worden in de wereld. In de persconferentie van de CEO van Stratfor, George Friedman, wordt daar een schokkende onthulling/ bekentenis gedaan.

Hij geeft aan dat de VS geen samenwerking wil zien tussen Europa en Rusland omdat zij dit in hun geopolitieke voordeel zien. Dit wordt ook wel The Heartland Theory genoemd.

Deze denktank ziet een Europa, specifiek Duitsland, met hun kennis, techniek en kapitaal gecombineerd met Russische grondstoffen en arbied als één van de grootste bedreigingen voor de huidige positie van de VS in de wereld. En ze zien dat al meer dan een eeuw zo.

Drie Duitsers die over zijn uitspraken spreken en de belangrijkste onderdelen van de speech waarin deze onthulling wordt gedaan door Friedman is met dank aan Willem Zweers in het Nederlands ondertiteld. 

George Friedman is the founder, chief intelligence officer, financial overseer, and CEO of the private intelligence corporation STRATFOR.

En voor de liefhebbers en om het geheel wat beter in context te krijgen is de gehele speech van Friedman in het Engels hier na te kijken.
George Friedman (Stratfor): “Europe – Destined for Conflict?” (Feb 3rd, 2015)

Zouden de Nederlandse en Europese politici op de hoogte zijn van deze informatie? En wat moeten we ervan denken dat Friedman hier aangeeft dat de VS koste wat het kost een Duitsland wat vreedzaam en constructief samenwerkt met Rusland wil voorkomen? Helemaal als we ons bedenken dat de VS in de jaren 70 en 80 onder codenaam Operation Gladio aanslagen pleegde op Europese burgers en dit geweld vervolgens in de schoenen schoof van communistisch Rusland. Is de VS op dit moment druk bezig met een vernieuwde serie Operation Gladio aanvallen om Europa en Rusland actief tegen elkaar op te zetten?

10419418_968011773233546_580357849972951356_n

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie/vrijwillig abonnement.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) NOS liegt heel Nederland voor en stuurt aan op conflict met Rusland
-) Mainstream media liegt Nederlanders voor onder druk van o.a de CIA en andere geheime diensten
-) Journalist Udo Ulfkotte waarschuwt voor een gemanipuleerde oorlog tussen Europa en Rusland
-) Wie verdienen er aan oorlog? 
-) Het militair industrieel complex
-) Overzicht van 54 valse vlag aanvallen van Zweden tot aan de VS
-) SIPRI – Top 100 wapenproducenten wereldwijd
-) De VS probeert Europa en Rusland tegen elkaar op te zetten om de petrodollar in stand te houden
-) Oud NOS medewerker klapt uit de school
-) Video interviews met Udo Ulfkotte

-) 10 aantoonbare grote leugens van de mainstream media
-) Mainstream media – Wie betaalt, bepaalt!
-) All Wars are Bankers’ Wars
-) Het patroon van tirannie; wees bang, wees bang, wees bang
-) Wat drijft de psychopaat
-) Counter Intelligence; Shining a Light on Black Operations
-) List of wars involving the United States

Op het internet hebben de lezers de macht! Zij bepalen welke informatie de wereld rond gaat! U bent zich er misschien niet van bewust, maar als elke lezer een link stuurt naar 3 geïnteresseerde personen, dan zijn er maar 20 stappen nodig om 3,486,784,401 mensen te bereiken! Wil je dat zien gebeuren? Gebruik je macht!

divide-and-conquer-logo

22 gedachten over “Schokkende bekentenis: vooraanstaande geopolitieke denktank VS ziet graag conflict tussen Europa en Rusland

 1. Johan Bosman (werktuigkundige)

  De Amerikanen hebben Europa en Rusland de financiële oorlog verklaard. De Dollar is het wapen. Heel opvallend ook dat van de vijf Amerikaanse systeembanken juist Lehman Brothers in 2008 moest omvallen: deze bank had de meeste betrekkingen met de Euro-zône. Ook de Duitse site DWN alsmede veel vooraanstaande Duitse economen maken melding van deze financiële oorlog.

  Als we dit vunzige zaakje -slechts één van de zeer vele in de afgelopen twintig jaar- nu eens plaatsen naast de uitspraak van Mark Rutte: “We moeten onze vrienden van de NATO helpen” dan denk ik dat het nederlandse volk toch wel iets anders verdiend heeft dan een landverrader als minister-president.

  Ja beste mensen: “We moeten ONZE VRIENDEN VAN DE NATO helpen”.

  Dat zijn dan wel heel rare vrienden van Mark Rutte. Vrienden die op vliegveld Volkel kernwapens hebben liggen (nog recentelijk bevestigd door oud-premier Ruud Lubbers) waar onze regering niets over te zeggen heeft. Vrienden die ons afluisteren en begluren. Vrienden die over de hele wereld aanvalsoorlogen voeren en plunderen om hun zieltogende Dollar overeind te houden.

  Een land mag niet geregeerd worden door een dictatoriale bezettingsmacht van criminele bankiers maar moet bestuurd worden door vakmensen uit de wereld van de economie en de filosofie. Vrijheid is de afwezigheid van heerschappij en hoe eerder we de hakken van onze politici zien hoe beter het is voor dit land.

  1. Douwe Bericht auteur

   Dit is wat onze ‘vrienden’ nu bewezen onder Operation Gladio allemaal uitgevreten hebben…

   (11-21) De voormalige Italiaanse premier, een Italiaanse rechter, en het voormalige hoofd van de Italiaanse contraspionage hebben toegeven dat de NAVO, met de hulp van het Pentagon en de CIA, terreur aanslagen in Italië en andere Europese landen in de jaren ’50 hebben uitgevoerd en de schuld gaven aan de communisten zodat mensen support gaven aan de regeringen in Europa bij hun rally in de strijd tegen het communisme. Een deelnemer aan dit voorheen geheime programma verklaarde: “Je moest burgers, vrouwen, kinderen, onschuldige mensen, onbekende met elk politiek spel aanvallen. De reden was heel simpel. Zo moesten deze acties het Italiaanse publiek overtuigen en dwingen zich te wenden tot de staat om te vragen om meer veiligheid (Toetreding tot de NAVO) Zo werden ook terroristische aanslagen uitgevoerd in Frankrijk, België, Denemarken, Duitsland, Griekenland, Nederland, Noorwegen, Portugal, het Verenigd Koninkrijk en andere landen. (Noot: Zie de overeenkomst met het heden waar de communisten nu zijn ingeruild voor ISIS en Moslims en land na land ten prooi vallen in de EU aan valse vlag aanslagen)
   (11) de moord op de Turkse Premier (1960)
   (12) bombardement in Portugal (1966)
   (13) het Piazza Fontana bloedbad in Italië (1969)
   (14) terreuraanslagen in Turkije (1971)
   (15) de Peteano bomaanslag in Italië (1972)
   (16) schietpartijen in Brescia, Italië en een bomaanslag op een Italiaanse trein (1974)
   (17) schietpartijen in Istanbul, Turkije (1977)
   (18) het Atocha bloedbad in Madrid, Spanje (1977)
   (19) de ontvoering van en moord op de Italiaanse premier (1978)
   (20) de bomaanslag op het treinstation van Bologna in Italië (1980)
   (21) beschieten en doden van 28 shoppers in de provincie Brabant, België (1985)
   – See more at: http://gedachtenvoer.nl/page/54-valse-vlag-aanslagen.html#sthash.Mw086fNt.4q57Jqro.dpuf

   Bron: http://gedachtenvoer.nl/page/54-valse-vlag-aanslagen.html
   Engelse Bron: http://www.prisonplanet.com/nations-all-over-the-world-confess-to-carrying-out-false-flag-terrorism.html

   Dit is toch totaal absurd dat wij hier niets over leren bij de geschiedenisles…
   Als we de MH17 ramp boven de Oekraine, maar ook Germanwings Airbus 320 die ‘spontaan’ uit de lucht valt omdat Europa weer toenadering zocht met Rusland ook eens in dit licht bekijken…

  2. only you

   Wat dacht je van draghi, die onze centen beheert, in opdracht van VS het Europa financieel zo moeilijk mogelijk maakt? Niet morgen, maar vandaag ophoepelen!

  3. jolo

   JUist ja gelijk heb je iemand die de wensen van de burger tegemoet komt en niet afstevent van de ene op andere oorlog zoals nu het geval is?

 2. jos van Veen

  het is geen onbekend verhaal.
  neoliberalen zoeken neoliberalen en willen meer geld, meer macht, meer reputatie en of daar een paar honderd miljoen mensen aan moeten geloven is collateral damage.Het dol heiligt immers de middelen en bij neoliberaal zijn mensen geen doel maar middel om neoliberale doelen (geld, macht. aanzien , markt en privatisering etc) voor een kleine groep te realiseren
  De officiele benaming van neoliberalen in de VS is Republikein. Lawaaimakende domme taal, gestoord religieus denken, oorlogs-en heerszuchtig , op de man spelen zijn zo’n beetje de geeigende manieren van optreden.
  Dol op intriges (het lijkt de VVD en D66 wel), tegen elkaar uitspelen als tijdverdrijf, bulken van de pioen zijn bijkomende illustrerende elementen
  Hebzucht, dol op geld en macht,anderen dwarszitten en eigen zin doordrammen zorgen voor hebzucht,sadisme/sadofascisme en hebzucht.Eeuwige concurrentie en wantrouwen doet wat met mensen..

  Nou. geien het TTIP wordt het belangrijkste artikel de import van het Amerikanisme..
  Neoliberaal NL ziet de VS als identificatie en rolmodel maar dan in afspiegeling van ene dictatoriale EU..niet in democratie, mensen zijn middel en anders sta-in-de-weg..ze zijn de emotie tijdens de kerstdagen om het geweten te sussen (voor zover aanwezig)

  Partijen tegen elkaar uitspelen is een hel goede bezuinigingsfactor en export van betekenis.
  De wapenindustrie levert het nodige schroot(als je te degelijk spul levert dan verkoop je te weinig)

  En als de wereld wilt beheersen dan breng je zgn uit vrees overal flitsmachten aan op kosten vn de EU of zo, die je met groot gemak actief kunt maken

  De EU ligt tenslotte ver weg, dus zelf krijg er weinig mee te maken en die paar honderd miljoen mensen die het loodje leggen is gewoon collateral damage en ene 200 jarige besmetting van een groot gebied is alleen maar geruststellend en dient als voorbeeld voor de volgende die onderuit moet worden gehaald.
  Je beztenheid moet tenslotte gevoed blijven.

  Je export wapens naar terroristen, agressie weerstandsgroepen etc etc en je gaat ze later zelf “bombarderen”.
  Het viel zelfs de Koerden op dat de doelen in Kobani die zij aangaven NIET werden gebombardeerd..maar elders vielen..en al die bommen hebben IS geen spat doen krimpen..(logisch toch) en de groep Koerden die wel effectief is wordt inmiddels weer gebombardeerd nav een overeenkomst met de VS-Turkije/Erdogan..dat Erdogan armer maakt en in de schulden kan drijven bij de VS..dus nog meer afhankelijker maakt..en gevoelig voor maipulaties
  En dit gedoe geeft weer een goed gevoel richting de Amerikaanse obsessie: Assad..

  Wat voorheen werd afgedaan als “complotdenken”blijkt dus een foute gedachte..het is geen complot.

  Het wantrouen richting Duitsers (al dan niet in combintie met Rusland) is nog steeds groot..
  De VS vindt dat de EU Duitsland een beetje ana de ketting houdt, of andersom en dat kan heel leuk uitpakken..(Duitsland IS dan de EU..zoals dat nu al het geval is in bedekte zaken)
  Als de hele EU de sancties tegen Rusland stopzet…?
  Dus TTIP om m nog meer manipulaties toe te voeren…
  Alles voor win-lose voor de VS en rijkman daar

  Vergelijk dit metNL en je ziet een afspiegeling van deze ang van zken

  Neoliberale partijen, EU en Euro aanhangers, geen democratie, de doelen heiligen ook hier de middelen, ongelijkheidsbevordering, mensen zijn middel, geen doel,markt en privatiseringsdenken:
  ESM stemmers en EU en euro aanhangers, tegen referenda/volksinspraak, antidemocratisch
  VVD, D66,CDA,SGP,PVDA,CU,GL..de popi-joop partijen die funest zijn voor onze samenleving.
  Rijkdom voor weinig, armoede voor velen en steeds meer van hetzelfde hanteren als oplossingsmodel.
  Werkt repressie niet? Dan meer repressie..!!

  Het belangrjkste artikel bij hetTTIP is de omport van dit Amerikanisme..Er staat ons dus heel wat te wachten..
  \
  hier moeten we echt voor waken..!

  Neoliberalen, kom maar op met de sneren..graag onderbouwen met argumenten en inhoud..gene betrekkingsniveau blaten..laat zin dat je niet dom bent..

 3. J Hazenbroek

  I
  De gehele crisis is een Fake toestand door de elite -de banken en de voornaamste politici afgesproken in de jaren ’90. Zie daarvoor oa. het PNAC report

  De machthebber wil niet -dat jij een “vrije wil” bezit. Kiezen dat is machts-bezit. Hun macht is totale [vooral] digitale controle.
  De kracht van de machthebber zit vnl. in het internet [Paard van Troje]. Hoe meer de politiek burgers verplicht daar gebruik van te maken -hoe meer de burger zijn eigen macht [en vrije wil] -uit handen geeft. Drogredenen zijn o.a. het milieu besparen. U hebt totaal geen vrije keuze meer -wat een fundamenteel mensenrecht is. Ook maakt de machthebber de openbare ruimte opzettelijk onveilig. Hier werkt immers ook het “verdienmodel”. Voorts wordt de media als onrustverspreider ingezet -met vooral veel geweld op de TV . Als je opgelegde verplichtingen niet nakomt wordt de verantwoordelijke boos. Inmiddels lopen we alle in de ganzenmars -en zijn inert geworden. We zijn dus opnieuw bezet.

  Het bekende regeltje : “Ik heb niets te verbergen !!”
  Ik heb ook niets te verbergen maar ik ben wel degelijk gesteld op mijn privacy. Omdat ik niets te verbergen heb, is het krankzinnig -en onnodig om mij 24 uur te bespioneren! De burger heeft zich “digitaal volledig in het pak laten rijgen” -de drogredenering hier was -dat het voor [uw] eigen veiligheid is! Een Schijnveiligheid dus. Zo kan de machthebber digitaal uw denkwijze beïnvloeden -en heeft totale controle [alle neuzen één kant op]. Door onveiligheid te creëren in de openbare ruimte -hebt u uw “vrijheid en privacy” opgegeven. Churchil waarschuwde hier reeds voor. En 9/11 was een administratieve tevens Geopolitieke coup door banken in gang gezet, U bent als burger na 9/11 voor altijd een verdachte. Het verdwijnen van de onschuldaanname. Formeel hebt u nog wel rechten – maar praktisch vrijwel niets meer. De Rechter is louter een formaliteit. De Rechter is er alleen voor de economisch sterken. Van rechtssoevereiniteit naar staatssoevereiniteit nu. Men schuift u ook gewoon wat in de schoenen. Omdat u daar [toevallig] liep. De machthebber kende u al een tijdje. En als een niet Westerse inwoner kom je eerder in aanmerking als potentieel verdachte. Een negatief profiel [profilering] is er snel van je gemaakt inclusief drogreden voor de media, mocht er iets mis gaan. Is toch niet te weerleggen. En omdat het de machthebber [toen] goed uitkwam [zie Londen- Madrid & Bosten]. Zo houdt de machthebber angst vervreemding en onderlinge verdeeldheid in stand. De buitenstaander krijgt zo minder kans als deze al wat durft. Als gevolg van externe onrust word nieuwe Veiligheids Wetgeving gemaakt. Omdat de maatschappij een stapje hoger gaat in het stresscircuit [Markt en 24 uurs economie] -heeft die gestreste burger ook eerder last van zijn omgeving -zoals [schoolpleinen en Buren]. Geen moment krijgt u rust -waardoor er vreemde signalen naar onze hersenen worden gestuurd. We worden ontvankelijker. Agressie wordt geboren -maar ook overtredingen. Voorts wordt u zomaar wat [vermeend misbruik] in de schoenen geschoven. Een massa-mediahype. U wordt agv. deze stress eerder in de gaten gehouden. Machtsspelletjes en schending van uw persoonlijke vrijheid komen elkaar regelmatig tegen. U bent uw Burgerrechten al een tijdje kwijt -in deze zgn. Democratie en Rechtstaat. Dit politieke beleid heeft tot doel -het consolideren van de macht -en burgers tot een [willoos] economisch doel maken [uw enige recht = alleen consumeren]. En iedere tegenstander [hiervan] vroegtijdig opsporen -en de mond te snoeren [zie Spanje]! Daarom is uw “vrije wil” voor machthebbers een erg groot gevaar. Privacy is een hoog goed, Wat je met alle macht en kracht moet beschermen. Ook buitenwettelijke regels dien je gebruiken. Kijk uit voor het Cbp*. Die zit in dezelfde rol als de Cie Dessens -in het onderzoek over de AIVD/ NSA = Onderdeel macht. AIVD is de bodyguard van de macht. Binnen de AIVD bevindt zich de vrije hand O&I genoemd [crisis org.]

  De Oplossing tegen willekeur hebben we dus in ‘eigen hand’. En moeten “Massaal” criminele staten -zgn. friends niet langer volgen

  * Cbp- College Bescherming Persoonsgegevens. Immers de Baas Cbp [mr. J. Kohnstamm] zit ook in de Eu [Centrum v.d. Macht]. Het Cbp [nu] kan je vergelijken met de Joodse Raad uit WOII -in Amsterdam.
  Reacties zijn er volop in de media, maar veel daarvan lijken afkomstig te zijn van door de staat ingehuurde personen [debunkers].
  –Ga je e-mail encrypted versturen -en met encryptie bescherm je. je harde schijven van je computer en overige zaken via TOR. Dan verdenken ze mij -of ons maar.

  Er ontstaan overal opstanden -met name in het MO -dit is geen toeval -na 1989 [val van de muur]. Nu ook in Oekraïne “een voet tussen de deur via een [chantage] aanslag [de Nederlandse 9/11 -was 17 juli] -& Venezuela -N.Korea & Rusland volgen! Bij de grote oliebronnen in de wereld zie je opstanden & oorlog ontstaan. Geopolitiek. Een klein land [Israël] wordt daarom zwaar overbewapend door de VS.-om de energiebronnen van het Westen te beschermen. Ons wordt verteld dat de bevolking in het MO. Zelf in opstand kwam. Welnee. Deze burgeropstanden zijn gedirigeerd en georkestreerd van binnenuit. Had de CIA al ervaring mee in Zuid Amerika -en Zuid Oost Azië – zie Vietnam etc. Bewust een mensenstroom in gang zetten tbv. de Economie.Voorts is ons een kunstmatige crisis aangepraat -wat door banken in gang is gezet -voor een hoger economisch doel. Het doel is één economisch Markt en verdien-model “volgens Friedman -met als gevolg grote sociale onrust. Moslims waren de zondebokken

  Voorts :Je moet toch wel erg bijziend zijn -als je niet ziet dat in Nederland -de infrastructuur voor een politiestaat is gelegd -er een enorme tweedeling ontstaat. Met name in de zorg -onder de drogredenering “onkosten rijzen de pan uit”. In Nederland zijn onnodig veel Camera’s geplaatst & oversbeveiliging [beveiligingsindustrie €]. Daarom neemt in Nederland de criminaliteit juist toe. Allemaal begonnen -na 9/ 11 -wat ze -[de banken en hun CEO’s] -zelf hebben veroorzaakt. Voor een hoger economische doel werden deze aanslagen [door criminelen] in opdracht van de Elite uitgevoerd. Daar heeft de politieke Elite een stel criminelen voor in gehuurd en betaald. Terreur [aanslagen] berust op het L.H.Oswald effect [Kennedy =1963] –het bewijs “de dader[s] worden vrijwel direkt na een aanslag ook af geschoten of ons verteld. Het begin 9/ 11 heeft de machthebber zelf veroorzaakt [Londen -Madrid & Bali volgden] -en Moslims kregen overal de schuld van [Pearl Harbor effect]. En de media werd voorts ingezet om mensen te kwetsen -te schofferen en te beledigen. Na de val van de USSR was dit al opgesteld in 1997 -door de zionisten Club PNAC -AIPAC en AEI [zie google]. De media voerde dit schouwspel op en maakte de burger angstig -en bang. En de papengaaienburger deed de rest wel [Selffulfilling prophecy]. Is toch niet te controleren -of te weerleggen. Alles met maar één doel = EEN-wording van Europa -dat kost smakken geld. En één economisch [MARKT] systeem en één groot Neoliberaal maatschappijmodel. Afschaffen van de samenleving [+ solidariteit] -en begin van een verdienmodel. In Europa gold vanaf 1945 het Rijnlandse economisch systeem = [overleg + Samenleving]. Er moest daarvoor “een groot” economisch “verdienmodel komen -tegen de rest van de wereld [Rusland – China en India]. Daarom is ons deze crisis door de hoge Elite als een “kunstmatige crisis” -die door zionistische banken in gang is gezet. Deze NEP-crisis [drogredenen] dient als dekmantel -om de economieën van de VS + Eu aan elkaar te smeden = grootste economisch blok in de wereld. Ook de Totale maatschappelijke hervorming was onder Angst gemakkelijk door te voeren. Onder Angst laten mensen immers alles toe. lEn de Eu-eenwording kost min. 40 jaar.-en loopt via -[HUN eigen media] ‘-dat zijn Reuters en AP -[zijn handlangers van de macht]. O ja : A.Q. ’is een verzonnen organisatie. Dat zijn plaatselijke opstanden -die men in de Westerse media [Reuters] A.Q -of een aftakking daarvan noemt. A.Q is een uitvinding van de PNAC [NSA/ CIA]. En Osama Bin Laden is bewezen een oud medewerker van de CIA ten tijde van de USSR. welke een jaarinkomen van $800 miljoen ontving. Burgers nemen uit angst alles voor waarheid aan van hun overheid. Je kan als burger de waarheid toch niet achterhalen. Alles blijft binnenskamers [binnen eigen land -nu de Eu dus]. En van deze verzonnen vijand -A.Q. -kan je ook nooit winnen. Het sociale/ humane deel is door de machthebber uit dit “nieuwe” maatschappijmodel weg gesneden. Blijft ‘over” een groot “verdienmodel” naar het voorbeeld van de joodse econoom Milton Friedman en F.v. Hayek Als je achterblijft -of een economisch onbelangrijk persoon bent -schiet men je af. Iets humaner dan -zo’n 73 jaar eerder. Het zijn weer dezelfde figuren als voorheen in de jaren ’30. Ze hebben niets geleerd. Zie onder PNAC report -AEI en AIPAC [google] -met opvallende namen. Politieke schurken en Maffialeden uit het bedrijfsleven hebben de middelen & macht verdeeld en de burger monddood gemaakt. ‘Deze zorgen er ook voor dat we niet meer mogen of kunnen samenwerken -door bv. Flexcontracten. Samen is voor die machthebber een groot gevaar. De machthebber is naar voor één ding bang “De Massa” -is het slimste wapen. Het principe heers en verdeel maakt de kans groot dat burgers elkaar ook niet meer vertrouwen. Communicatiemiddelen =zoals phones [als chantagemiddel] zijn daar een onderdeel van Een gedigitaliseerde wereld is het verlies van uw “vrije wil”. Inmiddels bent u [opnieuw] geheel ge muilkorfd en loopt u in de ganzenmars

  Vanuit eigen ‘bewustzijn en zijn individuele vrije wil ‘staat het de mens vrij het goede te doen -en het kwade te willen.
  Literatuur : “The brave New World”. En “Botsende Culturen”. En lees de boeken van Andreas von Bulow [oud politicus]
  Citaat : Bankiers doen „Gods werk” Uitspraak door de CEO van de invloedrijkste bank in de wereld ‘Goldman Sachs’ -de heer “Lloyd Blankfein”

  Onze maatschappij : Als je je vijand niet meer herkent, ren je binnenkort achter je eigen staart aan. Onwetenden zijn onze vijanden.

 4. J Hazenbroek

  II -aanvullend

  Het grote verschil

  Een te grote sociale ongelijkheid lijdt altijd tot geweld -daarom is dit -in een samenleving slecht voor de economie. Die Sociale scheiding wordt niet door politici bestreden, maar opzettelijk door die politici in stand gehouden om macht te bezitten. Heers & verdeel principe

  De huidige neoliberale maatschappij is zo’n voorbeeld wat veel geweld, vervreemding en angst oproept -en hierdoor ook veel schade veroorzaakt. Burgers wijzen bij geweld altijd naar de directe daders van geweld terwijl de feitelijke daders – “de Politici” -zijn.

  In een maatschappij-model volgens het Europese “Rijnlandse” principe ‘lag’ een sociale samenleving [van] overleg opgesloten. Een maatschappij model volgens het US Markt principe ligt een conflictmodel in opgesloten -tevens een verdienmodel. Kwantiteit gaat in dit laatste model ‘boven kwaliteit. Dit economisch Markt- en verdienmodel -is afkomstig van de joodse econoom ‘Milton Friedman’ [leerling van Leon Strauss]. Inmiddels weten we ook dat marktdenken & Europa cultureel [traditioneel] geen vrienden van elkaar zijn. Een Neoliberale maatschappij gebaseerd op het verdienmodel -wordt automatisch eerder asociaal -en crimineler. In een neoliberaal systeem is voorts geen plaats meer voor pauze -maar eerder voor chaos. Voorts ligt in een Neoliberaal maatschappijmodel “normeloosdheid en respectloosheid” opgesloten. Ook zal de fysieke gezondheid van veel burgers in een Neoliberale maatschappij aanzienlijk verslechteren agv. tweedeling. En ontstaan er ook meer psychische afwijkingen. De machthebber zal het oude “samenlevings-model” tegenwerken -door bv. Flexcontracten etc.in te voeren. De natuurlijke biotoop van de mens is nl. een samenleving -deze is nu weg. Samen zijn we immers sterk. Daar is de Elite bang voor. De Eu cultuur is ook ‘niet’ gelijk aan de US cultuur [welke ?] -en de Eu is niet gevormd naar het Marktsysteem. Dit wordt op termijn een class tussen het Avondland Eu [plus Rusland] -en de US aan de andere kant.

  De huidige [en kunstmatige] crisis is opzettelijk door banken ons door de strot geduwd en zal voorlopig zo blijven.

  Ons gehele Rechtssysteem “heden” is gebaseerd op foute Angelsaksische gronden.

  We “hadden” in Europa als rechtsbasis -het systeem volgens Jean-Jacques Rousseau (1762)
  met het “DU CONTRAT SOCIAL ou Principes du droit politique” [sociaal contract]

  Nu “hebben” een Rechtssysteem volgens–Thomas Hobbes (1651)
  “Hypothesis: The Social Contract The State of Nature”

  Twee recht tegenover elkaar staande systemen. Overlegmodel [Eu] tegenover conflictmodel [US]
  De één ging er van uit -dat de Mens van Nature goed is. Maar de slechte dingen aanleerde [Rousseau].

  Bij Hobbes wordt de mens als slecht -en “zonder vrije wil” geboren [Eng].
  Op dit laatste denken is het Angelsaksisch conflict -en verdienmodel gebaseerd.

  En daarom krijg je [ook] zulke vreemde juridische uitspraken
  En daarom is er ook geen sprake meer van een samenleving met pauzes.
  En daarom kan je ook aan geweld -geld verdienen.
  En daarom kan je ook aan angst en onveiligheid geld verdienen.
  En daarom kan je ook aan een slechte gezondheid geld verdienen.
  En daarom is schoffering en een zondebok zoeken in de media gelijk aan vrijheid van mening.
  En daarom houdt het Angelsaksisch systeem niet lang stand binnen Europese gemeenschap.

  NB.. Rijnlands model was vanaf 1945 de Europese Samenleving. Na 9/11 kregen we het US Marktmodel. Dit US systeem is gebaseerd op “denk alleen aan jezelf”. Dit US model betekend “Weg samenleving & weg veiligheid”. Welcome in the USA + onveiligheid + geweld + diefstal. Thats the USA. Zie ook het boek “Botsende culturen” door Samuel Huntington.

 5. Douwe Bericht auteur

  Interessante linkjes van Zaplog die onder dit artikel daar werden geplaatst.

  U.S. is Destroying Europe
  Eric ZUESSE | 07.08.2015 | 08:00

  In Libya, Syria, Ukraine, and other countries at the periphery or edges of Europe, U.S. President Barack Obama has been pursuing a policy of destabilization, and even of bombings and other military assistance, that drives millions of refugees out of those peripheral areas and into Europe, thereby adding fuel to the far-rightwing fires of anti-immigrant rejectionism, and of resultant political destabilization, throughout Europe, not only on its peripheries, but even as far away as in northern Europe.

  Shamus Cooke at Off-Guardian headlines on 3 August 2015, “Obama’s ‘Safe Zone’ in Syria Intended to Turn It into New Libya,” and he reports that Obama has approved U.S. air support for Turkey’s previously unenfoceable no-fly zone over Syria. The U.S. will now shoot down all of Syrian President Bashar al-Assad’s planes that are targeting the extremist-Muslim groups, including ISIS, that have taken over huge swaths of Syrian territory.

  Lees het gehele artikel op:
  http://www.strategic-culture.org/news/2015/08/07/us-is-destroying-europe.html

 6. Douwe Bericht auteur

  Der Dollar als Waffe: Finanz-Krieg der USA gegen Russland und Europa

  Die Ermittlungen der US-Behörden gegen die Deutsche Bank verfolgen einen doppelten Zweck: Es ist der erste Fall, in dem die Amerikaner die Befolgung der Russland-Sanktionen mit äußerster Härte durchsetzen wollen. Zugleich wird der Finanz-Sektor in Europa geschwächt. Als Legitimation für das Eingreifen reicht der US-Regierung die Tatsache, dass in Dollar gehandelt wurde. Die globale Jurisdiktion ist aus Sicht Washingtons das Privileg einer Weltwährung

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/08/07/der-dollar-als-waffe-finanz-krieg-der-usa-gegen-russland-und-europa/

 7. wunjo

  Het is nu een jaar later, de media geven nog steeds hetzelfde beeld.
  Bedenk dat dit een geopolitiek spel is, gespeeld met de denkbeelden van enkelen, die hiermee de gewone mens willen beïnvloeden.
  Als twee mensen elkaar ontmoeten, een uit een streek die Europa genoemd wordt, en een uit de streek van Rusland is er weinig aan de hand. Ze zullen eerder naar overeenkomsten zoeken.

  1. Douwe Bericht auteur

   Dat is precies waar mainstream media voor is. De leugens van de dominante heersende klasse tot in de oneindigheid herhalen zodat mensen het als waarheid gaan aannemen. Als je ze laat geloven wat jij wilt kun je mensen zo letterlijk programmeren en ze lekker onder de duim houden en tegen elkaar uitspelen met dit soort totaal misplaatste externe vijandbeelden.

   Social Engineering in optima forma.
   http://achterdesamenleving.nl/het-patroon-van-tirannie/

  1. Douwe Bericht auteur

   Wel eens wat van hem beluisterd en nu dat filmpje van David Icke beluisterd. Leuk dat hij zijn relfecties op die manier deelt.

   Uiteindelijk is er een oneindigheid aan informatie beschikbaar deze dagen. En ik zou zeggen stem af op waar jezelf nieuwsgierig naar bent, interesse in hebt en een passie voor hebt. Uiteindelijk is alles een reflectie van jezelf in mijn ervaring.

   Wat ik zelf merk in mijn ontvouwing/reis is als volgt. Ik kom op een gegeven moment mensen tegen die informatie hebben waar ik blij van wordt en waar ik verder mee kom. Maar interessant is dat als ik wat voor mij relevant is beluisterd heb ik eigenlijk vanzelf weer verder ga. Mijn nieuwsgierigheid, interesse en passie schuift verder om zo maar te zeggen en dan trek ik in mijn ervaring ook weer nieuwe mensen aan met nieuwe reflecties. En dit is een continue proces.

   Zolang je het dus bij jezelf houdt, je eigen nieuwsgierigheid, interesse en passie volgt, dan trek je in mijn ervaring gewoon aan wat relevant voor je is. En in die zin zijn externe bronnen met informatie simpelweg permission slips van jezelf.

   Dus als ik Bashar op een gegeven moment interessant vind, dan gebruik ik als het ware Bashar om interessante en voor mij op dat moment relevante informatie aan te trekken. ik schep Bashar als het ware als permission slip om zo mezelf verder te laten groeien.

   Door het op die manier te zien hou je het altijd bij jezelf. Mochten mensen mijn artikelen interessant vinden dan scheppen ze als het ware mij in hun realiteit om ze reflecties te geven. Het is dus op zijn minst altijd een co creatie.

   Hier komt in mijn ervaring law of attraction om de hoek zetten etc. What you put in is what you get back. Dus je eigen frequentie wordt gereflecteerd in de multidimensionale spiegel om je heen die we fysieke realiteit noemen. En je trekt dus automatisch mensen en informatie aan die binnen je huidige frequentiebereik liggen wat je uitzendt en wat relevant is voor die frequentie. En als je continue je eigen frequentie blijft verhogen dan zul je continue weer nieuwe andere bronnen van reflecties aantrekken.

   Zo gaat het voor mij althans de afgelopen tijd.

  2. Aladin

   Bernadette, ik heb geluisterd naar deze Joris. Tja het is logisch dat mensen er soms niet meer uit komen, want wie is te vertrouwen, wie kun je volgen?? Hij heeft het over mensen als David Icke, Mark Passio, David Wilcock en Santos Bonacci… en gebruikt allerlei stigmatiserende benamingen als controlled opposition, gatekeepers en shills…

   Ik denk dat je iedereen moet/mag beluisteren maar niemand klakkeloos kan geloven. Vaar op je eigen kompas en vertrouw enkel op jezelf! Het gevaar van iemand volgen (van meneer pastoor, de media of deze Joris) is dat je eigen nadenken wordt ondermijnd als je iets aanneemt op gezag van een ander.

   Dus ook als je zegt ‘Truthseeker’ te zijn moet je wat hij zegt zelf checken en onderzoeken om tot een eigen oordeel komen.
   Het beste advies: Geloof niemand, ook mij niet, maar doe je eigen onderzoek!
   Dan kan en moet je verantwoordelijkheid nemen voor hetgeen je hebt onderzocht.

 8. Johan Bosman (werktuigkundige)

  Men moet de smeulende veenbrand in Oekraïne en het intensieve politieke gebruik van het “ongelukje” met vlucht MH-17 eens plaatsen naast de enorme wapentransporten van de NATO die de afgelopen jaren in het Duitse Bremerhafen zijn ontscheept en verder op transport zijn gegaan naar het grensgebied met “de agressieve Russen”. In de wetenschap dat de Dollar (en daarmee ook de Pond, de Euro en de Yen) alleen nog maar met oorlogvoeren overeind kan worden gehouden.

  Soldaten zonder enige politieke kennis, zonder te weten voor wie of wat ze vechten en zonder het besef dat ze schieten op mensen met dezelfde belangen en idealen zijn ordinaire moordenaars.

 9. bernadette

  @ Johan ..

  Je zit er heel dichtbij 🙂

  Had je deze van Ronald van Amerongen ook al bekeken ?
  Hij wil nooit meer in Nederland wonen , net als jij en je vrouw ;

  Gepubliceerd op 25 nov. 2017

  Stefan Beck bezocht Ronald van Amerongen, een Nederlander die in Loegansk, in het Donetsbekken woont, en interviewde hem voor Novini.nl over de situatie in de Volksrepubliek. Zijn de Volksrepublieken in het oosten van Oekraïne een opzetje van de Russen of willen de mensen daar het zelf?

  https://www.youtube.com/watch?v=m_9pyOoQu1o

  1. Johan Bosman (werktuigkundige)

   Met belangstelling bekeken Bernadette. En inderdaad, een totaal ander beeld van de situatie als de MSM geven. Het maakt nog eens extra duidelijk wat voor tuig er in de Nederlandse regering zit en hoe groot de pressie van de NATO is om de regeringen van het “vrije westen” opnieuw de smerigste misdaden te laten begaan in Europa….
   Waar we nu wonen wordt de bevolking in ieder geval nog enigszins beschermd door de regering en daarom hebben ze hier de Euro niet en Soros, het IMF en Monsanto het land uitgetrapt. Ook voor de vluchtelingenstroom willen ze hier niet opdraaien. Een vluchteling kost namelijk veel geld en veel vluchtelingen kosten heel veel geld. Wat dan weer geleend moet worden van de bank: Duitsland 22 miljard. Who benefits? Goldman Sachs!

 10. bernadette

  @ Johan…

  Stel dat we allen nu in Engeland woonachtig waren .
  Waar hebben we dan mee te maken .

  Hier ,, heldere inzichten ” tijdens deze city trips ,

  https://www.youtube.com/watch?v=UJaXWgx8Vs8

  Waar betaald het volk belasting voor …

  https://www.youtube.com/watch?v=ysmIGQdvKCM

  Engelse Politie vertrouwen hun medemensen niet ?

  https://www.youtube.com/watch?v=3KNTvfmRjQw

  Waarom worden DNA en andere genetische data gegevens van mensen opgeslagen ?
  Wie bepalen dat ?

  https://www.youtube.com/watch?v=ov1TyxiM28A

  Waar is GOOGLE in Engeland mee bezig ?

  https://www.youtube.com/watch?v=bloJOFri-ZU

  Worden de mensen in Engeland ook financieel leeg gezogen door politieke verzonnen wetten ?
  https://www.youtube.com/watch?v=bRwmWnseL6s

  Ook Mind Controle in Londen ?

  https://www.youtube.com/watch?v=I94ltk-wPrg

 11. bernadette

  Citaat;

  Time to arrest traitors in White House/Congress”and Hang The Central Bankers America Has Been At War 93% of the Time – 222 Out of 239 Years – Since 1776 interesting: since the United States was founded in 1776, she has been at war during 214 out of her 235 calendar years of existence. In other words, there were only 21 calendar years..U.S. did not wage any wars. * Pick any year since 1776 and there is about a 91% chance that America was involved in some war during that calendar year. The CIA’s First Big “Secret War” In Laos The CIA is like a massive vampire beast, feeding on local tensions, whether those tensions be nationalist, religious, ethnic or tribal in nature. From 1955-1974 there are more bombs dropped on Laos.. Then during the entire 2nd World War, to be counted: every 8 min n Airplane cargo full. Be nice to America. Or we’ll bring democracy to your country!

  Het Stratego Spel als Mensen – Spel ?

  Jeff & Michael Springmann – Goodbye, Europe?

  We zijn tegen Rasisme om mensen tegen elkaar op te zetten wereldwijd.
  Daar is men toch jarenlang opzettelijk altijd mee bezig.
  Waarom… verwelkomt Angela Merkel duizenden vluchtelingen in Duitsland.
  Op ongeveer 25.20 minuten horen we dat Mark Rutte daar ook op aanstuurt;

  https://www.youtube.com/watch?v=j9C2OFl8feE

  Jo Conrad ( Duitsland) verteld wat er heden gaande is..

  Jo Conrad über Frauenprotest und Gegendemo in Berlin, Clinton-Auftragsmorde, Gefahr für die Meinungsfreiheit, Umvolkung, Polizeiversagen, Syrien, einen Lehrer aus Schweden, Bibelstellen und andere Meldungen im Februar 2018.

  https://www.youtube.com/watch?v=j0MduWsAuL4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *