We vertrouwen elkaar steeds meer en de huidige gevestigde autoriteiten steeds minder

Rachel Botsman legt in deze TED Talk helder uit hoe vertrouwen op het moment de wereld verandert. Wereldwijd verliezen mensen steeds meer vertrouwen in autoriteiten als overheden, mainstream media en grote corporaties. En tegelijkertijd vertrouwen we elkaar steeds meer en maken telkens meer mensen gebruik van o.a. platformen als UberAirBNB, Bitcoin en Tindr.

thinking-slide-21-860x484En dit is pas het begin van een geheel nieuwe wereld volgens Rachel Botsman. De Blockchain kan als meer en meer mensen dit leren kennen en vertrouwen om het te gebruiken autoriteiten op heel veel andere plaatsen gaan vervangen in de maatschappij.

Een interessante TED Talk over hoe vertrouwen de wereld al aan het veranderen is en dat dit pas het begin is van een nieuw tijdperk van vertrouwen en wat voor enorme voordelen dat kan hebben voor zowel mensen als planeet aarde!

Something profound is changing our concept of trust, says Rachel Botsman. While we used to place our trust in institutions like governments and banks, today we increasingly rely on others, often strangers, on platforms like Airbnb and Uber and through technologies like the blockchain. This new era of trust could bring with it a more transparent, inclusive and accountable society — if we get it right. Who do you trust?


Naast deze interessante TED TALK heeft Rachel Botsman eerder ook al 2 andere Ted Talks gegeven die ook over vertrouwen gaan en die ook zeer de moeite waard zijn. Deze zijn allemaal vanaf haar TED Profiel te bekijken. http://www.ted.com/speakers/rachel_botsman En ze heeft ook een interessant boek geschreven over hoe vertrouwen ons allen rijker en welvarender maakt.


Er worden een aantal voorbeelden genoemd van dit soort nieuwe platformen die op vertrouwen werken. Zelf heb ik meer malen gebruik gemaakt van verschillende online reis netwerken zoals Couch Surfing en de Esperanto versie daarvan Pasporta Servo. Ook is WorkAway een mooi voorbeeld om vrijwilligerswerk te gaan doen terwijl je op reis bent. Wellicht kennen andere mensen ook nog interessante peer to peer netwerken. Deel die vooral in de reacties.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) TED profiel – Rachel Botsman
-) www.collaborativeconsumption.com

19 gedachten over “We vertrouwen elkaar steeds meer en de huidige gevestigde autoriteiten steeds minder

 1. Ed

  Frapant dat hier nog niemand heeft gereageerd! ben ik dan de eerste, goh!?

  Empowerment en vrije wereld creeren komt met dit soort initiatieven,
  en ik moedig hierbij iedereen aan om je hier in te verdiepen en eraan mee te doen.
  Stoppen met klagen en vooral zoeken naar de waarheid, ga het zelf doen en vertrouw op je medemens.
  weg van ondoorzichtige bedrijven en regelgeving.

  Reageren
  1. Douwe Bericht auteur

   Dank, heb de bovenste link van je ook even opgenomen onder het artikel. Mooi om te zien hoe ze dit soort platformen verzamelen zodat het gemakkelijker beschikbaar is voor mensen.

   Reageren
 2. Budh

  Vanuit ‘n-aards nazistische lomp monarchies wantrouwen is het logisch dat ’t volk hier door ‘t-hierarchisch koninklijk systeem de meeste onbewusten als wel “bewusten” in een minderwaardigheidscomplex heeft doen laten wegstouwen met ’t gevolg dat er voor en door autoriteiten ‘n-simpel menselijke noodzakelijkheid weg gedirigeerd is namelijk Het-Vertrouwen. En neem van mij maar aan dat dit wantrouwen in elkaar vertrouwen een bilderberg zaak is waar elke bilderbergsloerie zijn/haar maatschappelijke “zekerheid” heeft doen laten opbouwen. ‘k-Zou hier aangelegenheden kunnen omschrijven waardoor ‘n-zekere justitiële en corporatieve maffia mij hier niet meer kan laten blijven doordat ik kan bewijzen dat zij met zaken bezig zijn die verre van respectvolle menselijke logica zijn maar als ik dit nu hier doe wordt een waarlijk echt eerlijk en nobel mens hier zeer levensmoe. Om hier ‘n-meterslange scrol over mij te gaan schrijven doet elke nederlandse christen, moslim en hindoe ambtenaar zijn/haar spirituele onwetendheid inwrijven. Allen die koninklijk groot en valselijk beroemd zijn, zijn in feite onvertrouwelijk en mensonterend klein …!!!
  halloffame
  Hall Of Fame lyrics
  https://www.youtube.com/watch?v=NH7I79fLiSw 11,469,575

  Reageren
  1. Douwe

   Wat je wel en niet wilt onthullen is natuurlijk aan jezelf.

   Maar hoe voorkomen die mensen dat jij zelf je nieuwsgierigheid gaat volgen? Dat is me niet duidelijk geworden uit je verhaal.

   Mensen geloven soms dat iemand anders verantwoordelijk zou zijn voor dat zijzelf wel of niet hun eigen nieuwsgierigheid, interesse en passie zouden kunnen gaan volgen. In mijn ogen is dat de slachtofferrol. Je alignment ophangen aan iets in je externe universum en claimen dat je niet gelukkig zou kunnen zijn zonder dat die externe omstandigheid eerst is verandert is jezelf op slot zetten.

   Daarom hameren zowel Bashar als Bentinho als Abraham Hicks erop dat mensen eerst hun innerlijke staat van zijn dienen te veranderen en om dat niet afhankelijk te maken van de externe wereld. Zodra mensen gelukkig kunnen zijn onafhankelijk van de externe wereld, oftewel mensen kunnen een staat van zijn met hoge frequentie handhaven ondanks een laag frequente omgeving dan pas kunnen er dingen gaan shiften omdat de hoog frequente mensen vanuit die positie beginnen te scheppen en dan kan de externe wereld niet anders dan dat op termijn reflecteren.

   Mensen zijn uiteraard vrij te doen en laten wat ze willen en als mensen zichzelf graag verschuilen achter dat andere mensen slechte dingen doen en dat zij daarom niet gelukkig zouden kunnen zijn, of daarom niet hun nieuwsgierigheid, interesse en passie zouden kunnen volgen dan mag dat uiteraard. Maar besef dat die mensen hun innerlijke staat van zijn een reflectie laten zijn van hun externe wereld. Als die externe wereld van een lage frequentie is dan nemen ze dus zelf een lage frequentie aan en vanuit die lage frequentie kunnen die mensen alleen maar meer van hetzelfde scheppen.

   Kijk eventueel naar Abraham Hicks, Bashar en Bentinho op de YouTube voor meer details hierover. Hier ligt in mijn ogen wel de sleuten mensen zelf empoweren zodat ze vanuit een hogere frequentie hun scheppende rol vervullen.

   Wees je er echter van bewust dat die mensen nooit gelukkig zullen zijn, maar dat doen ze zelf omdat ze hun geluk conditioneel aan externe omgevingsfactoren maken. Geluk of in ieder geval innerlijke vrede komt van binnenuit.

   Reageren
 3. bernadette

  Connectie maken en met elkaar verbinden is zeker nodig.

  Kijk eens wat hier allemaal naar boven komt …

  https://www.youtube.com/watch?v=RqLZrVU-KJc

  Investgations .. zou ook hier in Nederland op de hoogste prioriteit moeten staan.

  Postcode Loterij gaat ook naar de Clinton Foundation .
  Giro 555 is ook een Scam als ook de jaarlijkse Serious Request opbrengsten

  Impossible Dreams , Promises …. still I hear nothing.
  All we can do is sit and wait , thats what They Say ,

  https://www.youtube.com/watch?v=DbsdwQ_6WAg

  Reageren
  1. Budh

   Connectie maken en met elkaar verbinden is zeker nodig.
   Zombies met elkaar maken elkaar voor de hellensferen klaar.
   Hier doe ik al niet aan mee vandaar want ‘k-wil op mijn ziel geen blaar.

   All we can do is sit and wait , thats what They Say ,
   Dit geldt niet voor ’n Magiër Hoezee.

   ???~ATTENTION~CREATURES~OF~NIBURU~???
   greenLight
   ⚕️Greetz..🙏..Budhy !

   Reageren
  2. Douwe Bericht auteur

   // Connectie maken en met elkaar verbinden is zeker nodig. //

   Dat is een geloof en als het kan je ontzettend op slot zetten namelijk geloven dat jij niets kunt doen zolang anderen niet eerst veranderen. De meeste pioniers beginnen gewoon en worden wel of niet begrepen in hun tijd en soms pas een paar honderd jaar later. Ga uit van je eigen frequentie, van je eigen verbinding met je hogere zelf en daar hebben andere mensen weinig tot geen invloed op.

   Politiek is per definitie corrupt, elke heersende klasse zal moeten liegen, manipuleren, dwang en geweld moeten gebruiken om hun positie te handhaven. Dat is zo in Timboektoe, in de VS en hier in Nederland. De rode lijn is heel simpel elke heersende klasse voegt dwang en geweld toe aan een maatschappij. Zie de artiklen hierover op deze site van o.a. Larken Rose, John Locke, Mark Passio, etc. Het is mij wat onduidelijk waarom als je dit eenmaal weet je je zo opwindt over kleine reflecties van dat principe.

   Daarnaast is er voor elk probleem, iets wat we niet willen, ook de andere kant, wat we dus wel willen.

   Als je geen vervuilde luchten wilt dan wil je dus schone luchten. Prima als je dat eenmaal weet wat voor acties kun je dan nemen om schonere luchten te krijgen?
   Wil je geen corrupte politieke bolwerken, wat wil je dan wel? Bijv. een transparant systeem waar alle interactie gebaseerd is op vrijwillige interactie tussen personen. Wat kun je doen om die wereld te helpen bouwen.

   Problemen oftewel het ervaren van contrast is nodig en nuttig om helder te krijgen wat we dan wel willen. Het is in mijn ogen echter productiever om als je eenmaal weet wat je wel wilt om je focus en energie daarin te gaan steken.

   Reageren
 4. bernadette

  // Daarnaast is er voor elk probleem,
  iets wat we niet willen, ook de andere kant, wat we dus wel willen. //

  //Problemen oftewel het ervaren van contrast is nodig en nuttig om helder te krijgen
  wat we dan wel willen. Het is in mijn ogen echter productiever om als je
  eenmaal weet wat je wel wilt om je focus en energie daarin te gaan steken . //

  Ja, waar maken we ons eigenlijk druk om .
  Ga gewoon Happy weze 🙂

  https://stralingsbewustzuidkennemerland.nl/2017/12/31/5g-komt-er-in-sneltrein-vaart-aan-maar-is-onze-gezondheid-dan-niet-belangrijk/

  Reageren
  1. Douwe Beerda

   Vanuit gelukkig zijn en weten wat je wel wilt kun je veel beter concreet acties nemen richting wat je wel wilt.

   Het is prima dat je je druk maakt om zaken. En het is heel verstandig om een gezonde leefomgeving te willen. Dus als jij een leefomgeving wilt die stralingsarm is met schone lucht, schoon water en schone grond wat kun jij dan zelf doen om dat voor jezelf en de mensen die je liefhebt te realiseren? Ik ken mensen die naar het platteland van Portugal zijn verhuisd om daar een permacultuur project te beginnen waarbij ze al die dingen die jij wellicht wenst nu zelf hebben gerealiseerd. Door zelf actie te nemen op wat ze wel willen, door zelf hun nieuwsgierigheid, interesse en passie te volgen met integriteit en zonder verwachtingen.

   Als je ook die richting op wilt kun je bijvoorbeeld met WWOOF eens een tijdje in ecodorpen in Europa gaan meewerken en daar gaan wonen en kijken of het je bevalt of niet.
   https://gen-europe.org/home/index.htm

   Door te blijven hangen in het probleem en te geloven dat iemand anders dat voor je op moet lossen en dat jij voordat die ander dat opgelost heeft jij niet gelukkig mag zijn dan ben je effectief gezien je eigen leven aan het vergallen, geef je andere mensen daar de schuld van en zit je zelf door je lage frequentie en doordat je alleen maar over de problemen praat je eigen lage frequentie af te geven om je omgeving. Wie schiet daar wat mee op? Je verziekt op die manier je eigen leven en dat van de mensen om je heen.

   Dat is precies waar de elite mensen wil hebben, in angst, in boosheid, in wanhopigheid, mensen die zichzelf verdrinken in stressvolle gedachten, geloven en geloofssystemen die zij de mensen voeren en zij voeden zelf weer van de lage frequentie die door deze mensen wordt afgegeven.

   Het is echt niet zo moeilijk er is een overvloed aan alles in dit universum. Een overvloed aan oorlog en een overvloed aan vrede, als je een overvloed aan oorlog wilt ervaren dan kan dat en als je een overvloed aan vrede wilt ervaren dan kan dat ook. Maar net waar je jezelf wilt positioneren. Er is een overvloed aan schone lucht en er is een overvloed aan smerige lucht. Wat wil jij? Align jezelf met wat je wel wilt. Neem zelf verantwoordelijkheid voor je leven en neem actie op je nieuwsgierigheid etc.

   Reageren
  1. Douwe Bericht auteur

   Je kunt nu nog even goed oefenen, zodat je het in een volgend leven al goed onder de knie hebt zodra je opgegroeid bent. 🙂

   Reageren
   1. Budh

    Yep.! Neem van mij maar aan dat ze dit in die visie ook wel krijgt,
    ‘t-Is ‘t-lichaam en de materiële Wil die Mens eigenlijke zijn bedreigt.

    Feitelijk heeft Mensenziel maar 1 zo goed als wel oneindig leven
    die de persoonlijke ziel doet doorleven
    in verschijdenheden van het fysieke die vele keren aan Ziel kleven.

    Of Mens wederom tot Mens zal incarneren
    is zeer afhankelijk hoe Mens NU met
    Brein & Geest in’t tegenwoordige doet verkeren.

    Iedereen is de Magiër van haar/zijn eigen ware Zijn.
    Slechts door het onwetend handelen krijgt Mens zichzelf
    meer vaker dan soms klein.
    soul
    The sadhu and the stock exchange – Shpongle
    👽 https://www.youtube.com/watch?v=MWQBtf7Ov_E 👽 943

    Reageren
 5. bernadette

  Ja, onze Liefdeslicht Energieën zullen elkaar zeker nog eens gaan herkennen ,
  in welke vorm dat zal gaan zijn , who knows.
  Misschien dit maal weer eens in de onder water wereld,
  waar geen tijd besef is , noch pin automaten of andere slaafse ( geld ) systemen.

  See you Guy’s as Dolphins ,

  https://www.youtube.com/watch?v=k6hlbchmScw

  Alles hier her ontdekken, in de Zeeën des Levens ,

  https://www.youtube.com/watch?v=grfWhSQla-c

  https://www.youtube.com/watch?v=SzMP7mrrGWc

  Alvast een test Jump , hoe fascinerend dat zal zijn ,

  https://www.youtube.com/watch?v=vSYqDdY2VEY

  What a Wonderful World ,
  Mermaid Melissa Swims With Giant Manta Rays
  https://www.youtube.com/watch?v=h7PEGTu-uZ4

  Reageren
 6. Budh

  Heya!?👩Ben.d’r.net Wil je met’n Meerman in bed?
  Is dit wat je wil? Incarneren met een mooie schubbenbil?
  Deze 800 jarige Yoda kan je dan kiezen want ‘t-heeft vliezen.
  Hij lust nog wel ‘n-jong blaadje. Toch ‘n-leuk plaatje?😅
  yoda
  https://www.theguardian.com/careers/careers-blog/2015/apr/16/was-yoda-medieval-monk-museum-curator?utm_content=buffer979ec&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer
  Hij eet Paella maar dan met kip. Hihi-Wat heeft 1 Lip?-💄 ‘n-halve kip.😵!!!
  Deze chick heeft ‘n-heleboel lipjes maar niet van kipjes.
  lipmaid
  Kan je’n Meerminnen pakje van maken maar dan moet je ze haken.
  http://www.hottopics.nl/ze-maakte-met-6-328-bliklipjes-een-jurk-voor-het-eindexamenfeest-het-resultaat-is-geweldig/

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.