3 gezichtspunten op hoe je kerngeloven kunt onderzoeken en waar nodig transformeren

954919_54240183De (groot)moeder van stressvolle gedachten onderzoeken, omkeren en transformeren is natuurlijk Byron Katie. Haar heldere, simpele en effectieve methode is hier al meermalen voorbij gekomen.

Ter aanvulling is het interessant en handig om ook wat andere gezichtspunten te krijgen van andere mensen, non fysieke wezens, en buitenaardse wezens op hoe je stressvolle gedachten kunt identificeren en transformeren. 😀

Hier de gezichtspunten van Teal Swan en Abraham Hicks op deze materie. Opdat mensen met deze informatie al hun kerngeloven die hun niet langer dienen kunnen opsporen en transformeren!

Abraham Hicks ~ How to Change Core Beliefs


Teal Swan ~ How to Find a Core Belief

Teal Swan ~ How to Change a Belief


Ik ben benieuwd wat de ervaringen van mensen zijn bij het opsporen, ontmantelen en veranderen van hun kerngeloven. Wat werkt goed, wat werkt niet goed, wat zijn de moeilijkheden etc.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Website Byron Katie
-) Byron Katie op YouTube
-) Byron Katie op Facebook (+20.000 leden)
-) Langere interviews met Byron Katie

-) Website Abraham Hicks
-) Abraham Hicks op YouTube
-) Langere interviews met Esther & Jerry Hicks en Abraham

-) Website Teal Swan
-) Teal Swan op YouTube
-) Teal Swan groep op Facebook (+23.000 leden)
-) Langere interviews met Teal Swan

-) Website Bashar
-) Bashar op YouTube
-) Langere interviews met Darryl Anka en Bashar

 

5 gedachten over “3 gezichtspunten op hoe je kerngeloven kunt onderzoeken en waar nodig transformeren

 1. Marian

  Hier is een methode die veel mensen die ik ken heeft geholpen hun blokkerende overtuigingen om te zetten: https://www.psych-k.com/.
  De methode is helaas niet te leren uit een boek zoals b.v. ‘The work’. het is echt nodig om ten minste een basiscursus te volgen. In Nederland zijn er op dit moment 3 instructors die de cursus geven, in België één. De methode spoort d.m.v. spiertests de blokkerende overtuigingen op en door enkele eenvoudige ‘balansen’ zijn die vervolgens te transformeren naar positieve overtuigingen.
  Wanneer je geïnteresseerd bent in deze materie, is het zeker aan te raden Bruce Lipton te lezen. Er is veel materiaal van hem op youtube te bekijken. De methode Psych-K is ontwikkeld door Rob Williams. Hier vind je zijn verhaal:
  https://www.youtube.com/watch?=OhXaA4FXa48&index=2&list=PL1So9wM5db6Jq6cCey8qpE2LRaqVlypDu

  1. Elly

   De youtube link van Marian geeft niet Rob Williams bij mij.
   Ik heb deze bekeken :
   https://www.youtube.com/watch?v=IKExwN0ZBUw
   Interessant om de vele overeenkomsten te zien tussen dit en gechanneld materiaal !
   Het doet me ook denken aan hoe er begin jaren 80 pas erkenning was voor het idee ‘psychosomatisch’.
   En nu zijn we al hier !

   In deze video geeft de vrouw met wie de demonstratie wordt gedaan aan dat zij haar geloof heeft verandert vanuit het idee “god wil dat iedereen gelukkig is en succesvol”.
   Voor mij is dat iets om me meteen af te vragen of dat statement wel waar is. Het lijkt me toe dat zo’n statement in principe ook een geloof is. En daar kom ik dan in ‘moeilijkheden’.
   Ik liep er bijvoorbeeld tegen aan dat ik wil geloven dat Bashar voortkomt uit het hoger bewustzijn van Darryl Anka en niet dat een buitenaards iets doorkomt. Als ik daar The work op doe vind ik echter ‘bewijs’ dat hetgeen ik wil geloven niet kan. De uitkomst is dan voor mij : okee het is waar , het ‘moet’ waar zijn, dat een buitenaards iets door komt.
   Onder hetgeen ik eigenlijk ‘wil’ geloven zit natuurlijk een ander geloof denk ik dan. “buitenaards leven bestaat niet” etc.
   Ik betrap mezelf nogal eens op dat fenomeen. Dat er zich iets voor doet waarop ik de reactie heb van “dit kan toch niet waar zijn, dat geloof je toch zeker niet” . In positieve zin , maar vooral ook in negatieve zin. Het komt dan op mij over alsof hetgeen ik wil geloven aan de waarheid voorbij gaat.
   Je krijgt een bericht of er is nieuws en je denkt ’this sucks…. als het waar is’ en dan is er de keuze tussen wel of niet geloven. Dan zou het zijn dat als ik het wel geloof dan is het ook waar, als ik het niet geloof dan is het niet waar ??
   Bovendien : er is een emotionele reactie op dat ‘nieuws’ ( zoals gister 31 pesticiden worden toch toegelaten door de EU) . Meteen oordeel dus ook : “gvr de idioten”.
   Als ik daar in duik kom ik bij van alles en nog wat langs, om uiteindelijk te stuiten op oa dat het mogelijk is met een vingerknip bijv kanker te laten verdwijnen of het niets eens te krijgen als je het maar echt geloofd.
   Dan zou ik een kern-kern-kern geloof moeten veranderen. Dat is me nog niet gelukt. Maar wat ik wel nu zie is dat in theorie ook de ontmanteling van alle geloven leidt naar IS en NU.
   Net zo wiskundig herleidbaar als enige tijd geleden met ‘emotie versus gevoel’ aan de hand van het artikel van Pieter Stuurman.
   Waardoor ik voor mezelf tot de conclusie kwam dat het inderdaad een snelle methode is om wakker te worden.

 2. Hans

  Het heeft iets magisch in zich om een opkomende emotie en de koppeling daarvan met een gedachte of geloof bewust tegen het licht te houden en te ontleden, te ontkoppelen.
  We hebben zo’n blinde automatische overtuiging dat een bepaalde emotie gekoppeld aan een gedachte en geloof altijd een wezenlijk deel leek uit te maken van wie je altijd dacht te zijn, van je persoonlijkheid.
  Waarschijnlijk ben je jezelf niet eens bewust van het feit dat er een koppeling als zodanig bestaat en is het voor jezelf nou eenmaal zoals je bent, het is onderdeel van je persoonlijkheid.

  Dan blijkt uit die ontleding dat het geen wezenlijk deel van je is maar een aangeleerde, aangeboren overtuiging.
  De ruimte, de openheid in en van jezelf die dat inzicht op dat moment openbaart is… een openbaring.
  Je wordt je letterlijk en figuurlijk bewust van meer van je ware zelf.

  Het besef dat een emotie geen inhoudelijke relatie heeft met een gebeurtenis en de gedachte of geloof die daar aan gekoppeld is, geeft een gevoel van vrijheid en geeft inzicht.
  Het besef dat de emotie een gevoelsseintje is dat aangeeft dat je gedachte of geloof over die gebeurtenis niet jouw ware gedachte is maar een gedachte is van wie je dacht te zijn..

  En als je een stukje minder bent dan wie je dacht te zijn veranderd dat je perspectief, en dat veranderd jouw perceptie op jouw werkelijkheid.
  Je ziet en voelt dat resultaat van die verandering van overtuiging, je wordt wat wijzer maar dat is gewoon wie jij opnieuw weer bent.

 3. Douwe Bericht auteur

  Bashar geeft in zijn video aan dat een mens bestaat uit een – personality construct – en dat een persoonlijkheidsconstruct bestaat uit drie onderdelen.

  -) Geloven & Definities
  -) Emoties & Gevoelens
  -) Gedachten & Acties

  En dat is het. Je geloven en definities zijn daarbij het meest oorzakelijk om zo maar te zeggen en dus kun je letterlijk met het veranderen van je geloof je hele persoonlijkheidsconstruct veranderen.

  En zoals Bashar ook aangeeft lopen veel mensen met een hele meuk definities en geloven rond die er tijdens hun leven ingepompt zijn zonder dat mensen er ooit eens zelf over hebben nagedacht en zich afvragen of die geloven en definities eigenlijk wel met hunzelf resoneren. Denk aan ons schoolsysteem, cultuur in het algemeen en de programmeurs via de TV die continue ons proberen te vullen met geloven en definities die hun dienen.

  Daarom is Byron Katie haar methode zo effectief in mijn ogen. Het is alsof je een zolder vol spullen hebt (je geloven) waar je via haar The Work eens grondig doorheen kunt gaan en alles wat niet met je resoneert kun je via The Work naar de kringloop brengen. En een netjes opgeruimde zolder met alleen maar spullen waar je je bewust van bent en die je zelf bewust hebt onderzocht en daarna er zelf op eigen integriteit ervoor gekozen hebt om te bewaren zijn je waarschijnlijk dierbaar en dienstbaar.

  Het is als je erover nadenkt te absurd voor woorden dat mensen dit niet standaard doen. Je accepteert het toch ook niet als de hele buurt hun oude spullen op je zolder zetten, mensen moeten op dezelfde manier ophouden met het zomaar accepteren van andermans geloven en definities. 😀

 4. Hans

  //Het is als je erover nadenkt te absurd voor woorden dat mensen dit niet standaard doen.
  Je accepteert het toch ook niet als de hele buurt hun oude spullen op je zolder zetten,
  mensen moeten op dezelfde manier ophouden met het zomaar accepteren van andermans geloven en definities. 😀//

  Tja.. Het mooie is wel dat als je zelf dit niet meer doet het ook niet meer uitmaakt of anderen het wel doen in jouw werkelijkheidsbeleving. Goed voorbeeld doet volgen.

  Ik raad als het zo uitkomt mensen die hiermee aan de gang zijn of gaan het boekje van Byron Katie aan om het principe goed te kunnen doorzien en te doorgronden, inzicht in het proces van je psyche te krijgen.
  Wat dat betreft kan ik ook het werk van Jed McKenna in deze aanbevelen om eens te lezen als je wat meer thuis bent in deze theorie.
  Daarin staat de vraag “wat is Waar” centraal, dus alles tot de grond toe “kaal” redeneren net zolang tot je bij (jouw) Waarheid uitkomt.
  Is wat grover en meer van het betere “hakwerk” maar kan zeer verhelderend zijn.
  Uiteindelijk is er maar één waarheid dus je gaat meer aan de persoonlijkheids beleving voorbij en breek alles beredenerend voor jezelf af.
  Het heet Autolyse.

  Voor mezelf was al vrij vroeg duidelijk waar de schoen wringt in dit proces en dan is zelfonderzoek en uitvinden voor mij het logische vervolg.
  Over het algemeen volg ik geen leidraad of cursus op de letter zoals zij (de leraren) dat aanbieden.
  Ik verdiep me algemeen in die betreffende materie en ga er zelf mee aan de gang.
  Dat is voor mij de manier waarop ik mezelf het beste leer kennen en doorgronden.
  Het nadeel voor mij van cursussen en leringen via you-tube en instructieboeken is dat het vaak sturend is.
  Je wordt dus gestuurd in je ontdekkingen en ontwikkeling en dat is voor mij vroeg of laat een belemmering,
  Want hoe je het went of keert, er is altijd sprake van een bepaalde vorm van afhankelijkheid als iemand jou aanreikingen doet, je gaat een proces, een stappenplan volgen wat op zichzelf (uiteindelijk) ook weer een beperking kan zijn in je ontwikkeling omdat altijd een stemmetje in je zegt.. “wat zij die ook alweer hoe het moest?”
  En dan kan er weer een soort van twijfel en onzekerheid opkomen omdat het voor jou weer net anders werkt of aanvoelt.
  En feit is dat als je het even niet meer weet of onzeker bent dat je heel snel het materiaal er weer bij pakt.
  En juist dan is het zo effectief als je in die situatie zelf weer het pad vindt, zelf weer de weg terugvindt.
  Dat geeft zoveel meer inzicht in jezelf omdat je gedwongen wordt vanuit jezelf in jezelf te graven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *