Het militair industrieel complex – Geld verdienen aan massamoord

180213-arms

De top 10 bedrijven die flink geld weten te verdienen aan de waanzin van oorlog.

Onderstaande documentaire geeft een duidelijke inkijk in de internationale wapenhandel van vandaag de dag.

Het aparte is vooral dat er helemaal niets schimmigs aan is. Gewoon een grote tent middenin – in het jaar van de opnames van deze documentaire – Jordanië waar wapenfabrikanten van de VS, Rusland, China, etc. vrolijk naast elkaar staan en hun wapentuig aan generaals van over de hele wereld proberen te verkopen.

SOFEX is where the world’s leading generals come to buy everything from handguns to laser-guided missile systems. It stands for “Special Operations Forces Exhibition Conference” and it’s essentially a trade-show where just about anyone with enough money can buy the most powerful weapons in the world.

Wat daarbij opvallend is, is dat de VS een boel “ontwikkelingsgeld” geeft aan een flink aantal landen in deze regio, en dat die landen er vervolgens hier wapens van kopen van voornamelijk producenten uit de VS. Wat vervolgens nog vervreemdender is, is dat die wapens niet zozeer tegen andere naties worden gebruikt maar vooral worden gebruikt tegen de eigen bevolking om deze zo te onderdrukken… Een bijzondere manier kortom van het geven van ontwikkelingssteun door de VS… Al met al een verbijsterende inkijk in het hedendaagse militair industriële complex.11221456_520963934720647_1711497928064003405_n

Dat oorlog een goede handel is, is overigens niet nieuw. Triest genoeg wordt het telkens duidelijker dat de 2de wereldoorlog ook een paar grote profiteurs kende. Internationale bankiers maar ook grote corporaties steunden vrolijk de oorlog aan beide kanten en verdienden zo ook aan beide kanten flink. In het boek van de Belgische auteur Jaques Pauwel: Big Business met Nazi-Duitsland (2009) komt in detail aan bod hoe deze bancaire en corporate belangen lagen. Om een indruk te krijgen van dat boek is dit online artikel een goede introductie: “Geen Blitzkrieg zonder Ford, IBM en General Motors“. Hieronder een korte omschrijving van het boek zelf.

Hitler kwam aan de macht dankzij de steun van de traditionele elites, vooral die van de grote industriëlen en bankiers. Duitslands big business werkte nauw samen met Hitlers regime en profiteerde van zijn oorlogspolitiek. Het Derde Rijk was een hel voor de gewone mens, maar een Shangri-La voor het grootkapitaal.

Ook in andere landen snakte big business naar de komst van een ‘sterke man’. In Frankrijk bijvoorbeeld, in België en in Nederland. En ook in de Verenigde Staten, waar de grote bedrijven dankzij Hitler grof geld verdienden met de export van brandstof en rubber naar nazi-Duitsland. Nog meer winst leverden hun filialen in Duitsland zelf, zoals de Fordfabriek in Keulen, waar oorlogsmaterieel voor de nazi’s werd geproduceerd.

De bedrijfsleiders hadden al snel door dat nog meer geld verdiend kon worden door leveringen aan álle oorlogvoerende landen, inclusief Engeland en de Sovjet-Unie. Oorlog betekende winst, van welke kant het geld ook kwam. Big business met nazi-Duitsland legt uit hoe Amerika’s big business verslaafd raakte aan oorlog, en dat tot op de dag van vandaag gebleven is.11222455_865904613478507_7956310859232097962_n

Kortom oorlog voeren is al een hele tijd gewoon duidelijk aanwijsbaar in het belang van een vrij selecte “toplaag”. De middenklasse mag betalen voor de oorlogen via directe belastingen en rente op de opgelopen staatsschuld door de oorlog, en de onderklasse mag het kanonnenvoer leveren… Iedereen blij… toch?

De eerste vraag die mensen altijd zouden moeten stellen in geval van conflict, wie heeft hier voordeel van? Wie verdient hier geld aan? Wat zijn de economische motieven van deze oorlog?

Heeft Costa Rica het dan toch beter bekeken met de afschaffing van het leger en de focus op hernieuwbare enerige, natuurbescherming en het aantrekken van toeristen?

Op de hoogt blijven van nieuwe berichten? Like ons op facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie/vrijwillig abonnement

Aanverwante informatie en artikelen:
-) Snelcursus – Wie verdienen er aan oorlog?
-) The war on ISIS already has a winner: The militairy industrial comlex
-) Hoe goede mensen het kwaad financieren
-) Vice homepage – SOFEX: The Business of War
-) SIPRI – Top 100 wapenproducenten wereldwijd
-) Snelcursus: Waarom is er oorlog?
-) The Greatest Truth Never Told
-) The Liberty Academy
-) Why we Fight – Documentaire
-) ISIS als ‘Psy-op’ – 10 punten die vragen oproepen wie er achter ISIS zitten

Op het internet hebben de lezers de macht. Zij bepalen welke informatie de wereld rond gaat! U bent zich er misschien niet van bewust, maar als elke lezer een link stuurt naar 3 geïnteresseerde personen, dan zijn er maar 20 stappen nodig om 3,486,784,401 mensen te bereiken! Wil je dat zien gebeuren? Gebruik je macht! 

Dit stuk mag dan ook vrij door iedereen overgenomen worden op websites, blogs, of om door te sturen aan familie, vrienden, kennisen, collega`s, etc. Graag zelfs hoe meer mensen dit weten hoe beter. Zet a.u.b. wel de bron erbij zodat mensen zich er verder in kunnen verdiepen als ze willen.

11807681_10152957599211680_7027628487775666529_o

19 gedachten over “Het militair industrieel complex – Geld verdienen aan massamoord

 1. Robin

  Duidelijk verhaal. Helaas dat ook ‘the good guys’ aan deze handel meedoen.
  Voorbeeld: Nelson Mandela, Zuid-Afrika heeft dankzij de boycot-erfenis tegenwoordig een grote wapenindustrie. Mandela had om zijn verkiezings beloften om binnen 5 jaar een miljoen huizen te bouwen voor de onderklasse heel veel geld nodig.
  Kort na zijn inhuldiging als eerste democratisch gekozen president maakte hij dan ook een lange rondreis naar o.a. Libië, Syrië, Iraq om daar heel veel wapens te verkopen.
  Niets verkeerd over Mandela maar helaas zijn er ook keerzijdes aan blinkende medailles. Overigens heeft hij jammerlijk niet de doelstelling gehaald van een miljoen huizen binnen vijf jaar.

  Reageren
 2. Treowd

  De achterliggende agenda van de aanstuurders van dit alles is van onder een religieuze mantel, het zionisme, een groot israel proberen te verkrijgen vandaar ook al die toegepaste hegelian dialectics (problem, reaction, solution ) van de afgelopen jaren. De verbinding van dat zionisme als een religie met dat plan van dat grote israel en daarmee de wereld te besturen vanuit die nieuwe wereld orde wordt in onderstaande video-link redelijk nauwkeurig beschreven; Een geschiedenis les one on one over de ontwikkeling en het ontstaan van het zionisme i.v.m. de huidige vooruitgang richting die N.W.O.
  (E14) The fake Jews of the Synagogue of Satan and the Battle of Armageddon of World War III
  https://www.youtube.com/watch?v=ziwiKoMOB-0

  Reageren
  1. Douwe Bericht auteur

   Vond dit ook wel een interessant artikel, ter aanvulling.

   “Greater Israel”: The Zionist Plan for the Middle East
   http://www.globalresearch.ca/greater-israel-the-zionist-plan-for-the-middle-east/5324815

   When viewed in the current context, the war on Iraq, the 2006 war on Lebanon, the 2011 war on Libya, the ongoing war on Syria, not to mention the process of regime change in Egypt, must be understood in relation to the Zionist Plan for the Middle East. The latter consists in weakening and eventually fracturing neighboring Arab states as part of an Israeli expansionist project.

   Reageren
    1. Hans

     Welkom in de wondere wereld die Zion heet…
     En er zijn nog wel wat meer samenzweringen die uiteindelijk allemaal van dezelfde agenda gebruik maken om de wereld te onderwerpen.
     We zijn populair 🙂

     Reageren
    2. Douwe Bericht auteur

     Zionisme en het Jodendom zijn twee verschillende zaken. Wikipedia maakt dit verschil wel aardig duidelijk:

     https://nl.wikipedia.org/wiki/Zionisme & https://nl.wikipedia.org/wiki/Jodendom
     Als ik dat zo lees zijn de meeste Joodse mensen totaal niet Zionistisch.

     Zionisme is een nationale beweging en ideologie die een Joods thuisland of Joodse staat ondersteunt in het gebied waar in vroegere tijden de Israëlitische koninkrijken Israël en Judea lagen.

     Aanvankelijk had het zionisme maar weinig aanhang onder Joden in Europa en Amerika. Vooral religieuze Joden vinden dat herstel van de Joodse heerschappij in ‘het land van Israël’ pas na het verschijnen van de Messias kan plaatsvinden, en dat het bijna godslasterlijk is om dit op seculiere gronden te willen bereiken.

     Maar de oprichting van Israel en het Zionisme zijn wel nauw verweven en ook direct verbonden aan de Rothschild familie. Dit is onder meer terug te vinden in de Balfour declaration. https://en.wikipedia.org/wiki/Balfour_Declaration

     De Protocollen van Zion waar je naar verwijst zijn interessant om eens door te lezen maar volgens mij wordt algemeen aangenomen dat dat counterpropaganda van Franse en Russische kant zou zijn geweest.

     Het plan waar het gelinkte artikel naar verwijst is wat anders. Volgens mij wordt het The Zionist plan for Greater Isreal genoemd en zou als ik het goed begrijp een soort geopolitieke visie van Isreal zijn vergelijkbaar met een plan zoals The Project for the New American Century van de VS zijn.
     https://en.wikipedia.org/wiki/Project_for_the_New_American_Century

     Maar volgens mij is het artikel van Global research wel aardig compleet en heeft goede bronnen, mocht je meer willen weten kun je je eens in de bronnen verdiepen die zij geven.

     Reageren
     1. Treowd

      Inderdaad Douwe daar zit zeker een verschil.
      De videolink die ik aangedragen heb legt daar ook veel over uit over het ontspringen van het zionisme met historische beelden ook over de balfour declaratie e.d. interessante video dat wel. http://achterdesamenleving.nl/het-militair-industrieel-complex/#comment-25762
      In het laatste gedeelte wordt het mythologische bijbelse verhaal van jezus erbij gehaalt en dat jezus zal wederkeren, maar dat verwijst als het ware symbolisch naar de verhoging van het bewustzijn dus het ontwaken van de mensheid i.v.m het nieuwe tijdperk waarin we zijn aangekomen vanaf 21 dec 2012 na het eindigen van de Maya-kalender gingen we dat nieuwe tijdperk in. Over van het ijzeren tijdperk naar het bronzen tijdperk.

 3. Pieter Stuurman

  -Oorlog
  Oorlog dient twee doelen: één daarvan is angst zaaien, waardoor de bevolking om bescherming vraagt en bereid is te betalen voor een leger of om zelf deel uit te maken van dat leger.
  Maar een ander belangrijk doel is: het vernietigen van (de resultaten van) arbeid (producten). Zo wordt voorkomen dat die producten bij de bevolking terechtkomen en dat dit zal leiden tot (meer) financiële vrijheid van die bevolking.
  Dit vernietigen gebeurt zowel voor de oorlog, als tijdens de oorlog, als na de oorlog. Voor de oorlog vindt die vernietiging plaats door het produceren van wapens. Deze grote industrie vraagt veel arbeid, en dat is zinloze arbeid, in die zin dat het niet leidt tot het produceren van producten waar de bevolking iets aan zou kunnen hebben. Diegenen die werken aan een vliegdekschip of een tank, kunnen zich gedurende hun inspanning niet inzetten voor zaken die de bevolking ten goede komen, zoals het bouwen van huizen, het maken van voedsel of kleding. Het is dus een efficiënte manier om de resultaten van arbeid te vernietigen.
  Tijdens de oorlog vindt de vernietiging plaats door de destructie van arbeid uit het verleden, zoals gebouwen, fabrieken, wegen en infrastructuren, etc. die dan na de oorlog allemaal opnieuw moeten worden opgebouwd.
  Verder beperkt het toekomstige productie door het doden van een deel van de beroepsbevolking. Soldaten zijn jonge mensen in de kracht van hun leven, en vormen, buiten oorlogstijd, de kern van de beroepsbevolking. Door deze groep uit te dunnen (laten sneuvelen) in de oorlog, neemt de naoorlogse werkkracht af, en zal de overgebleven bevolking harder moeten werken om het hoofd boven water te houden.
  Een bijkomend voordeel van oorlog is dat het veel geld kost en dus leidt tot schuld van alle betrokken partijen. Het geld voor de te voeren oorlog wordt uitgeleend door de machthebbers, en daarmee wordt de afhankelijkheid van alle oorlogvoerende partijen aan die machthebbers groter, hetgeen weer tot meer macht leidt.
  Het is dus noodzakelijk om voortdurend oorlogen uit te lokken, te stimuleren en te financieren. Het mooiste zou natuurlijk zijn, een oorlog tegen een fictieve tegenstander. Een oorlog die nooit gewonnen kan worden en dus altijd kan blijven voortduren (‘War on Terror’).
  Het is daarbij absoluut noodzakelijk dat de machthebbers in de top van de piramide, de totale zeggenschap hebben over al het geld.

  Uit: http://pieterstuurman.blogspot.nl/2009/09/de-architectuur-van-de-macht-volgens.html

  Reageren
 4. Douwe Bericht auteur

  Een reactie van facebook:

  Je ‘Markt Creëren’ heet dat. Zet ISIS op, financier ze met wapentuig van jouw wapenfabrikanten en creëer zo een fikse marktgroei voor het Militair Ind. Complex. De economie van de USA krijgt zo weer wat stimulans.

  Volgens het marketingboekje. Een soort van productsampling dus: je zet een beperkt hoeveelheid gratis producten uit, om daarna de omzet van een veelvoud te oogsten. Hoe doorzichtig.

  Reageren
 5. Johan Bosman (werktuigkundige)

  Ik vind het verschrikkelijk wat er in Syrië gebeurd. Het is daar één kluwen van elkaar bevechtende partijen die de weg naar de oliekraan en de goudvoorraad voor de amerikanen vrij moet gaan maken. Dit is niets anders dan zware criminaliteit. En ieder zinnig mens kan weten dat wapens ons niet kunnen helpen want wapens die spreken niet maar doden. Maar als het dan toch nog heel erg uit de hand moet gaan lopen (de russen hebben net 150.000 man grondtroepen naar Syrië gestuurd) dan hoop ik dat de NATO een enorm pak slaag van de Russen gaat krijgen. Een pak slaag dat ze nog lang zal heugen.

  Reageren
 6. Monty

  Heeft Costa Rica het dan toch beter bekeken met de afschaffing van het leger en de focus op hernieuwbare energie, natuurbescherming en het aantrekken van toeristen?

  Volmondig JA!

  Reageren
 7. formidabele

  Zou het niet beter te doen om met de wereld om tafel te gaan zitten en om de wapenindustrie tot het verleden te gaan laten behoren?

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.