Van Peyote tot LSD – Een reis door psychedelische middelen

In deze documentaire een geschiedenis van hoe de Westerse wereld natuurlijke geestverruimende middelen uit oude culturen leerde kennen tot aan de eigen synthese van LSD in Westerse laboratoria. Een interessant verslag langs vele gebieden, bijzondere mensen en interessante culturen.

In this feature length documentary, renowned botanist, explorer, and author Wade Davis, follows in the footsteps of his mentor to experience for himself the mind bending discoveries that Richard Evans Schultes brought to the western world.

Get an insight into native ceremonies and learn the secrets of shamans and medicine men. Retrace the thrilling exploration that transferred ancient knowledge to the developed world. Finally, visit laboratories in Switzerland to explore the evolution of psychedelic substances from sacred plants to LSD.

Legendary writers, musicians, and Beat poets offer insight into the counterculture and mainstream influence of botanical compounds. Als onderstaande video het niet doet ga dan naar: http://vimeo.com/33931362 waar de video online te bekijken is.


Voor de mensen die meer willen weten zijn onderstaande boeken ook interessant. Food from the Gods is een prachtige informatieve gids over allerlei verschillende soorten psychedelische planten.

[bol_product_links block_id=”bol_59abfa57b1b39_selected-products” products=”1001004001297065,1001004000628397,9200000058455666,1001004002726807″ name=”psychedelics” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”555″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Aanverwante informatie en artikelen:
-) Dit is een Trip – informatie over wat je op een trip kunt verwachten
-) Uitjebol – De Nederlandse Drugsbijbel
-) Aldous Huxley – Doors of Perception – online PDF
-) Ayahuasca, slingerplant van de ziel
-) DMT – The Spirit Molecule
-) Terence McKenna over DMT en andere Psychedelica
-) Inside LSD
-) Deus Ex McKenna – Youtube kanaal Terrence Mc Kenna
-) Transpersoonlijke psychologie
-) Stichting Open – Stichting OPEN is een interdisciplinair initiatief dat onderzoek naar alle facetten van de psychedelische ervaring wil stimuleren.

5 gedachten over “Van Peyote tot LSD – Een reis door psychedelische middelen

 1. Hathor

  Paracelsus zei het al: het is niet de plant die vergiftigt, maar de dosering.
  Over het negatieve straatgebruik zijn vele beelden, maar het verrijkende gebruik daar hoor je weinig van. Dank Douwe voor je platform.
  Laatst hoorde ik iemand die zei: ik doe geen drugs, maar ze vergat te vermelden dat ze wel alcohol dronk en vroeger gerookt had.
  En er zijn veel mensen die met een glas in de hand denken dat ik niet met mijn “middelen” kan omgaan en zij wel met die van hun.
  Prof. Nutt zei: Alcohol is sociaal gezien vijf keer schadelijker dan cannabis en op het persoonlijk vlak twee keer.
  En de opbrengst voor jezelf is bij alcohol veel minder dan bij goed Cannabisgebruik.
  De (negatieve) verhalen worden groots nagekakeld (bij goed drugsgebruik ervaar je het woordeloze pure land, dus elk “woord”-verhaal is een vernietiger van de echte ervaring. Daarom slaat bv Budh ook zulke holografische taal uit), maar bijna niemand oriënteert zich goed voordat hij met “middelen” de deuren van waarneming wijder opent.
  Daarom: Dankzij de luitjes van Ruigoord is er een keigoed boek: Uit je bol. Een eerdere versie staat op internet, maar de nieuwste versie is voor iedereen, ouders en gebruikers (en politieagenten en rechters, die nu misdadig optreden in hun onwetendheid) te koop.
  Voor mij is ook een belangrijke regel: Set & Setting. Hoe je je geest richt en de (prikkels van de) omgeving waar je je genot ervaart. Soms weten mensen helemaal niet hoe je je geest richt. Dan is het goed te gaan zitten met iemand die het wel kan. Dat kan ik je nauwelijks uitleggen, maar energetisch kan je het meteen voelen. Wil je echt de “middelen’ gebruiken om te groeien, is het belangrijk dat je de Set&Setting goed bewaakt. Anders verval je gauw in een negatief gebruik dat gericht is op ontvluchten en je geen werkelijke verrijking geeft. – En wordt je alleen maar dommer.
  Als je deel wilt hebben aan de discussie over het gebruik van middelen is ook de pagina “snelle feiten” van het VOC een hulpmiddel. https://www.voc-nederland.org/snelle-feiten/
  Maar er is een groot gevecht gaande door de rijke lobby’s van de tabaks-, alcohol en farmaceutische industrie.
  Mijn gemeente heeft bij iedereen een geurkaart thuisbezorgd, zodat iedereen nu weet hoe Cannabis ruikt en dat het crimineel en misdadig is. Dus haten onwetenden en gemanipuleerden de lucht van Cannabis (waarom zou die slechter zijn dan die van de sering of de vlierbes) meer dan dat ze de lucht van het in de tuin “schroeien en verbranden van (ge)dode dieren” akelig vinden.
  De rijke lobby’s en hun trawanten hebben net een programma van uitroeiing van Cannabisgenieters met succes geïntroduceerd. Als we binnen 18 uur na (al is het maar een heel klein beetje, genoeg om je over de drempel te helpen en helemaal niet genoeg om stoned te zijn) wat roken of verdampen, “gepakt” worden, worden we sociaal ausradiert, want je raakt je rijbewijs kwijt. THC is zo anders in zijn werking en afbraak ( en zo tussen personen verschillend) dat als je dat vergelijkt met de werking van het acoholgehalte in het bloed, je meer zegt over de domheid en gemanipuleerdheid van onze overheidsdienaren en de wetenschapshoeren, dan van de fitness to drive. En waar hebben we het over? Lees eens ter vermaak het artikel equasy,
  http://journals.sagepub.com/doi/pdf/10.1177/0269881108099672 Ik ben zelf geen XTCgebruiker , maar Cannabis zit in die meting qua gevaar er net boven. Het is toch een schande dat door het tekort aan ergot er nergens meer goede LSD te koop is. Natuurlijk moet je LSD verstandig gebruiken, maar dat mag niemand mij afnemen (net als de KavaKava).
  Ik wil het graag nog even duidelijk stellen: Als je alcohol zou verbieden dan zou AlCapone hier ook de baas zijn. Dus niet de plant is het probleem maar het verbod (van die niet nadenkende politici). De plant zelf heeft niks crimineels. (Ik ben dus tegen thuiskweek voor de commercie)
  Ik mag me niet meer als persoon openbaren over “middelen”, want dat kan de rechter gebruiken om te concluderen dat ik “verslaafd’ ben.
  Doe mee, gebruik verstandig. Want dan ontdek je meer over jezelf (en deze wereld).
  Hoe mooi, hoe rijk!
  (en als je niet ervaren bent, zorg voor een goede achterwacht).

  1. Douwe Bericht auteur

   Ja als je wat meer richting de Ayahuasca en hallucinogene Cactus soorten gaat dan vind ik zelf de titel plantenmedicijn wel toepasselijk. Als je dit soort middelen met de juiste intentie neemt met een goede set en setting en een goede begeleider/tripsitter dan kunnen ze mensen een boel over zichzelf en het universum leren. Verschillende paddenstoelen idem dito.

   Deze middelen krijgen nogal wat zwarte PR over zich heen omdat ze vrij direct de matrix, lees geïndoctrineerde geloofssystemen vrij efficiënt kunnen vernietigen. En er zijn wat psychopaten in de hogere bestuurslagen van slavenkolonie aarde die dat liever niet hebben.

   Bill Hicks – On Drugs

 2. bernadette

  Geestverruimende middelen gebruiken is gewoon .. onder vele volkenstammen
  zoals Opium, Heroïne in China en andere continenten.
  M.n overbuurman kreeg grote dosis Morfine toegediend in het ziekenhuis
  en daardoor hallucineerde hij ook.
  Dus wees niet bang voor dreigingen van buitenaf.

  Politie en justitie gebruiken zelf ook drugs , waaronder cocaïne e.d
  ga er maar eens onderzoek in doen., hier nog gewoon braaf uitgelegd

  https://www.youtube.com/watch?v=0wLlWrBo9eY

  Cannabis Bevrijdingsdag 2017

  https://www.youtube.com/watch?v=95wFZvUhtGA

  Cannabis Bevrijdingsdag 2016 met o.a Rick Simpson , Wernard Bruining

  https://www.youtube.com/watch?v=6SuigF-AlYg

  Oud minister van Agt voelt zich gelukkig dat mensen het gebruiken.

  https://www.youtube.com/watch?v=8DqWsLcVt9w

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *