Stap 5 van 5: Orde & Chaos

natural-orderOf mensen het zich (willen) realiseren of niet, we bevinden ons momenteel zowel in Nederland als wereldwijd in een systeem van slavernij. De rijkste 10% van Nederland bezit 61% van al het vermogen terwijl de armste 60% net ongeveer 1% van het totale vermogen bezit. Internationaal gezien bezitten de 8 rijkste mensen ter wereld meer dan de 3.5 miljard armsten.

Op de lange termijn is dit een totaal onhoudbaar systeem en het is dan ook tijd een einde te maken aan het huidige systeem van slavernij.

Om dat te kunnen doen is een stuk bewustzijnsgroei nodig. Dit begint bij het individu en als genoeg individuen die groei doormaken, zal dat ook een reflectie hebben in hoe wij onze maatschappij inrichten.

Een goede lezingenserie over de benodigde bewustheidsgroei komt van Mark Passio met zijn presentatie over The Natural Law. Als leidraad gebruikt hij 5 keer 2 typen expressies van The Natural Law.

nalawEerdere delen in deze serie:
-) Een einde aan de slavernij, deel 1: Liefde & Angst, hierin komt uitgebreid aan bod hoe mensen angst kunnen gebruiken als detectiemechanisme voor definities en geloven die hun niet langer dienen en leren mensen hoe ze hun angst kunnen transformeren naar liefde en openheid.

-) Een einde aan de slavernij, deel 2: Kennis & Onwetendheid, hierin komt aan bod hoe mensen elk onderwerp dat ze interessant vinden kunnen leren bestuderen en dat wanneer mensen op eigen integriteit hun kennis vergroten ze hun leven en dat van de mensen om zich heen continue kunnen verbeteren.

-) Een einde aan de slavernij, deel 3: Soevereiniteit & Verwarring, hierin komt informatie voorbij die mensen tot het inzicht leidt dat mensen altijd zelf de volledige verantwoordelijkheid voor hun leven dragen. En dat het overdragen van verantwoordelijkheid aan een externe autoriteit niet mogelijk is, dat het een illusie, een geloof is. En dat het begrip van die verantwoordelijkheid ook automatisch betekent dat mensen vrij zijn, dit altijd al zijn geweest en altijd zullen zijn.

-) Een einde aan de slavernij, deel 4: Vrijheid & Controle, hierin komt voorbij hoe mensen, nadat ze zich realiseren dat zij altijd al vrij zijn geweest, richtingen kunnen kiezen om hun leven volgens eigen inzicht zo constructief en plezierig mogelijk in te richten.

10325536_515945195209133_3198873375572070719_n

If not for us, who? If not now, when?

Na deze vier stappen is het tijd voor de vijfde en tevens laatste stap. Dit gaat over wat voor type maatschappij we zullen kennen. De positieve kant is Orde. Hieronder de uitleg zoals Mark Passio dat op zijn slides presenteert.

1530584_190576277815785_105323907_n

En de negatieve kant is chaos.

1503921_190576327815780_1360466410_nAls voldoende mensen hun bewustzijn ver genoeg hebben gegroeid volgens de voorgaande stappen dan zal de maatschappij vanzelf in orde vallen. Er hoeft niets extra’s voor gedaan te worden. Hoe meer en hoe beter mensen deze voorgaande 4 stappen begrijpen en beheersen, hoe meer natuurlijke orde er in de wereld zal zijn. Stap 5 is simpelweg het resultaat van het begrip van de voorgaande 4 stappen op zowel individueel als collectief niveau.

Ter inspiratie nog een filmpje van Abraham Hicks die ook ingaat op deze materie.


En wederom, mochten mensen zelf nog inspiratie hebben om te delen? Zaken die anderen kunnen helpen bij het begrip van één van de voorgaande vier stappen bijvoorbeeld? Alle tips en eigen ervaringen zijn van harte welkom in de reacties.
1525128_190576357815777_527372115_n

There is only the understanding of the thing that needs to be taught to every child on the planet, and that is the knowledge that every single individual on this planet is already powerful as he or she needs to be to create any reality desired, without having to hurt yourself, or anyone else, to get it. That’s how powerful you are.
~Bashar – Quest for Truth

Aanverwante artikelen en informatie: 
-) Een einde aan de slavernij, stap 1: Liefde & Angst
-) Een einde aan de slavernij, stap 2: Kennis & Onwetendheid
-) Een einde aan de slavernij, stap 3: Soevereiniteit & Verwarring
-) Een einde aan de slavernij, stap 4: Vrijheid & Controle
-) Een einde aan de slavernij, stap 5: Orde & Chaos

-) In het licht van voortbestaan
-) Leer je stressvolle gedachten onderzoeken
-) Leer hoe je elk onderwerp kunt bestuderen
-) Verantwoordelijkheid is vrijheid
-) Volg je hoogste passie met integriteit en zonder verwachtingen
-) Wat drijft de psychopaat?
-) Het Patroon van Tirannie
-) The Power of Speech

flower-of-life-youtube-channel-art-980x551

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie of vrijwillig abonnement.

2 gedachten over “Stap 5 van 5: Orde & Chaos

 1. T. Huisman

  Het wel van anderen zegen van als je daar niet naar toe gegaan was was je dat niet overkomen maar zelf zijn ze net zo en willen geen rekenschap noch verantwoordelijkheid afleggen voor hetgeen zij een ander hebben aangedaan. Dit schuiven ze op het slachtoffer en maken slachtoffer als dader en ontkennen die ander en het is gelijk als verraad. Beroep zonder staat van dienst en als ambteloos burger. Als je ze vraagt weten ze van niets meer. Onbetrouwbaar en gevaarlijk onverantwoord zonder oog te hebben voor ethiek en moraal en anderen die er de dupe van zijn geweest ook nog aanzeggen plat en ordinair te zijn en nog grove opmerkingen maken nadat wat ze hebben misdaan. Zij blijven als onzichtbaar buiten schot. Het lijkt de omgekeerde wereld wel. Dat ze hier mee weg kunnen komen.

 2. bernadette

  The author of several books including Seeing Like a State, Professor Scott’s
  research concerns political economy, comparative agrarian societies, theories of hegemony
  and resistance, peasant politics, revolution, Southeast Asia, theories of class relations and anarchism
  . We talk with Professor Scott about his newest book, The Art of Not Being Governed.
  It is the first-ever examination of the volumes of literature on state-making that evaluates
  why people would deliberately remain stateless.

  James Scott: The Art of Not Being Governed

  https://www.youtube.com/watch?v=aVwrUsib4vU

  James Scott legt het hieronder wat uitgebreider uit ;

  https://www.youtube.com/watch?v=RNkkEU7EoOk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *