Als we onze eigen realiteit scheppen, waarom is er dan lijden in de wereld?

MjAxMi1hMGI0ZWU1MjQxNTU1MjU5Een heldere uitleg van Teal Swan over hoe we onze eigen realiteit scheppen en waarom het zinvol is om ons plezier, onze passie te volgen in het leven.

Teal Swan legt in detail uit hoe we vanuit dit perspectief kunnen kijken naar zeer ongewenste zaken zoals kindermisbruik, oorlog, etc., en de slachtoffers daarvan.

Het is de beste uitleg die ik tot nu toe ken die helder en uitgebreid ingaat op dit gehele onderwerp van – Law of Attraction – en – Het Volgen van je Passie –  en daarbij de moeilijke vragen niet uit de weg gaat.


❤ Teal’s web page: http://tealswan.com/

Suffering is the biggest issue for those of us who are trying to align with the spiritual truth of “you create your own reality” and “the purpose of your life is joy”. And who blames us? Who the hell could say that the child who was kidnapped and raped created their own reality and live with themselves? How could we say that life is about joy when people are loosing their loved ones to cancer or war?
10933861_858968337495152_1285878873971590167_n
Our entire reality is being arranged around us like a 360 degree mirror reflection of our thoughts. Our senses perceive this reflection and translate it into a physical experience for us. And so, you can think of it like a learning hologram.

When we are born, we know we create our own reality by virtue of what we are paying attention to. This is why it is so easy for babies to ignore you. But pretty soon, we get more flack for ignoring things we do not want to pay attention to, thenn we do for paying attention to them, and the minute we pay attention to them, they begin to manifest in our reality. And we feel like victims. We forget that we create our own reality.

Suffering is not inevitable. Contrast is inevitable. To know what is wanted, you must know what is unwanted, so this experience is going to contain elements that are unwanted. If this were not the case, no expansion would occur. There would be no purpose to life. The purpose of life is to let that contrast (that which is unwanted) inspire within you what is wanted and then going in the direction of that. The purpose of your life is to follow your joy.

Suffering is the result of not focusing on and following your joy when what is wanted is inspired within you. It is the result of focus on what is unwanted even after the idea of what is wanted instead is birthed within you. Suffering is the byproduct of focus. It is always the result of continuing to focus on what is unwanted on what evokes negative emotion within you. And so, it is always in your control whether or not you suffer.

qv2ej

Aanverwante informatie en artikelen: 
-) 7 redenen om je stressvolle gedachten te onderzoeken en te ontmantelen
-) 10 veelgebruikte manieren hoe mensen zichzelf goed / beter laten voelen
-) Leer je innerlijke sturingssysteem wat via je gevoel werkt optimaal te gebruiken
-) Kies de best voelende gedachte waar je toegang tot hebt in dit moment
-) De complete formule om je nieuwsgierigheid, interesse, passie te volgen

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie/vrijwillig abonnement.

42 gedachten over “Als we onze eigen realiteit scheppen, waarom is er dan lijden in de wereld?

 1. Nestor Cappaert

  Bedankt voor deze prachtvideo. Ik ga hem niet enkel delen via al mijn kanalen, maar verder gaan met toepassen en anderen helpen om het ook te doen. Zo perfect matchen met mijn eigen bevindingen, vanuit een totaal ander perspectief: een mooie jonge vrouw die het aan de lijve heeft ondervonden en een eigenwijze oude man die het al puzzelend en observerend heeft vastgesteld, me afvragen vanaf 9-jarig kind, waarom mensen zich gedragen zoals ze doen. Het duurde tot mijn 67 tot ik voldoende puzzelstukjes bezat om ook anderen te proberen overtuigen en de samenleving warmer te maken.

 2. Hans

  En daar zijn we zo ontzettend Goddelijk goed in!
  Zo goed dat we, en vergeten en ongelovig en angstig zijn dat we het dus ook op hetgeen we als “geluk” beleven kunnen richten.
  We hoeven helemaal niets anders te doen als we gewend zijn te doen, alleen de overtuiging de andere kant op.

  Stel je eens voor als die knop collectief omgaat..

  .

 3. Douwe Bericht auteur

  Er schoven bij mij ook weer wat meer puzzelstukje op de plek toen ik haar uitleg hier zo hoorde over hoe mensen contrast opzettelijk kunnen opzoeken juist om zo een bepaald verlangen te scheppen om zo hun groeirichting vorm te geven.

  Zij laat ook nog eens zien waarom het zo belangrijk is dat mensen hun angsten transformeren naar openheid en nieuwsgierigheid om vervolgens vandaar uit hun leven constructief verder vorm te geven. Tips hoe mensen hun angsten constructief kunnen leren gebruiken en kunnen leren transformeren zijn onder meer in dit artikel te vinden: http://achterdesamenleving.nl/van-angst-naar-nieuwsgierigheid/#.VBnglfmSyad

  1. Hans

   //Er schoven bij mij ook weer wat meer puzzelstukje op de plek toen ik haar uitleg hier zo hoorde over hoe mensen contrast opzettelijk kunnen opzoeken juist om zo een bepaald verlangen te scheppen om zo hun groeirichting vorm te geven.//

   Heel belangrijke puzzelstukjes..

   Een mens doet namelijk niet anders eigenlijk.. vanuit contrast is de enige manier waarop wij beslissingen kunnen nemen.
   We doen dit alleen voornamelijk onbewust, of bewust zonder door te hebben dat het vanuit een contrast is..
   Een keuze (verlangen) impliceert namelijk altijd contrast, dualiteit. En het enige wat we doen is continu een keuze (verlangen scheppen) maken.
   Vanuit het onderbewustzijn elke fractie van een seconde.. de werkelijkheid zoals we ‘m “zien”, de spiegel.
   Bewust als we voor een keuze staan.. IN de werkelijkheid, de spiegel zoals we ‘m beleven.

   Contrast opzettelijk opzoeken… Word bewust van de werking van het Onderbewuste.
   Niet zozeer wat het onderbewuste IS, maar wat men er vanuit DOET.. de automatische piloot.

   Ik denk dat het belangrijk is om niet te “verdwalen” in al die (welzeker goede) adviezen en richtingaanwijzers.
   Het wijst uiteindelijk allemaal naar hetzelfde, je bewust worden van wat er continu onbewust met je gebeurt.

   1. Douwe Bericht auteur

    Het laat ook duidelijk zien dat alles en iedereen zo een functie heeft in het universum. Alles is al perfect, het laat zien hoe zinvol polariteit is en dat alles in het spectrum van de totale polariteit, waardevol en gewenst is vanuit de creatie. Er blijft simpelweg alleen maar perfectie over. Dat heeft mij erg geholpen om vanuit die gelijkwaardige perfectie voor alles vervolgens gemakkelijk mijn eigen voorkeuren te kiezen. Er zijn in die zin geen goede en slechte keuzes meer.

    Het klinkt alsof dat moreel relativisme inhoudt en doet dat ook op een bepaalde manier maar in mijn ervaring krijg je deze ervaring pas nadat je al heel goed begrijpt dat als je een ander zijn vrijheid en vrije wil onderdrukt en beperkt je jezelf dat ook aandoet. Er is dus 0 behoefte vanuit liefde en volledig begrip om ooit een ander pijn te doen of in zijn vrijheid of vrije wil te beperken terwijl je ziet dat mensen die dat wel doen op zichzelf ook niet kwaad of slecht zijn. Hooguit zijn ze wat verward omdat ze teveel geloof hechten aan hun stressvolle gedachten.

    Dit inzicht schept een enorme vergeving of begrip is een beter woord wellicht omdat er niets vergeven hoeft te worden, naar elke persoon of sitautie die je eventueel ooit als negatief of ongewenst hebt bestempeld. En dat geeft een heel basale rust over mezelf en de schepping in het algeheel in mijn ervaring van waaruit je vervolgens veel plezieriger de interactie met de wereld weer aan kunt gaan.

    1. Hans

     //Alles is al perfect, het laat zien hoe zinvol polariteit is en dat alles in het spectrum van de totale polariteit, waardevol en gewenst is vanuit de creatie. Er blijft simpelweg alleen maar perfectie over. //

     Voor mij een hele ware, mooie conclusie.
     En wat wij daaruit kiezen is onze keuze.. onze creatie.
     Maar WAAR wij uit kiezen is altijd af, klaar, perfect vanuit het GEHEEL.

 4. Elly

  Hoi Hans, vannacht kon ik lange tijd niet slapen, wat zeldzaam voor me is. Een van de manieren waarop ik zelf werk is vanuit de wetenschap dat enige tijd na een gebeurtenis één dingetje blijft aanhaken , waar ik dan op focus om het te onderzoeken. Nav de post van gister, waren dat de paar woorden van jou ” dat je er dan niet bij kunt”. Ik ben gaan terug lezen en besefte dat die woorden mijn trigger zijn geweest om te reageren. Op zichzelf heeft dat niets met jou te maken en was het een projectie van mij.
  Echter bij het terug lezen van jou reacties, viel het me op dat hoewel ik helemaal kan volgen wat je zegt er toch iets aan zat wat me ontglipt en wat een gevoel achter laat van ‘er klopt hier iets niet’. Daar op intunen deed me bedenken dat het iets te maken moest hebben met de verwoordingen van ‘onbewust’.
  En verhip, dat zie ik hier nu weer.
  De eigenlijke ontoereikendheid van woorden denk ik dan maar.
  Mijn vraag is dan ook : maak je onderscheid tussen onderbewust en onbewust of gebruik je de woorden door elkaar terwijl je wel de zelfde betekenis bedoeld ?

 5. Hans

  Hai Elly,

  Ik maak er inderdaad onderscheid tussen maar die twee liggen vaak wel in elkaars verlengde.
  Dus het kan inderdaad verwarrend zijn, en het zou zo maar kunnen dat ik het af en toe “oneigenlijk” gebruik..
  Maar het verschil voor mijzelf, en mijn intentie hoe ik het gebruik is het volgende:

  Onderbewust (zijn) is het bewustzijn waar je je niet van bewust bent, dus zeg maar de automatische piloot.
  Dit is niet alleen je overtuiging en geloof waarvan je je niet bewust bent maar ook bijvoorbeeld dat wat heel jou anatomische systeem aanstuurt. (wat uiteindelijk ook weer overtuiging en geloof is..)

  Onbewust (zijn) is je niet bewust zijn van je onderbewustzijn..
  Onder-bewustzijn.. je hebt het niet in de gaten.

  Voor mij is Bewustzijn.. Bewustzijn.. of het nu onder, boven, hoger of lager is.. het is Bewustzijn.
  Die veelgebruikte verdeling geeft voor mij meer de mate aan in hoeverre je je er bewust van bent.

  Dat was een lastige.. 

  1. Elly

   Ik geloof dat ik het vat :
   In mijn 5 moeizame jaren riep ik regelmatig : ik weet dat ik iets weet wat ik niet weet.
   Ik was me bewust dat ik me iets niet bewust was. ~~~~~ ‘onderbewust’.
   Voor die tijd was ik me niet bewust dat ik me iets niet bewust was. ~~~~~~ “bewust”
   (Dat ging dan om een specifiek ding. Overall was ik me natuurlijk wel bewust dat ik me niet bewust was van dingen.)
   Zo ??

   Ik heb ook nooit zo bij mogelijke verschillen stil gestaan, totdat ik Bashar hoorde zeggen dat onderbewust ( iets wat ik zelf met ‘onbewust’ door elkaar gebruikte) niet bestond … dat bovenbewust een beter woord was.
   Zijn woorden deden me beseffen dat ik zelf eigenlijk een verticaal onderscheid maak van beneden naar boven : onderbewust, hetgeen ik me op enig moment bewust ben oftewel ‘weet’ , bovenbewust.
   Een beetje als van soms in de kelder gaan kijken wat er te vinden valt , oude shit opruimen van verleden, verkeerde overtuigingen etc en soms de hoogte in, vliegen rondkijken wat er daar te vinden is, nieuwe kennis oid. Opruiming houden bij mijn ‘lagere zelf’ om meer en makkelijker bij mijn hogere zelf te kunnen.
   Triggy eigenlijk… woordgebruik. 😉

  1. Hans

   //Ik geloof dat ik het vat : In mijn 5 moeizame jaren riep ik regelmatig : ik weet dat ik iets weet wat ik niet weet. Ik was me bewust dat ik me iets niet bewust was. ~~~~~ ‘onderbewust’.//

   Je werd je bewust van je onder-bewust-zijn..

   2. Voor die tijd was ik me niet bewust dat ik me iets niet bewust was. ~~~~~~ “onbewust”
   (Dat ging dan om een specifiek ding. Overall was ik me natuurlijk wel bewust dat ik me niet bewust was van dingen.) Zo ??

   Zo 🙂

   Bewustzijn is ALLES. Onder, boven, links, rechts.
   We geven het een gradatie om het vanuit ons menselijk perspectief wat inzichtelijker en aanwijsbaar te maken.

   //Triggy eigenlijk… woordgebruik.//

   Ja het wordt tijd dat we woorden gebruiken gaan afleren, scheelt een hoop ellende in de wereld..

   1. Elly

    “Ja het wordt tijd dat we woorden gebruiken gaan afleren, scheelt een hoop ellende in de wereld..”

    Dan moeten we naar de telepathie 🙂 Dat is dusdanig naakte waarheid dat ik daar nog geen zin in heb in deze wereld….eerst maar eens wat minder oordeel overal 😉

 6. Henri

  Soms vraag je om wat hulp. Et voila, ik creerde de impuls op Braco op te zoeken op het net. Waarom? In mijn realiteit had ik een toch wel wat ernstige pijn gecreerd in de lever(streek).
  Daar moest iets aan gedaan worden, besloot ik uiteindelijk en na twee sessies met een healer was het resultaat stukken beter, maar helaas niet weg.
  Een kleine twee weken een staar-sessie gedaan met Braco (link: http://braco-tv.me/livestream.jsp )
  en hoppa verdwenen. Over een kleine twee uur begint het feest weer en daarom deel ik het met jullie, mocht je er nog niet van gehoord hebben.
  Ook fijn is dat de feitelijke sessie zonder woorden is, daar kunnen we dus niet in verstrikt raken. Misschien lijkt het wat oftopic, maar m.i. sluit het ook aan op het creeren van je eigen realiteit… weliswaar met een beetje hulp 🙂

  1. Elly

   Als dit voor je werkt is dat ‘alleen maar’ omdat je er in geloofd. Ik zie geen helende energie in zijn ogen.
   Als je er voor gaat, is mijn advies : let eens op of er temperatuurverschillen optreden in je hoofd en/ of je voeten.
   Dan nog : pijn wegnemen kan zonder dat er daadwerkelijke genezing optreed. Als het terug komt is het dus niet geheeld. Vooral als het om galstenen gaat.

   Ik ben uitgesproken sceptisch met dit soort dingen. Mijn zus stierf door dit soort fratsen. Dat zeg ik er maar even bij.

   1. Henri

    Je mag natuurlijk geloven wat je wilt geloven 😉
    Ik heb net verteld hoe effectief het voor mij is geweest en van daaruit deelde ik het.

    1. Elly

     Ja natuurlijk mag je geloven wat je wilt geloven. En dank ook voor het delen want ik ga de sessie meedoen. Al was het alleen maar om te weten waar ik over praat . En wie weet wat het voor me doet 😉

     1. Henri

      Dan zijn we op zeker samen op dat moment, al was het alleen maar online. 🙂

     2. Elly

      🙂
      Menselijke reactie : gezellig
      Spirituele reactie : alles is al één

     3. Henri

      Ik kan het ook niet verklaren, maar ben zo happy als a child, hahaha
      X

   1. Elly

    Pffftt.de eerste sessie kreeg ik een heel warm gevoel in mijn borstbeen en bijna meteen pijn rond mijn ogen. na afloop moest ik mijn bril afzetten ik zag beter met dan zonder…. wat dat losmaakt…
    dat is een heel lang verhaal…
    de tweede : ik hoorde een stem “mijn kind, mijn kind, je bent veilig. Je bent veilig mijn kind”.
    ik was nog niet bijgekomen en huilde nog steeds maar die stem deed me door mijn tranen heen lachen 😉
    “zo blij als een kind”…. yeah…

 7. Pingback: ZIELSVERWANTEN | VOOR EEN SAMENLEVING MET EEN HART

 8. Henri

  Elly, mooi om te lezen. Mijn eerste keer, twee weken geleden gebeurde er ogenschijnlijk niets en de volgende dag was mijn pijn weg. Vandaag was ik na de eerste sessie zoals ik eerder omschreef en de tweede sessie was gewoon goed.
  Heel prettig allemaal. Zo zie je maar weer, iedereen reageert om zijn eigen manier.
  Ik neem nog een sessie… en een glasje wijn erbij 🙂

   1. Elly

    Off topic en te persoonlijk 😉
    3 maal is scheepsrecht of zoiets. Ik kreeg een boodschap door over, als ik het netjes zeg , dat ik een scheidslijn tussen liefde en seks beter moet uitwerken. En vervolgens : vergeet het niet weer, vergeet het niet, vergeet het niet”.

    Heb je invloed op je pijn in je leverstreek gemerkt Henri ?

    1. Henri

     Nee en ja. De pijn was al weg en nu (zeg maar) een herbevestigings gevoel. Sta er eigenlijk niet bij stil. Dat is goed denk ik.
     Wel goed dat je boodschappen krijgt aangereikt, dat heb ik niet. Eigenlijk is er geen vraag, behalve de gedachte dat ik het beste wens voor mezelf en voor degene die ik lief heb.
     Prettig vind ik het ook dat er weer wat lichtjes zijn aangegaan en zoals je schrijft niet alleen voor mij!
     Er is nog wat wijn in de fles, dus ik pak er nog één en een sessie erbij, dan hou ik het voor gezien.

    2. Elly

     Oh fuck… helemaal niet off topic. Over je eigen realiteit creëren gesproken. Ik heb vanaf 10 uur vanochtend al in mijn achterhoofd dat ik wil uitwerken dat me vanmorgen in de supermarkt gebeurde : heel veel moeite om niet in tranen te raken vanwege een nummer van Barbra Streisand “woman in love”….
     “When eyes meet eyes”…. jesus…
     Het is bijna meteen voor mijn voeten gevallen !
     Dat is een heerlijke synchroniciteit !

     1. Elly

      Henri een herbevestigingsgevoel…. wat moet ik me daar bij voorstellen ?
      Mooi om te lezen dat er lichtjes zijn aangegaan.

 9. Henri

  Niets menselijks is mij vreemd en dus kreeg ik het idee dat alle twijfel onnodig is mbt de verdwenen pijn. Ergo, het herbevestigingsgevoel.
  Mooi nummer van Streisand, maar zoals iedere man je kan vertellen had de tekst eigelijk moeten zijn: When a woman is in love with a man, she has to listen to him… zingen op het ritme van liedje en je hoort dat dit veel beter klinkt. hehehe 🙂

  1. Elly

   Maar ik snap het denk ik, dat herbevestigingsgevoel.
   Ik ben nog aan het luisteren wat de verschillende mensen over Braco zeggen. Indrukwekkend wel.

  2. Elly

   Hoi Henri,

   Je eigen realiteit creëren, lijden en contrast :
   Op het moment dat ik op de knop klikte en mijn reactie plaatste met mevr Streisand er in, was er ook de plotselinge overtuiging dat ik over de top was gegaan. In feite voelde het al eerder zo. Beginnend met een soort excuus : “off-topic en te persoonlijk” . De perceptie van iets aan het doen te zijn waar geen toestemming voor zou zijn. Een perceptie van ‘gevaarlijk’ : “als ik dit doe , komt de aanval”… Een perceptie van “ dit is teveel van mezelf laten zien, dit geeft toegang tot mijn kwetsbaarheid en ( volgens pavlov) zal daar een pijnlijk pijltje in geschoten worden “.
   Gevolg : ik verwachtte de alfa-dog reactie en zag die dan ook tevoorschijn komen.
   Ik zag er de mij overbekende reactie in : als vrouw op mijn plaats gezet en het standpunt van ‘alle mannen’ voorgeschoteld krijgen. Gebracht als humor, waardoor er niet tegen in te gaan is, want ‘het is maar een grapje, lach er maar om’. Dat heeft tot gevolg dat een voor de hand liggende reactie die van negeren is en een ‘lijden’ in stilte.
   Het is dan ahw mijn fout dat ik er niet tegen kan of ( erger nog) mijn plaats niet weet.
   Je bewering is dat ‘alle mannen’ dit zeggen “ Als je van me houdt, dan luister je naar me”. Maw : er wordt een ‘bewijs’ van liefde gevraagd volgens de regels van een ander… Bye, bye freedom.

   In mijn ogen doen sommige mannen dit zo, omdat ze iets tegen over zich zien wat een gevoelige snaar raakt . Aangeleerd gekregen dat hun eigen vrouwelijke deel onderdrukt en beschimpt moet worden.
   Andersom geldt voor mij dus dat ik een mannelijk deel in me heb wat nog steeds controle en onderdrukking van mijn eigenlijk vrouwelijke wezen wil. De patriarch, die zich de status van god aanmeet. De als mannelijk, autoritair en oordelend gepersonificeerde god.
   Ik heb mijn innerlijke ‘alfa-dog’ toegesproken. Ik wens mijzelf een ‘wilde’ alfa-wolf toe 😉
   Er is een mooie franse uitdrukking : entre-chien-et-loup… wat zoveel betekend als ‘in de schemering’. Tussen hond en wolf, een overgangs periode… 😉

   Namaste
   X

 10. Henri

  Wat kan ik zeggen… mannen zijn simpeler? 🙂

  Wauw, mooi dat je er zoveel uithaalt. En wie weet, de spijker op zijn kop?! Ik kan er wel wat mee. Doch buiten je mooie analyse, was het een natuurlijke reactie zonder enige weloverdachte bijbedoeling.

  je zegt: In mijn ogen doen sommige mannen dit zo, omdat ze iets tegen over zich zien wat een gevoelige snaar raakt.
  Is natuurlijk een mogelijkheid, maar soms is een sigaar gewoon een sigaar

  Welcome to the twilight zone 🙂

  1. Elly

   Het is ( nog ?) buiten mijn bereik of jij tot die ‘sommige mannen’ behoort 😉

   ‘Mannen zijn simpeler” I don’t buy that. De generalisatie is sowieso onjuist.
   Dus… mmm ja… wat kan JIJ zeggen ?

 11. bernadette

  Mooi , recycle plaatje , Budh 🙂

  Als we onze eigen realiteit scheppen – waarom is er dan zoveel lijden in de wereld.

  Hieronder hebben we 2 mensen die zo’n 38 jaren samen zijn ,
  en altijd vlijtig gewerkt hebben dag in dag uit , met hun geloof in God.
  Wat gebeurde er met hun leven toen de gecreëerde geld crisis in USA een feit werd.
  How we ended up living in an RV Tiny House (Our Story) ,

  https://www.youtube.com/watch?v=fWUnJK8_4Go

  Hun dankbaarheid en geloof in God keeps them going ,

  https://www.youtube.com/watch?v=aUFwyjNwy-4

  RV Tiny House Tour – Moved In – Renovation Complete

  https://www.youtube.com/watch?v=-DCHcRifPxA

  En met Liefde en Trots laten ze hun nieuwe Campingwagen zien
  die er van buiten gewoontjes uit ziet , maar nog eens groots kan uitpakken 🙂
  Ze zijn bezig hun realiteit te gaan scheppen
  Our Future Plans ;

  https://www.youtube.com/watch?v=TVfv0p1evD0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *