Streetbank – deel je spullen en talenten met mensen in je omgeving

Streetbank in a NutshellAl een tijd ben ik op zoek naar initiatieven die mensen spullen en talenten laten delen zonder de tussenkomst van geld. Dit vooral om het monopolie wat het huidige geldsysteem heeft enigzins te verminderen en zo een gezondere balans in mijn persoonlijke economie te krijgen door meer diversiteit in te bouwen.

Streetbank is precies zo een initiatief. Het helpt mensen hun spullen en talenten te delen of zelfs weg te geven in de buurt. Een simpel en prima concept en het uitzonderlijke van streetbank is dat het er allemaal strak en mooi uitziet en buitengewoon soepel werkt. Kortom het lijkt erop dat de software voor dit soort initiatieven langzaam maar zeker volwassen aan het worden is.

Het andere leuke van Streetbank is dat het ondanks dat het een initiatief uit de UK is overal gebruikt kan worden, dus ook in uw eigen straat en buurt.

Hier een uitleg van de oprichter zelf:

Vervolgens een filmpje wat de praktijk laat zien:

En tot slot een filmpje wat laat zien dat streetbank niet alleen maar zorgt voor 1 op 1 contacten in de buurt, maar aanzet tot hele bijeenkomsten waar mensen hun spullen weggeven aan elkaar.

Voor al die mensen die opties willen hebben om toegang te hebben tot spullen en talenten van anderen via andere wegen dan het huidige geldsysteem, wees moedig, wees genereus en wordt lid van Streetbank! Verbeter de wereld, begin bij je buurt.

Voor mensen die nog vragen hebben lees de FAQ op hun website.

Op de hoogt blijven van nieuwe berichten? Like ons op facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie/vrijwillig abonnement.

streetbank1Aanverwante informatie en artikelen:
-) www.streetbank.com
-) Hoe werkt ons huidige economische systeem eigenlijk?
-) De toekomst van onze economie deel 12 & 3
-) 3 praktische oplossingen voor meer economische veerkracht
-) Update het economische systeem!
-) Hernationaliseer het recht op geldcreatie 
-) Straatkinderen in India zetten eigen banksysteem op, nu wij nog!
-) Breek het monopolie van geld als enige ruilmiddel
-) Het belang van diversiteit in economische systemen – Bernard Lietaer
-) Bernard Lietaer – What about Money

5 gedachten over “Streetbank – deel je spullen en talenten met mensen in je omgeving

   1. Douwe Bericht auteur

    Ik heb peerby gisteren ook even bekeken maar ik vind streetbank wat logischer en fijner werken. En werkt zonder facebook.

 1. Dingeman

  Zie ook hier in Nederland: https://www.facebook.com/vrijheid9/ En ook mensen die dit zelf doen (ben ik zelf in dit geval):http://dingeman.jimdo.com/ en deze: http://dingemandevisser.wixsite.com/alive Via een website is ook niet nodig, want dit is nog steeds een gecontroleerde kunstmatige macht. Terwijl het ook gewoon levend kan. En dan dus alles vrijuit stroomt en klopt. Dus vanuit je/de Bron, je hart. Levend dus in plaats van kunstmaat. Alle kunstmatigheden zijn niet nodig en onderbreken juist leven. Dit is juist wat kunstmatige inteligentie is. Wel mooi dat er toch veranderingen zijn, of het nu nog wel of niet met kunstmaat is. Ook dit is verandering. Ondanks dat we er dan nog niet zijn, dus wat essentie van leven en dus verbinding is.

 2. formidabele

  Heel duidelijk wordt dat facebook een te grote macht uitoefent op je privacy, tenzij je zelf daar geen problemen mee hebt?
  De gegevens worden mi teveel naar eigen inzicht misbruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *