Chronische ziektes incl. kanker voorkomen en genezen met gezonde voeding! De Gerson Therapie

Ik heb me de laatste tijd nog wat meer verdiept in gezonde voeding en wat dat kan betekenen voor je gezondheid. In deze zoektocht kwam ik onder meer het Gerson Dieet oftewel de Gerson Therapie tegen uitgevonden door de Duitse arts Max Gerson.

Dit dieet zou vele chronische ziektes kunnen helpen voorkomen en genezen inclusief meerdere vormen van kanker, onder meer met huidkanker en borstkanker hebben ze goede resultaten.

De filosofie achter de Gerson Therapie is eenvoudig en bestaat uit 2 stappen.

1) Eet gezonde voeding. (voornamelijk onbewerkte, onbespoten, groentes en fruit).
2) Vermijd alle soorten gifstoffen en detoxificeer je lichaam van de huidige gifstoffen.

Hiermee versterk je je hele lichaam en het natuurlijke immuunsysteem van je lichaam wordt als het ware opnieuw opgestart en flink geboost. Als dit eenmaal gebeurt schoont je lichaam een boel rotzooi op waarmee een boel chronische ziekten verdwijnen. Je tilt je hele lichaam met The Gerson Therapie naar een gezond niveau dus naast dat het ziektes kan genezen kun je er ook een boel rottigheid mee voorkomen.

Een opmerkelijke zaak die ze noemen in de documentaire is dat onze huidige geneeskunde een tijd geleden een helingsmodel heeft aangenomen wat gebaseerd is op het gebruik van chemicaliën. Terwijl ze in het Gerson dieet juist gezonde voeding en nutriënten gebruiken samen met het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam zodat het lichaam zichzelf kan genezen.

Ik ben een paar weken geleden zelf begonnen om meer en meer te eten en drinken volgens de rode lijnen van dit dieet en alhoewel ik het zeker niet strikt volg, mede omdat ik voor zover ik weet niet ziek ben, kan ik wel melden dat ik me er erg gezond en blij onder voel.

De detoxificatie methode gaat mij persoonlijk nog een stapje te ver maar het is interessant om hun uitleg erover te horen. De onderstaande video van hun Gerson Media YouTube kanaal legt de hele therapie helder uit.

Finally, all of the Gerson Information in One Movie!

Join Howard Straus (author, scientist, son of Charlotte Gerson and grandson of Dr. Max Gerson) for an in-depth examination of the Gerson Therapy— how it works, the science behind it and why it works. Heal Yourself Heal the World is a new review of the Gerson Therapy and for this retelling of the story, we created an attention-grabbing script and intertwined the best parts from the other films with new interviews, updated scientific information, modern graphics and even media from Dr. Gerson’s time.

Zelf ben ik erg tevreden met de Gerson Therapie en ik voel me sinds ik gezonder eet een stuk beter en ook helderder. Ik ben benieuwd of mensen hier ervaring hebben met het Gerson Dieet en wat hun ervaringen ermee zijn. Voel je vrij om je ervaringen te delen in de reacties.

Op de Website  van het Gerson Institute kun je een boel informatie vinden. Voor de mensen die graag wat meer willen lezen over de Gerson Therapie, kijk eens of de lokale bibliotheek een boek erover beschikbaar heeft en anders kun je ook een boek erover kopen. En ken je iemand met een chronische ziekte of iemand die chronische ziektes in de familie heeft? Voel je vrij dit artikel met ze te delen.

Vanuit Achter de Samenleving zijn we een partnerprogramma met Bol.com begonnen. Als je op één van de bovenstaande links klikt en vervolgens binnen 5 dagen iets via bol besteld, dan gaat 6% van het aankoopbedrag naar Achter de Samenleving. Op die manier kun je met het volgen van je eigen nieuwsgierigheid ons ook direct een beetje ondersteunen. Daarnaast kun je ons uiteraard ook direct ondersteunen via een donatie/vrijwillig abonnement. 😀

Aanverwante artikelen en informatie: 
-) Website Gerson Institute
-) YouTube kanaal Gerson Media
-) Een gezonder leven begint bij jezelf, eet jezelf gezond en oud!
-) Gezond en gelukkig met eetbare wilde planten uit de natuur!
-) Super Juice Me! 8 mensen gaan 4 weken juicen voor hun gezondheid

5 gedachten over “Chronische ziektes incl. kanker voorkomen en genezen met gezonde voeding! De Gerson Therapie

  1. DouweDouwe Bericht auteur

   Versterk het genezend vermogen deel 1 | Henk Fransen
   In deze lezing vertelt de arts Henk Fransen hoe je je zelfgenezende vermogens op 5 niveaus kunt versterken en hoe je daarmee beschavingsziekten kunt voorkomen of genezen.
   https://youtu.be/xmtJdbR0T-4

   Versterk het genezend vermogen deel 2 | Henk Fransen
   https://youtu.be/xQVaYw94KMc

   Visie Henk Fransen | Eerste medicijnloze ziekenhuis van NL
   Het is de visie van Henk Fransen om de beste alternatieve behandelingen van kanker samen te brengen in het eerste medicijnloze ziekenhuis van Nederland dat nauw samenwerkt met de reguliere ziekenhuizen.
   https://youtu.be/_NbWvClWlGU

   Reageren
 1. mikkie

  Heb al jaren hartklachten. Vorige week bij de huisarts geweest. Goed gesprek gehad. (ik ben iemand die het eerst “zelf probeert”). Ze zei dat onlangs was aangetoond dat een te hoog B1 en B6 gehalte hartklachten kunnen geven. In mijn MultiVitaminepil, die ik dagelijks al 15 jaar slik, zit minimaal 7x de dagelijkse dosis. Uit nieuwsgierigheid heb ik de MultiVitaminepil onmiddelijk laten staan. Al vanaf dag 2 voel ik me STUKKEN beter.

  Reageren
  1. DouweDouwe Bericht auteur

   Ze geven in deze video ook aan dat vitamines het beste gehaald kunnen worden uit levende voeding omdat vitamines van nature ook in die vorm worden opgenomen met vele enzymen etc erom heen die niet een geperste pil passen. 😀

   Reageren
   1. Hans

    Voor de geïnteresseerden in supplementen.. het overgrote (mainstream) deel van de grondstoffen en halffabricaten voor het fabriceren van supplementen en zelfzorg medicatie wordt gemaakt en verhandeld door dezelfde industrieën die verantwoordelijk zijn voor onze voedselvoorziening en medische zorg,
    Maar dat zal niemand verbazen…

    Als men zich verdiept en op onderzoek uitgaat blijkt dat er nog diverse fabrikanten op kleinere schaal bestaan die deze supplementen wel op een eerlijke, gezonde manier maken en op een dusdanige manier dat het lichaam de werkzame stoffen goed op kan nemen.

    “Vers” fruit en groenten uit de supermarkt en groenteboeren die hun zaden en producten afnemen van gereguleerde telers bevatten naast een vreselijke hoeveelheid aan chemicaliën en een zeer lage voedingswaarde door de verarming en verzadiging van de grond.

    Wakker worden gaat zeker ook door het mondje… een gezond lichaam, een gezonde geest.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.