Terence McKenna over DMT en andere Psychedelica

 

 

21 gedachten over “Terence McKenna over DMT en andere Psychedelica

 1. UWO

  Ik heb ervaringen met Ayahuasca en DMT dmv verdamping inademen….en DMT/MAO remmer capsules…. en ik wil het mc Kenna verhaal over de ontmoeting met vele entiteiten graag bevestigen… Het probleem met DMT is echter dat je tijdens je reis, uit je lichaam treed en je jezelf waant in de geesteswereld. Vanwaar ook de vele ontmoetingen met andere entiteiten…. Tijdelijk en aldaar ben je alwetend en begrijp je waarom elke atoom hier is…. het probleem is bij terugkomst en het amnesie effect…. zoals bij dromen vaak het geval is…. de realiteit daar is echter en vertrouwder dan hier alleen vergeet je het meeste vandaar dat mensen die deze ervaring willen vertellen aan andere het gewoon stomweg niet lukt…. Uit eigen ervaring en door het lezen van ervaringen van anderen komt wel steeds een overeenkomst bij vele terug en dat is de ervaring van werkelijk thuis geweest te zijn geweest…. Ik hoop dat je hier iets aan hebt… vriendelijke groet UWO

 2. Douwe Bericht auteur

  Een interessante reactie die via de Facebook groep – Sjamanisme in Nederland – binnenkwam:


  Ik kan zoiezo beamen: Ja. Herhaalbaar contact met entiteiten is inderdaad mogelijk via DMT. Ik moet alleen wel zeggen: De 1 lijkt er veel gevoeliger voor dan anderen.

  Mij gebeurd het vaak, bijna altijd, als ik een “doorbraak”-dosis DMT rook, maar meerdere vrienden van mij hebben nog nooit entiteiten gezien. Hoe groot de kans is dat je een echt “opslokkende” ervaring krijgt waarbij je entiteiten ontmoet hangt deels af van de dosering, maar als je het mij vraagt ook grotendeels van hoe open je staat voor deze ervaring.

  Hoe minder ego en controlle-drang je hebt, des te sneller dat mensen je entiteiten zal ontmoeten; Het kan mensen niet echt in die andere wereld brengen(waar die entiteiten leven) zolang ze teveel weerstand bieden(en dat doen ze vaak onbewust) De mate van egoloosheid en overgave waarmee je een DMT ervaring instapt bepaald grotendeels de diepgang ervan(en dus of je wel of niet entiteiten ontmoet)

  Andere factoren die beinvloeden hoe diep je DMT ervaringen gaan zijn:
  -Of je verder wel of niet bewustzijnsvernauwende middelen gebruikt(Alcohol, Cocaine, Amphetamine(s), Opiaten..etc) Deze remmen de capaciteit om dit soort dimenties waar te nemen.
  -Of je verder wel of niet andere Bewustzijnsverruimende middelen gebruikt. (voorgaande ervaring met psychedelica kan helpen)
  -Of je goed kan focussen op je visioenen(Het helpt als je vooraf enige oefening hebt gehad in meditatie. Het focussen van je aandacht op 1 ding, terwijl je probeerd zo min mogelijk daarvan af geleid te worden: Onverdeelde aandacht.
  -Of je vertrouwen kan hebben in een kracht die de controle overneemt van je ego. Of je de angst voor het weggeven van de controle(over wat je waarneemt) kan overwinnen en je innerlijke rust en focus kan bewaren terwijl je die angst confronteerd.
  -De omgeving en het gezelschap waarin en waarmee je DMT doet. Een rustige, impuls-arme omgeving is ideaal. Mensen die kalm en beheerst zijn en ook de intentie hebben om zichzelf te helen zijn het beste gezelschap. De sfeer moet die van een ritueel in een tempel of bos zijn. Vaak gebruik ik meditatieve trance muziek zoals Anoushka Shankar en brand ik wierrook.
  Ik zorg dat ik languit kan gaan liggen en vooraf drink ik thee voor een verhelderend en ontspannend effect.

 3. Hans

  Hai Budh,

  Dat was een goeie trip 🙂
  ik moet zeggen dat de derde tekening, de meest rechtse, een aantal voor mij zeer herkenbare elementen bevat zoals ik het interpreteer.
  in de eerste tekening komt dat voornamelijk terug in de donkere schaduwen.
  Mag ik je vragen of je dat ook zo in die vormen hebt “gezien’?

 4. cyberidiot

  Deze bijzondere man, Terence Mckenna, gaf in een van zijn vele lezingen (zie, you tube) antwoord op vragen over; aliens, complotten, eeuwenoude netwerken, wereldregering, religies, filosofie, paddestoelen,
  rare plantjes en kruiden etc etc.

  Het treffende antwoord was en is “NOBODY KNOWS JACK SHIT”

  Na vele jaren hallucinante en niet hallucinante ervaringen kan ik u zeggen “HE HAS A POINT”,
  volgens mijn (zeer beperkte) inzicht. Benadrukkend dat het hier niet om “eens versus oneens” gaat.
  U weet wel “AGREE TO DISAGREE” and raise a good glass of wine together.

  We zitten met z’n allen in een snelkookpan en doen of we de kookplaat nog moeten
  aansteken die vele eeuwen geleden al aangestoken is. Speelgoed (technologie/wetenschap) is een groot obstakel voor voortschrijdend ( zelfs regressief) inzicht. Daarmee niet minder waardevol en
  noodzakelijk. Een obstakel staat er niet voor niets, toch?

  Kokervisie is een van de grote problemen, er zijn bijna geen “algemisten” meer (ja, net zoiets als
  de voormalige “debielen” als alchemisten en astrologen, heksen, tovenaars, druiden en
  vele anderen, allemaal domme bijgelovige idioten , waarvan je je eigelijk moet schamen dat het je
  voorvaderen cq moederen waren).

  Sjamanishme heeft op zich niet zoveel met plantjes en trommeltjes te maken, het laatste is ook
  zeker geen voorwaarde voor inzicht. Logos, logica (verlicht pragmatisme) en ratio hebben daarom
  ook niets met elkaar gemeen, ok soms. Wat logisch is , is vaak totaal irrationeel, en wat
  rationeel lijkt is vaak totaal onlogisch. Voorbeeld; Van grofweg de helft in het
  westen geconsumeerde voedsel wordt letterlijk “weggeflikkerd” vanwege door een
  verzinsel van houdbaarheidsdatum (verzonnen door wie?) Tja, ja!! wereldvoedsel probleem,
  overbevolking, bla, bla, bla. (logica/ratio)

  Er was ooit een klein en terecht, arrogant mannetje (Tesla), die, 100 jaar geleden, aantoonde;
  stop een bepaalde legering in de grond of steek het in de lucht, en je hebt stroom
  (energie), overgeslimplificeerd natuurlijk. Nee, zei een ander mannetje, daar kan ik
  niets aan verdienen, dus exit Tesla mannetje: 100 jaar later!! energie probleem peak oil, nuclear,
  bla, bla, bla (logica/ratio).

  Onze zgnd. problemen op individueel en zeker ook collectief gebied zijn logisch gezien, eenvoudig
  op te lossen en kunnen zelfs geen “problemen” genoemd worden. Zo gek en verslaafd we zijn aan
  een wereld(beeld) van “waarom makkelijk, als we het moeilijk kunnen doen of maken??”, zelfs en/of
  vanwege dat; het rationele model, toont aan dat het ventiel op snelkookpan snel open moet en de kookplaat iets lager moet, anders geen smakelijk rijst en groente, maar een smakeloze oneetbare pulp,
  plus een kapotte pan en onbruikbare kookplaat. “TEL JE UIT JE WINST (MAXIMALISATIE/RENTABILITEIT).

  Vrijdagavond; biertje/wijntje drinken, misschien een puurpijpje roken, slap ouwehoeren met buren
  en een paar vrienden en dan de rust om heen, de vogels, de bamboes, de reeen, de
  klote vos die m’n kippen probeert op te vreten etc. Logisch toch!!??

  Geen speelgoed (technologie) gaat ons (individueel/collectief) redden, van wat dan ook.
  Geniet van het moment dat je “heerlijk gescheten hebt” of “lekker klaargekomen bent”
  of “uitzonderlijk diep geslapen hebt of gedroomd hebt” etc. etc.

  prettige dagen en veel reflectie toegewenst, met of zonder plantjes en zo

 5. Hathor

  Heerlijk Budh en Cyberidioot. Ja ik ben ook een genieter. En heb heel wat gereisd. Zorgvuldig oppassend dat ik mijn leven zelf niet achter een wolk verstop.
  Ik heb al sparend zo’n 75 uur lectures van Terrence (zonder discobeats!) met veel uit de collectie van She who Remembers. Ook ben ik dol op de beelden van Gilbert Williams en Pablo Amaringo [afbeeldingen googelen op afbeeldingen] . Erowid had indertijd een hele verzameling psychoart, ik weet niet of die er nog is. Ja, effe kijke, https://erowid.org/culture/art/ .
  Weet je trouwens dat Bob Monroe de `uitvinder` van Hemi/Sync, etc. zijn krediet verspeelde toen hij over groene mannetjes begon. Toen nam niemand hem meer serieus. Dus ook zonder drugs …..
  Toch….
  In mijn vorig comment (kwantumdenken) heb ik wat van mijn wereldbeeld geschetst.
  Hier is belangrijk dat ik ons denken/bewustzijn als meta-zintuig lokaliseer op het niveau, “in ons lichaam”, van de materiële wereld. Met het fysieke aspect van onze 5 zintuigen. En dat Gödell zegt dat als je deel bent van het systeem, dan kan je nooit het systeem helemaal zien en begrijpen. En dan heb ik het nog helemaal niet over systemen van buiten onze in-Het-Wetenschappelijk-Paradigma-beheerste werkelijkheid.
  Hierover leerde ik indertijd bij NLP: iets wat we niet kennen (geen naam voor hebben) kunnen we niet zien (HERkennen). Het ontgaat ons dus dan volledig (1). Of we stoppen het in een categorie die erop lijkt en die we wel kennen/kunnen verklaren (2 – en wat dus niet juist is – in de psychologie geïllustreerd met een Bartlettt-keten verhaal) of (3) we “voelen” dat er iets niet klopt en onderzoeken en beschrijven en geven het een naam – vanuit het paradigma waarin wij leven!!!. In mijn oude psych leerboek (HAA) stond het prachtige verhaal van de indiaan die zo uit het woud naar New York werd gehaald en ze lieten hem alles zien. En toen, bij zijn vertrek, ze hem vroegen wat het meeste indruk had gemaakt, zei hij (niet de bruggen, de treinen en vliegtuigen, het museum etc.), maar: “nou die glimmende bollen”. Na uitzoeken, bleken dat de koperen bol-ornamenten te zijn, die als kenmerkend onderdeel waren aangebracht in de ingangs-hekwerken van de Metropolitan Metro. Zo loop ik ook door die “andere wereld”. Van het zienlijke en het onzienlijke.
  Als je voor de eerste keer een AYA of Santo Daime ritueel mee gaat doen, word je altijd gewaarschuwd dat je er niet over moet praten/vertellen. Ik hoor en lees dan toch al die mooie verhalen, terwijl voor mij juist heel sterk geldt: als je een rijke ervaring hebt, ga je die toch niet inperken door het een naam te geven. Dan geef je jezelf een inprent van een al afgezwakte ervaring. Je kunt er alleen over vertellen in de zin van wat de uitwerking/gevolg ervan is in je eigen leven. Natuurlijk, als wij een grammatica voor “taal” van het onzienlijke willen bedenken is het zinvol (het boek van B Shannon is een zeer zielig schandelijk begin, alleen geprezen door mensen die of het boek niet hebben gelezen of de ervaringen niet kennen).
  Daarnaast is ook nog eens van belang dat je ervaart vanuit je eigen mindset. Dus wat jij gelooft, dat ga je zien. (In het kwantumdenken spreek je van actors en attractors, dat is ook hier, Jonathan Goldman spreekt van vibratie en intentie, Starhawk – die ken je vast wel uit de permacultuur, Douwe – spreekt van patronen en relaties).
  Vraag blijft ook als het om innerlijke visuals gaat in hoeverre het vuren in de zenuwbanen van waarneming ook van invloed kunnen zijn op het ervaren van het waar-genomene. De regels van het normale waarnemen gelden hier voor een groot deel niet.
  In de oudheid leefden de Goden op de Olympus. En alle menselijke eigenaardigheden werden op hen geprojecteerd. Soms denk ik, pas op, dat we over het onzienlijke nu niet dezelfde fout maken.
  Dus:
  Ik weet niet of er groene mannetjes of machine elves zijn. Ik kom ze als ik in de materie leef niet tegen en in de “andere’ wereld, daar gelden de naamgevingen van de materiële wereld niet.

  PS Douwe, ik sprak laatst over je pagina’s met een permacultuurvriend en zei, zou hij er een inkomen uit kunnen halen. Toen zei die vriend: het zijn pagina’s zonder advertenties. Dus heel veel dank komt je toe.

  1. Douwe Bericht auteur

   Ik haal inderdaad niet mijn inkomen uit mijn websites zoals permacultuurnederland.org, mensenrechten.org of achterdesamenleving.nl maar mensen mogen altijd donaties doen uiteraard.

   Maar ik heb er verder gewoon werk naast dus graag gedaan. Ik wordt zelf nooit zo vrolijk van websites vol reclame.

 6. Hathor

  Oh ja ik wil nog even aangeven dat ik daarom zoveel aandacht geef aan visual art als taal na “andere”ervaringen. Zowel betreffende het onderbewuste van de waarnemer als vrije expressie betreffende de boven-multizintuiglijke ervaring.

  1. Douwe Bericht auteur

   Volg gewoon je eigen nieuwsgierigheid, interesse en passie. Resoneert het met je, volg dat. Resoneert het niet met zoek dan datgene op wat wel met je resoneert en volg dat. Gebruik je eigen onderscheidingsvermogen, vrije wil en vrijheid om eigen keuzes te maken.

   Entheogene middelen zoals DMT kunnen kunnen je frequenties laten zien waar je ervoor nog niet van bewust was. Ze kunnen als leraar worden gezien die je kan introduceren in eerder onbekende frequenties. En een aantal van deze middelen worden soms al duizenden jaren met veel respect in sjamanistische tradities en settings gebruikt om zo meer van jezelf en het universum te leren kennen.

 7. Keyboard

  Heb alleen ervaring met paddenstoelen (truffel) , kan wel beamen dat dit zeer interessante ervaringen zijn als je er voor open staat om er over na te denken wat er eigenlijk met je gebeurd.

  Het betreffende middel gaf voornamelijk een visueel effect, waardoor je bijvoorbeeld grote objecten die ”normaal” recht lijken ineens gekromd ziet. Dit heeft te maken met een gedeelte in je hersenen dat je waarneming filtert, deze word gedeeltelijk uitgeschakeld, en hierdoor kijk je dus wat minder gefilterd naar de materie om je heen.

  De vraag die je dan zou kunnen stellen is; zie je de materie zoals ze echt zijn als je hersenen het allemaal netjes voor je filteren, of komt het dichter in de buurt van de werkelijkheid als je deze filters tijdelijk uitzet door gebruik van bepaalde middelen.

  Voor het alledaagse functioneren is het erg fijn dat wij deze filters hebben, maar voor bijzondere ervaringen die je aan het denken zetten over de materie om je heen of over bijvoorbeeld je gedachtes, mogen ze ook wel eens uitgeschakeld worden (met mate).

 8. Keyboard

  @Budh

  Ik reageer even onder dit artikel op het volgende:

  Eigenlijk zou ‘t-Beste zijn om Entheogenen te gebruiken met je geliefde en de Tantra en/of Kama-Sutra handelingen in de buurt te hebben. Besef hierbij wel dat er hoogte en diepte punten zijn in allerlei menselijke psychische en lichamelijke aangelegenheden. Ritualistiek o.i.d. is een rijk gegeven hierbij waar fantasie en creativiteit onmisbaar is.

  Seks na wietgebruik kan prima, maar na gebruik van bijv. paddo’s lijkt me niet heel praktisch haha.

  Beeldmateriaal wat mij een onvergetelijke trip heeft bezorgd:
  https://www.youtube.com/watch?v=5vOU6-1yNZs

  Toevoeging; het is aan te raden niet vaker dan 1 keer per maand zware tripmiddelen te gebruiken.
  Zelf hou ik het op 2 a 3 keer per jaar, o.a. omdat de ervaring langdurige reflectie verdiend.

 9. Keyboard

  Wiet van de coffeeshop is inderdaad niet heel betrouwbaar. Word gegroeid d.m.v. chemicaliën en heeft een onnatuurlijk hoge THC Waarde.

  Rook zelf alleen hash van betrouwbare afkomst, maar moet hier aan toevoegen dat roken niet heel gezond is. Hash kan je in principe ook eten of in bv. de thee doen. Maar als je rookt kan je het weer beter doseren.

  Wiet & hash zijn niet lichamelijk maar wel geestelijk verslavend, dus voorzichtigheid is geboden.
  Kan wel erg ontspannend zijn en helpt ook om ruimdenkend informatie op te nemen.

 10. Douwe Bericht auteur

  Gezien jullie tripervaring, hebben jullie ervaring met begeleide meditaties en zelfregressies?

  IK heb zelf bijvoorbeeld best veel zelfregressies gedaan en heb daar interessante ervaringen mee gehad tot en met het ontmoeten van buitenaardse wezens. Hebben jullie enig idee in hoeverre zelfregressie dezelfde effecten kan hebben als psychedelica.

  De zelfregressies die ik meestal gebruik staan op:

  Self Regression; Explore your multidimensional nature in a safe, easy and free way
  http://www.starseedhub.com/self-regression-a-great-tool-to-eplore-your-multidimensional-nature/

 11. Keyboard

  Dat is een goede, maar lastige vraag voor mij om te beantwoorden want ik heb zelf geen ervaring met meditatie of zelfregressie. Er zullen zeker overeenkomsten zijn zoals de ontspanning en misschien ook wel in bijvoorbeeld hersenactiviteit maar dat is een pure gok van mij.

  Het tripmiddel dat ik een paar keer per jaar gebruik heet truffel, dit heeft voornamelijk een visueel effect maar is niet te vergelijken met de realistische hallucinaties van een paddo trip. Wel is de remming van bepaalde ”filters” in de hersenen te vergelijken. Zelf gebruik ik het vooral voor het amusement en omdat ik het een bijzondere ervaring vind, dat je beeld van de materie om je heen zo kan veranderen door een simpele paddenstoel te eten. Ook geeft het een licht euforisch en ontspannen gevoel.

  Wel zou je misschien die zelfregressie kunnen vergelijken met een soort (zelf)hypnose, en nou heb ik ook wel eens wat gelezen over mensen die onder hypnose een ervaring hadden dat ze een bepaald middel hadden gebruikt, wat ze ooit wel eens hadden gebruikt maar niet op dat moment.
  Of dit echt kan weet ik niet, maar als dit zo is dan zou het in principe mogelijk zijn d.m.v. diepe meditatie of hypnose een ervaring te hebben die overeenkomt met het gebruik van psychedelica.

 12. Douwe Bericht auteur

  Interessant, dan voor jullie reacties.

  Ik had altijd wel een interesse in psychedelica etc. maar het kwam er nooit van en ik weet het ook niet zo goed te vinden hier in Noorwegen al zal het er vast zijn als je in de juist kringen eens rondvraagt.

  Ayahuasca is inmiddels wel redelijk beschikbaar hier in ceremonies en een paar mensen dicht om mij heen die daarmee wel ervaring hebben.

  Toen ik de zelfregressie tegenkwam dacht ik, dat is nu gemakkelijk. lekker thuis te doen vanachter de computer. Ik heb zelf eerst een keer een hele sessie rustig doorgeluisterd zonder mee te doen. En daarna regelmatig meegedaan. En ik heb niet altijd bewuste ervaringen maar die keren dat het wel lukte was het wel interessant.

  Met zelfregressie geeft je hogere zelf je in mijn ervaring hele lichte ervaringen. Zaken die je gemakkelijk kunt handelen of die eigenlijk vooral interessant en leuk en plezierig zijn.

  Ik heb na wat ervaring daarmee ook eens een QHHT sessie gevolgd, dat is regressie met daarna nog een niveau dieper naar je hogere zelf of hoe je het wilt noemen en daar kun je dan ook vragen aan stellen ezno die je van te voren inlevert. Dat duurt ook wat langer iets van 3 tot 4 uur en ook daar erg interessante ervaringen op gehad.

  Dit is mijn persoonlijke favoriet qua zelfregressie.

 13. Douwe Bericht auteur

  Oveigens staat het nog wel op mijn verlanglijstje om nog eens te experimenten met DMT, LSD, Paddo’s en Ayahuasca. Nu nog eens de goede leverancier, set, setting en tripsitter weten te vinden. 🙂

  1. Keyboard

   Zelf ben ik ook van plan om dat eens te gaan proberen, maar het moet inderdaad wel goed voorbereid worden en van betrouwbare leverancier afkomstig. Er moet ook altijd iemand aanwezig zijn die nuchter is.

   De middelen die je noemt zijn in Nederland redelijk gemakkelijk te verkrijgen, maar zijn helaas wel verboden wat de betrouwbaarheid ervan niet ten goede komt. Navraag doen in smartshops lijkt mij de beste optie, er word nog wel eens wat verkocht ”van achter de toonbank”.

   De truffels waar ik het over had zijn wel legaal in NL, en lijkt mij een goede voorbereiding op een paddo-trip. Je krijgt dan gevoel bij wat er met je gebeurd als je tript zonder de levensechte hallucinaties van paddo’s die als eng kunnen worden ervaren (bad trip), je zal wel kleurpatronen en vervormingen zien.

   Als setting kan ik een zomerdag in een bos aanraden, maar zorg er wel voor dat je niet gaat zwemmen of in de buurt bent van verkeer of hoogtes. Maar ook thuis op de bank kan prima.

 14. bernadette

  Ever wonder what one of your past lives were?
  Do you wonder what your life mission and purpose is?
  If you answered yes to any one of these
  then you may want to consider a QHHT Session
  (Quantum Healing Hypnosis Technique).
  Developed by Dolores Cannon and is now done worldwide!

  QHHT (Quantum Healing Hypnosis Technique) [Lauren Hanson interviewed]

  Op ongeveer 22.25 minuten laat Dan Hohlfeld wat schetsen zien uit zijn verleden geleefde leven,

  https://www.youtube.com/watch?v=CcaaG0JPBr8

  https://www.dolorescannon.com/

  http://www.for-the-knowing.com/

  Dan Hohlfeld undergoes a Hypnosis session administered by Lauren Hanson
  with a wide variety of topics discussed!

  New Earth Hypnosis Session [September 23rd] (Beyond Quantum Healing)
  https://www.youtube.com/watch?v=3HD487zJ_CY

 15. bernadette

  Geeft niets , Budh
  Velen hier op Aarde gaan beseffen dat we hier op Aarde zijn met een missie,
  Dan Hohlfeld probeert ook met zijn gedachten een nieuwe vredige Aarde te visualiseren .

  Sand mandala: Tibetan Buddhist ritual

  https://www.youtube.com/watch?v=WBrYUlOYK0U&feature=youtu.be

  MESSAGE from the Other Side about the FUTURE 2018

  Extraordinary message about the future delivered from a loved one that passed away.
  My Guest Angela lost her son Christopher when he was only 26, a few months later when she was just about to drift off to sleep he visited her telepathically. This happened on several occasions throughout 2017, each time he gave her information about the other side; coming world and cosmic events, deep state take down and clean up, Ascension to new earth, planet Nibiru, UFOs, life after we leave this physical plain and more.

  https://www.youtube.com/watch?v=I-ZRh9HyqqA

  http://www.starshipearththebigpicture.com/tag/healing-domes/

  http://pacificdomes.com/domes-media-gallery/videos/

  A New World is emerging right before our eyes.

  gestreamd op 27 feb. 2018
  Talking with Scott Craig about the coming changes and what he says is in our near future.

  https://www.youtube.com/watch?v=_TLnMuark68

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *