Disidentificatie, het oefenen van non-attachment

Weer een mooi nieuw filmpje van Teal Swan over disidenticatie en het oefenen van non-attachment. Ze legt helder uit dat het ego hetgene is wat ons ons gevoel van afgescheidenheid geeft, en dat is noodzakelijk omdat The One zichzelf alleen kan leren kennen door zich op te splitsen in verschillende gezichtspunten; The All. Ego heeft als functie om ons te identificeren met ons gezichtspunt. Door die identificatie op te lossen kun je ervaren dat je naast een gezichtspunt ook nog steeds het geheel bent. Kortom een zeer praktisch en helder filmpje van Teal.

Voor mensen die meer van de reflecties van Teal tot zich willen nemen:

Boek I: The Sculptor in the Sky
Book II: Shadows before Dawn

Website: tealswan.com
YouTube kanaal: TheSpiritualCatalyst
Facebookgroep: Teal Tribe (11.000+ leden)

11737803_10207801695265963_8994559982703075277_n

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie of vrijwillig abonnement.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Leer je stressvolle gedachten onderzoeken
-) De moeder van alle stressvolle gedachten, het idee dat gebrek kan bestaan
-)
6 jarig jongetje laat zien hoe je je stressvolle gedachten kunt onderzoeken en transformeren
-) Leer je innerlijke sturingsmechanisme, wat via emoties werkt, beter te gebruiken
-) Omarm je negatieve emotie, het is je wegwijzer naar meer vrijheid en persoonlijke groei
-) Omarm je positieve gevoel, het is je wegwijzer naar meer persoonlijke groei en vrijheid

2 thoughts on “Disidentificatie, het oefenen van non-attachment

  1. Budh

    Van deze zwaan word ik stil van want meerdere van mijn egootjes wordt er zo groot van. Ze verdient echt een kusje op al haar lipjes met haar tussen mijn lakens verdwijnen alle dipjes. Reizen we nu even met een geestelijke taxi dan lezen we nu een universele affirmatie. Was er maar iets wat mij kon raken dan schreeuwde ik het onderste van de daken. Maar gelukkig misschien is dit niet zo dus neem ik al typend een lekkere blow. Ik Ben het Ik Ben.! Het Ik Ben ook van het kwaad. Die voor gelovige mensen niet volstaat Ik Ben de pijn voor zieken en armen op straatDe laatste schreeuw van een getroffen soldaat ik ben het wit licht dat verblind toeslaat De Angst voor de dood is de rode draad Ook ben ik de twijfel waar een ieder op gaat, jouw onzekerheid is voor mij een spagaat Ik zorg ervoor dat het duister bestaat. Dat je juist hierdoor soms de weg kwijt raakt Met als zekerheid een positief resultaat. Komend van onderen met een zwart gewaad Als een schaduw die jouw zeker struikelen laat een zwarte diamant van min 100 karaat Ben Ik ook het gemene die altijd toeslaat waardoor ik het meest wordt gehaat dus kijk uit voor mij en wees adequaat want voor mij bestaat er geen surrogaat Ik ben jouw les die komt als de Dageraad Ken mij, beleer mij. ik pleeg geen plagiaat. Ook ben ik in jouw God de tegenpool kandidaat voor de vooruitgang van jouw ziel een waar sieraad maar of je het ziet of mij niet zo verstaat kan mij niets schelen. Ik Ben het onraad Kijk goed om je heen waar je mee omgaat Ik blijf altijd hier, steeds in jouw paraat En daarin ben ik zeer accuraat val mij niet aan dus geen heldendaad Want ik ben erger dan een handgranaat waardoor ik elk tegenwoord zeker verslaat ook al ben jij de beste diplomaat Ik vertrap je als een rotte tomaat Nooit zal je aanschouwen mijn licht of duister gelaat Of weten wat Het en ik hebben beraad. Mocht je het begrijpen jij spiritueel acrobaat pleeg dan maar eens een cosmisch verraad misschien kom je dan in het Engelen senaat maar weet wat je zegt en versta hoe je praat want wij voelen aan elk vals gepraat zoals het slecht voor het kwaad is een homeopaat en bedervend kan zijn voor de ruggegraat Ben ik ook een Boeddha van het Kwaad.

    Reageren
  2. Budh

    PsychoFreentje liep in de regen en kwam per toeval SchyzoFieltje tegen. ‘t-is ‘s-winters kouder als achter een boom en voelde zich hierdoor wel iets loom. Hij zei;- “Ben ik nou zo ziek want ik voel me zo uniek” SchyzoFieltje Zei ; Je hebt last van een mis-identificatie want je bent geen drilbare Nazi.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.