Volg je nieuwsgierigheid, interesse en passie – met integriteit – en zonder te volharden in een specifieke uitkomst

BasharBentinho Massaro en Abraham Hicks zijn het allemaal met elkaar eens. Wil je je bewustzijn laten groeien, dan kun je dat het beste doen door je eigen nieuwsgierigheid, interesse en passie te gaan volgen.

crop low

De uitleg waarom is simpele natuurkunde aldus Bashar. Alle materie in ons fysieke universum, inclusief ons menselijk lichaam en verstand, bestaat uit energie en dus bepaalde frequenties (elektromagnetische golven). Onze fysieke realiteit lijkt vast te zijn omdat dit zo door onze zintuigen wordt geïnterpreteerd, maar daarachter zitten nog steeds de frequenties van alle zaken die wij in de fysieke realiteit waarnemen. Zo nemen wij bepaalde frequenties met onze ogen waar als licht, andere met onze oren als geluid etc.

Volg je passie

Waarom wij nieuwsgierig worden naar, geïnteresseerd raken in en/of gepassioneerd worden over bepaalde zaken, personen etc., komt voort uit het feit dat die zaken en personen op frequentieniveau gedeeltelijk met onszelf resoneren.

De resonantie van frequentie tussen jezelf en zaken die met je resoneren wordt in het fysieke universum “vertaald” als een sterk gevoel van nieuwsgierigheid, interesse en/of passie. Het gevoel van passie is letterlijk de fysieke vertaling van resonerende frequenties met jezelf. Waar mensen gepassioneerd door raken is dan ook zeer divers en afhankelijk van de frequentie van iedere persoon zelf op het moment.

Door je nieuwsgierigheid, interesses en/of je passies te leren herkennen, te respecteren en te volgen, en dus je resonerende frequenties op te zoeken, te verkennen en daarin op te gaan, word je letterlijk meer van jezelf.

Je nieuwsgierigheid, interesse en/of passie volgen is dus het beste dat je kunt doen omdat je dan meer van jezelf wordt, het is de gemakkelijkste en meest plezierige methode om je bewustzijn te vergroten, om te groeien.

Met integriteit

0d3bfb9004d2d5fbca8e714c2024dc2cDat je het met integriteit moet doen, is letterlijk logisch. Veel mensen hebben een geloofssysteem voor zichzelf ontwikkeld, vol met definities over wat wel en niet kan en wat wel en niet hoort in de fysieke realiteit die ze beleven. Dit geloofs- en definitiesysteem is opgebouwd in mensen hun hoofd. Hoewel je op frequentieniveau je passies kunt herkennen met je hart, is het belangrijk je geloofs- en definitiesysteem van de fysieke realiteit in je hoofd er wel mee in samenspraak te laten zijn.

Als je zaken doet die niet overeenkomen met je geloofs- en definitiesysteem dan breek je met je eigen integriteit omdat je dan je hart volgt, maar het in tegenspraak is met je hoofd. Die disharmonie binnen jezelf tussen hoofd en hart is schadelijk.

Wat belangrijk is, is om op zoek te gaan naar zaken waar het schuurt tussen je geloofs- en definitiesysteem en eventuele passies die je hebt ontdekt zodat je je geloven en definities aan kunt passen, zodat je vervolgens binnen je eigen integriteit kunt gaan handelen in het volgen van je passies. Je hart en je hoofd dienen dus samen te werken. Een goede methode om geloven en definities te onderzoeken, te ontmantelen en eventueel aan te passen is o.a. omschreven in het artikel Liefde & Angst.

Het is belangrijk om je hoofd en hart samen te laten werken omdat je hersenen en je ratio je enorm kunnen helpen bij het volgen van je passies vanuit je hart.

En zonder te volharden in een specifieke uitkomst

Dan het laatste deel, het niet volharden in een specifieke uitkomst. Volgens Bashar is ons hoofd heel goed in het observeren en registreren van het nu. Het is echter niet zo goed in het voorspellen van de toekomst en het geven van richting aan je leven omdat het niet in staat is resonerende frequenties en dus je passies in het leven te herkennen. Dat is immers waar je hart voor is.

Wat belangrijk is bij het volgen van je hoogste passie, is dat je je niet allemaal dingen in je hoofd gaat halen over hoe het zou moeten lopen en waar het zou moeten eindigen. Oftewel je moet open staan voor hoe het resultaat eruit kan zien en zelf niet volharden in een specifieke uitkomst wat je hoofd wellicht gelooft dat de beste uitkomst zou zijn. Het kan namelijk heel goed zijn dat je een bepaalde passie hebt die slechts een tussenstap is en je dus via je hart in een richting wordt geleid om daar iets tegen te komen dat je op een heel andere weg zet die je verder helpt op het gebied waar je passie ligt op de lange termijn. Door met je hoofd allemaal eisen aan een uitkomst te stellen blokkeer je die flexibiliteit van het volgen van je passies vanuit je hart.

Daarom is het belangrijk om, als je je passies volgt, dit te doen zonder te volharden in een specifieke uitkomst zodat dat proces optimaal kan blijven functioneren en je hoofd niet in de weg gaat zitten. Je moet als het ware continu open en flexibel blijven in dit proces en dat kan alleen door open te staan voor een resultaat in een algemene richting en niet een specifieke uitkomst in je hoofd te hebben en daarin te volharden dat het er zo uit moet zien.

Hier de toelichting van Bashar.

En hieronder staat de hele formule zoals Bashar die geeft uitgeschreven in het Engels, de Nederlandse vertaling hiervan is te vinden in het losse artikel:
De volledige formule om je interesse, je passie te volgen

“… At any given moment a number of options are available to you of things that you could possibly act on.

13124923_10153500520601301_1724021212032235671_n

Nieuwsgierigheid, interesse en passie is de draad. Volg die draad! 🙂

All you have to do is keep choosing the one that contains more excitement, more passion, than any other.

Act on it to the best of your ability;
taking it as far as you can, ‘till you can’t take it no further;
with absolutely zero insistence on exactly how the outcome should happen.

That’s the whole formula.

When you act on anything that contains more excitement than something else, you are actually aligning with the energy of your true natural self.
That’s how your physical body interprets the energy of your true being; as excitement, passion, love, creativity. That’s what that feeling is. It’s that resonant energy that is your true core being.

So anytime you act on anything that contains more of it than anything else, you are making a commitment to align with that energy. And when you do that — with no insistence on what the outcome should look like — you open up the complete kit of excitement and all the tools in it that can serve you.

Those tools are:

– that it supports you, in any way you need to be supported with your excitement;

– it acts as the driving engine that moves you through life;

– it acts as the organizing principle, that brings the synchronise events in your life that you need at the exactly the right time in exactly the right order;

– it is the path of least resistance, that allows you to experience the flow of life in an effortless way;

– it is the path that connects you to any other expression of excitement — so by following that thread it will lead you to anything else that needs to be expressed as excitement in your life; and,

– it is the reflective mirror that reveals to you anything within your unconscious mind that might be out of alignment with that excitement, so you identify it; integrate it; and, bring that energy back into alignment, so you can expand your excitement, and keep progressing, and keep growing that way.

So the formula of acting on your excitement, to the best of your ability, with no insistence on the outcome, is what will allow the kit to work.
And that’s the formula — and that’s all you need to do to live your life to the fullest; which is the only purpose and mission you actually have in life …”

~ Bashar
Voor de meest recente update: Handout Bashar bij The Formula (lezing van 7 November 2015) 

Na deze filosofie zelf een tijd in de praktijk te hebben toegepast, ben ik zeer enthousiast. Vandaar dat ik het hier deel. Ik ben ook zeer benieuwd wat anderen hiervan vinden en of die hier ideeën en ervaringen bij hebben. Reacties zijn dan ook zeer welkom.

qv2ej

There is only the understanding of the thing that needs to be taught to every child on the planet, and that is the knowledge that every single individual on this planet is already powerful as he or she needs to be to create any reality desired, without having to hurt yourself, or anyone else, to get it. That’s how powerful you are.
~Bashar – Quest for Truth

Aanverwante artikelen en informatie:
-) De volledige formule om je natuurlijke nieuwsgierigheid te volgen
-) Waarom je persoonlijke passie volgen het beste is wat je kunt doen voor het universum!
-) Volg het broodkruimel pad van je innerlijke interesses
-) Handout Bashar bij The Formula (lezing van 7 November 2015)
-) Volg je nieuwsgierigheid, interesse en passie met integriteit en zonder verwachtingen
-) Hoe kom je erachter wat je wil?
-) Bentinho Massaro – leer je leven naar eigen voorkeur te scheppen
-) Bashar – the 5 laws of creation
-) Ho’oponopono – een snelweg via je hart naar innerlijke vrede

CTLdQ27UwAE0lK4

-) Een einde aan de slavernij, stap 1: Liefde & Angst
-) Een einde aan de slavernij, stap 2: Kennis & Onwetendheid
-) Een einde aan de slavernij, stap 3: Soevereiniteit & Verwarring
-) Een einde aan de slavernij, stap 4: Vrijheid & Controle
-) Een einde aan de slavernij, stap 5: Orde & Chaos

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie of vrijwillig abonnement.

follow-your-heart

Volg je passie met je hart, hoofd en handen!

 

17 gedachten over “Volg je nieuwsgierigheid, interesse en passie – met integriteit – en zonder te volharden in een specifieke uitkomst

 1. Douwe Bericht auteur

  Be, (want to be) very clear about what you want.

  (Want to) feel good, blissfull, exalted, feel aligned with -All that Is-, etc.

  Pick the higest frequency/resonating thought that you can find, become it as fully as you can and then find an even higher frequency/resonating thought and become that. Keep repeating this process.

  Stay in alignment with your higher self to the best of your ability and use your emotional guidance system to do integrity checks. The better you feel the more in alignment you are. Your only loyalty is to your alignment with your higher self.

  Go do what makes you feel good, seek joy, follow your highest excitement with integrity and without expectations. Act on that which is available to act on in the here and now and take it as far as you can. When that is done pick the next highest exciting thing you can take action on in the here and now and take that as far as you can. Keep repeating this process.

  If you experience contraction/negative emotion, that means that you have bumped into something that is out of alignment with your higher self, find out with surgical precision what it is and what value you can still extract from that belief/thought/circumstance that caused the experience of contraction. See it as an awesome opportunity, a signal from higher mind that there is something interesting to learn for you and that you therefore are on the brink of even more expansion.

  Anchor reminders in your physical reality about the above points.

  https://www.youtube.com/user/BentinhoMassaro/videos

 2. Douwe Bericht auteur

  Interessant ter aanvulling. En check die hippe t-shirts van het publiek 😀

  “Elan” is another Essassani member who was channeled by Andrew Bayuk. This is part 1, Here are the links to part 2, 3, 4, and 5:
  Part 1 link: https://www.facebook.com/video.php?v=10100200212740707
  Part 2 link: https://www.facebook.com/video.php?v=10100200218139887
  Part 3 link: https://www.facebook.com/video.php?v=10100200231463187
  Part 4 link: https://www.facebook.com/video.php?v=10100200236882327
  Part 5 link: https://www.facebook.com/video.php?v=10100200241892287

  As another Essassani, he sounds almost exactly like Bashar. This is probably because their whole race is always talking through anyone who is channeling, as they are all telepathically connected. This is “Elan – It’s Up To You”. I believe this was recorded in late 1992 or 1993. Thank you Hola Tambola for letting me know about this.

 3. Hans

  Stop met na-denken en begin met denken.
  Denken is altijd in en over wat er NU speelt,
  NA-denken is altijd verzonken in gedachten, in toen en straks, in oorzaak en vooral het eventuele gevolg.

  Na-denken is alle mogelijke scenario’s nalopen op basis van herinnering en de daarbij horende emoties, schept ruimte voor angst en onzekerheid.

  Denken is altijd in het huidige moment, op basis van je huidige staat van zijn.
  Ontdaan van niet terzake doende scenario’s op basis van eerdere vergelijkbare situaties vanuit herinnering.

  Denken is in lijn met de huidige gebeurtenis, na-denken in lijn met een vorige.
  Denken luistert naar je gevoel, na-denken luistert naar wat je denkt te voelen, je geloofssysteem.

  1. Hans

   Waarom negatieve gedachten negeren?
   Bestaan negatieve gedachten niet in het Nu?
   Er is net zoveel negativiteit als positiviteit, het is samen de realiteit, het is de dualiteit die het menselijk verstandelijk leven zijn inhoud en betekenis geeft.

   De vraag is wat je doet met die gedachten, positief en negatief, waarom bestaan ze naast elkaar, waarom vormen ze beide de manier waarop gedacht kan worden?
   De ene negeren is de ander negeren, de ene bestaat dankzij de andere.
   De ene geeft de mens het denkvermogen om de ander te kunnen definiëren.
   Zowel positieve als negatieve gedachten zijn er om je te wijzen op respectievelijk de een of de ander zodat je altijd in staat bent om binnen die twee de juiste keuze te maken.

   Zie ze als een cadeau aan jezelf, het geeft je begrip en inzicht in jezelf.

   .

  2. Douwe Bericht auteur

   Ik mijn ervaring kunnen mensen niet echt kiezen wat ze denken.
   Als je gedachten hebt die niet goed voelen is kun je in mijn ervaring die gedachte beter onderzoeken, omkeren en zo transformeren. Dat is effectiever dan negeren wat in mijn ervaring nooit echt lukt zeker niet op de lange termijn. Ik gebruik zelf The Work om slecht voelende gedachten te onderzoeken, mijn les eruit te leren zodat ik het kan herdefiniëren.

   Recent ben ik ook met Ho’oponopono aan het oefenen en dat is vooral een soort transformatie op hartsniveau maar ook daarbij negeer je het niet maar kijk je juist waarom het opkomt en wat je kunt doen om een stap verder te komen.

   Ik zou iedereen daarom aanraden om negatieve/slecht voelende gedachten nooit te negeren maar probeer er juist van te leren zodat je ze op een constructieve manier kunt transformeren.

   1. Hans

    Hiermee kies je om via die manier je negatieve gedachten te transformeren naar een positieve beleving uit de aard van die gedachten.
    Hiermee worden de gedachten niet positief, maar de invloed van die gedachten op jouw gemoedstoestand zijn niet meer negatief, je transformeert jezelf, men denkt zijn gedachten te zijn.
    Het vormt wie je bent, hoe je jezelf ziet en voelt als persoonlijkheid.

    Inderdaad, negeren is een gemiste kans, een (on)bewust gemiste keuze om bewuster te worden van de kracht van beide in JEZELF.

  3. Witte Wolf

   je zult toch eerst een dosering negatieve ervaring moeten hebben gehad om te weten wat goed is toch ?
   het 1 kan niet zonder het ander,
   negatieve gedachten horen daar bij en het is maar wat je er mee doet .
   als uit de negatieve gedachten de tegenhanger van die gedachte weet te vinden is die negatieve energie om gevormd in positief .

   want niks is slecht het is maar hoe je het uitlegt .

 4. Het vijfde element

  Wie er van uit gaat dat er positieve en negatieve gedachten zijn, die creëert al verdeeldheid in zichzelf.
  Negatieve gedachten kunnen alleen bestaan bij de gratie van positieve gedachten.
  Terwijl het is wezen zó eenvoudig is: laat gedachten gewoon zíjn!
  Stop eens met dat (ver)oordelen van je eigen gedachten.
  Onderzoek ze niet, oordeel niet, kies niet.

 5. AAHJ Kantelberg

  Ter aanvulling op de prachtige reacties die hierboven staat.

  Jij bent niet jouw gedachtes, of emoties of zintuiglijke waarnemingen en ook niet jouw lichaam. Jij bent de ruimte waarin die dingen verschijnen, en weer terugkeren waar naar ze vandaan kwamen: uit het niets. Een radicale spirituele oefening is om niet iedere gedachte al te serieus te nemen. Observatie van het ego opent de deur naar het Tijdloze Ene Bewustzijn dat wij zijn. Identificatie met het verstand schept lijden. Het is zo simpel als dat. Als je jezelf herkent als het Bewustzijn achter die dingen, kan deze diepere intelligentie, waar vrede, vreugde, liefde en compassie vandaan komen, zich uitdrukken in je gedachten en je assisteren.

  1. Douwe Bericht auteur

   Iemand opzettelijk ziek maken is duidelijk buiten integriteit. Ook komt het voort uit ontwetendheid, als je weet dat iedereen en alles onderdeel is van All That Is dan is het heel raar om een ander deel van jezelf ziek te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *