12 praktische tips om je bewustzijn te vergroten

Naast Bentinho is het wellicht zinvol om deze leuke dame en haar wijsheid hier te delen.
In deze video geeft Teal Swan een aantal praktische tips hoe je je frequentie kunt verhogen en daarmee je dus automatisch ook je bewustzijn vergroot.

0) Anything that brings you joy will help you raise your frequency. So use your own knowledge about yourself to find your own specific ways to raise your frequency.

Here 12 general tips that work for a lot of people.

1) Make consious positive changes in your lifestyle, beliefs, fears and judgements.

2) Listen to music that makes you feel good.

3) Spend time near people, places and things which hold a high frequency in and of themselves. This can be people, animals, crystals, nature, etc.

4) Anything that is inspiring to you, books, art, (youtube’s of) spiritual teachers etc.

5) Excersize in a way that is joyfull for you.

6) Aromatherapy and/or colortherapy.

7) Write in a positive aspect or gratitude journal. It helps you focus positively. Practise being appreciative and try to be in an attitude of gratitude as much as you can.

8) Spend time in water.

9) Practise random acts of kindness. Project and radiate love outwards.

10) Inquire, the more you know yourself the higher your frequency will become.

11) Laugh and smile, surround yourself with people, things, ideas, video’s that make you happy, smile and laugh. Laughter is the byproduct of an increased vibration.

12) Dedicate yourself to your own happiness and prioritize your own happiness over everything else.

An important sidenote when you are raising your frequency.
Never resist negative emotion and stressfull thoughts but instead accept them for what they are, investigate them, turn them around and transform them.

vibrationss

[bol_product_links block_id=”bol_5721254c04e3b_selected-products” products=”9200000038711430,9200000002594074″ name=”Teal Swan” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”009900″ width=”560″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Aanverwante artikelen en informatie:
-) YouTube kanaal: Teal Swan – The Spiritual Catalyst
-) Website: tealswan.com
-) Onderzoek je stressvolle gedachten, leer ervan en verbeter je leven
-) Leer je kinderen hoe ze met hun slecht voelende gedachten om kunnen gaan
-) 7 redenen om je stressvolle gedachten te onderzoeken en te transformeren
-) Kies de beste voelende gedachte waar je toegang tot hebt in dit moment 
-) 10 veelgebruikte manieren hoe mensen zichzelf goed / beter laten voelen
-) Volg je nieuwsgierigheid, interesse en passie met integriteit en zonder verwachtingen
-) Waarom je persoonlijke passie volgen het beste is wat je kunt doen voor het universum!
-) Voorbij vorige levens – Simultane parallelle incarnaties
-) Maak zelf contact met je eigen simultane parallelle incarnaties
-) Maak van binnenuit contact met je simultane parallelle incarnaties
-) Gigi Young legt helder uit waarom Aliëns en Starseeds belangrijk zijn

32 gedachten over “12 praktische tips om je bewustzijn te vergroten

 1. Mia M.

  “Never resist negative emotion and stressfull thoughts but instead accept them for what they are, investigate them, turn them around and transform them.”
  In de video wordt gesuggereerd dat je ‘negatieve gedachten en emoties’ kunt omvormen in positieve. Maar Teal Swan zegt ook dat het belangrijk is om niet te oordelen. Als je ‘negatieve gedachten en emoties’ hebt, kun je even het ‘waarnemer standpunt’ innemen en simpelweg neutraal kijken naar je eigen gedachten en emoties, zonder te oordelen. Daarna zou je ze kunnen transformeren.
  Maar als je vanuit het waarnemer standpunt naar je eigen gedachten en emoties kijkt, verdwijnen ze vanzelf. Dan hoef je niks meer te transformeren. En wat valt er ook te transformeren? Niet oordelen is belangrijk, dus ook niet oordelen over je eigen gedachtes en emoties. Dan zijn er dus geen negatieve en postieve gedachen en emoties, maar dan zijn er gewoon gedachten en emoties. Ze komen en ze gaan.

  1. Douwe Bericht auteur

   Negatieve emotie duidt op het feit dat je geloof hecht aan een gebrek gedachte. Het is juist enorm zinvol om dat te begrijpen zodat je je stress volle gedachte kunt onderzoeken en daar van kunt leren. Of er kan iets anders in je omgeving zijn waar je van dient te leren door erop te reflecteren etc.

   http://achterdesamenleving.nl/leer-je-innerlijke-sturingssysteem-wat-via-emoties-werkt-optimaal-te-gebruiken/

   Negatieve emotie is een signaal om te reflecteren. Positieve emotie is een signaal om te gaan handelen.

   Je innerlijke sturingsmechanisme negeren is uiterst inefficiënt en ik zou dat persoonlijk afraden. Voel je emoties juist zo goed mogelijk want ze geven je de perfecte sturing hoe je via die emotie verder kunt groeien.

   1. Hans

    Wat Mia aangeeft is op zich ook een manier om dit aan te pakken, ik pas dit op dit moment, in deze fase louter zelf toe.
    Sommige overtuigingen en aannames zitten zo diep dat ondanks dat je voort blijft gaan in het proces en “vorderingen” maakt deze onderlaag latent aanwezig blijft.
    Er zijn ook niet zo makkelijk handvaten voor te vinden om het op de manier van het innerlijk sturingsysteem zoals je zegt aan te pakken. Het zijn die diepe, niet zo te benoemen gevoelens, overtuigingen waarvan je je vaak niet eens zo bewust bent.
    Een behoorlijke katalysator kan zijn om deze te “verwelkomen” en los te koppelen van je gedachten.
    Beleef dit, laat het er zijn zonder “oordeel” dus en dan blijkt dat je iets hebt ontkoppelt en verdwijnt er een voedingsbodem.

    Maar is denk ik een beetje afhankelijk hoe ver je bent met de Baron/Hicks methode om het maar even zo te noemen.

    1. Douwe Bericht auteur

     Ik zou als je erbij kunt komen altijd proberen de gebrek gedachte te vinden als je negatieve emotie ervaart, probeer die gebrek gedachte zo goed mogelijk te definiëren en die vervolgens te onderzoeken, je les eruit te leren etc.

     Lukt dat niet reflecteer dan op je huidige leven. Misschien is je werk, je partner, je leven zoals je het nu leeft niet langer optimaal voor wie je in je innerlijke kern inmiddels bent. Bashar noemt dit een Day of Reflection. Ga voor jezelf zo goed mogelijk na wie je op dit moment bent en wat je wilt. Kalibreer opnieuw en kijk wat je eventueel los dient te laten en in welke richting je je kunt begeven om je leven meer in overeenstemming met je verlangens te brengen, met integriteit en zonder verwachtingen uiteraard. Onderzoek en reflecteer, ga vooral niet door met handelen vanuit negatieve emotie.

     Mocht dat ook niets helpen dan kun je het wellicht beter maar accepteren en verder gaan maar in principe is negatieve emotie vermijden een kans missen om persoonlijk te kunnen groeien en je loopt door het waarschuwingsignaal van je hogere zelf heen dat als je actie neemt terwijl je negatieve emotie ervaart je een realiteit schept die minder relevant voor je is dan de huidige realiteit waarin je je bevind.

     Bentinho en ook Teal spreken zich beide heel expliciet uit tegen het negeren of goedpraten van je emoties. In principe is dat je inner guidance negeren. Je negeert kortom je hogere zelf. Je negeert je sturing die je vanuit je innerlijke kern wordt aangereikt. Emotie is altijd bijzonder relevant, het is een geweldig innerlijke sturingsmechanisme wat je op beide manieren ter eigen voordeel kunt gebruiken om vanuit te groeien.

     Wel moeten we leren negatieve emotie niet negatief te bestempelen. Negatieve emotie moeten we als geweldig leren zien juist omdat het een signaal is dat we persoonlijk kunnen groeien.
     Bentinho zijn laatste youtube gaat precies over dit onderwerp. https://www.youtube.com/watch?v=sLIrKYihyac

     1. Hans

      Inderdaad Douwe,

      Ik kwam er op een gegeven moment voor mezelf achter dat ik dit in twee gradaties kon plaatsen.
      Ik noem het voor mezelf de “reactie-emoties” en de “bodem-emoties”.

      De reactie-emoties zijn de dagelijkse emoties als reacties op de wereld om je heen zogezegd.
      De enigszins direct toewijsbare reactiepatronen waar je mee aan de slag kan.

      De bodem-emoties bedoel ik mee die momenten dat je overvallen wordt door een gevoel, een zwaarmoedige, een meer assertieve of een gewoon niet lekker in je vel gevoel wat je niet direct beleeft als toewijsbare reactie op wat je op dat moment beleeft.
      Wel herkenbaar denk ik voor iedereen als je een prachtige dag beleeft en totaal geen reden hebt om je minder te voelen en dan is daar toch zo’n bepaald gevoel..

      Die bodem-emoties heb ik leren kennen als een voedingsbodem waaruit veel van je reactie-emoties voortkomen.
      Dus meer een dieper deel van je zijn dan een bepaald geloof of gedachtegang van waaruit je dagelijks acteert en reageert.
      Waar je dus zoals jij aangeeft “niet bij kan..”

     2. Douwe Bericht auteur

      Helder, en als je er toch niet bij kan lijkt acceptatie mij de beste methode. Zorg er iig voor dat je er geen weerstand op zet.

      Maar in mijn ervaring geeft je innerlijke sturingsmechanisme dat ook wel aan. Als ik me wat raar voel en vervolgens geloof hecht aan de gedachte, ik zou me niet raar moeten voelen dan voelt die nieuwe gedachte nog negatiever omdat die veroordeling zelf ook uit alignment is met higher zelf. Daarom voelt weerstand ook slecht en als weerstand, het is een signaal van out of alignment zijn bovenop een al eerder signaal van out of alignment zijn en drijft je dus nog verder uit alignment. Het is alleen dat ons nooit verteld is hoe we onze emoties zo construcief mogelijk kunnen gebruiken. Als dat eenmaal bekend is een mensen dit in de praktijk voor hunzelf uitproberen en ervaren met dit innerlijke sturingsmechanisme dan is elke emotie in die zin altijd prachtig.

      Zelfs een vaag gevoel van je niet zo goed voelen is ergens geweldig want het laat zien dat er een hele brede jas ergens is waar je aan het tegenaanlopen bent die te klein aan het worden is. Je staat dus op het punt om vrijer te zijn dan je ooit tevoren geweest bent. Wat je eventueel ook nog kunt doen is juist wel op je negatieve gevoel gaan handelen omdat je dan constrast groter maakt. Het is iets wat ik persoonlijk niet zou aanraden maar het kan soms heel erg helpen om iets duidelijker te krijgen. Je escaleert het negatieve gevoel door er wel op te handelen, je gaat die gebrek gedachte vervolgens meer en meer gereflecteert zien in je omgeving waardoor het beter te herkennen is.

     3. Hans

      //Zelfs een vaag gevoel van je niet zo goed voelen is ergens geweldig want het laat zien dat er een hele brede jas ergens is waar je aan het tegenaanlopen bent die te klein aan het worden is. Je staat dus op het punt om vrijer te zijn dan je ooit tevoren geweest bent. Wat je eventueel ook nog kunt doen is juist wel op je negatieve gevoel gaan handelen omdat je dan constrast groter maakt. Het is iets wat ik persoonlijk niet zou aanraden maar het kan soms heel erg helpen om iets duidelijker te krijgen. Je escaleert het negatieve gevoel door er wel op te handelen, je gaat die gebrek gedachte vervolgens meer en meer gereflecteert zien in je omgeving waardoor het beter te herkennen is.//

      Klopt, maar dat is een aantal stappen verder en vergt een behoorlijke “Zelf-kennis”.

     4. Douwe Bericht auteur

      Ja en nee, in de praktijk doen we dit namelijk al de hele tijd.

      Zolang je namelijk je innerlijke sturingssysteem totaal niet volgt escaleer je negatieve emotie continue tot het volledig uitgekristaliseerd om je heen zichtbaar is. Welkom op planeet aarde een museum van uitgekristaliseerde gebrek gedachten. 😀 True masters of limitation!

      Maar idd, persoonlijk zou ik elke negatieve emotie omarmen als dat lukt en onderzoeken en reflecteren inplaats van het te laten escaleren. Maar emotie negeren is in die zin helemaal hopeloos omdat je dan een signaal negeert. Daarmee sluit je leercurve volledig af. Dat is een van de meest gemaakte fouten in spirituele kringen volgens Bentinho.

      Deze reflecties van Teal hierop kunnen wellicht ook nog helpen.

      Positively Embrace Your Negative Emotions – Teal Swan
      https://www.youtube.com/watch?v=tQG2osBgQ_8

     5. Hans

      //Klopt, maar dat is een aantal stappen verder en vergt een behoorlijke “Zelf-kennis”.//
      ///Ja en nee, in de praktijk doen we dit namelijk al de hele tijd.///

      Inderdaad, maar ik heb het dan over dit toe te passen vanuit een bewuste en overwogen keuze vanuit het besef dat je niet terugvalt in oude gewoontes, dus in die zin vergt het een behoorlijk Zelf-kennis.
      Had ik er even bij moeten zetten 🙂

    2. Elly

     Ik denk dat je hier op de werkelijke ’truc’ bent gestuit.
     Je kunt je nl. geen gedachten vormen over wat je je (nog) niet bewust bent.
     Hier is ook de reden de vinden dat wat dan spirituele ontwikkeling wordt genoemd wel degelijk ontzettend moeilijk kan zijn : het moment dat je in de buurt komt van iets wat je ooit in je onbewust hebt weggestopt en totaal niet prettig is om op te zien borrelen.
     Het moment waarop de geest wel wil, maar het lichaam langzaam is : als er neurologische verbindingen verlegd moeten worden in het ‘animale brein’.
     Ik ontmoette in 1998 ‘mijn’ leraar. Leefde 11 jaar met een soort vrolijkheid met alles wat ik leerde, wilde het als een jonge hond wel van de daken schreeuwen en iedereen laten weten ‘hoe het moest’. En toen ging het mis : ik werd me ‘vaag bewust’ dat er iets heel engs naar de oppervlakte kwam. Kreeg paniekaanvallen die zonder enige aanleiding uit het niets leken te komen. Bottomline : ik stuitte op een heel oud geloof dat kennelijk niet klopte, maar precies dat kon ik niet geloven.
     Mijn verzet werd zo groot dat ik alle leringen over boord wilde zetten. Ik kon echter niet terug en ‘wilde’ niet vooruit.
     Pavloviaanse en enorme angst nam het over. De meest maffe dingen gebeurden. Een voorbeeld : op een prachtige zomerdag gezellig gaan zeilen in een uitstekende stemming … en dan plotseling … trillen, misselijk, duizelig en paniek. Er is dan een trigger in je omgeving, een ‘manifestatie’, van iets wat je je zodanig niet bewust bent dat de aanleiding je totaal ontgaat.
     Mijn verzet had natuurlijk gevolgen : het werd een zootje in mijn leven. Uiteindelijk, na 5 jaar werd de druk zo hoog dat ik niet anders meer kon dan toegeven en ‘moest’ toen wel de paar heel rigoureuze beslissingen nemen die uit het accepteren dat mijn oude geloof niet juist zou zijn voortkwamen.
     Ik negeerde de waarschuwingssignalen/ de negatieve emotie niet, dat was niet eens mogelijk. Uitvinden wat er precies aan de hand was, was echter een hell of a job.
     In die 5 jaar was het regelmatig zo dat ik ‘ergens ‘ wel wist dat ik mijn lichaam de tijd moest geven om de nieuwe verbinden aan te leggen. Ik kon heel laconiek denken “oh you’re just rewiring”. Maar het is het punt van transitie, doorgaan zonder ook maar een glimp te zien van wat er tevoorschijn gaat komen. De ‘beroemde’ sprong in de onbekende leegte in de hoop dat je niet neerstort en vleugels blijkt te hebben.

     Ik ontmoette dus 17 jaar geleden een leraar die mij persoonlijk en direct ‘onder handen nam’. Geen theoretische lessen, maar perfect op mij aansluitend meteen in de praktijk.
     Uiteindelijk is er maar één waarheid en alle wegen leiden naar Rome. Ik kijk naar Bashar, de bijbel, Osho, Bethino etc vanuit mijn eigen ervaringen. Als om eens te kijken hoe de andere wegen er uit zien en nieuwe dingen te leren.
     Het zit dus ook in mijn ervaring dat het geleerde een tijd lang uitnodigt om anderen op de hoogte te willen brengen. “oh ik heb het, jaaaa ik snap het, geweldig iedereen moet dit weten”. Maar dat is een truc van de mind, een signaal van ‘niet weten’ of beter gezegd misschien van ‘onbewust weten’. Het is de ‘wetenschap’ van de moeilijkheidsgraad en de enorme hoeveelheid werk die verborgen ligt om hier mee door te gaan in een wereld waar ‘de anderen’ niet snappen waar je mee bezig bent, de boel tegen werken etc. ‘ Hoe gemakkelijk en mooi zou het zijn als iedereen dit wist’ of zoiets denk je dan.
     Het punt is dat als je de kennis werkelijk intrinsiek hebt gemaakt het je in wezen onverschillig laat wat anderen doen. Soort van bewust genoeg zijn om waar te nemen zonder oordeel. Het moment dat je beseft dat als mens ( de druppel) alles in je hebt wat het universum in zich heeft ( de oceaan) . Dat de expansie van de druppel, de oceaan is. Maw : dat je bewustzijn bent en dus dat je de spiegel bent (of : bent geworden).
     Het punt waarop je je zou kunnen afvragen wat een spiegel eigenlijk in een spiegel ziet. Het lijkt me toe dat de spiegel zichzelf herkent tot in het oneindige 😉

     Als The Work oid toepast, kun maar zo ver tot aan een kerngeloof komen als je op dat moment aan kunt. Dat kerngeloof zou een paar jaar later wel eens niet het eigenlijke kerngeloof kunnen blijken te zijn. Als je een put graaft en dieper en dieper komt is het steeds meer werk om hetgeen je vind aan de oppervlakte te krijgen. Bovendien : als je mensen voorhoudt dat ze goud kunnen vinden als ze gaan graven, komen ze je zelfs helpen. Als het te lang duurt vertrekken ze en moet je het alleen doen. Als je ‘eigenwijs’ doorgaat, komen ze vertellen dat je gek bent geworden en proberen je te stoppen. Als je dan ook nog zelf in de indruk krijgt dat er geen goud te vinden is, maar dat er vergif is gedumpt…. dat is niet het paradijs van de tuin van eden, maar de tuin van gethsemane….

     1. Henri

      Mooi verhaal. Mijn gedachten creerde alleen de vraag: Waarom je niet in staat was die externe leraar los te laten?

     2. Elly

      Henri, ik zie niet een mogelijkheid om op de goede plaats , een reactie te plaatsen ( onder de jouwe ) , dus maar ff hier.

      Ik heb mijn leraar eigenlijk na een jaar of twee al los gelaten. Hij dook nog een enkele keer op daarna. In 2006 zag ik hem voor het laatst.

     3. Henri

      Hoi Elly, goed. Het was me niet helemaal duidelijke. Vaag kreeg ik het idee dat je nog vast zat 🙂 Bentihno en Teal benadrukken in hun boodschappen vaak dat jij je eigen god bent en zo ervaar ik dat ook. Voor mij is een leraar handig, maar in mijn pad streef ik hem of haar gaarne voorbij… of ze laat ze los. Zal de ultra Alfa dog mentaliteit in mij wel zijn, denk ik 😉 daarbij komt het mij altijd vreemd over dat mensen zo strak vasthouden aan een leer die op dat moment lekker voelt, maar ja, als ik weer eens iets nieuws ontdek klets ik er ook graag over en niet altijd in de mooie bewoordingen die “zij” gebruiken, maar dat is dan ook voor mij niet belangrijk. Vandaar mijn welgemeende vraagje eerder. Warme groet, Henri

     4. Elly

      Neem me niet kwalijk,Henri, ik proest mijn koffie bijna over mijn toetsenbord vanwege dat “ultra alpha dog”.
      Mijn eigen gekwebbel over mijn inzichten leverde me vanuit mijn omgeving eens op dat iemand ( een man natuurlijk) riep dat ik zo ‘onhanteerbaar’ zou zijn als vrouw dat alleen een alpha mannetje nog ets met me zou kunnen :D.

      Mijn leraar heeft me wel dingen meegegeven die je zou kunnen betitelen als koan. Zo’n uitspraak waar je niets mee kunt en alles mee kunt.
      Voorbeeld “Misschien dat je er ooit nog eens achter komt waarom water nat is”.
      In die zin heeft ie me hier en daar ahw nog wel vast.

      Je hebt het over ‘leer’ . Ik zal je zeggen dat ik geen enkele ‘leer’ in die zin van het woord heb gehad. Helemaal niets wat met het verstand te onthouden, in boeken te lezen zou zijn. Juist niet. De insteek was puur op ervaren. Hij creëerde situaties die mij iets duidelijk maakte, doordat ik mijn reacties voelde. Het is moeilijk over te brengen zonder er heel uitgebreid en persoonlijk op in te gaan en dat is niet mijn bedoeling.

     5. Hans

      Elly, dank je voor je uitgebreide reactie, herkenbaar.

      // Je kunt je nl. geen gedachten vormen over wat je je (nog) niet bewust bent//
      Daar voorbij houdt alle aangereikte kennis op, daar kan alleen naar gewezen worden, voorbij de menselijke ervaring.

     6. Henri

      Hoop dat je toetsenbord het nog doet 🙂

      Q: Het is moeilijk over te brengen zonder er heel uitgebreid en persoonlijk op in te gaan en dat is niet mijn bedoeling.

      Helemaal mee eens. Toch vind ik dat vele reageerders hier fijn en redelijk persoonlijk bijdragen in de reacties en dat helpt dan aan mijn begrip van hoe een ander hier nou mee omgaat. Zeg maar het spiegeltje ophouden waarin ik dan niet alleen mezelf zie. En daarom kom ik hier graag en dit is de enige site (nou ja bijna) waar ik van tijd tot tijd reageer, ondanks dat ook ik niet uitgebreid en te persoonlijk mezelf uit. Vanuit mijn perspectief zeilen we allemaal min of meer op dezelfde windrichting 🙂

     7. Elly

      Dat is niet voorbij de menselijke ervaring. Er zou anders niet eens naar gewezen kunnen worden.
      Er gaat hier een oud gezegde op : dat je de deur gewezen krijgt maar er zelf door heen moet lopen.
      Kennis houdt op in een ‘verstands-setting’. “Denken” bestaat niet meer. Ego-dood. Whatever je het noemen wilt. De ruimte tussen 2 gedachten die langs komen , wordt ahw zo groot dat er een leegte waarneembaar wordt. En daar huist het besef van tijdloosheid.
      Mmm moeilijk om in woorden te vatten…
      Je zou het zo kunnen zeggen dat als alle kennis die je verstand nog kan bevatten niet meer in staat is om je de weg te wijzen, dat je moet gaan vertrouwen op iets wat je ‘dus’ niet begrijpt. Dat is een daadwerkelijke ego-killing om het maar zo te zeggen. Met het mes in je hand smeekt je ego om genade en zal alles maar dan ook alles uit de kast halen om je er van te overtuigen dat je niet zonder kunt. Wat zegt het dan bijvoorbeeld ‘dat is voorbij de menselijke ervaring’ . Natuurlijk zegt het dat … je kennis schiet immers te kort. “ho, oh … that’s not in my book”.

      Mijn kennelijk onjuiste geloof waar ik mee worstelde raakt heel dicht aan dit gegeven : een ervaring op mijn 15de die ik volledig als ‘gekte’ zag omdat ik ahw niet geloofde dat het mij, als ‘normaal’ mens , kon overkomen.
      Mijn ervaring ‘bestond’ niet. Ik kon er niets mee. Er is niet voor niets een leraar op mijn pad gekomen… om me duidelijk te maken dat mijn ervaring inderdaad niet ‘in de boeken voorkomt’. ( In feite wel hoor, maar het is dusdanig in een soort van code dat je het pas snapt als je het al door hebt) .
      Ik laat de details achterwege, maar op mijn 15de werd ik dusdanig ‘afgeschoten’ ( als raket, niet als wild) dat ik beng in de tijdloosheid zat, alles overzag, alles in een splitsecond ‘wist’ ( energie download zeg maar) , volledig begreep wat er met ‘god’ bedoelt werd en em recht in het gezicht keek.
      “Schoonheid, rust en vrede” waren steekwoorden die ik op mijn 15 de al opschreef. Het paradijs 😉 .
      Die ervaring heeft mijn hele leven bepaald. Het verlangen er naar terug te keren als een vaag smeulend vuurtje. Maar aangezien ik toentertijd nogal hardhandig uit dat paradijs stortte werd mijn angst equivalent groot.
      Ik heb dus een vrij concreet referentie-kader dat echt alles mogelijk is.

     8. Elly

      Henri mijn toetsenbord doet het nog 🙂
      Ben even in de zon gaan zitten, mijn lachbui maakte iets in me los. Waardoor ik ging denken over die bewuste uitroep toentertijd.
      Ik heb inderdaad Hans beantwoord met nog een stukje persoonlijk verhaal. En dat hangt daar mee samen. Ik ben het namelijk niet gewoon mannen ( een stuk van ) mijn verhaal toe te vertrouwen. En ik realiseerde me, met mijn nieuwe koffie in de zon, dat ik een week of wat terug voortdurend gedachten had dat ik hoognodig is een of meerdere mannen moest manifesteren waarbij dat wel kon.
      Van begin af aan, op mijn 15 de dus en binnen een paar uur, was het dat zelfs maar enkele woorden van mij hierover afgeblaft werden. Ik heb geleerd met een ‘geheim’ te leven. Dus ik had daarstraks iets van … waarom niet eens kijken hoe ver ik durf te gaan 🙂 Je reactie doet me goed !! Thx

     9. Hans

      //Er gaat hier een oud gezegde op : dat je de deur gewezen krijgt maar er zelf door heen moet lopen.//

      En dit is mi. dus het lastigste van het onder woorden proberen te krijgen van ervaringen, gevoelens, een weten over iets waar je geen algemeen “dagelijkse ervaring” tegenover kan stellen om het algemeen duidelijk te maken.
      Het praten in metaforen om een eigen ervaring, een inzicht over te brengen geeft vaak misverstanden en is zo afhankelijk van het perspectief van de zowel de lezer als de schrijver.
      Maar soms is het tipje van de sluier net genoeg om de richting naar een deur te verduidelijken, en dan weer door naar de volgende 🙂

     10. Elly

      Ja, helemaal mee eens Hans
      Het is als een, van geboorte af, blinde uitleggen wat je ziet.
      De woorden proberen een beeld te schetsen wat bij de ander echter een ander plaatje geeft.
      Iemand die nog nooit een boom heeft gezien … probeer daar maar eens een waarheidsgetrouw beeld voor te verwoorden.
      En dan verval ik dus meteen weer in een metafoor 😉

     11. Elly

      Henri, ik wil toch nog even, off topic misschien en persoonlijk , laten weten dat de ‘ultra alpha dog’ nogal wat heeft los gemaakt.
      De meeste mensen kennen wel het fenomeen dat je als je slecht nieuws krijgt in de lach kunt schieten.
      Lachen kan een reactie zijn op iets wat nogal pijnlijk is om te erkennen ( cabaretiers leven daarvan) .
      Wat ik me realiseerde vandaag is dat die zogenaamd grappige opmerking toentertijd ( 2011) me heel onaangenaam geraakt heeft omdat het in wezen waar was. Mijn echte zelf is onhanteerbaar voor 99,9 % van de mannen. En ik kan in wezen alleen maar getemd worden, in de zin van werkelijk vertrouwen en overgave, door een ‘alpha-mannetje’. ( en dan eigenlijk niet in de vorm van een hond, maar meer de wilde variant , een wolf) .
      Het frappante is hier ook dat mijn leraar toentertijd een hond had die hij Wolf noemde. Daar was me nogal wat om te doen en ik werd om mijn oren geslagen met metaforen : wat het dier moest eten, wie het dier kon voeren.
      Een andere uitspraak van mijn leraar : een leerling kan altijd beter worden dan zijn leraar.
      Dus ook in ‘overeenstemming’ met wat je zei : de leraar los laten vanwege een ‘ultra-alpha-dog’ mentaliteit.
      In mijn reactie van 5 uur gebruik ik het woord ‘afgeblaft’. Een contra-versie : een man die zich als ‘ultra-alpha-dog’ doet gelden. Eén die temt in de negatieve zin van het woord : met onderdrukking e.d.
      Mijn directe reactie van in de lach schieten was een gevolg van een soort van ‘verwachting’ dat als ik mijn mond open zou doen de ‘ultra alpha dog’ meteen ter plekke zou zijn.
      Snap je het ?
      Mijn les van de dag via jou 🙂 En die waardeer ik zeer !

     12. Henri

      Elly, je bent een gewoon een fijne gevoelige vrouw. Weet dat je reacties mij helpen inzien hoe de oude ik was en fijn dat onze (non) té persoonlijke uitingen bijdragen aan ieders geheel.
      Soms maakt een “ultra alpha dog” meer kapot dan hem lief is, maar nu gelukkig niet 🙂
      Namaste

     13. Elly

      Henri, Dank je en… wauw… Big story achter die ene zin !
      Mijn dag sluit zich inmiddels af met Boudewijn de Groot op de repeat “Tip van de sluier” 🙂 Vond ik wel toepasselijk.
      X

 2. Douwe Bericht auteur

  Veroordeel Teal Swan op elke mogelijk manier die je kunt bedenken en onderzoek vervolgens al die oordelen met The Work van Byron Katie. Gegarandeerd dat het je tot nieuwe inzichten zal leiden.

  Zij is net als jij een onderdeel van hetzelfde geheel. Door haar te veroordelen veroordeel je jezelf en dat is heel handig want dan kun je namelijk kijken wat je kunt doen om meer van jezelf te integreren.

 3. Henri

  Douwe bedankt!
  Wederom via jou site ben ik op het spoor gekomen van een heerlijk verfrissende leraar(es).
  Bentinho en ook Teal en misschien ontdekken we er nog meer 🙂 zijn voor mij personen die goed resoneren en aansluiten bij mijn inzichten.
  Vooral Teal vind ik super (en prettig om naar te kijken). Ben je op de hoogte van het interview in Buddha at the gaspump? Nou ja interview, op gegeven moment leek het een debat en dat maakte het voor mij interessant, want Teal bleef puur.
  De interviewer is een aardige kerel uit de TM beweging van ca. 65 jaar jong en na het zien van het gesprek concludeerde ik dat er m.i. een krachtige beweging is met verhelderende jongemensen en hun lessen sluiten helemaal bij mij aan en uiteindelijk ook bij de interviewer van Buddha at the gaspump, die met al zijn wijsheid in staat was om zaken verstandelijk te benaderen en af te wegen.
  Al bleef de generatie kloof nog hangen in de nasmaak.

  Kortom wauw! Ik merk het trouwens steeds vaker dat ik jonge mensen tref (ermee omga) die heel anders vibreren dan ik toentertijd. Indigo en sterrenkinderen en er ook openlijk over praten, plus daarnaast op mij heel wijs overkomen. Mooie tijden! 🙂

  1. Douwe Bericht auteur

   Ja gezien dank voor de tip, staat klaar voor een artikel. Vond het ook een erg goed interview en ook haar uitleg over precies dat idee van leeftijd. Dat kinderen altijd de evolutie laten zien die de generatie ervoor in bewustzijn heeft doorgemaakt.Voor de mensen die alvast het interview willen kijken hier de link: https://batgap.com/teal-swan/

   Teal en Bentinho zijn voor mij ook prima teachers 😀

 4. Wtte Wolf

  tuurlijk budh ;
  Ik zal eens het darkweb in duiken en kijken wat het allemaal zal ontluiken,
  maar pin mij er niet vast want dat is een te zware last.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *