Een wetenschapper en een mysticus in gesprek over de grote vragen des levens

Een gesprek over wijsheid, vrijheid en de grote vragen des levens met twee mensen die hier interessante reflecties op geven. Een wetenschapper en een mysticus in gesprek!

“Ancient Wisdom in Modern Times” – Deepak Chopra in Conversation with Sadhguru


Voor de mensen die meer willen luisteren naar één van deze beide heren of allebeide, hieronder staan hun YouTube kanalen waar veel meer informatie van ze te vinden is.

Aawverwante informatie en artikelen:
-) YouTube kanaal van Sadhguru
-) YouTube kanaal Deepak Chopra

17 gedachten over “Een wetenschapper en een mysticus in gesprek over de grote vragen des levens

  1. jan

   Onderzoek angst
   En wie of wat wil voorkomen.
   Van me-ing naar be-ing
   Vanaf minuut 6 even over reïncarnatie.

   Satsang HL Amsterdam 22 10 2017 deel 1
   https://youtu.be/4bKNU7aqiwk

   Foutje douwe
   Was als reactie op John bedoelt.

   Als die drie delen gehoord zijn KAN er een kwartje vallen.

   1. Douwe Bericht auteur

    @ Jan

    Zo werken deze getrapte reacties, alle reacties op Jhon komen onder elkaar en de eerste komt bovenaan, dat ziet er soms wat raar uit maar als je het systeem kent is het wel duidelijk.

    Eventueel kun je eventueel anders ook

    @ naam voor een reactie zetten om helemaal duidelijk te maken op wie je precies reageert.

 1. bernadette

  Hebben dieren ook een vrije wil.
  Wat wij mensen hier op Aarde de Dieren aan doen , valt niet goed te praten .
  Mensen mogen zich innerlijk ook eens afvragen of zij zich ook schuldig maken
  aan dierenmishandeling / marteling .
  Kan bijv. een kip niet meer willen incarneren
  van weer in een Ei naar kip , weer naar Ei in weer in kip enz.
  Het beste is wellicht dat geen dier of mens nog terug incarneert op deze Prison Planet.

  The Hypocrisy Of Swedish “Animal Rights”
  https://www.youtube.com/watch?v=WIVj8Tmkrgo

  1. Douwe Bericht auteur

   @Bernadette,

   Ik zou niet te veel voor anderen spreken, spreek voor jezelf en als jezelf niet langer mee wil doen aan het veroorzaken van dierenleed dan heb je vele opties om daar actie op te nemen. Ik heb zelf bijvoorbeeld eerder de volgende stressvolle gedachten eens onderzocht met Byron Katie haar The Work.

   Mensen zouden andere mensen geen pijn mogen doen.
   Mensen zouden dieren niet mogen laten lijden.
   Mensen zouden de planeet niet mogen schaden.

   Al deze gedachten zijn te onderzoeken, om te keren en zo te transformeren. Door te blijven hangen in de veroordelingen van andere mensen blijf je vastzitten in weerstand voor wat realiteit is en door die weerstand gaat je energie daar in zitten inplaats van dat je zelf concreet actie gaat nemen op wat jij zelf kunt doen, hoe je zelf het goede voorbeeld kunt geven, etc.

   Ook is het hier geen prison planet, alle wezens zijn hier vanuit hun hogere zelf bekeken vrijwillig geïncarneerd, zowel planten, dieren als mensen.

   1. Douwe Bericht auteur

    En daarnaast zijn mensen vrij om te kiezen. Mensen hoeven niet een woonwijk te wonen. Men kan een tiny house bouwen, onder een brug slapen, verhuizen naar het platteland zo niet in Nederland dan dat van Portugal of Hongarije bijv. waar het goedkoper is. Inplaats van dat mensen zeggen ik moet, maak ervan ik kies ervoor om. Op die manier verzanden mensen minder snel in een slachtoffer rol. Wij kiezen en het is goed om de motivaties van onze keuzes helder te krijgen zodat we als we geloven dat we van andere keuzes gelukkiger worden actie kunnen gaan nemen op die andere keuzes.

    1. Douwe Bericht auteur

     Wat zou jij doen? Je kunt de wereld op 1001 manieren beter en mooier maken. Van welke manieren krijg jij energie en wordt je blij van? Volg je eigen nieusgierigheid, interesse en passie. Als je geen weerstand meer hebt kun je veel sneller actieve gerichte actie nemen op je eigen passies.

     1. Douwe Bericht auteur

      Mensen kunnen klein beginnen. Waar ben je als persoon oprecht nieuwsgierig naar. En start daar. Via Google, YouTube en groepen in bijvoorbeeld Facebook kun je over dat onderwerp beginnen te leren. En dan ben je al op weg.

   1. Douwe Bericht auteur

    Als je het spel niet meer wilt spelen ben je vrij er een einde aan te maken en dan heb je ook geen last meer van de aardse wetten. Wellicht dat het karmisch wel wat teweeg brengt. Maar ook hier geldt weer wij kiezen, we herinneren ons dat alleen niet altijd door alle gedachten, geloven en geloofssystemen waar we inmiddels mee zijn geprogrammeerd. Maar hoe meer contact je krijgt met je hogere zelf hoe duidelijker dit wordt, in mijn ervaring althans. Door hier te incarneren waren we ons op een hoger niveau ervan bewust wat de limitaties en dus ook de groeimogelijkheden waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *