Waarom Ad Broere zich heeft teruggetrokken uit de ronde tafel bespreking van Burgerinitiatief Ons Geld

Vers van de pers van het YouTube kanaal van Earth Matters.

In dit gesprek legt Ad Broere uit waarom hij zich terug heeft getrokken uit de eerste ronde tafel bespreking van het Burgerinitiatief Ons Geld. Hij geeft aan dat de hoofdreden van zijn afwezigheid daar te maken heeft met het feit dat de rol van rente niet besproken ging worden in dat rondetafel gesprek.

Een zeer helder en fijn gesprek over hoe ons huidige bankensysteem functioneert. Een aanrader om te kijken voor eenieder die te maken heeft met ons huidige geldsysteem.

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie/vrijwillig abonnement.

Aanverwante informatie:
-) Webiste Ons Geld
-) Website Ad Broere
-) One economic system to rule them all
-) Hoe werkt ons economische systeem eigenlijk.
-) Hoe werkt rente? (deel 1 & deel 2).
-) Bewustzijn over het bankensysteem groeit wereldwijd
-) De doodspiraal van ons economische systeem
-) Schulden, de eerste 5000 jaar
-) 2000 jaar strijd over de controle van het geldsysteem
-) Wie vormen het internationale private bankenkartel?
-) De top van de geldpiramide, de Rothschilds

14 gedachten over “Waarom Ad Broere zich heeft teruggetrokken uit de ronde tafel bespreking van Burgerinitiatief Ons Geld

 1. Johan Bosman (werktuigkundige)

  Het zorgvuldig verzwegen gebrek aan kwaliteit van ons wettig betaalmiddel is het ultieme wapen dat de elite tegen de mensheid heeft inzet. Alle oorlogen, onderdrukking en plundertochten die wereldwijd door criminele bankiers worden georganiseerd en door politieke delinquenten worden uitgevoerd vinden hierin hun oorsprong.

  Gezond geld, dat is gedekt geld zonder rente en zonder de mogelijkheid tot onzinnige (want economie-ontwrichtende) ophopingen, kan helemaal geen bankiers en politici als tussenhandelaren gebruiken. Vandaar dat bankiers en politici het huidige geperveteerde monetaire systeem desnoods gewapenderhand zullen verdedigen. Wie dit goed tot zich laat doordringen gaat natuurlijk nooit meer naar de stembus.

  Zeer gewaardeerd redactie dat jullie deze aangelegenheid aanroeren:

  DIT IS DE KERN!

  1. Douwe Bericht auteur

   Helemaal mee eens. Het geldsysteem is de kern van hoe de globale maffia haar geld verdient en hoe ze haar leugens, manipulaties en initiatie van geweld betaald. En Margrit Kennedy die ook voorbij komt in het gesprek laat prachtig zien hoeveel geld gewone mensen kwijt zijn aan rente, tellen we daar de belastingen nog bij op dan mag het duidelijk worden dat we via die twee paden vrij grof geparasiteerd worden door zowel banken als overheid.

 2. Johan Bosman (werktuigkundige)

  Op 17:58 horen we Arjan zeggen “dat er op één dag 400 miljard is verdampt”.

  Maar geld verdampt niet: een heel oude wet uit de economie zegt ons dat het verlies van de één altijd de winst van een ander is. Dit is beslist geen kritiek van mij maar slechts een bescheiden aanvulling op dit zo aangenaam rustige en toch zo uiterst belangrijke gesprek. Ad heeft trouwens volkomen gelijk als hij zegt dat de rente op het geld het grootste aandeel heeft in de perversie ervan. Ons geperveteerde wettige -we zijn verplicht het te gebruiken!- betaalmiddel in combinatie met de heimelijke samenwerking tussen bankiers, politici en de media vormt heimelijk de grootste misdaad tegen de mensheid.

  Ik weet dat heel zeker.

  1. Werner

   Het ‘verdampen’ van het geld gebeurt wanneer de prijzen stijgen maar de geldhoeveelheid niet of veel minder, op deze manier kan men de druk op de samenleving houden waardoor mensen – uit onzekerheid – het systeem zelf onderhouden. Maar tegenover ‘verdampen’ staat ook ‘geld toveren’, dit gebeurt spontaan wanneer het deflatie zou worden, iets waar gevestigde waarden een hemelse schrik van hebben aangezien heel hun spel doorzien zou worden. Het is inderdaad – zoals je ook ergens aangeeft – bijna te absurd om er waarde aan te hechten, toch gebeurt het met catastrofale gevolgen voor de mensheid in z’n totaliteit.

   1. jolo

    En het mooie van deze slimme truc is dat ze nu met negatieve rente het klaarspelen het geld toch kunnen laten ontwaarden.
    RARA ; Waar is het geld gebleven—-> Juist in de zakken van de elite!

 3. Johan Bosman (werktuigkundige)

  Zo heeft een mevrouw uit het drentse dorpje Oranje een steen door de ruit gekregen omdat ze heeft gezegd dat vluchtelingen welkom zijn. Je zou het misschien niet verwachten maar ook dit is een voorval dat ontstaat door het gebruik van een geperveteerd wettig betaalmiddel. Iedereen kan dit zelf ook nagaan:

  De zieltogende dollar (euro/pond) moet worden gered
  Dus “vredesmissies” (economische aanvalsoorlogen) in het midden-oosten
  De vluchtelingenstroom
  En een steen door de ruit bij een moedige vrouw in Oranje.

 4. Werner

  Jammer dat Ad Broere zich minder betrokken voelde, naar mijn mening kwam rente wel degelijk aan bod in het gesprek. Enerzijds door geldschepping intrest- en schuldvrij te maken, anderzijds door renteloze spaarrekeningen en het streven naar een steady state economie die inflatie uitsluit. Al deze elementen verwijzen duidelijk naar rente.

 5. Treowd

  Even een klein onderzoekje gedaan naar linken/ bronnen betreffende de uistpraken van hoogleraar Boonstra aangaande het er onderuit halen van het initiatief van OnsGeld waarvan de timing tevens ook best wel opmerkelijk te noemen is, hetgeen net een paar weken voor de tafelronde gebeurde en dat in een landelijk financieel dagblad, wat met de volgende koptitel gebracht werd Afdeling ‘geldschepping’ bestaat niet op de bank Daar men het origineel afgeschermd heeft in het FD onder het abonnementsrecht heb ik de volgende link tevens als bevestigingende tweede bron hiervoor gevonden Wel of geen afdeling ‘geldschepping’ bij banken? Tevens heb ik het antwoord daarop dus de officieele weerlegging ervan op OnsGeld erbij gevonden dat is de volgende link http://onsgeld.nu/weerlegging/wim-boonstra-3/reactie-op-afdeling-geldschepping-bestaat-niet-op-de-bank/

  1. Werner

   Het enige dat we kunnen zeggen is dat dat financieel dagblad niet bijster slim is, misschien hebben ze er zelf nog niet ernstig over nagedacht? In ieder gavel geeft het mooi de ernst van de zaak weer, dat is het positieve dat we ervan kunnen leren.

 6. Pietje Puk

  Vooral volgende stembus weer goeds geloof naar de stembus gaan!

  Waarbij de grotere partijen absoluut geen ruimte zullen laten voor de kleinere nieuwkomers want zendtijd wordt aan hen niet besteed zowel dan is het propaganda vanuit de gevestigde orde of kost het kapitalen.

  En dat is als je al gelooft dat de stemmen eerlijk geteld zullen gaan worden en er alweer niet iets verraderlijks en verachtelijks als ‘strategisch stemmen’ wordt bedacht.

  En dan komt Maurice de hond wel weer met zijn onderzoekje onder een paar mensjes die uiteraard alle mensen in Nederland zouden vertegenwoordigen.

  We zitten in de Verenigde Staten van Europa!

  De macht ligt niet langer hier maar in Brussel en nog meer in Strassburg.

  De hekken sluiten zich en zullen dan in het slot vallen. En de eerste stap daarvoor is vandaag in gang gezet. (Voor diegenen die op de hoogte zijn).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *