Channeling, een introductie en uitleg

MV5BNzc1MDQ0NjIxMF5BMl5BanBnXkFtZTcwNzEyMjY4MQ@@._V1_SY317_CR3,0,214,317_AL_Het afgelopen jaar heb ik een grote interesse gekregen in verschillende bronnen van zogenaamde gechannelde informatie. Voorbeelden hiervan zijn o.a. Bashar, Roxiel en Abraham Hicks.

Of de channels daadwerkelijk contact maken met andere bewustzijnseenheden durf ik niet te zeggen maar mensen kunnen zelf de informatie die doorkomt voor hunzelf overwegen en daarvan bepalen wat ze daar eventueel wel of niet mee willen.

Recent werd ik op een interessante documentaire uit 2008 gewezen die specifiek ingaat op dit fenomeen van channeling. De mensen die zelf chanellen vertellen over hun ervaringen en hoe zij er tegenaan kijken. Daarnaast komen verschillende zaken zoals geld & overvloed, vrijheid en dualiteit voorbij en zelfs voorbeelden van groot kwaad zoals Hitler worden besproken en hoe daar tegenaan gekeken kan worden. Al met al zeer interessante gespreksmaterie.  De documentaire heeft de titel Tuning In en is hieronder in het geheel via youtube te bekijken:

A feature-length documentary exploring, for the very first time and in a very down-to-earth fashion, the phenomenon of channeling. Popularized by the late Edgar Cayce, this ancient and mysterious practice appears to enable humans to “tune in” to higher frequencies of consciousness and deliver messages from intelligent sources existing outside space and time

De volgende mensen worden onder meer geïnterviewd:

-) Darryl Anka – Channel for Bashar
-) John Cali – Channel for Chief Joseph
-) Lee Carroll – Channel for Kryon
-) Geoffrey Hoppe – Channel for Tobias
-) Wendy Kennedy – Channel for the Pleiadean Collective
-) Shawn Randall – Channel for Torah

Ik ben benieuwd hoe andere mensen tegen deze materie aankijken, en interessante tips voor andere channelaars zijn van harte welkom.

[bol_product_links block_id=”bol_57e0f3cebbae4_selected-products” products=”1001004000722836,1001004002193452″ name=”mal” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”009900″ width=”555″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Op de hoogt blijven van nieuwe berichten? Like ons op facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie/vrijwillig abonnement.

Aanverwante informatie en artikelen:
-) Meer artikelen over channelen op achter de samenleving
-) Een einde aan de slavernij, stap 1: Liefde & Angst
-) Een einde aan de slavernij, stap 2: Kennis & Onwetendheid
-) Een einde aan de slavernij, stap 3: Soevereiniteit & Verwarring
-) Een einde aan de slavernij, stap 4: Vrijheid & Controle
-) Een einde aan de slavernij, stap 5: Orde & Chaos

-) Drie manieren om goedkoop de wereld over te reizen
-) Wet 1 van 3: The Law of Attraction
-) Wet 2 van 3: The Law of Deliberate Creation
-) Wet 3 van 3: The Law of Allowance
-) De vijf wetten van creatie
-) Volg je hoogste passie met integriteit en zonder verwachtingen

20 gedachten over “Channeling, een introductie en uitleg

 1. Marian

  Ik volg jouw site via Facebook en vind het vaak interessant wat je post. Waar ik nieuwsgierig naar ben is het volgende: Je volgt Bashar en Abraham. Je wordt aangesproken door hun boodschap, net zoals ik zelf. Mijn vraag is: als je gelooft dat wij ‘vibrational beings’ zijn die de frequenties aantrekken die wij uitzenden, wat maakt dan dat jij zoveel energie geeft aan de misstanden in de wereld zoals die momenteel zo duidelijk naar voren komen? Geloof jij dan niet dat het waar is, dat de buitenwereld een projectie is van onze eigen binnenwereld? Het lijkt me dat we niet hoeven weg te kijken maar er ‘induiken’ lijkt mij geen goed idee.

  1. Douwe Bericht auteur

   Ik volg vooral mijn excitement. En ik vind het interessant op welke manieren het negatieve werkt. In die zin denk ik dat het heel nuttig is als mensen leren over False Flags omdat ze dan beter begrijpen dat het negatieve in de wereld door een relatief klein clubje wordt uitgevoert in de wereld met een heel bewuste agenda. Zodra mensen dat begrijpen hoeven ze niet langer bang te zijn voor elkaar. In die zin ga ik dus vooral op die zaken in om er wat van te leren.

   En misschien komt het ook wel omdat ik The Law of Allowance niet goed genoeg begrijp nog. Ik wordt getriggerd door dit soort zaken dus dan wil ik er meer over weten. Ik vind het erg moeilijk om The Law of Allowance toe te passen als er vanuit mijn viewpoint op grote schaal onrecht wordt gepleegd wat daarnaast een potentieel heeft om in grootschalig geweld te kunnen escaleren. Hoe sneller je dan de False Flag kunt demonteren hoe beter dat volgens mij is.

  2. Hans

   // Mijn vraag is: als je gelooft dat wij ‘vibrational beings’ zijn die de frequenties aantrekken die wij uitzenden, wat maakt dan dat jij zoveel energie geeft aan de misstanden in de wereld zoals die momenteel zo duidelijk naar voren komen? Geloof jij dan niet dat het waar is, dat de buitenwereld een projectie is van onze eigen binnenwereld? Het lijkt me dat we niet hoeven weg te kijken maar er ‘induiken’ lijkt mij geen goed idee.//

   Dat is een interessant punt..
   We trekken inderdaad die werkelijkheid aan waar we als “vibrational beings” op resoneren, ons wezen op afstemmen.
   Er is echter ook nog zoiets als een collectieve werkelijkheid, die we dus met ons allen aantrekken en vormen.
   Daarmee kom je terug op m’n opmerking een stukkie terug dat als we met ons allen tegenover elkaar gaan staan ook een omgeving zullen creëren dat die energie zal uitstralen en dus ons bevestigen in ons oordeel over die omgeving,

   Waar bestaat het collectief uit? Uit alle individuen.
   Om het collectief duurzaam te veranderen moeten de afzonderlijke bouwstenen van dat collectief vrijwillig (vrije wil) zelf de keuze maken om te veranderen.
   Als het collectief (maatschappij) een verandering wordt opgelegd of voorgelegd beoordelen de afzonderlijke onderdelen die verandering op hun positie binnen dat collectief.
   Worden we er als onderdeel van dat collectief afzonderlijk beter van of niet..
   Het collectief blijft dus sturend en bepalend,
   En vanuit dat standpunt zullen niet veel mensen hun kont in de kribben gooien omdat dat hun positie binnen dat collectief ondermijnd en ze er nog slechter van denken te worden tov. de rest van dat collectief.

   Er induiken is er je energie aangeven. Je geeft je energie aan iets waarvan je denkt dat jij er individueel niets aan kan veranderen in die werkelijkheid
   We geven er allemaal onze energie aan, het is tenslotte onze samenleving waarin we elke dag opnieuw ons rondje meedraaien om onze positie te bepalen en veilig te stellen binnen die samenleving.
   Het collectief en jouw positie binnen dat collectief is bepalend voor jouw welbevinden.
   Er niet van wegkijken is het zien, het onderkennen, begrijpen dat die misstanden er kunnen zijn omdat wij er in geloven

   Om die collectieve werkelijkheid te kunnen veranderen dienen dus de afzonderlijke werkelijkheden als bouwstenen daarvan te veranderen, dan veranderd het totaal der delen mee.
   Maar dat kan alleen als die afzonderlijke delen zichzelf gaan zien als bepalende factor en niet meer als van het collectief afhankelijke factor.
   Een gezond collectief kan alleen bestaan als de bouwstenen van dat collectief gezond zijn.

   Dus niet meer je eigen welzijn en het collectieve welzijn baseren op je afhankelijke positie als onderdeel binnen het collectief maar…
   Het eigen en collectieve welzijn baseren op jouw positie als bepaler van die werkelijkheid.
   Dan geef je geen energie meer aan de misstand die onze hele samenleving is, maar geef je energie aan jou potentie als bouwsteen om die misstand te hervormen.

   Onze energie is de brandstof van de werkelijkheid.

   1. Douwe Bericht auteur

    Inderdaad mooi verwoord.

    En ik denk dat puur rationeel begrijpen hoe de mensheid in haar huidige slavernij wordt gehouden mij persoonlijke zeer interesseert. Ik ben daar oprecht nieuwsgierige na, hoe kan het dat mensen massaal hun eigen sturingssysteem negeren, hoe kan het dat mensen massaal totaal immoreel handelen en dingen doen waar ze eigenlijk niet achter staan. Het bankensysteem, mainstream media, politiek, het onderwijssysteem zijn allemaal heel interessante gereedschappen die daar een rol in spelen. Wat voor rol, hoe vervullen die systemen die rol, hoe gedetailleerder en beter je dat begrijpt hoe minder kracht het nog over je kan hebben.

    En als je via The Work alle negatieve emotie wegveegt kun je zelfs tot hele interessante inzichten komen als je de duistere zaken van de wereld bestudeert. Maar volg vooral je eigen resonantie. Zelf heb ik heel veel geleerd van de films van Meta Noia waarin veel geheime dienst mensen uit de school klappen en in detail uitleggen hoe en via wat voor duistere methoden controle over mensen en hooggeplaatsten wordt verkregen. http://metanoia-films.org/

    En daarnaast is de negativiteit bestuderen nuttig in die zin dat het contrast geeft. Het is dienstbaar in de zin dat als we het ervaren en het niet prefereren dat het dan aan ons is om andere zaken te gaan proberen. Deze video van Teal Swan legt het erg helder uit vind ik.

    If we create our own world, then how do you explain suffering?
    https://www.youtube.com/watch?v=kWdPXUyMiM8

    1. Hans

     Het is dus eigenlijk een omgekeerde kijk en actie tov. wat je altijd geleerd hebt om te doen.
     En daarbij ook heel confronterend.

     In de overtuiging dat de wereld zich buiten jou bevindt als een losstaand geheel dat bestaat uit ontelbare afzonderlijke items die jouw leven bepalen, maakt dat een ieder die iets daarin wilt aanpassen dat ook doet met de intentie om het in die buiten jou bestaande wereld aan te pakken.
     Het ironische is dat dat niet veel gaat uitmaken zolang de beleidsbepalers, de mensen achter de knoppen, ons blijven indoctrineren met dat geloof, die overtuiging dat de werkelijkheid zo is.
     Onze overtuiging van het bestaan van een boze externe buitenwereld waarin wij als fysieke lichaam/geest acteren en ons leven ondergaan maakt dat wij daarin geloven.
     En wat gebeurt er als we met ons allen ergens in geloven?

     We geloven met ons alleen in een bestaan wat niet echt is, het is gecreëerd om ons het idee te geven dat dit de normale samenleving is.
     Die samenleving en onze positie daarin is een droomtoestand, we worden in die toestand gehouden dmv. alle vormen van mind-control in de breedste zin van het woord.

     Dit te doorzien wordt niet voor niets ONTWAKEN genoemd.. wakker worden uit een hele slechte droom.. een matrix.

     Om iets aan te passen in die situatie is het juist van belang om geen fysieke actie toe te passen, dat wat zovelen nu willen en proberen te doen.
     Dat houdt het juist in stand! Die ruimte wordt gegeven zodat wij het idee in stand houden (droom) dat er zoiets als democratie bestaat..

     Er geen voeding meer aan geven is de sleutel naar mijn inzicht.
     En met voeding geven bedoel ik (fysieke) energie geven aan, zover dat voor een ieder mogelijk is..
     En als we met ons allen gaan geloven dat dat mogelijk is…

 2. Kristof

  Ik snap dan ook niet in het geheel waarom de mens elkaar “beconcureert” ?

  Noch negatief noch positief, de invloed van het negatieve op het volle licht in het aanschijn van de waarheid over zichzelf is voor veel mensen in het kader van onterechte concurrentie een misvatting.

  Bedoel alleen maar iets wat volledig licht is kan niet vernietigd worden door iets wat donker is, het is geen spel, maar wel de invloed van het menselijke gedrag in hoe de mens met elkaar omgaat of behandeld. Ik vind dat de mens meer en meer de aandacht moet gaan schenken aan wat van nut is in een samenleving die georganiseerd is met elk hun gerespecteerde interesses en ontplooiing daarin.

  Verder, oorzaak en oorsprong is van hetzelfde betekenis maar dat zien ze niet gemakkelijk in…de gerichtheid tot bewustwording of zich boven elke intrinsieke inherente dualistische visie te plaatsen, zodoende heb je ook vrede…de sturing van de mens beperkt zich duidelijk tot het gedrag om een gebrek te compenseren…moeilijke materie maar het is een feit dat er maar heel weinig zijn die zich kunnen onderscheiden, hetzij geef je gevolg aan het negatieve ofwel geef je gevolg aan de weigering daar nog langer aan mee te werken…en wortel je je in de liefde voor alles wat mooi is !

   1. Douwe Bericht auteur

    Mooi, ik zie alleen 6 sterren of mis ik iets?

    Elke keer als je in een staat van 0 weerstand bent ben je in principe aan het channelen. Dat kan met fietsen, schilderen, koken etc.
    Op YouTube wordt er ook goed uitleg gegeven wat channeling is en in welke vormen het allemaal plaats kan vinden. https://www.youtube.com/results?search_query=what+is+channeling

    Sterker nog volgens de laatste lezing van Bashar channelt iedereen continue zijn of haar persoonlijkheids construct. 😀

 3. ivan

  Chris thomas (leest the akashic records) zegt dit over channeling…
  (Samengevat: Het merendeel van alle channeling is disinfo.)

  Channelled Information
  The Velon have also been working very closely with those who “channel” information. These are psychics who are able to communicate with those souls who are no longer physical or those who are of non-physical origins; in other words, Extra Terrestrials. Ever since Madam Blavatsky, who established the Theosophical Society in the mid 1800?s, the Velon/Annunaki have been communicating through channels to provide us with massive amounts of disinformation designed to make us believe that they are here to help us in our process of soul re-integration. Except, the way in which these channelled messages work is to try and make us believe that we are “Ascending”.

  In other words, in order to fulfil our potential, we must “Ascend” off the planet to a “5th Dimension”. In order to help us in this, the Velon/Annunaki falsely claim to have thousands of “cloaked” ships , within our solar system, ready to lift us off into space when we are ready – this mass evacuation is being coordinated by a group calling themselves “Ashtar Command” who are acting under the guidance of “The Galactic Federation”. These ships do not exist – the Velon have been kicked out of the solar system and cannot return. All of these messages and organisations are Velon/ Annunaki in origin. There are literally thousands of these kinds of messages from hundreds of organisations, individuals and “angels”, all telling us that we must leave the Earth. One of the most persistent of these individuals calls himself Sananda. This name, Sananda, is claimed by the Velon to mean “the ascended Christ” – the return of the “Christ Consciousness”. Many, many people have fallen for this ploy as they see it as the “Second Coming” of Jesus, as predicted in the New Testament. This ploy has led many people, particularly those of the Christian faith, to delay their own reintegration until “the Christ Consciousness” has returned. This is exactly what the Velon/Annunaki want. They want people to delay their completion, they want people to be confused and want someone to step in and “Save” them, it is in this way that the Velon expand their control and remove people’s freedom to choose their own path. It is also interesting that this character has
  begun to call himself “Lord Sananda” who, along with his fellow “Lord”, “Lord Metatron”, claim to be here to save us all. One question:- if these are beings who have “Ascended” to perfection, as they claim, why would they have an ego that requires the title “Lord”? However, despite all of these efforts to mislead and to stop us, we are changing, we are moving forwards but we are now short of time, we just need to understand that we are being manipulated. Once we understand that, we can let these fears go and get on with the things we need to do. Firstly, do not, repeat do not become involved with mass meditations that ask for help in helping the Planet or meditations that claim to be changing planetary energies in any form, whether that is activating crystals or taking over energy points like Silbury Hill. These meditations were designed to give the Velon/Annunaki control over these energies. Fortunately, those who act as guardians of the planet interceded and stopped the Annunaki’s plans. If you feel as though you have been requested to build a “portal”, resist the urge to go out and do so. The Velon/Annunaki have been denied access to our solar system and the request for portals to be built was an attempt by the Velon/Annunaki to by-pass the solar system?s and the Earth?s defences. There have also been attempts to use HAARP technology to build “black holes” out of our solar system. The spiral that appeared over Norway in December 2009 was one such attempt as were the spirals that appeared over China and Japan in early 2010 –
  all HAARP generated. All of these attempts failed to build a black hole, there is insufficient energy within our solar system for that to happen, but people believe that black holes were built and are interpreting these sky events as the arrival of the ships that are to take us off planet.

  1. Douwe Bericht auteur

   Wellicht dat Chris Thomas zelf aan desinfo doet? Waarom zou hij wel te vertrouwen zijn?

   Het komt altijd weer op hetzelfde neer, zie ook stap 2 over kennis en onwetendheid, mensen moeten hun eigen onderscheidende vermogen leren vertrouwen. Het is altijd aan de persoon zelf of ze wel of niet iets met de gereflecteerde informatie willen doen, op eigen integriteit zullen mensen moeten kijken of ze aangeboden informatie willen verwerpen of integreren en gebruiken.

   Overigens is wat ik van Bashar, Elan en Abraham Hicks begrepen heb het juist de bedoeling dat we niet op anderen vertrouwen maar dat ze alleen maar ideeen aanbieden om van te groeien om zo ons eigen leven meer naar eigen voorkeur kunnen gaan leven. Wat ik persoonlijk van die mensen beluisterd heb sluit in ieder geval totaal niet aan bij bovenstaande materie van Chris Thomas.

   1. ivan

    Ik persoonlijk heb een lange tijd channelings gelezen en gevolgd. Vooral de channelings van lee caroll sprongen er voor mij uit. Op een geg. moment werd ik min of meer verslaafd aan de boodschap, zonder echt diep naar binnen te gaan, te werken aan mezelf.
    Het gros van de channelings van http://galacticchannelings.com/nederlands/ voelt voor mij als disinfo. Ze vertellen als jaren hetzelfde verhaal en op de 1 of andere manier resoneert het niet meer. Alsof je wacht op redding van buitenaf terwijl redding alleen maar van binnenuit werkt. Dat is de reden dat ik chris thomas ging lezen omdat zijn boodschap ook de verantwoording van het evolueren bij de persoon zelf legt. Dat is ook wat ik goed vind aan de boodschap van bashar.
    Chris thomas geeft tools voor bewustwording en (energetische) reiniging zodat je jezelf kunt ontdoen van de remmende programma’s van je jeugd/ouders en maatschappij.
    Onder andere het ontdoen van negatieve programmeringen en emoties uit je systeem door het simpelweg op een krant te schrijven. Ga terug naar de emotie / voorval van vroeger en schrijf het op in de meest indrukwekkende bewoordingen. Lees je tekst vooral niet terug (dan komt de energie weer naar binnen) maar verbrand deze.

    Ik zeg niet dat bashar disinfo is maar ik ben erg op mijn hoede als ik channelings lees.
    Het klopt uiteraard dat chris thomas disinfo kan zijn, maar de materie resoneert bij mij.

    Het zijn allemaal tools om je op weg te helpen waarbij ieder een voorkeur heeft welke vorm het meeste bij hem/haar past. Ik laat me (online) inspireren door mooji / bentinho / teal swan / chris thomas.

    1. Douwe Bericht auteur

     Oke helder. Lijkt me idd goed om altijd goed je onderscheidingsvermogen te vertrouwen en daar goed gebruik van te maken. Je eigen integriteit en je innerlijke sturingsmechanisme gebruiken zijn de twee tools die het dichts bij ieder persoon zelf staan en die ieder persoon moet leren vertrouwen en gebruiken.

     Ik heb persoonlijk ook naar verschillende channelings geluisterd en die naar een half uur uit gezet omdat het me niet echt kon interesseren of omdat de ideeen die werden gereflecteerd totaal niet resoneerden. Abraham Hicks met the Special Subject Series heb ik veel van geleerd en verder luister ik met veel plezier naar Bashar en Elan.

     Maar het is idd wel goed om te beseffen dat gechannelde bronnen net zo goed onwaar kunnen zijn en ook zij hebben een persoonlijk gezichtspunt en daardoor waarschijnlijk ook een eigen agenda die op punten kan botsen en op andere punten kan overeenkomen met die van ons.

 4. Stijn

  Hallo,

  Hoe weet je of je met een buitenaardse channelt? En dat het niet je eigen gedachte is?

  Met vriendelijke groet,

  Stijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *