Uitgebreide vraag en reflectie sessie over channelen met Wieteke Koolhof

Whales-whirling-painting

Kunst van Wieteke van haar website: http://design4awareness.com/website/

Op 23 april was Wieteke in Oslo waar ik haar ontmoet heb en ik aanwezig was bij een groepchannelsessie van haar met haar ET gids van de Yahyel.

De groepssessie was erg interessant om te ervaren, en na de tijd hebben we ook een boel gesproken. Ik heb Wieteke vervolgens gevraagd of ze wellicht een vraag en reflectie sessie wou doen over channelen voor op de website hier om zo mensen die ook interesse hebben in deze materie verder te informeren. Gelukkig leek Wieteke dit ook een goed idee en hierbij het resultaat.

Ik heb vijf vragen opgesteld voor Wieteke om te beginnen die ze heel uitgebreid heeft beantwoord. En we hebben er nog een zesde aan toegevoegd.

Hoe leg jij meestal uit wat channelen is aan iemand die nog volkomen onbekend is met dat begrip?

In dat geval verwijs ik naar meditatie en ‘een heel heldere ontvangst hebben van de intuïtie’, omdat dit in zekere zin op hetzelfde neerkomt. Iedereen is in staat te channelen en doet dat geregeld (als zij een ingeving hebben of hun ‘hart’ volgen) alleen de meesten van ons zijn zich hiervan niet bewust. Ik wil het ook niet iets groters of mysterieuzers maken dan dat het is, het is namelijk een volkomen natuurlijk ding.

In deze tijd van ascention/awakening is het natuurlijk wel bijzonder dat we zoveel gemakkelijker multidimensionale connectie(s) kunnen maken dan voorheen. De verhoogde trilling van de aarde en van onszelf als mensen (of we dat nu doorhebben of niet) maakt dat tijd veel ‘ongrijpbaarder’ ‘aanvoelt’ – lucide dromen, krachtige boodschappen van ons lichaam (in reactie op onze leefstijl), en allerhande boodschappen vanuit ons onderbewuste, of zelfs vanuit andere dimensies, worden nu gemakkelijker door mensen opgepakt dan voorheen.

Wat mij opvalt is als ik er op die manier over begin, dat bijna iedereen zelf ook wel een ervaring heeft die daar bij aansluit. Bijna iedereen kent het gevoel van ‘in een tijdloosheid zitten’ wat bijvoorbeeld gebeurd als je verliefd bent (dus als je volledig in je hart zit), of wanneer je helemaal opgaat in een actie die directe verbinding heeft met je hart/je passie. Zoals schilderen of zingen voor sommige artistiekelingen, maar ook helemaal opgaan in een wetenschappelijk vraagstuk of biochemisch onderzoek voor mensen die meer met hun linker hersenhelft werken hoort daar gewoon bij.

6ea44b493ba703c41e58c2fca41f2e4dHet gave is dat dit ‘compleet in het nu zijn’ in wezen de meest toegankelijke channeling-staat is die we allemaal wel kennen, en dat maakt het meteen een stuk begrijpelijker voor mensen. Op dat moment werken je hersenen op een andere golflengte (Gamma) waarin je heel ontvankelijk bent voor ‘goede ingevingen’ en waarin de rationele mind/ego-persona-structuur niets blokkeert. Dit is een ontspannen staat, en the best place to be, to ’think out of the box’, zeg maar 😉

De channeling-staat waarin je direct verbaal of non-verbaal contact maakt met een wezen uit een andere dimensie (die gelijktijdig ook een stuk is van je eigen Hogere Zelf of “Oversoul” – anders zou je er überhaupt geen contact mee kunnen maken) wordt voor de meesten wel nog als iets anders ervaren dan je ‘eigen’ intuïtie-boodschappen ‘downloaden’ zeg maar. Dat komt omdat zo’n wezens-energie zich kenbaar kan maken als anders dan jij – en tegelijk een deel van jou – zodat je ‘samen’ kunt opereren zeg maar. Dit is iets waar we als mensheid steeds meer achter komen (dat dit kan). Je moet even voorbij de paradox – maar wie eenmaal een dergelijk contact gehad heeft zal deze uitleg zeker begrijpen. Hoe dan ook, komt de beschrijving van het “totale-hier-en-nu-bliss-gevoel” (ook bekend uit meditatie) doorgaans dichtbij genoeg om mensen iig een indruk te geven van via welk pad die diepere connectie, met dat andere deel van de multidimensionale Zelf, gemaakt wordt.

Wanneer en hoe kwam jezelf voor het eerst in contact met channelen?

In 2009 ontdekte ik voor het eerst de werken van Jane Roberts, “Seth spreekt”. Dat was voor mij de eerste keer dat ik bekend raakte met het idee dat een mens zo’n hoge frequentie informatie verbaal kon doorgeven. Natuurlijk had ik als kind al zgn mediums op tv gezien die met overledenen spraken etc, echter somehow trok dat me gewoon niet en zag ik dat ook niet als channelen, tenminste niet zoals ik nu naar channelen kijk. Al was dat het natuurlijk technisch gesproken wel, alleen met een andere dimensie dan die van de Interstellar connecties waar ik mij zo toe aangetrokken voelde. Dat ik zelf al jaren onbewust channelde begon toen pas tot mij door te dringen – dit is ook waarom ik tijdens het lezen van haar boek “Seth spreekt” geregeld in tranen uitbarstte – simpelweg omdat ik de frequentie herkende en hem recht in mijn hart kon toelaten (of andersom; alsof hij vanuit mijn hart met mij sprak) – alsof ik de verloren familie terugvond waar ik altijd naar verlangd had. Het was heel emotioneel en diepgaand voor mij. De informatie zelf was ontzettend herkenbaar – en voelde helemaal als thuiskomen. Vrij van angst en dogma’s. Veel van de concepten die Seth deelt had ik zelf al eerder gehad in ‘download-dromen’ en op mijn eigen astral reizen, dus ik had geen enkele moeite met erdoorheen lezen en het meteen te bevatten. Wat dat betreft was het boek meer een film voor mij dan een boek omdat alles zich meteen vertaalde naar de beeldconcepten die ik er ‘al’ bij had 🙂 Zo ook met vrij complexe quantum Fysica (al heb ik totaal geen achtergrond in wetenschappelijk onderwijs) en de complexere concepten die Bashar uitlegt (Een interstellar being van de Sassani, gechannelt door Darryl Anka).

The-Channeller

Bron: http://design4awareness.com/website/art/

Ik ontdekte Bashar ‘bij toeval’ via youtube vlak na het uitlezen van Seth. Dat was nog een schepje bovenop het geheel, want daardoor leerde ik dus dat er mensen waren die dit nog actief deden. Jane Roberts was al overleden toen ik haar boek ontdekte. Desondanks had ik jarenlang daarna nog altijd geen idee dat ik zelf bewust zou kunnen vocal channelen (verbaal channelen). Dit was ook geen wens van mij. Ik voelde me al ZO gezegend met de downloads die toch vanzelf maar bleven komen voor in mijn schrijfsels (poëzie met name) en om te gebruiken in mijn kunst.

En daar zat voor mij de crux, ik had dit ‘open contract’ met mijn gids, begrijp ik nu- juist om te leren naar voren te stappen en zelf te gaan spreken. Dat dit lange tijd geen wens van me was, was omdat ik er gewoon nog niet klaar voor was. Ik was onzeker en verlegen en hield de informatie voor mezelf of gebruikte het in een omweg zonder te vertellen aan anderen waar het (in mijn ervaring) vandaan kwam. Nu zijn al die dingen me duidelijk geworden en ben ik voorbij de angsten en onzekerheden van toen. Ik voel me ontzettend gezegend met de manier waarop ik nu mag samenwerken met mijn gidsen en met alles wat ik er nog van mag (gaan) leren.

Wanneer realiseerde je je dat je wellicht zelf ook wilde leren channelen, en hoe heb je dat vervolgens aangepakt?

Zoals gezegd, heb ik de ‘wens’ om te ‘leren channelen’ dus simpelweg nooit gehad haha! Iedere channelaar heeft een ander verhaal en in mijn verhaal was dit letterlijk een “van de ene op de andere dag revelation“. Ik begon de aanwezigheid van mijn gids steeds nadrukkelijker te voelen in meditaties, tot op het punt dat ik van de rondrazende ‘chi’ in mijn systeem zowat niet meer stil kon zitten, ik kon steeds precies voelen ‘waar’ hij om mij heen stond. Toen besloot ik zelf het ‘gesprek’ te openen en vroeg in gedachten wie ben jij? Er kwam direct een onontkoombaar antwoord in mijn hoofd en hij liet me weten waar hij vandaan kwam door de naam van zijn soort te noemen: Yahyel. Ik hoorde deze naam/ dit woord en zag het gelijktijdig groot uitgespeld voor me op het zwarte scherm van mijn gesloten ogen. Omdat mijn verwarring over de naam/het woord me onduidelijk was besloot ik het niemand te vertellen behalve 1 vriend die toen al in de ET-channelling zat, maar ik liet de naam achterwege en zei gewoon dat ik wist dat er ‘een ET’ bij me ‘langs’ was geweest tijdens de meditatie en dat dat heel mooi was ;). Het was super liefdevol en hele positieve energie, en daar liet ik het vervolgens bij. Zo ben ik dus in wezen jarenlang met hun aanwezigheid omgegaan haha!

67e1f71e564005b7818ea1f68820c497Een maand later kwam ik bij een andere ET-channelaar (nu een close friend en collega: Jacqueline van Beyond Medicine) omdat ik graag van een vergroeiing in mijn rug af wilde en gehoord had dat met ET-healing veel zaken aangepakt kunnen worden waar onze artsen geen antwoord op hebben. Mij is ook altijd verteld dat je met scoliose moet leren leven, en ik heb dat nooit willen geloven. Na het lezen van succesverhalen in de behandeling van (o.a.) scoliose middels ET-healing (in het boek van Adrian Dvir “x3, healing entities and aliens) kwam ik dus bij haar terecht. Een paar minuten nadat de sessie bij haar begon, veranderde ze ineens van onderwerp en zei; wacht even; er is hier iemand voor je, en zijn naam is Yahyel. Zij wist niets van de kennismaking in mijn meditatie een maand eerder. Yahyel (zoals ik hem een poosje bleef noemen voordat ik begreep dat dit toch echt gewoon zijn soortnaam was en niet zijn persoonlijke naam) koos ervoor opnieuw zijn ras door te geven aan Jacqueline als zijnde zijn ‘naam’ — ‘so that it would be obvious to me’ dat hij dezelfde was die mij in de meditatie had laten weten wie hij was. Yahyel (zo noem ik hem nu dus ook nog even in dit verhaal) sprak ‘door Jaqueline’ en liet mij weten dat ik klaar was, als ik wilde (dit is altijd een open uitnodiging) om met hem te gaan samenwerken op dezelfde wijze als Jaquenline dat deed met haar gids, inclusief de medewerking van een medisch onderlegd ‘healing-team’ (re-alignment fascilitators) van verschillende ET-beings. Dit is de super short cut version van dit verhaal – voor meer info kun je beter op mijn blog kijken 😉 Voor mij is het alsof mijn hele levensverhaal in die ene sessie ineens op een knooppunt van synchronisaties aanlandde.

Ik had 3 dagen nodig om die eerste sessie te integreren, niet in de laatste plaats omdat ook fysiek van alles onmiddellijk begon the shiften in mij en omdat Yahyel heel dichtbij mij was en ik nog moest wennen aan zijn energie. Maar dat alles ging razend snel, alsof ik jarenlang mijn adem had moeten inhouden en iemand me ineens boven water had getrokken – zo voelde het! Na 3 weken gaf ik de eerste proef-sessies op geïnteresseerde vrienden en cliënten (ik werkte inmiddels als creative new-paradigm life-coach met een eigen praktijk waarin ik in wezen toch al veel gebruik maakte van de informatie die ik mijn hele leven al van deze gidsen doorgekregen had, meestal via dromen en lucide downloads). Ik ging als een speer door alle fases van woorden doorlaten, weten wat zuiver gechannelt is en wat niet, blokkades in mezelf herkennen en transformeren, meer shifts in mijn lijf en het leren mijn handen te gebruiken voor de healings/ re-alignments. Net als met het lezen van de boeken van Seth en het horen van de boodschappen van Bashar voelde dit als allemaal als thuiskomen.

Natuurlijk had ik ook mijn uitdagingen in het leren met deze krachtige energieën om te gaan, maar het contact was zo overduidelijk en zo super liefdevol dat ik er gewoon vol in gedoken ben. Ik kon gemakkelijk vragen stellen aan het team en communiceren met mijn gids (heldere beelden – krachtige taalverwoording, praktische tips voor mijn cliënten) dat ze mij er in wezen gewoon direct in begeleid hebben. Mijn opleiding kwam voor mij gewoon van de ET’s – really 😉 En die duurde al mijn hele leven, dat zie ik nu 🙂 In die zin heeft niemand mij ooit hoeven ‘leren’ channelen – ik hoefde me alleen maar over te geven aan het feit, dat ik het al kon. Zo voelt het echt voor mij. Mijn uitdagendste leerweg liep met name van A. er nooit over durven praten (ik had al ervaringen met de ET’s sinds mijn zeer vroege jeugd) – via B. ontdekken dat anderen dat wel doen (Seth/Bashar) – naar C. mezelf eraan over geven. Niet omdat ik dacht dat ik dat ‘wenste’, maar omdat mijn gids mij zelf kwam vertellen dat ik dit al kon en ik in hart en ziel voelde dat het waar was.

Hybrid being, deels mens deel ET. Bron: http://design4awareness.com/website/art/

Hybrid being, deels mens deel ET. Bron: http://design4awareness.com/website/art/

Nu kwam die aankondiging dus via Jaqueline, maar het voegde enorm toe voor mij, dat de Yahyel zichzelf al benoemd hadden aan mij persoonlijk, waarbij mijn gids ook nog eens gelijktijdig gebruik maakte van zijn energie om de herinnering in mij aan onze reeds levenslange samenwerking wakker te maken. Dit gebeurde in de sessie en in de dagen erna.

Je kunt je voorstellen dat mijn leven in een paar minuten even helemaal op zijn kop gezet leek (of juist eindelijk rechtop – vanuit mijn perspectief nu ;)) – en dat ik dus wat dagen nodig had om alles een plek te geven. Maar tot op de dag van vandaag ontdek ik synchronisaties die me laten weten dat dit mijn ‘zelf gekozen’ pad is, terwijl ik me daarvan gewoon nooit volledig bewust ben geweest. Later kwam er nog veel meer achtergrond informatie en ontdekte ik bijvoorbeeld ook dat 1 van de gidsen in het medisch team, een wezen is wat me nog herinner uit mijn jeugd :).

Ik hield het team van Beyond Medicine op de hoogte van mijn ontwikkelingen en faciliteerde na een maand of twee zelf een krachtige ET-healing voor Jacqueline, terwijl zij al ontvangend ‘mee-channelde’ om de kwaliteit van mijn werk te beoordelen. Zij gaf mij na afloop persoonlijk groen licht en sindsdien zien we elkaar als volwaardige collega’s op dezelfde magische ontdekkingsreis van het channelen met ET’s.

Iedereen van Beyond Medicine vond het zo gaaf dat ik in zo’n tempo dit pad bewandelde, dat ze me uitnodigden ‘mee te lopen’ met de eerste groep van hun toen helemaal vers opgestarte “6-maanden opleiding tot ET-healer (level 1)”, dit was een vrijblijvend aanbod. Ik nam het aan en heb erg genoten van het meekijken en -voelen op het leerpad van anderen (met dus wel een active channel-wens). Dit liet me vooral zien dat het pad van iedereen die contact maakt met andere dimensies totaal individueel is en dat (wens tot) ‘heling van het ZELF’ uiteindelijk de absolute gateway is voor meer contact met je gidsen (van welke dimensie dan ook).

De channeling-actie zelf kan er voor iedereen anders uitzien en is een doorlopend proces, bij mij ontwikkeld het zich nu o.a. ook naar het doen van groepssessies (vraag en antwoord) waarvoor ik inmiddels ook in het buitenland gevraagd wordt. Maar de 1-op-1 sessies is waar intussen mijn hele praktijk op draait vanwege de overweldigende reacties. Voor sommigen is het contact met hun gidsen simpelweg niet verbaal (er komen dan geen woorden) of draait het dus meer om eerst zelf-helen, en weer voor anderen zit het in muziek, beeldtaal of schrijven (zoals voor mij eerst jarenlang het geval was) of een andere vorm van expressie die vanzelf meer en meer multidimensionaal wordt 😉

Wanneer ben je zelf gaan channelen en hoe gebruik je het in je dagelijkse leven?

Ik maak nu een heel duidelijk onderscheid tussen bewust en onbewust channelen. Ik wist niet dat ik bewust kon channelen tot ik het steeds directere contact met mijn eigen gids begon te voelen. Ik kan nu- met terugwerkende kracht- incidenten zien in mijn leven waar Yahyel heel direct door mij heen stroomde wat zich uitte in beeldwerk of teksten (poëzie) waarvan ik zelf compleet ondersteboven kon zijn> tijdens het werken daaraan was ik bijna helemaal ‘weg’, tot op het duizelige af – de tijd stond stil en na afloop kreeg ik kippenvel of zelfs tranen in mijn ogen van het resultaat. Ik maakte impulsief talloze tekeningen van ET’s rond mijn 19e en zag wezens in mijn kamer (klaarwakker) die niet te verklaren waren met de rationele mind (van toen haha). Ik schreef een dagboek tussen mijn 10e en 33ste en veel van de dromen die ik genoteerd had onthullen welke informatie van mijn gidsen kwam en wat ‘van mij’. De droomstaat was voor mij heel anders dan voor de meesten en ik dacht soms dat ik twee levens tegelijk leefde, een droom kon mij dagenlang beïnvloeden.

e3a6569ae0e85a8ab5d8d61b00510f5cRond mijn 24ste dacht ik dat ik een draadje los had zitten omdat ik de wereld door zulke extreem andere glazen bekeek dan de meesten. Ik heb een uitvoerig blog geschreven (in het Engels) om mijn eigen verwerkingsverhaal van dat pad zo volledig mogelijk weer te geven en anderen uit te nodigen dat ook te durven doen. Omdat ik weet dat er met mij nog zoveel anderen zijn die een soortgelijk pad hebben bewandeld.

Het directe en dus ‘bewuste’ channelen begon voor mij na mijn contact met Jacqueline en het mezelf eraan overgeven – en ik liet mijn gidsen en de praktijkervaringen mij gewoon leiden (en doe dat in wezen nog steeds).

In dagelijks leven gebruik(te) ik het channelen door: 1. toen ik onbewust channelde liet ik mij erdoor inspireren zoals anderen door hun eigen intuïtie. Ik herkende het wel als liefdevolle begeleiding. Van kinds af aan was dat bewustzijn er – al kon ik het niet verklaren. Ik ben heel blij dat ik mezelf vertrouwt heb daarin. Na wat hulp rond mijn 24ste kon ik zien dat die informatie mij ook praktisch kon dienen, zelfs al zag ik het niet gereflecteerd in de maatschappij (wat voordien heel eenzaam voelde voor die oude versie van mij, maar waar ik heel veel van geleerd heb).

2. Nu ik ook bewust channel en dus doorgaans zelf die staat ‘in- en uit kan stappen’ gebruik ik het voor mezelf als meditatie en oplaadpunt (zij zijn een soort liefde-accu haha), het geeft me rust en helderheid. Je zorgen maken en channelen tegelijk kan (ik iig) niet, het is pure liefde. Het is mijn werk geworden en het inspireert anderen en zet hen weer aan tot diepe zelf-heling. Ik voel me soms gewoon een doorgeefluik van blissvibes 😉 Soms zijn er mensen met een groot verlangen en diepe wens tot meer zelfontwikkeling die hiermee in contact komen – en die kort daarna zelf beginnen te channelen of via mij in contact komen met hun eigen gidsen en dan ben ik zo blij voor ze! 😀

Maar bovenal; Ik ben thuisgekomen bij mezelf – meer dan ik me ooit had kunnen voorstellen – gewoon omdat ik dit puzzelstukje van mezelf (via mijn hogere zelf) nu bewust heb mogen terugvinden. Ook heeft het mijn (toch al onmetelijke haha) liefde voor de mensheid en onze moeder aarde nog meer verdiept en vergroot. Ik heb een eindeloos vertrouwen in de mens en in de toekomst. Ik begrijp op diep niveau dat we zelf (ieder voor zichzelf) onze wereld creëren en dat alles wat ik zie een reflectie is van mijzelf. Nu was ik al aangekomen in dit besef voordat mijn ‘directe contact’ met de Yayhel begon. Maar door te werken met onze star-brothers and -sisters kan ik met hen meekijken tijdens de sessies en dat is magischer dan ik ooit kan uitleggen. (ik droom nog van een videoscherm waarop de cliënt kan meekijken in mijn hoofd wat ik te zien krijg haha). Ik krijg de cliënt te zien door hun ogen en ieder individu is voor hen een absoluut magisch waanzinnig getalenteerd vat vol eindeloze potentie. Tegelijk vinden ze ons (en hoe wij denken) absoluut fascinerend en kijken ze met eindeloze compassie en ook veel humor naar ons. Dat maakt dat ik (nog) lichter (en tegelijk diepgaander) kan denken over het leven, meer in mijn kracht kan staan en andere mensen ten alle tijden van hun beste kant kan zien.

So basically I get to see both sides of the coin -all-the-time. Dat is een automatisme geworden en wow wat hou ik van leren van het leven en steeds opnieuw weer andere stukken van mezelf integreren. Er is totaal geen ‘drama’ meer (zonder oordeel over dat idee an sich, want daar kun je ook veel van leren natuurlijk). Ik ga steeds meer luisteren en denken zoals zij dat doen, en dat voelt als de complete ik. En dat klopt gewoon – want wij zijn 1 , en alles komt uiteindelijk uit onvoorwaardelijke liefde, dat is waarom het zo natuurlijk voelt ‘die kant op te bewegen’ in mijn ‘denken, doen en laten’ 🙂

Met wie of wat verbindt je jezelf als je channelt?

Met mezelf – mijn hoger zelf – met mijn gids van de Yahyel – en met Al Wat Is – en ook met het hoger zelf van de ander (vraagsteller of cliënt) via de Yahyel, wanneer we sessies doen 🙂

Artist: Wieteke Koolhof

Artist: Wieteke Koolhof

Ik doe dat door een korte meditatie naar het hart. Ik grond mezelf altijd eerst in het hart van moeder aarde- met liefde, en dan reik ik uit naar de de zon en het sterrenstelsel dat ons omhult – en dan laat ik dat allemaal weer samenvloeien in mijn hart. Ik doe dit ook met mijn cliënten in een geleide meditatie – of ik nu een groepssessie doe of met mensen 1 op 1 werk. Dit is essentieel voor mij. Ik werk compleet vanuit het hartchakra wanneer ik channel.

Tijdens die meditatie maakt mijn gids full body-contact met mij – ik voel dat heel duidelijk gebeuren, het geeft o.a. wat fysieke reacties in mijn rechter-hersenhelft/ruggengraat en zakt dan dieper in mijn lijf. Gevoelsmatig lijkt het alsof ik een beetje ‘links achter mezelf’ sta. Toch ben ik er bewust bij en zou ik er meteen weer uit kunnen komen indien gewenst. Maar als ik me er helemaal aan overgeef kan er bij wijze van spreken spontaan een bord op de grond kapot vallen en dan zou ik waarschijnlijk nog niet eens knipperen haha – niets verstoort mijn innerlijke rust en de vrede die ik voel wanneer ik in die staat ben. Mijn non-stop-channel tijdslimiet zit op dit moment tegen een uur,dan kan ik beter even een pauze houden, anders is lichte hoofdpijn mogelijk het gevolg.

Het is zodra ik ga channelen net of mijn ‘ratio’ vanzelf op ’totale overgave’ wordt gezet (haha) zodat mijn gids het taalgebied even kan ‘lenen’. Er wordt dus niets ‘overgenomen tegen mijn zin’ dat is absoluut niet het geval. Dit is een pure, bewuste en liefdevolle samenwerking. Het enige wat ik hoef te doen is opletten dat de woorden er goed uitkomen, want als ik in het Engels channel of erg moe ben, kan ik beter niet te ver ‘afdrijven’, dan strekken de woorden uit of moet er langer ‘gezocht worden’ naar de juiste vertaling. Voor mij voelt het verder vooral alsof ik ‘de film kijk’ van wat er gezegd wordt, wat gewoon heel fijn is 🙂 In het begin kost bewust channelen vaak energie en wordt het gevolgd door veel fysieke shifts voor de channelaar, maar na verloop van tijd krijg je er steeds meer energie van. Natuurlijk gaat het altijd om de balans. Ik hou persoonlijk bewust regelmatig dagen (of zelfs een week) waarop ik gewoon niet channel en geef so far zelden meer dan 2 sessies op een dag. De kwaliteit van deze sessies gaan voor mij ver boven de kwantiteit ervan, en voor mijn gevoel is die het hoogst als ik als facilitator ook in een optimale staat van ‘zijn’ verkeer 🙂

Heb je tips voor anderen die zouden willen beginnen met channelen?

Door in alignement te komen met je zelf – omdat je zo meer toegang krijgt tot je multidimensionale aspecten. Ik denk – om het simpel te houden – dat dit het meest effectief gebeurd door:

3f47dc8ec8a479109fec1d1b7602a5681) zoveel mogelijk ‘vol aanwezig’ te zijn in elk moment- in het hier en nu. En met die aandacht die je dan opbouwt- voor je leven in het algemeen- bewustere keuzes te gaan maken die zo goed mogelijk reflecteren naar de buitenwereld wat het is dat jij echt wilt. Dit betekent misschien wel opnieuw bekijken of je baan echt wel bij je past- en zo niet- waarom je daar dan nog bent…Wat is het dat je dan liever zou doen (?) – en hoe maak je dat nieuwe pad voor jezelf toegankelijk (?) Het hoeft niet allemaal in 1 keer en het is belangrijk er geen druk van (over)verwachtingen op te leggen (stay with the high vibes ;)) – Alles kan afgebroken worden in baby-steps. Zo begin je vanzelf meer aan ‘energie-management’ te doen. Kijk eens rustig naar hoeveel tijd je steekt in bepaalde aspecten van je leven; en wil je dat nog wel? Waar krijg je energie van en wat kost energie? Laat alles wat overbodige energie kost 1 voor 1 los, of kijk of je je benadering ernaartoe kunt aanpassen als 100% loslaten niet meteen een optie lijkt. Kijk wat dat met je doet, integreer en respecteer de emoties die daarbij komen kijken, verander geloofssystemen die niet meer werken met hulp van bijvoorbeeld inspirational teachers zoals Byron Katie of Bashar of Abraham Hicks (of wie/wat bij jou past) – deze docenten zijn niet voor niets geliefd bij zovelen. Het mooie van dit energie-management, is dat je je steeds sterker en meer ‘klaar’ zult gaan voelen voor nieuwe energiestukken van jezelf / om daarop te focussen – die te ontvangen en vervolgens te gaan channellen Iedereen kan het – in zekere zin doe je het de hele tijd (je channelt tenslotte voortdurend al een stukje van je Hoger Zelf naar je ‘kleinere zelf’ of ratio) – maar om meer van die pure informatie door te laten- moet er eerst voldoende ruimte zijn daarvoor. En dat doe je dus door die ruimte vrij te maken op alle vlakken in je leven – dit brengt rust – helderheid en vreugde, en als vanzelf meer focus om te zien wat je echt wilt – en op welke vlakken je ‘meer inspiratie/ meer liefde / meer Hoger zelf of liefdevolle gidsen’ door wilt laten

2) Door te weten dat het nooit ophoudt. Dit pad van ontdekking houdt nooit op – er is dus ook geen ‘doel’ – het gaat (echt 😉 ) om de weg – en om op die weg zoveel mogelijk te leren luisteren naar je hart – naar wat je echt wilt, met respect voor anderen en in integriteit naar jezelf.

3) Door actief te werken aan innerlijke reflectie (door meditatie / circling / dagboek schrijven en herlezen / of wat voor jou werkt): je leert hierdoor je eigen gedachten onderscheiden van wat er ‘binnenkomt’.

4) Tenslotte (optioneel): door een vorm (welke dan ook) van energiewerk te gaan beoefenen, mocht je ‘andere stukken van jezelf’ (astral parts/ parallel selves/ ascended masters etc) heel bewust willen gaan channellen: dit kan enorm helpen om de ‘shift’ van energie aan te voelen wanneer die plaats vindt (in jezelf maar ook in anderen). Je oefent zo het voeling krijgen in wanneer je ‘vol’ contact hebt met je gids of wanneer dat een wat ‘waterige verbinding’ is.

Wie weet dat iemand hier vast wat mee kan. Voor iedereen met interesse in dit pad; Het belangrijkste is toch steeds te volgen wat met jou resoneert – en links te laten liggen wat dat niet doet. Iedereen is uniek – en we hebben allemaal onze eigen weg en onze eigen perceptie van de weg die bij ons past 😉 <3

Tot zover de antwoorden van Wieteke waarvoor mijn grote dank. Mochten mensen na deze uitgebreide en heldere uitleg nog meer vragen hebben stel die dan vooral in de reacties!

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Website van Wieteke: design4awareness.com
-) Pim en Wieteke leggen helder uit wat channelen is
-) Wat kun je met channelen in de dagelijkse praktijk?
-) 7+ praktische tips om zelf te (leren) channelen

-) Engelstalig blog van Wieteke: How does channeling work?
-) Wieteke Koolhof verteld over haar ervaringen met ET Channeling en ET Healing
-) Interview met Beyond Medicine over ET Healing
-) Bentinho, Gigi en Brad leggen uit hoe mensen zelf contact kunnen maken hun buitenaardse en interdimensionale familieleden
-) Heldere uitleg over de kracht van de Gamma-staat van bewustzijn
-) Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat tijdens channelen iets unieks gebeurd in de hersenen

[bol_product_links block_id=”bol_5729ec13be007_selected-products” products=”1001004000722836,1001004002193452″ name=”channelen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”009900″ width=”560″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

32 gedachten over “Uitgebreide vraag en reflectie sessie over channelen met Wieteke Koolhof

 1. Het vijfde element

  //Wat mij opvalt is als ik er op die manier over begin, dat bijna iedereen zelf ook wel een ervaring heeft die daar bij aansluit. Bijna iedereen kent het gevoel van ‚in een tijdloosheid zitten’ wat bijvoorbeeld gebeurd als je verliefd bent (dus als je volledig in je hart zit), of wanneer je helemaal opgaat in een actie die directe verbinding heeft met je hart/je passie.//

  Dat is niet opvallend, dat is logisch. Bewustzijn kent geen tijd namelijk. De illusie van tijd ontstaat door datgene wat er in bewustzijn verschijnt. En dat kan idd verloren gaan als je helemaal ergens in op gaat.
  Iedereen die contact met het intuïtieve zou dit moeten weten.

  //Het gave is dat dit ‚compleet in het nu zijn’ in wezen de meest toegankelijke channeling-staat is die we allemaal wel kennen//

  Nope. Er is niet eens een andere staat. Je kan je niet eens buiten het nu begeven. Zelfs niet als je zou willen. Ga maar eens naar gisteren of morgen. Lukt niet he?

  //Op dat moment werken je hersenen op een andere golflengte (Gamma) waarin je heel ontvankelijk bent voor ‘goede ingevingen’ en waarin de rationele mind/ego-persona-structuur niets blokkeert. Dit is een ontspannen staat, en the best place to be, to ‚think out of the box’, zeg maar //

  Je kan gewoon controle hebben over je mind. Terugschakelen naar de alfa fase. Dan is idd je ego, mind minder prominent aanwezig. En ja, het is super relaxt. Maar het punt is dat dit eigenlijk je natuurlijke staat is. Eigenlijk niks bijzonders. Ik heb alleen geen idee waarom ze dit gamma noemt. Gamma is hyper, nog meer dan beta. Des te meer toeren je heersen maken des te meer je in de ego, mind komt. Om contact te maken met het intuïtieve is het juist zaak om de mind te temperen.

  //De channeling-staat waarin je direct verbaal of non-verbaal contact maakt met een wezen uit een andere dimensie (die gelijktijdig ook een stuk is van je eigen Hogere Zelf of “Oversoul” – anders zou je er überhaupt geen contact mee kunnen maken) wordt voor de meesten wel nog als iets anders ervaren dan je ‘eigen’ intuïtie-boodschappen ‘downloaden’ zeg maar. Dat komt omdat zo’n wezens-energie zich kenbaar kan maken als anders dan jij – en tegelijk een deel van jou – zodat je ‚samen’ kunt opereren zeg maar. //

  Hier kan ik geen chocola van maken. Alles komt je brein binnen als vibratie. Normaliter in beta of hoger zet je brein dat om in de beelden afkomstig van je ogen of via je oren in geluid. Enz. Daarom is het zaak om een lagere frequentie te zoeken zodat de input van je zintuigen niet verstoord. Verbaal wordt dus heel erg moeilijk. (of ik begrijp verbaal niet) Communicatie verloopt altijd via vibratie op non-verbale wijze. Je brein zet het om in iets wat jij kunt begrijpen. Maar dit is juist uiterst subtiel.

  1. Douwe Bericht auteur

   Heb je er een concrete vraag over? Als je die eventueel wilt formuleren kan ik eens vragen of Wieteke tijd en zin heeft om daar dieper op in te gaan.

   Ik weet van mezelf dat als ik zit te mediteren en het doel heb om met een gids etc in contact te komen je soms echt kan merken dat je iets beet hebt om zo maar te zeggen. Een heel duidelijk stukje energie wat in een bepaalde zin bijna een persoon of entiteit lijkt te zijn. Maar dat contact leggen met die delen is heel anders voor mij dan dat ik in het algemeen in een diepe relaxte staat van zijn van meditatie zit. Dus wellicht eens wat voor jezelf uitproberen en eventueel ook een intentie en wens duidelijk maken. Dat je bijvoorbeeld met een gids oid of een multidimensionaal deel van jezelf in contact zou willen komen. Uiteraard zonder verwachtingen maar de intentie en wens uitspreken kan sterk helpen in mijn ervaring.

  2. Wieteke

   Hartelijke dank voor het mee-denken,
   Ik vul graag op een paar van je vragen nog wat aan 🙂

   Over hier en nu zijn – I fully agree 🙂

   Natuurlijk kun je niet ‘daadwerkelijk’ buiten het hier en nu zijn, maar je focus kan weldegelijk elders liggen – dat is meer wat ik bedoel 😉 Daarom zeggen ze ook niet dat je tijdens je meditatie-oefeningen vooral maar even tussendoor je agenda moet doorlopen en wat boodchsappenlijstjes in gedachten houden hihi 😉 Mijn gids legt uit dat als je focust op het hier en nu – je letterlijk meer toegang hebt tot behulpzame informatie dan wanneer je in het verleden of de toekomst dwaalt met je gedachten. Hoe dat technisch werkt in de hersenen weet ik ook niet – maar ik ervaar het wel als kloppend.

   Op het Gamma stukje wil ik ook wel even ingaan – wie weet helpt dit ook anderen het beter begrijpen 🙂

   De Gamma staat is ideaal voor channelling- dat is uitvoerig onderzocht. Het wordt inderdaad wel eens als hyper weergegeven in sommige beschrijvingen. Maar bedenk dat deze staat nog maar recent wordt erkent en nog erg in ontwikkelingsfase van onderzoek zit bij wetenschappers. Wat ik van de gidsen begrijp is dat wat nu soms nog verklaard wordt door hen als ‘hyper’ in wezen gewoon de ‘onverwacht grote activiteit is’ die ze op de brainscans zien verschijnen – terwijl degene die in die staat zit zich toch heel relaxt voelt. Begrijp dat je ook in heel relaxte staat enorme top prestaties kunt verrichten als sporter bijvoorbeeld- simpelweg door te barsten van het zelfvertrouwen over je eigen kunnen. Daar kunnen sommige wetenschappers dus vooralsnog geen ‘chocola van maken’ zeg maar 😉 Ditzelfde gebeurd ook in een deel van je droomcyclus (onder invloed van DMT). En ook dat is frappant want ook dan is er een meetbaar groter deel van de hersenen actief dan wanneer je met al je focus een wetenschappelijk vraagstuk probeert op te lossen in de waakstaat. Hiervan zijn vele onderzoeksresultaten online te vinden. Het is een staat waarin je – geheel kalm en ontspannen – een dubbele dosis informatie kunt verwerken om een probleem op te lossen, of een waanzinnige fysieke prestatie kunt leveren, met een geheel rustige mindset- en ook een geheel rustig gevoel in je lijf. Dit is mijn ervaring van de gamma staat/ channel staat en dus waar ik naar verwijs. Dit is ook een heel gave link die er veel meer over uitlegt dan ik hier kan doen 😉 http://denkmetjehart.blogspot.nl/2015/01/dr-suzanne-lie-samenvatting-van-het.html

   Zei schrijft oa: “Gamma hersengolven (100 – 38 Hz) werden later gedetecteerd dan de andere hersengolven, en er is minder over hen bekend. Zij werden gezien in staten van piekprestaties (zowel fysiek als mentaal), hoge focus en concentratie en tijdens mystieke en transcendentale ervaringen. Heel veel onderzoek wordt er momenteel aangaande gamma hersengolven gedaan in het 40 Hz bereik tijdens de meditatie. Eén van de karakteristieken van gammagolven is een synchronisatie van activiteit over bredere gebieden van het brein. Gamma hersengolven zijn niet gemakkelijk te detecteren. Soms mogen zij gezien worden als een smalle frequentieband op 38 Hz.”

   Ik ben verder he-le-maal met je eens dat een ontspannen en gelukkige staat van zijn inderdaad onze natuurlijk staat van zijn is. Of je die nu gamma,theta, alfa of beta noemt- dat is dan eigenlijk bijzaak (zeg ik ook tegen mezelf 😉 Thanx for knowing that this is our true nature and for spreading the word 😉

   Over het ontvangen van trillingen frequenties; yes dat is inderdaad precies wat gebeurd. Alles wat binnenkomt is inderdaad trilling, scherp opgemerkt! Maar de vergelijking met wat er binnenkomt door de fysieke zintuigen (die je mooi uitlegt trouwens, waarvoor mijn dank) en wat er binnenkomt via je ‘intuitie’ dat werkt voor mijn idee net even anders bij channeling. De bron is tenslotte niet je ogen/oren/huid/smaak/neus, maar een hogere dimensie. Hierover kun je nog veel meer uitleg vinden op mijn blog (zie link onder artikel) “How does channelling work”.

   Ik ben verder helemaal met je eens dat elk idee of concept of trilling van origine non-verbaal binnenkomt en vervolgens pas wordt omgezet in woord en beeld. Dat is dus wat ik doe. Mijn gids stuurt een ‘blok informatie met bepaalde trilling’ die in mijn hersenen wordt omgezet naar beeld/tekst etc, zodat ik het door kan laten/ uit kan spreken en delen met anderen (of niet- als de boodschap alleen aan mij is). Die communicatie is inderdaad uiterst subtiel, maar tegelijk heel krachtig. De ontvangst is bij een getraint channel kraakhelder en gemakkelijk te onderscheiden van een ‘eigen’ gedachte – omdat je zo ‘gewend bent’ aan je eigen gedachten. En dat is dus wat ik bedoel met het idee dat de gids zichzelf ‘voelbaar kan maken’ als ‘anders dan jij’. Je voelt dat het een doorgegeven gedachte is. Anders zou je nooit weten wat van de ander kwam tenslotte. In the end doet dat er ook niet toe trouwens want dan zijn we allemaal 1 en komen we tenslotte allemaal van dezelfde bron, echter op dit moment in onze evolutie is dat ‘verschil kunnen duiden’ – ivm zuiver willen channelen – toch nog wel eventjes praktisch 😉

   Voor de multidimensionale ‘radio zender’ van mijn gids zeg maar – stem ik mij juist af op een hogere frequentie dan ik normaal heb, niet een lagere. Ik weet niet of wij ons lager (?) af moet stemmen om de input van oren/neus/ogen/huid etc te vertalen in ons hoofd, daar kun je zomaar helemaal een punt hebben maar daar heb ik me eigenlijk nooit in verdiept. In mijn geval ervaar ik wel heel duidelijk dat het dus een kwestie is van hoger afstemmen, met uiteindelijk als resultaat woorden/ verbaal channelen / en aanvullend (non verbaal) energetisch channelen.

   Ik dank je hartelijk voor je respons – leuk om zo samen te verkennen en wellicht ook een leuke bijdrage voor anderen aan het geheel, om er zo meer over te leren begrijpen mochten zij oprecht die interesse hebben. Al blijft het natuurlijk aan ieder voor zich – Ik wens iedereen toe dat ze eruit halen wat voor hen werkt – en lekker links laten liggen wat niet met hen resoneert 😉 Ieder zijn eigen lied tenslotte 😉

   Met warme groet,

   Wieteke

   1. Het vijfde element

    @Wieteke

    In de door jou gegeven link staat: “De zintuigen zijn verhoogd wanneer de hersenen gammagolven produceren. ”

    Dit klopt. Normaliter fungeren je hersens in Beta. Met Gamma verleg je de focus nog meer op de zintuigelijke waarneming. Voor intuïtieve waarneming dien je juist te zakken. Omdat de zintuigelijke waarneming een stoorzender is.

    En daar kom ik bij de volgende quote, welke onjuist is: “De gammagolven door het gehele brein heen helpen je jouw omgeving te begrijpen en dicteren jouw ervaring van het bewustzijn.”

    Je bewustzijn daadwerkelijk ervaren gebeurd juist in de lagere frequenties. Op de lagere frequenties is het mogelijk om niet langer een onderwerp in bewustzijn te laten verschijnen. Onderwerpen worden door je brein geproduceerd in de hogere frequenties. Dit stukje is van uiterst belang omdat je dan zelf ervaart hoe bewustzijn werkt. Om lagere frequenties te bereiken kan je je ogen sluiten en met gesloten ogen omhoog kijken. Onderwijl tel je in een monotoon ritme terug van honderd naar nul. (of je goed telt is van geen belang)

    Het gaat dus niet zo zeer om het herkennen van je eigen gedachten, maar om je gedachtenstroom gewoon te stoppen. Dan zie je hoe het denken zich verhoudt tot bewustzijn.
    Je bewustzijn kan vibraties opvangen welke je brein kan omzetten in data.

    Je schrijft ook dat je afstemt op hogere frequenties. Maar het kan niet anders dan dat het je bewustzijn is die afstemt. Immers: het intuïtieve vermogen is afgestemd op hogere vibraties. (is wat anders dan hersenfrequentie) De situatie wordt dan als volgt: vibraties van buitenaf worden opgevangen door je bewustzijn. Je brein maakt hier iets van waar je wat mee kan.

    In feite is je brein niet meer dan een logistiek centrum. Vibraties die je oren opvangen, daar maakt je brein iets van wat we muziek noemen. Het spectrum waarop het intuïtieve gedeelte werkt, werkt met hogere vibraties dan we via de zintuigen ontvangen. De lagere vibraties die de zintuigen ontvangen zijn overheersend (gelukkig). Anders zou je gek worden van alles wat je opvangt;-)

    Nog een laatste opmerking over wat ik in je link lees: “Eenheid van bewustzijn: Eén populaire theorie suggereert dat deze hersengolven bijdragen aan het “Eenheidsbewustzijn”.”

    Vergeet deze theorie maar. Ik kan je ook geen aanwijzingen hieromtrent. Dat zogeheten eenheidsbewustzijn is er wel, maar weinigen bereiken dat bewustzijn.

    1. Wieteke

     Hi 🙂

     Je zegt: ‘Met Gamma verleg je de focus nog meer op de zintuigelijke waarneming. Voor intuïtieve waarneming dien je juist te zakken. Omdat de zintuigelijke waarneming een stoorzender is. ‘

     Dat is niet mijn persoonlijke ervaring…wel dat alle zintuigelijke waarneming verhoogd is in die staat – ik hoor ieder geluidje in de kamer en het is net of mijn huid zelfs energieen afgeeft en opneemt tijdens channellen – het lijkt dan net of ik tot een halve meter om me heen gewaar ben van elke fysieke beweging zelfs van de mensen die om me heen zitten tijdens een groeps-sessie.. 🙂 Toch leidt dit me op geen enkele manier af- ik ben 100% focus op de channelling zelf dankzij een intense rust en ruimte-ervaring in mijn hoofd. Dus ervaar absoluut niet dat dat mijn channelling in de weg staat haha- Dus vanuit mijn optiek lijkt het allemaal tegelijk te kunnen at the same time. Maar kan me prima voorstellen hoor dat sommige onderzoekers en misschien jijzelf – daar anders over denken of dat moeilijk te geloven vinden 😉 We hebben tenslotte allemaal ons eigen unieke perspectief op het geheel 😉

     Dit stukje vond ik mooi verwoord van je;

     “Je schrijft ook dat je afstemt op hogere frequenties. Maar het kan niet anders dan dat het je bewustzijn is die afstemt. Immers: het intuïtieve vermogen is afgestemd op hogere vibraties. (is wat anders dan hersenfrequentie) De situatie wordt dan als volgt: vibraties van buitenaf worden opgevangen door je bewustzijn. Je brein maakt hier iets van waar je wat mee kan.”

     Ik bedoel inderdaad met ‘mezelf afstemmen’ dus mijn bewustzijn afstemmen, dat is voor mij hetzelfde en verklaart meteen de onduidelijkheid die je wellicht ervaarde.

     Over het eenheidsbewustzijn is mijn persoonlijke gedachte dat we dit allemaal in ons dragen en dat we er dichterbij zijn wanneer we gelukkig zijn> dan willen we vanzelf delen en vredig zijn en lachen, dan komen de oplossingen voor uitdagingen etc. Om het te bereiken (in mijn ogen) kunnen we het best naar binnen gaan met onze aandacht om het in onszelf te vinden, waarna het naar buiten gaat uitstralen (als vanzelf) en we het met meer anderen kunnen delen 🙂 Ik wens dit iedereen toe maar dat is dus mijn perspectief en droom 😉 Dit blijven toch maar ideeen en concepten zo schrijvend en waar het voor mij meer om gaat is toch om dit te leven. Volgens mijn gids leven we in een tijd waarin iedereen die nu op aarde is – als hij of zij dit wil- deze hoge staat kan bereiken. Dat was eerder blijkbaar niet zo, maar nu wel ivm het tempo waarin we ons nu ook als collectief ontwikkelen. Optimistische gedachte, maar opnieuw, het staat anderen geheel vrij om ook hier hun kanttekeningen bij te hebben 😉 Persoonlijk teken ik ervoor haha 😉

     (You may say Im a dreamer – but Im not the only one 😉 ~ John Lennon ~ )

     Hartelijk dank iig voor de dialoog en uitwisseling en een fijn weekend gewenst! 🙂

 2. Wilfred

  Wat een openhartig verhaal. Helemaal duidelijk is het voor mij niet, dat komt vast nog wel. Seth heb ik ook met belangstelling gelezen. Dank je dat je dit wilde delen. En Hulp kan ik wel gebruiken. Groet voor nu .

 3. Wieteke

  Ook nog een leuke aanvulling voor hen die benieuwt zijn naar de ongebruikelijke staat van de hersenen tijdens het channellen is dit artikel: http://news.discovery.com/human/psychology/spirituality-brain-function-mediums-121116.htm

  Teaser:

  “You would expect this to mean that language areas were more active because they were making more detailed writings,” he said. “In fact, it was just the opposite. The less active the brain was and the more expert the person was, the more complex the writing was.”

  🙂 Have fun!

  1. Douwe Bericht auteur

   Interessant inderdaad dat ze nu met scans kunnen kijken welke gebieden actief zijn tijdens dit soort processen.

   Volgens mij heeft Darryl Anka die Bashar channelt ook zichzelf laten scannen om erachter te komen welke gebieden precies actief zijn als hij contact heeft met Bashar. Ik ben heel benieuwd naar zijn net uitgebrachte documentaire over zijn hele proces.

   Hier de trailer voor de liefhebbers.
   Bashar: “First Contact” Documentary Trailer
   https://www.youtube.com/watch?v=X1kodA2GNSA

   1. Wieteke

    haha leuke reactie 😉

    Ten eerste:

    werkt het hele brein actief mee aan de channelling. Het Ego by the way = niet perse (alleen maar) het reptielenbrein. Zoals ik het begrijp heeft ieder onderdeel van het brein een goede functie en is niets ‘beter’ of ‘slechter’ dan het ander.

    Wat ik bedoel als ik zeg dat de ratio wordt ‘zachter gedraaid’: Wanneer het ‘ego/ratio-gedeelte’ wat ‘zachter wordt gedraaid’ is dat ook een actieve beweging, namelijk de ‘actie van in rust zetten/ en houden’. Dit gebeurt automatisch wanneer je heel gelukkig bent (je komt niet eens op het idee om te gaan piekeren dan). Maar is (voor zover ik weet en heb ervaren dusver) ook een natuurlijke bijwerking van een directe channelling staat met een hoger dimensionaal wezen.

    De lagere trilling van piekeren (angst woede verdriet of bezorgdheid) zou namelijk de channelling frequentie blokkeren. Ik en mijn gids ‘weten dit’ dus we passen allebei onze frequentie aan zodat we elkaar ‘halverwege’ kunnen ontmoeten. Ik ga omhoog- hij zakt iets omlaag en het initiele/ energetische gesprek (nog voor er woorden aan gegeven zijn) vind dus halverwege plaats. Ik leg dit uitgebreider uit in mijn blog “How does channelling work?” de link staat onder bovenstaand artikel 😉

    Op het tweede punt (goede vraag):

    De bewustzijnsverruiming van de toehoorder wordt ook ervaren door mij als channelaar, gewoon omdat de ET een hoger bewustzijn heeft en die energie in wezen ‘afgeeft’. Ik ontvang dus hoe dan ook een hogere trilling, zelfs al deelt de ET iets met de toehoorder wat ik al 10 keer gehoord heb en allang voor mijzelf weet. De vreugde is er niet minder om zeg maar haha 😉

    Zo blijft er dus (gelukkig) maar weinig noodzaak tot masochisme over 😉

   2. Wieteke

    😀 Fijn dat het helderder geworden is voor je Budh!

    En bedankt voor de mooie link 🙂 Ja ik ben ook superbenieuwt naar Bashars docu!

    Gaat vast ook weer een mooi blog aan gewijd worden hier tzt ;))

    Heb een heerlijk weekend!! 🙂

    Ps als er nieuwe channellings videos van mij&mijn gids online komen laat ik het weten! (er staat er al eentje op youtuibe, die is heel kort maar misschien ook wel leuk om alvast een idee te geven. Over parallelle levens:
    The Yahyel on cross connecting with Parallel lives
    https://www.youtube.com/watch?v=hP_biIllwdM

 4. Treowd

  Hoi Wieteke 🙂 Ik zit met een vraagje. Heb de video’s van The Seth Materials een aantal maal goed beluisterd in het verleden daarin komt het multidimensionale aspect van de ziel ook aan bod maar tevens schenkt hij ook aandacht aan onze slaaptijden. We zouden mogelijk in andere werelden actief zijn zonder ons er bewust van te zijn in ons dagelijks leven en onze slaaperioden hier. Onze slaaptijden zouden niet ideaal zijn daar spreekt hij ook over in de channelings met Jane Roberts we zouden te lang slapen we zouden veel korter moeten slapen en mochten we overdags moe zijn dan ook even tussendoor wat slapen. Kun jij daar meer over vertellen? Heb daar eerlijk gezegd niet echt een antwoord op kunnen vormen ook niet uit de videoreeks welke op zich reuze interessant materiaal is en was en heb van daaruit ook het boek schep je eigen werkelijkheid aangschaft omdat mijn nieuwsgierigheid gewekt was. Vele zaken lijken wel te kloppen er zijn veranderingen in mijn leven gekomen door me er bewust op die wijze in te bewegen.

  1. Wieteke

   Hi Treowd 🙂

   Op je vraag:

   “We zouden mogelijk in andere werelden actief zijn zonder ons er bewust van te zijn in ons dagelijks leven en onze slaaperioden hier. Onze slaaptijden zouden niet ideaal zijn.. ”

   Dit is mijn perspectief en wat ik heb begrepen uit mijn eigen onderzoek en (multidimensionele) ervaringen met mijn eigen gidsen op dit onderwerp:

   Ja – we zijn in andere dimensies actief terwijl we slapen, en ja, ons huidige slaappatroon (een nacht van 8 uren) maakt het voor sommigen ietwat lastiger om A. ons daar bewust van te zijn/worden B. voor ons lichaam om het vollege potentieel uit die slaapperiode te halen.

   Toelichting: als je korte momenten slaapt verdeeld over de dag, komen je waak- en droom-bewustzijn dichter bij elkaar te liggen op een bewust niveau. Je begint de overlap meer te zien en te ervaren (dat het waak leven eigenlijk ook een droom is, maar in wezen gewoon een meer solide variant). Dus om het simpel te houden bijvoorbeeld een nacht van 4 uren (tussen 23:00 en 03:00 bijvoorbeeld ) en overdag nog eens 2 uren (tussen 14:00 en 16:00) slaap. Meer en kortere intervallen zijn ook mogelijk – dit is gewoon een voorbeeld van een mogelijke eerste stap tot het opbreken’ van het oude slaappatroon.

   Deze tijden zijn niet per toeval gekozen maar gebaseerd op wat ik begrijp van mijn gidsen en uit eigen ervaring- wat onze ‘in wezen’ natuurlijke cycle is. We hebben een natuurlijke dip gemiddeld rond 2 uur ‘smiddags en een natuurlijke piek (van interdimensionaal bewustzijn), s’nachts rond 3 uur. Voor mij blijkt dat omdat ik ‘snachts vaak rond die tijd heel helder en bewust contact heb met mijn gidsen of dat tussen dan en 6 uur s’ochtends de astral journeys plaatsvinden bijvoorbeeld. Dit is voor veel schrijvers en uitvinders een punt waarop ingevingen binnenkomen. Je zou in waaktoestand zeer geconcentreerd en productief kunnen werken rond dit tijdstip.

   Je kunt hiermee spelen maar bottomline is als altijd je hart te volgen, dus er niet een rigide opzet van te maken die jou helemaal sloopt. Om het maximale te halen uit dit ritme zou je namelijk ook je dieet moeten aanpassen (naar idealiter 6 kleine, natuurlijke maaltijden per dag ipv 3 hele grote) omdat slaapritme en eetpatroon met elkaar verwoven zijn in ons lichaam en in onze maatschappij.
   We hebben het ogenschijnlijk ‘praktisch ingericht’ – zoals het er nu uitziet – (bekeken vanuit kantoortijden haha) maar ja, wanneer Seth hierover channelt dat het niet aansluit op onze optimale natuur – dan klopt dat – althans wel in mijn ervaring en optiek over dit onderwerp.

   Ik ben me van nature mijn hele leven heel bewust geweest van mijn dromen en multidimensionale aspect (ook in een nacht van 8 uur). Maar iedereen heeft de potentie om zijn dromen te leren herinneren (en er op den duur bewust mee te werken) – gewoon op snooze drukken in de ochtend en niet direct met je hoofd in de maalstroom van de dag duiken maar juist ’terugdenken’ aan ‘waar je net vandaan kwam’ is daarvoor een leuke oefening. En een droomdagboekje naast je bed leggen natuurlijk 😉 Alleen al dat oefenen – kan voor veel mensen een compleet nieuwe wereld (dimensie) openen.

   Remember- ook die toegangspoort naar je multidimensional aspecten is meant to be fun 😉 Met ‘forceren’ heeft nog nooit iemand zich een droom herinnerd- ’toelaten en allowing’ zijn echt de kernwoorden op dit pad 😉

   Ik hoop dat je hier iets mee kunt en wens je veel plezier op je eigen multidimensionele ontdekkingsreis 🙂

   1. Treowd

    Hoi, Ja hoor helemaal wat ik graag wilde weten Wieteke 🙂 Thanks voor de uitgebreide toelichting !
    Heb een aantal keer de gehele serie geluisterd en in het boek Schep Je eigen Werkelijkheid
    komt dit ook niet aan bod, dat stuk over de slaaptijden leek me juist zo belangrijk te zijn.
    Dit omdat ik weet dat op de juiste manier slapen het verschil maakt , je hoort ook wel eens verhalen dat als mensen helemaal niet slapen dat ze psychotisch kunnen worden, en juist die veranderende staat van bewustheid zal best lijken op een psychose als men er niet bewust mee bezig zal zijn.

    Dit voorgaand voor – beeld is natuurlijk het uiterste ervan en als het ware een erg zwart / witte schets of situatie en het is ook niet aan te raden om helemaal niet te slapen, maar ik miste een tijdsschema hierin. Geweldig dat jij er verder in bent en het zo duidelijk kunt uitleggen.

    Nu moet ik hem weer een keer gaan luisteren :- ) ik had het even aan de kant geschoven omdat ik dat cruciale schema niet kon uitvogelen maar ook vanwege andere zaken in het leven. Maar toch heb ik er al een aantal maal wat aan gehad aan de woorden van Seth via Jane Roberts.
    Toch weer even ophalen alles…. 🙂 ben benieuwd wat het me gaat brengen ” mijn ziel ” is er nog steeds nieuwsgierig naar het is alsof ik mijn levensvragen beantwoord zou kunnen gaan krijgen.
    Dat is natuurlijk een behoorlijk breed begrip maar het lijkt me de juiste tool / weg te zijn….

    1. Douwe Bericht auteur

     Wellicht ter aanvulling, toen ik begon met zelfregressie via YouTube begon ik heel gelijke ervaringen daarmee te krijgen als in Lucide Dromen maar dan gedurende de dag. Daarbij triggerde daarbij ook dat ik mijn dromen in de gewone nacht veel beter kon herinneren en die meer lucide werden.

     Ik vond de zelfregressie van Brian Weiss die je in 40 minuten zelf op de bank kan doen wanneer je er de tijd voor hebt een heel goede ijsbreker om zo maar te zeggen voor het verkennen van je multidimensionaliteit.

     Brian Weiss: Past-Life Regression Session
     https://www.youtube.com/watch?v=xTnAqDPBsoY

     1. Treowd

      Dank je Douwe dank je voor die link weer even aan te halen, 🙂 heb het opgeslagen ga het bekijken en kijken of ik het ga /kan integreren als het resoneert met mijn innerlijke voeling dat ik het nodig zal hebben. Weet nog niet zo goed welke richting alles gaat krijgen voor me – it will come in time…

   1. Treowd

    Graag gedaan Douwe 🙂 het komt nu pas aan bod anders had ik het je wel eerder laten weten. Het is natuurlijk ook old-skool als het ware tegenover de huidige channellers die jij aandraagt maar volgens mij is die serie of het gehele materiaal aangaande Seth best tijdloos te noemen, want tijd is tenslotte een materieel aards begrip, een gemakkelijk begrip maar je moet er niet teveel tijd aan besteden hahaha

    1. Douwe Bericht auteur

     Ik heb toen ik Abraham leerde kennen heb ik wel eens wat gezocht op haar omdat het toch een beetje ook voor Esther en Jerry Hicks een essentiële schakel was voor hun dat ze eerst bekend raakten met Jane Roberts haar channelingen van Seth. Toen kon ik echter niet zoveel vinden en nu staan hele luisterboeken online op de YouTube. Super.

    2. Wieteke

     Hi Treowd en Douwe 🙂 (even tegelijk 😉

     Zeker is het materiaal van Seth tijdloos te noemen – de wetenschap begint nog maar net een beetje te ontdekken wat daarin allemaal gedeeld wordt haha 😉

     Fijn dat je iets kon met mijn tips over het slapen Treowd en ja- we gaan (als hele mensheid in mijn optiek) nog zooooveeel ontdekken de komende teintallen jaren – daar kunnen we ons haast geen voorstelling van maken haha (zeggen mijn gidsen ook steeds lol) 😉 Het is een geweldige tijd om hier te zijn – en wat gaaf dat je dit zelfonderzoek doet via jouw unieke pad (en eventueel met de slaaptijden etc) 🙂

     En Douwe dank voor de tip over regressie 🙂 Ik heb in mijn leven ook een aantal sessies bij een hypnotherapeute mogen ervaren en die brachten mij ook wezelijk veel duidelijkheid over andere multidimensionale stukken (parralle levens) en familie-thema’s met zich mee. Zeker zijn die ervaringen ook goede puzzelstukjes om je eveneens meer te verdiepen in de droomwereld 🙂 Prachtig allemaal 😉 Dank voor het delen beiden 🙂

 5. Treowd

  Heb een aantal jaren terug een soort boodschap gehad via een droom van een familielid het was een boodschap van mijn vrienden van het Licht er werd mede gedeeld dat alles zou zijn ingedeeld in families en dat je als je overgaat (“sterven”) vanuit dit leven / dimensie en dat je terug komt bij je groep/familie van een bepaalde Licht groep/werkers/familie. Ik had na jaren geen contact weer contact met mijn familielid en hij begon na het aanreiken van helende woorden voor hem aparte dromen te krijgen daarover stuurde hij mij berichten via sms , ik vroeg hem die belevenissen/dromen op te schrijven. De ontmoeting die erop volgde was heel apart ik hoorde dingen terug welke ik hem iets eerder verteld had tijdens een wandeling voor dat we hetgeen hij geschreven had aan me voor las. Die droom die hij had gehad bevestigde als het ware dat wat ik hem vertelde tijdens die wandeling voordat hij mij de brief voorlas. We zijn er beiden even een paar uurtjes van in de war geweest een beetje dissonantie als het ware. Toch wisten we beiden nu zeker dat er meer was na het leven en tijdens….. 🙂

 6. Hans

  Scherp afgevraagd en m.i. zijn die breinen die van elders komen dichter bij jezelf dan je zo voor kan stellen.
  Blijven afvragen, duidelijkheid komt niet door te geloven

  1. Hans

   ‘k-Heb het zelfbesef dat we groter zijn dan we denken Budh .en met groter bedoel ik de betekenis en invloed die we hebben op de belevingswereld om ons heen en op onszelf door ons diep af te vragen waarom en vanwaar de mens altijd een “soort” van besef heeft en wat die stem betekent.

   Ik stel me voor dat we met een enkel demoon te maken hebben en dat het er gewoonweg op lijkt dat niets meer oprecht is, hoe goed en welgemeend de mensheid ook maar waant dat het eerlijk bezig is.
   Zoals ze vaak gesteld wordt, de wereld om ons heen is een afspiegeling van wie wij zijn
   Hoe kunnen demonen dan zo aanwezig zijn, hoe goed en welgemeend de mensheid zich ook maar waant dat het eerlijk bezig is?
   Iets, of wellicht het ontbreken van iets in onszelf, iets waarvan de mens zich niet zelfbewust is dat zo’n enorme invloed op onze fysieke werkelijkheids- en zelfbeleving heeft?
   Goed en kwaad bestaan in deze wereld, wat bezielt dat onbewuste van mijzelf wat zich in de werkelijkheid weerspiegelt?
   Alles speelt zich af in mijn bewustzijn, mijn gezichtspunt, dus ook het gefuckt door ons eigen brein en bestuurd worden door breinen die van “elders” komen

   Zoveel om af te vragen zegt dat soort van besef me.. 🙂

   //Wat denk jij van dit Swissindo gedoe ?//

   Heel weinig..

   1. Hans

    Dat is het mooie van goed en kwaad,
    Het onderscheid tussen beide is waaruit onze huidige beleving bestaat,
    Dan zijn het beide waaruit ons ik ontstaat,
    Een keuze tussen beide is waar het de mens ontgaat,
    Het onderscheid in onszelf is waar de vraag over gaat..

    1. Douwe Bericht auteur

     Precies, alles is neutraal. Ons oordeel over iets of we iets als positief en wenselijk of als negatief en onwenselijk bestempelen schept de dualiteit. Niet dat daar iets mis mee is maar je kunt het met dat inzicht allemaal veel simpeler maken. Is iets naar je voorkeur of niet? Zo ja ga erin baden en het gebruiken geniet ervan. Is iets niet naar je voorkeur, prima gebruik het dan om te bepalen wat je eventueel dan wel wilt en gebruik je tijd, aandacht en inspanning aan wat je wel wilt.

     Abraham Hicks noemt dit simpelweg contrast ervaren. Wij kleuren alles in vanuit ons persoonlijke perspectief en dat is prima. Het is heel praktisch bruikbaar.

 7. bernadette

  Budh ,
  Goede Orale O show 🙂 Johan Oldenkamp

  We blijven het volgen ,
  Deze achtergronden zijn ook altijd interessant ;

  http://www.pateo.nl/HTML/NL/PateoPedia/Personen.htm#Alex_von_Amsberg

  Even terug op de Acteur Benjamin Fulford = Leon Greenberg uit Rockefeller clan

  https://www.youtube.com/watch?v=AjyBtJvFn-Y

  Swissindo .. / UN-Swissindo

  Swissindo: Demons and angels
  https://www.youtube.com/watch?v=QUALPrukyn4

  Swissindo: Immunity & secrecy
  https://www.youtube.com/watch?v=EZMhSkf6ir0

  UPSA: SwissIndo Payments Restructured | Heirship Economy: Currency is Life Flowing Freely
  https://www.youtube.com/watch?v=h-sPumkl0C0

  Central Bank CONFISCATED by UN-SwissIndo Group!

  https://www.youtube.com/watch?v=fYDnvCwtDco

  Karen Hudges / Network of Global Corporate Control

  https://www.youtube.com/watch?v=sNUcYBnKx1A

  https://www.youtube.com/watch?v=e7tM_2DjrJQ

 8. Witte Wolf

  als die koning van koningen echt oprecht zou zijn zou hij persoonlijk mij die 6 miljoen storten op mijn rekening, het is tenslotte gestolen geld van ons mensen en dan zou ik er om moeten vragen ??moet niet gekker worden !!!over maken dat geld lol

 9. bernadette

  Budh …Witte Wolf .

  Nu Live kijken G20 Summit Hamburg.
  ,, The World ,, Leaders ,, Arrivals
  Wat kosten ,,die ,, Doggies in the Window ?

  Wellicht 2 tot 4 maal klikken op Filmpje,

  https://www.youtube.com/watch?v=-hmnD2xZvPo

  Kijk ook eens naar de opnames van 1 á 2 dagen terug wat er aan vooraf ging,
  omtrent voorbereiding voor deze happening

 10. bernadette

  Eerst werden de mensen in omgevingen uitgebreid weg – geleid

  https://www.youtube.com/watch?v=Zk3vW2W10UE

  Hebben wij mensen inspraak op deze Planeet ?

  https://www.youtube.com/watch?v=ZPVUik3tqY4

  https://www.youtube.com/watch?v=b_arfcJnHeU

  Door wie worden .. onze Mensenlevens bepaald ?

  https://www.youtube.com/watch?v=0Z24kMYp8Rk

  Wat is de zin van het leven … hier op Moeder Aarde ?

  https://www.youtube.com/watch?v=Loqd-z9_m0Y

  https://www.youtube.com/watch?v=Dx8lXPu_p2k

  https://www.youtube.com/watch?v=sm9p_QiI9mg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *