De formule om je natuurlijke nieuwsgierigheid te volgen

11227945_1185278018153976_8494705302118669945_n

Luister je naar je eigen stem, je eigen vrije wil. Te veel mensen luisteren naar het lawaai van de wereld inplaats van naar zichzelf.

Al een tijd lang heb ik interesse in de boodschap die Bashar, Bentinho, Teal Swan, Abraham Hicks allemaal lijken te delen. Het beste wat je volgens al deze personen kunt doen is het volgen van je natuurlijke nieuwsgierigheid, je inherente interesses en je persoonlijke passies in het leven.

Met dank aan Veronica voor de vertaling, hieronder de complete formule in het Nederlands.


Op elk moment zijn er verschillende opties beschikbaar waar je actie op kunt nemen. Het enige wat je hoeft te doen is voortdurend die optie te kiezen waar je meer nieuwsgierig naar bent, die meer interesse, meer passie bevat dan de andere beschikbare opties in dat moment.

Reageer erop zo goed als je kunt;
neem er actie op zo lang als je kunt, tot je er niet verder meer actie op kunt nemen;
zonder te volharden in een specifieke uitkomst.

Dat is de hele formule.

d8344b7b463898969b36fe2cc691da1d

De zaken waar je interesse in hebt en gepassioneerd over bent zijn niet willekeurig, ze zijn je roeping.

Wanneer je actie onderneemt op iets waar je nieuwsgierig naar bent, wat meer interesse, meer opwinding, meer passie bevat dan iets anders, dan harmoniseer je jezelf met de energie van je werkelijke/natuurlijke zelf.

Dat is hoe jouw fysieke lichaam de energie interpreteert/herkent van je werkelijke / natuurlijke zelf. Het herkent dit als nieuwsgierigheid, interesse, opwinding, passie, liefde, creativiteit. Dat is wat dat gevoel is.

Telkens als je actie neemt op iets dat meer met je resoneert dan iets anders, maak je een verbinding om je met deze energie te harmoniseren. En zo kom je door actie te nemen op wat met je resoneert dichter bij je werkelijke/natuurlijke zelf.

En als je dat doet – zonder te volharden in een specifieke uitkomst – open je de volledige gereedschapskist die je daarbij verder zal helpen.

Deze gereedschappen zijn:

 • dat het je ondersteunt, op elke manier dat je met je nieuwsgierigheid, interesse, opwinding en passie ondersteund moet worden
 • het is de natuurlijke sturing die jou door het leven beweegt
 • het is het organiserende principe, dat de synchronistische gebeurtenissen in je leven brengt die je nodig hebt, precies op het juiste moment en precies op de juiste manier
 • het is de weg van de minste weerstand, het laat je op een moeiteloze en harmonieuze manier de stroom van het leven ervaren
 • het is het pad dat je verbindt met elke andere uitdrukking van je nieuwsgierigheid, interesse, opwinding, passie – dus door deze draad te volgen zal het jou naar al het andere leiden dat in je leven relevant voor je is; en,
 • het is de reflecterende spiegel die je alles in jouw onbewuste verstand openbaart dat niet in lijn zou kunnen liggen met deze nieuwsgierigheid/interesse/passie, dus je identificeert het; integreert het; en, brengt deze energie terug in harmonie, zodat je jouw nieuwsgierigheid, interesse, opwinding, passie kunt uitbreiden, en vooruit kunt laten gaan, en kunt blijven groeien op die manier.

Dus de formule om te handelen naar je nieuwsgierigheid, interesse, opwinding, passie, naar je beste kunnen, zonder te volharden over hoe de uitkomst moet zijn, is wat deze gereedschappen mogelijk maakt om te werken. 

En dat is de formule – en dat is alles wat je moet doen om je leven volledig te leven; wat feitelijk het enige doel en de enige missie is die je in je leven hebt ….”

~ Bashar

e1c9bd7c5a6d17f22402ff85f2df772d

Ik ben benieuwd wat andere mensen hiervan denken en of ze er al praktische ervaring mee hebben opgedaan en hoe die ervaringen zijn bevallen.

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie/vrijwillig abonnement.

Aanverwante artikelen en informatie: 
-) Volg je nieuwsgierigheid, interesse en passie met integriteit en zonder verwachtingen
-) De volledige formule om je natuurlijke nieuwsgierigheid te volgen
-) Waarom je persoonlijke passie volgen het beste is wat je kunt doen voor het universum!
-) Volg het broodkruimel pad van je innerlijke interesses
-) Handout Bashar bij The Formula (lezing van 7 November 2015)

crop-low

Gebruik je nieuwsgierigheid, interesses en passies als een kompas om je leven richting te geven.

-) Het menselijke motivatie systeem
-) Leer je innerlijke sturingssysteem wat via emotie werkt optimaal te gebruiken
-) Leer hoe je je goed kunt voelen wanneer je maar wilt
-) Er is maar 1 persoon voor vrede nodig en die persoon ben jezelf
-) Innerlijke vrede en passievol geluk in twee simpele stappen

 

18 gedachten over “De formule om je natuurlijke nieuwsgierigheid te volgen

 1. Werner

  Ik opperde ooit eens het eenvoudige idee om iedereen op aarde te voorzien in de primaire behoeften, hierna heeft men me voor gek verklaard wegens onrealistische waanideeën. Beetje later las ik nog: “een mens is pas normaal wanneer hij/zij zich aanpast aan de gekte van de maatschappij. ” De formule werkt perfect, het eenvoudige idee is overeind gebleven. 🙂

  1. Douwe Bericht auteur

   Ja, – keep it simple, keep it sexy – zeggen ze geloof ik in de marketing. 🙂
   Dit is een vrij simpele en heldere boodschap volgens mij.

 2. Pieter Stuurman

  “met absoluut geen enkele drang over hoe de uitkomst precies zou moeten zijn”

  Dit is misschien nog wel het belangrijkste onderdeel van dit inzicht.

  Dit gaat over het afzien van het stellen van doelen. Jezelf een doel stellen, betekent het verlangen naar (of verwachten van) een specifieke uitkomst.

  Dat het nodig of zinvol is om onszelf doelen te stellen, is één van de meest schadelijke misvattingen die er ooit bestaan hebben. Er bestaan nauwelijks overtuigingen die meer leed hebben voortgebracht dan deze.

  De gedachte erachter, is dat het te bereiken doel belangrijker is dan hetgeen we nu doen. Dat de kwaliteit van ons handelen, van hetgeen we nu doen, ondergeschikt is aan de kwaliteit van het doel. Oftewel “het doel heiligt de middelen”.

  Het is de misvatting dat het doen van slechte dingen, kan leiden tot goede resultaten.

  Deze gedachte heeft honderden miljoenen mensenlevens gekost. Het is de gedachte die ten grondslag lag aan het onnoemelijke leed dat het gevolg was van de ideologieën van o.a. Stalin, Mao, Pol Pot, Hitler EN (!) van de huidige beweging richting een “nieuwe wereldorde”. Maar die alleen deze gevolgen kon (en kan) hebben omdat mensen erin meegingen.

  Het is de gedachte dat het doen van kwaadaardige dingen, kan resulteren in een goedaardige uitkomst. Dat is 100% onmogelijk. De geschiedenis heeft ons dat hardhandig geleerd.

  De aard van de uitkomst is altijd het gevolg van de aard van hetgeen we nu doen. Als hetgeen we nu doen kwaadaardig is, is de uitkomst dat ook. Anders gezegd: de kwaliteit van de uitkomst wordt bepaald door de kwaliteit van hetgeen we nu doen.

  Alle aandacht die we geven aan het toekomstige doel, gaat af van de aandacht die we ter beschikking hebben voor hetgeen we nu doen. Dat betekent dat dit de kwaliteit van hetgeen we nu doen negatief beïnvloedt, en DUS ook het resultaat.

  Nu het beste doen dat we kunnen, resulteert altijd in het best mogelijke resultaat. Hoe dat resultaat er precies uit zal zien is onbekend. Maar dat het het best mogelijke resultaat zal zijn, staat dan vast.

  De aandacht richten op hetgeen we nu doen, is de enige mogelijkheid om hetgeen we doen zo goed mogelijk te doen. En dus ook de enige mogelijkheid om teleurstelling (of erger) te voorkomen op het moment dat we te maken krijgen met de resultaten daarvan.

  We zijn allemaal uitgerust met de gereedschappen om te kunnen bepalen wat het beste is om nu te doen. Die gereedschappen kennen we onder de noemers: geweten en passie.

  Zodra er een doel gedefinieerd wordt, krijgt dit een hogere prioriteit dan ons geweten en onze passie. Met alle gevolgen van dien voor het resultaat. Het leidt onvermijdelijk tot teleurstelling en leed.

  Hetgeen we NU doen baseren op ons geweten en onze passie, leidt vanzelf tot resultaten die dit weerspiegelen. Hoe die resultaten er dan ook precies uit zullen zien. Dat zal dus een verrassing zijn. Maar een prettige verrassing.

  Zie ook: http://pieterstuurman.blogspot.nl/2010/10/doelloos.html

 3. mariella

  Mooi gezegd pieter stuurman. Het klinkt zo logisch en zo simpel maar waarom is het toch zo moeilijk om het te doen. Ik vergeet het ook alsmaar. Tot je weer met je neus op de feiten wordt gedrukt

 4. mariella

  Tja. Ik ren meestal maar achter al mijn verplichtingen aan en ben blij als ik ff niks hoeg. Om dan op zelfonderzoek uit te gaan heb ik meestal geen zin in. …. totdat het niet anders meer kan. Nu dus……. Bedankt Voor het artikel. Ik hoop dat ik het vast houd

  1. Pieter Stuurman

   Crisis (het moment waarop de oude manier van denken en doen, niet meer kan) is meestal de aanleiding om dingen (ten goede) te veranderen.

   In die zin is crisis (persoonlijk of collectief) waardevol.

   1. Douwe Bericht auteur

    Ik heb in mijn directe omgeving ook een aantal mensen die eerst een crisis moeten doormaken voordat ze bereid zijn hun gedachten en geloofswereld eens grondig door te nemen en maar al te vaak stoppen ze zodra ze weer genoeg ademruimte hebben gekregen.

    Het doet mij een beetje voorkomen als pas gezonder beginnen te eten nadat je een flinke hartaanval hebt gekregen. En zodra de kust dan weer veilig is beginnen ze vrolijk weer rotzooi naar binnen te werken.

    Ik ben op een gegeven moment stelselfmatig al mijn gedachten, geloven en geloofssystemen gaan onderzoeken, omkeren en ontmantelen en hou dat tegenwoordig ook goed bij. Zodra ik een gedachte heb die me irriteert ga ik eigenlijk binnen de dag die gedachte onderzoeken. Ik kan het eenieder van harte aanbevelen.

    Net zoals je van altijd gezond eten continue de voordelen plukt ervaar ik hetzelfde met continue gezond denken om het beestje maar een naam te geven. Net zoals mensen hun fysieke gezondheid continue op peil kunnen houden door gezond te eten is dat mijn inziens ook aan te raden voor de geestelijke gezondheid door gezond te denken.

    1. Pieter Stuurman

     Zo is het Douwe.

     Wel is het zo dat het onderzoeken en bijstellen van gedachten, over het algemeen pas wordt toegepast als het niet anders gaat. Als er sprake is van crisis dus. Als alles (nog) op rolletjes lijkt te lopen, dan is er meestal geen aanleiding voor.

     Maar als je het vanuit crisis een keertje gedaan hebt, heb je ervaren dat je er toe in staat bent, en dan kun je het voortaan ook zonder crisis.

  1. Douwe Bericht auteur

   Juist met je nieuwsgierigheid en passie bezig gaan levert nieuwe kennis en uitvindingen op waar vele mensen wat aan kunnen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *