De 7 dichtheden (densities) van evolutie

10410871_10152660676077381_4610304435498731110_nTwee YouTube-films van Bentinho. In de eerste legt hij uit hoe hij de 7 dichtheden van evolutie begrijpt en hoe de mensheid en onze aarde op dit moment van dichtheid 3 naar dichtheid 4 aan het overgaan is.

Bentinho legt uitgebreid uit wat daarvan de gevolgen zijn die we op dit moment al kunnen waarnemen en hoe dit zich verder gaat voortzetten.

En in deel 2 gaat hij in op vragen vanuit het publiek en van de livestream over dit onderwerp.

Bentinho geeft aan dat hij veel van zijn informatie gehaald heeft uit The Law of One – The Ra Material. Voor de mensen die zich daar zelf verder in willen verdiepen is op YouTube al dat materiaal te vinden. Ook zijn de PDF’s online te vinden. En ik heb zelf het materiaal als audioboek gedownload.

Het is interessante informatie :D.

Aanverwante informatie en artikelen:
-) Leer je leven meer naar je eigen voorkeur te scheppen
-) Hoe je je frequentie op een gemakkelijke manier kunt verhogen
-) Hoe je je frequentie stabiel hoog kunt houden
-) Wet 1 van 3: The Law of Attraction
-) Wet 2 van 3: The Law of Deliberate Creation
-) Wet 3 van 3: The Law of Allowance
-) De vijf wetten van creatie
-) Volg je hoogste passie met integriteit en zonder verwachtingen

13 gedachten over “De 7 dichtheden (densities) van evolutie

 1. mike

  Ik volg deze website en visionair al een hele tijd en heb er heel veel aan te danken, het heeft (/ik heb) mijn leven veranderd in zeer positieve zin. Iets wat ik mede hierdoor veel meer ben gaan doen is zelf op onderzoek uitgaan wanneer iets je vragen oplevert. Ik ben dan ook op het volgende gestuit en vond dat ik dit toch moest delen, ik ben niet op zoek naar een discussie hierover dus kijk ernaar en doe ermee wat je wil: http://itisnotreal.blogspot.nl/2014/01/bentino-massaro-amended-129.html?m=1

  1. Douwe Bericht auteur

   Dat is de reflectie van 1 persoon op Bentinho en dat is prima uiteraard. Op dit moment deelt Bentinho veel gratis via zijn YouTube kanaal en dat is openbaar toegankelijk voor eenieder met interesse:
   https://m.youtube.com/user/BentinhoMassaro/videos

   Daarnaast kunnen mensen ook een maand gratis lid worden van zijn academie als ze dat interessant lijkt: http://www.trinfinityacademy.com/

   En tot slot is er een facebook groep waar eenieder lid van kan worden en mensen elkaar ook helpen en Bentinho zelf ook meedoet met meer dan 3000 leden:
   https://m.facebook.com/groups/336863633071053?ref=bookmark

   Er is ook een kleine Nederlandstalige groep met iets meer dan 50 mensen op het moment: https://www.facebook.com/groups/886264078063136/

   Verder is het aan eenieder zelf hoe en wat ze met zijn materiaal willen doen. Ik kijk met veel plezier zijn YouTube’s in ieder geval en heb leuke uitwisselingen in de facebook groep. 😀

   Zolang mensen zelf nadenken kan er weinig misgaan. Bentinho is in die zin een permission slip van jezelf om ideeën naar je te reflecteren. Jij bent de persoon die over die ideeën moet nadenken en op eigen integriteit moet integreren of verwerpen. Ik heb dat in meer detail beschreven in stap 2 in deze 5 delige serie van het einde van de slavernij:
   http://achterdesamenleving.nl/een-einde-aan-de-slavernij-deel-2-kennis-ontwetendheid/

   Ik zou persoonlijk Bentinho zijn materiaal in stap 4 van deze 5 delige serie plaatsen dus voordat je met Bentinho begint zou ik in ieder geval de eerste 3 delen eens rustig doorwerken.

   1. Wat is waar

    Ik vind het vreemd dat hij zoveel vraagt voor zijn seminars ($1500 voor 7 dagen exclusief overnachting en eten). Dit soort seminars probeert hij of zijn team met veel verkoop truckjes aan de man te brengen. Als hij zich zelf serieus zou nemen zou hij dat zelf kunnen manifesteren zonder zulke hoge prijzen en verkooppraatjes. . Bovendien koketteert hij met zij huis van 4 miljoen en zijn Tesla.
    Doet me een beetje denken aan Baghwan met zijn Rolls Royes.

    Hij heeft op zich best wel aardige ideeen te melden, maar wat hij zegt komt niet overeen met wat hij doet en hoe hij er naar leeft. Bovendien zegt mijn gevoel dat sommige lezingen die hij houdt niet kloppen en dat alles wat hij zegt niet altijd/allemaal uit liefde voortkomt. Alles wat niet uit liefde voortkomt komt niet voort uit de BRON van alles wat is.
    Even afwachten, maar meestal klopt mijn gevoel en komt de aap op termijn wel uit de mouw.

    1. Douwe Bericht auteur

     Wat ik eerlijk gezegd niet zo goed begrijp is waarom mensen zich druk maken over prijzen van seminars en skype consulteringen en die veroordelen als te hoog als je zijn ideeën ook gewoon gratis tot je kunt nemen via de youtube… Als je desgewenst gratis kunt deelnemen aan een gemeenschap die zijn ideeen onderling bespreekt van meer dan 3000 mensen via facebook. En als mensen die willen een maand gratis lid kunnen worden van zijn academie http://www.trinfinityacademy.com/ om te kijken of dat iets voor je is of niet… Het enige wat dat kost is je interesse en je tijd.

     Doe dat en bekijk dan voor jezelf wat je er wel en niet mee wilt doen. Wil je na een paar youtubes meer weten, mooi dan kun je al zijn materiaal op youtube gaan bekijken minstens 100 uur aan lezingen en vragen en antwoorden, wil je vragen stellen over zijn materiaal wordt dan lid van zijn facebookgroep en stel vragen daar in een gemeenschap met meer dan 3000 mensen waar Bentinho zelf ook reageert, wil je intensiever met zijn werk bezig, wordt een maand gratis lid en bekijk of je daarna betalend lid wil worden of niet. Wil je zijn ideeën direct van hem tot je nemen dan kun je naar een seminar gaan als het je die prijs waard is. Opties genoeg, ik zou zeggen kies diegene die je het meest aanspreekt.

     En verder dien je zelf over het materiaal na te denken. Hij reflecteert in mijn ogen interessante ideeën waar ik persoonlijk veel van leer. Die kan ik mooi integreren en gebruiken. Maar wat relevant is voor mij kan alleen ikzelf bepalen en niemand anders. En in die zin moet je dus altijd zelf over wat hij reflecteert nadenken. Doe je dat niet dan krijg je goeroe effecten of juist grote veroordelingen van iemand puur op de persoon inplaats op de ideeën die hij reflecteert. Er is niemand behalve jezelf die voor jou kan bepalen wat relevant en leerzaam is voor jou op dit moment. Bentinho zegt zelf in mijn ogen heel terecht, de enige loyaliteit die je dient te hebben is aan jezelf en je eigen guidance system. Wees nooit loyaal aan een leraar of bepaalde ideeen als die niet (langer) met jezelf resoneren. Maar niemand anders kan die verantwoordelijkheid nemen dan jezelf.

     Ik ben Bentinho persoonlijk erg dankbaar dat hij zoveel van zijn inzichten vrij deelt via de youtube. En ik zal zelf nooit naar een Seminar in het buitenland gaan wat geld kost. Misschien dat als ik door zijn video’s op youtube heen ben ik een maandje proeflid wordt van zijn Academy maar dat zal zich wijzen. Eerst nog voldoende materiaal op de YouTube om te bekijken voor mij. Maar voor mensen die een seminar wel trekt is die optie er ook. Mensen mogen zelf bepalen hoe en wat en hoe intensief ze met zaken bezig willen gaan. Ook op dit gebied. Waarom zou ik het ene pad veroordelen en een ander pad verheerlijken? Zie dat er meerdere paden zijn en kies je eigen pad 😀

     Ik ben zelf vooral wel benieuwd waar Bentinho zijn kennis en inzichten vandaan heeft, vandaar dat ik nu zelf de materialen van The Law of One aan het doornemen ben. Bashar en Abraham Hicks kende ik al vrij goed en zie dat hij een boel van dezelfde ideeën reflecteert maar vanuit een in mijn opinie meer geïntegreerd gezichtspunt wat het voor mij gemakkelijker te begrijpen maakt.

     Wellicht dat dit artikel ook wat inzicht kan geven, de relatie en het verschil tussen geld en overvloed.
     http://achterdesamenleving.nl/het-verschil-tussen-geld-en-overvloed/

 2. Hans

  Het blijft interessant om te zien dat de boodschapper vaak nog van meer invloed is op de uitwerking van de boodschap dan de inhoud van de boodschap zelf…
  En dat is nu net voor mij een van de punten waar het volgens mij allemaal over gaat.
  Al vraagt hij een miljoen voor een weekje mediteren, de gek en de wijze geven het er voor uit.
  Wat zijn intenties op dat vlak zijn vind ik niet interessant, wat hij verteld en waar ik wat mee kan vind ik wel interessant.

  Zoveel gratis te vinden van hem op internet wat behoorlijk de lading van zijn visie dekt en voor mij persoonlijk gaat het om de lading van zijn visie.
  Zodra hij het heeft gezegd of heeft opgeschreven is het voor mij en staat het los van de boodschapper.
  Dan kan ik er wat mee zonder in het vervolg een bepaalde afhankelijkheid of vooroordeel te koppelen aan de boodschapper wat altijd invloed op de inhoud heeft.

  En het is een feit dat heel veel mensen graag willen leren hoe ze overvloed kunnen genereren in hun leven maar diegene die het hun leert dient wel nederig en zonder overdreven luxe over te komen om geloofwaardig te blijven.. (niet aanvallend bedoelt maar een constatering.)

  Haal eruit wat er in zit en waar je bij kan, en dan weer op naar de volgende..

  1. Douwe Bericht auteur

   Idd, zo denk ik er ook over Hans.

   Het enige nuttige wat een leraar kan doen is door zijn reflectie stressvolle gedachten in je naar boven halen. Veroordeel die persoon op elke mogelijke manier als je kan, zet het op papier en ga die stressvolle gedachten vervolgens onderzoeken op waarheid. Hier een recent interview met Byron Katie hoe mensen dat kunnen doen.

   How Self inquiry Can Transform Us:
   https://www.youtube.com/watch?v=wwHbK-9Ind0

 3. Wat is waar

  Als je intenties niet juist zijn dan moet kan de boodschap ook niet in alle opzichten juist zijn.
  Dat is wat ik vaststel. Hij past Walk your talk niet toe.
  Wil niet zeggen dat je niets van hem kunt leren of dat hij slechte ideeen heeft. Maar ergens gaat het mank. Ik zie in hem een beetje een new age televisie dominee,
  Voor mij is dat een teken voorzichtig te zijn.

  Ik heb meer met onbaatzuchtige eenvoudige leraren-mensen. Wil niet zeggen dat die het altijd bij het rechte eind hebben, maar hun boodschap is tenminste niet besmet met persoonlijk gewin ten koste van anderen. De echte “genezers” daar hoor je vaak maar weinig van omdat ze geen reclame maken voor zich zelf. Maarvooral omdat ze het so wie so al druk genoeg hebben met hun activiteiten.

  Ik geef hier enkel wat overdenkingen wat mij opvalt. Wat een ander er mee wil doen ga ik niet over. Dat is aan degene die hier kennis van neemt.

  1. Douwe Bericht auteur

   Je kunt van alles en iedereen wat leren. Van Gandhi tot aan Hitler.

   En verder is het je goed recht te denken over een persoon zoals je wilt. Ik zou persoonlijk echter al mijn oordelen over een ander die stressvol aanvoelen op papier zetten en eens onderwerpen aan een goed onderzoek met The Work. 😀

   1. Wat is waar

    °°°Je kunt van alles en iedereen wat leren. Van Gandhi tot aan Hitler.°°°°

    Ja, ontken ik dat ?

    °°°°En verder is het je goed recht te denken over een persoon zoals je wilt.°°°°

    Het gaat me niet om de persoon. Het gaat me om de boodschap. En de boodschap die hij uitdraagt is niet in alle op zichten in overeenstemming wat hij doet. at de oorzaak daarvoor ook mag zijn.

    Ik zou persoonlijk echter al mijn oordelen over een ander die stressvol aanvoelen op papier zetten en eens onderwerpen aan een goed onderzoek met The Work. :D°°°°°

    Hoe weet jij dat het gevoel wat ik heb stressvol is?
    Ik ervaar het helemaal niet als stressvol.
    Als ik het ergens niet mee eens ervaar ik dat helemaal niet als stressvol.
    Hoe ervaar jij dat?

    Kun je feiten beoordelen alsof het stressvolle meningen zijn?

    Ik heb de indruk dat jij stress ervaart als het iemand niet met je eens is.
    Dat is helemaal nergens voor nodig.

    1. Douwe Bericht auteur

     Mijn ervaring is dat elk negatief oordeel dat ik over een ander heb stressvol is en er iets voor mij te leren valt. Die les leer ik het snelst door mijn oordeel over de ander op te schrijven en dat te onderzoeken met The Work.

     En wellicht is het anders zinvol om weer ontopic te gaan en kunnen we de ideeën die hij reflecteert bespreken.

 4. Hans

  ” je kunt van alles en iedereen wat leren”
  Daar gaat het juist om, de heelheid of zoals het zo mooi gezegd wordt.. het grotere plaatje.

  Juist het onderscheid kunnen maken in WAT gezegd wordt ipv mee laten wegen wie het zegt geeft helderheid in de boodschap.
  Anders blijft er een vorm van oordeel aan de boodschap hangen wat nu juist hetgeen is waar ik voorbij wilt ” kijken”.

  Ieder zn meug 🙂

 5. Henri

  Het verdienmodel en de wijze hoe hij met de vergaarde middelen omgaat vind ik ook totaal onbelangrijk.
  De enige, in mijn ogen, wat vragen oproepende (gratis) video vond ik de Q&A over Bentinho zelf. Zeker toen en hoe hij zijn eetstijl ging verdedigen. Hij eet vlees en oeioei dat kan natuurlijk niet! (voor een guru) 🙂
  Persoonlijk vond ik die video niet bijzonder noodzakelijk. Daarbij sluit ik me bij Thay aan die zegt: Als je agressief geslacht vlees eet, dan eet je agressie*. Je bent wat je eet… en toch; ik “eet” zijn informatie gulzig op 🙂 Buiten Bentinho’s levensstijl ben ik blij dat hij zijn wijsheid met mij deelde en deelt.

  Absorbeer het en laat het dan lekker in mij resoneren.

  My 2 cents 😉 Nu gauw even kijken naar Byron Katie. Bedankt voor de link/reminder

  * Omarm je woede, boektitel van quote. Mijn bijbeltje en reist overal mee naar toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *