Ziektes voorkomen en genezen met gezonde voeding: Het Gerson Dieet!

Ik heb me de laatste tijd nog wat meer verdiept in gezonde voeding en wat dat kan betekenen voor je gezondheid. In deze zoektocht kwam ik onder meer het Gerson Dieet, ook wel The Gerson Therapie tegen uitgevonden door de Duitse arts Max Gerson.

Dit dieet zou vele chronische ziektes kunnen helpen voorkomen en genezen inclusief meerdere vormen van kanker, onder meer met huidkanker en borstkanker hebben ze gedocumenteerd zeer goede resultaten. Zelf heb ik er een lichte eczeem mee weg weten te krijgen waar ik al een bijna 30 jaar last van had.

De filosofie achter de Gerson Therapie is in haar basis eenvoudig en bestaat uit 2 principes.

1) Eet gezonde voeding. (voornamelijk onbewerkte, onbespoten, groentes en fruit).
2) Vermijd alle soorten gifstoffen en detoxificeer je lichaam van de huidige gifstoffen die het bevat.

Hiermee versterk je je hele lichaam en het natuurlijke immuunsysteem en genezende vermogen van je lichaam wordt hiermee sterk gestimuleerd. Als dit eenmaal gebeurt schoont je lichaam een boel rotzooi op waarmee een boel chronische ziekten verdwijnen.

Je tilt je hele fysieke lichaam met The Gerson Therapie naar een gezonder niveau dus naast dat het ziektes kan genezen kun je er ook een boel ellende en rottigheid mee voorkomen.
Een opmerkelijke zaak die ze noemen in de documentaire is dat onze huidige geneeskunde een tijd geleden een helings/genezings model heeft aangenomen wat gebaseerd is op het gebruik van chemicaliën.

Terwijl ze in het Gerson dieet juist gezonde voeding en nutriënten gebruiken samen met het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam zodat het lichaam zichzelf kan genezen.

Ik ben een paar weken geleden zelf begonnen om meer en meer te eten en drinken volgens de rode lijnen van dit dieet en alhoewel ik het zeker niet strikt volg, mede omdat ik voor zover ik weet niet ziek ben, kan ik wel melden dat ik me er erg gezond en blij onder voel.

De detoxificatie methode gaat mij persoonlijk nog een stapje te ver maar het is interessant om hun uitleg erover te horen.

De onderstaande video van hun Gerson Media YouTube kanaal legt de hele therapie helder uit.

Finally, all of the Gerson Information in One Movie!

Join Howard Straus (author, scientist, son of Charlotte Gerson and grandson of Dr. Max Gerson) for an in-depth examination of the Gerson Therapy— how it works, the science behind it and why it works. Heal Yourself Heal the World is a new review of the Gerson Therapy and for this retelling of the story, we created an attention-grabbing script and intertwined the best parts from the other films with new interviews, updated scientific information, modern graphics and even media from Dr. Gerson’s time.

Zelf ben ik erg tevreden met de Gerson Therapie en ik voel me sinds ik gezonder eet een stuk beter en ook helderder. Ik ben benieuwd of mensen hier ervaring hebben met het Gerson Dieet en wat hun ervaringen ermee zijn. Voel je vrij om je ervaringen te delen in de reacties.

Op de Website  van het Gerson Institute kun je een boel informatie vinden. Voor de mensen die graag wat meer willen lezen over de Gerson Therapie, kijk eens of de lokale bibliotheek een boek erover beschikbaar heeft en anders kun je ook een boek erover kopen. En ken je iemand met een chronische ziekte of iemand die chronische ziektes in de familie heeft? Voel je vrij dit artikel met ze te delen.

Aanverwante artikelen en informatie: 
-) Website Gerson Institute
-) YouTube kanaal Gerson Media
-) Alternatieve kankerbehandeling: Gersons voedingstherapie
-) Een gezonder leven begint bij jezelf, eet jezelf gezond en oud!
-) Gezond en gelukkig met eetbare wilde planten uit de natuur!
-) Super Juice Me! 8 mensen gaan 4 weken juicen voor hun gezondheid

25 gedachten over “Ziektes voorkomen en genezen met gezonde voeding: Het Gerson Dieet!

  1. Douwe Bericht auteur

   Versterk het genezend vermogen deel 1 | Henk Fransen
   In deze lezing vertelt de arts Henk Fransen hoe je je zelfgenezende vermogens op 5 niveaus kunt versterken en hoe je daarmee beschavingsziekten kunt voorkomen of genezen.
   https://youtu.be/xmtJdbR0T-4

   Versterk het genezend vermogen deel 2 | Henk Fransen
   https://youtu.be/xQVaYw94KMc

   Visie Henk Fransen | Eerste medicijnloze ziekenhuis van NL
   Het is de visie van Henk Fransen om de beste alternatieve behandelingen van kanker samen te brengen in het eerste medicijnloze ziekenhuis van Nederland dat nauw samenwerkt met de reguliere ziekenhuizen.
   https://youtu.be/_NbWvClWlGU

 1. mikkie

  Heb al jaren hartklachten. Vorige week bij de huisarts geweest. Goed gesprek gehad. (ik ben iemand die het eerst “zelf probeert”). Ze zei dat onlangs was aangetoond dat een te hoog B1 en B6 gehalte hartklachten kunnen geven. In mijn MultiVitaminepil, die ik dagelijks al 15 jaar slik, zit minimaal 7x de dagelijkse dosis. Uit nieuwsgierigheid heb ik de MultiVitaminepil onmiddelijk laten staan. Al vanaf dag 2 voel ik me STUKKEN beter.

  1. Douwe Bericht auteur

   Ze geven in deze video ook aan dat vitamines het beste gehaald kunnen worden uit levende voeding omdat vitamines van nature ook in die vorm worden opgenomen met vele enzymen etc erom heen die niet in een geperste pil passen. 😀

   1. Hans

    Voor de geïnteresseerden in supplementen.. het overgrote (mainstream) deel van de grondstoffen en halffabricaten voor het fabriceren van supplementen en zelfzorg medicatie wordt gemaakt en verhandeld door dezelfde industrieën die verantwoordelijk zijn voor onze voedselvoorziening en medische zorg,
    Maar dat zal niemand verbazen…

    Als men zich verdiept en op onderzoek uitgaat blijkt dat er nog diverse fabrikanten op kleinere schaal bestaan die deze supplementen wel op een eerlijke, gezonde manier maken en op een dusdanige manier dat het lichaam de werkzame stoffen goed op kan nemen.

    “Vers” fruit en groenten uit de supermarkt en groenteboeren die hun zaden en producten afnemen van gereguleerde telers bevatten naast een vreselijke hoeveelheid aan chemicaliën en een zeer lage voedingswaarde door de verarming en verzadiging van de grond.

    Wakker worden gaat zeker ook door het mondje… een gezond lichaam, een gezonde geest.

    1. Douwe

     Precies, ik heb nu net het boek – Maak je niet Dik! van de arts William Cortvriendt gelezen. Hij is ook auteur van – Hoe wordt je 100? In zijn boeken legt hij uit dat uit onderzoek blijkt dat supplementen geen positieve invloed hebben op de gezondheid. Sterker nog de veel geslikte multivitaminen pil heeft juist een schadelijke werking zou uit onderzoek blijken.

     Verreweg het gezondst is onbewerkte plantaardige voeding. Dus een boel verse groentes en fruit eten waar een boel vitaminen in originele vorm inzitten. En persoonlijk zou ik daarnaast voor gifvrije versies daarvan gaan. Dus biologisch geteeld of nog beter met het Demeter keurmerk of nog beter uit de eigen (permacultuur) tuin. 🙂

     De enige supplementen die volgens hem zinvol kunnen zijn is visolie capsules met veel Omega 3 als je weinig vette vis eet of walnoten of lijnzaad waar het in natuurlijke vorm een boel in zit. En daarnaast Vitamine D in de wintermaanden om te compenseren voor het eventuele gebrek aan zonlicht.

     1. bernadette

      Met de R in de maanden kan men het immuunsysteem een boost geven
      met inderdaad gefermenteerde levertraan olie

      Green Pasture is wat prijzig maar de beste kwaliteit.

      Blue Ice Fermented Cod Liver Oil – Unflavored

      Gefermenteerde levertraan in neutrale smaak (unflavored) dient ter ondersteuning van het immuunsysteem en heeft een gunstige invloed op het hart, bloedvaten, cholesterol en gewrichten.
      Blue Ice Fermented Cod Liver Oil, oftewel kabeljauw visolie, biedt veel voedingsstoffen. Het is een geweldige bron van de vitaminen A en D, omega vetzuren en de belangrijkste telgen uit de omega-familie EPA en DHA.

      https://www.vitavie.nl/product-categorie/levertraan-en-visolie/

 2. bernadette

  Het effect van het Elektromagnetisch veld rond om ons mensen,
  bijen , vogels , alle dieren , planten.
  De relatie van vrije radicalen in energie cellen (mitochondriën )
  wat veroorzaakt dat de moleculen van slag raken in tumorcellen en andere aandoeningen.
  Wat heeft o.a dat met ( stralingsmasten ) Mobiele Telefonie , Wifi e.d te maken

  Beings of Frequentie ;
  Resonance ♥ Beings of Frequency ◦ A Must-See Documentary
  https://www.youtube.com/watch?v=FttrOK1ec4Q

  1. Shungite-chi

   Beste Bernadette

   Wij kopen steen rechtstreeks uit Rusland. Omdat we de stenen zelf importeren, kunnen we de prijzen ook laag houden voor de consument. De stenen worden met grote zorgvuldigheid uitgezocht op de beste kwaliteit. Certificaat is aanwezig.
   recensies over ons zijn te vinden bij https://www.trustedshops.nl/

 3. bernadette

  Ook deze goede ziel geeft vele natuurlijke adviezen in zijn video opnames.
  The facts of life are..

  To heal the body we must decrease the inflammation in the mucous membranes. Overgrowth of candida turns fungal which goes parasitic. Parasites are often from the bottom of the feet, all up and down the spine, and even inside the brain. We must Learn to Detoxify the Body, Detoxify the Liver. Restore the intestinal flora in the gut. There is a direct correlation with the mind/brain and the gut. To rapidly detoxify the body, the digestive system needs a break. The entire body needs to be balanced, and in harmony for the pineal gland to be activated. For activation to happen the body has to be rid of heavy metals, poisons, toxins, bacteria, viruses.

  Parasitic Toxic World~ Activating Pineal Gland by Increasing Your Vibrations~ Awakening~
  https://www.youtube.com/watch?v=t14mRAeIs-I

 4. bernadette

  Heb je als eens laten weten dat ik zelf colloidaal goud gebruik 350 ppm.
  Heb ook ruim 3 maanden colloidaal zilver gebruikt
  Tot nu toe geen verlichting.
  Afgelopen maandag heb ik MMS + DMSO besteld.
  Die verwacht ik vandaag binnen… en ga daar 6 weken mee aan de slag
  om te Detoxen / ontgiften . De DMSO is mede zeer krachtig daar in .
  Men moet er 8 x per dag om het uur 1 glas van drinken
  Voor mensen/ kinderen die ook met aandoeningen te kampen hebben ,
  hier kan men het bestellen / gebruiksaanwijzing krijgt men erbij.

  http://natufarm.nl/

  http://mmsnederland.nl/winkel

  MMS 02 Understanding MMS – Conversations with Jim Humble
  https://www.youtube.com/watch?v=KRQgM7EDHO0

  Dr. Andreas Kalcker CD, MMS, Sodium Chlorite: Autism, ALS, Cancer, Healing Disease
  https://www.youtube.com/watch?v=9aUuXdlr5p0

  Jim Humble laat hier de dosering methodes zien ,
  https://www.youtube.com/watch?v=zNcey2MBYXI

  All about DMSO Miracle Healer;
  https://www.youtube.com/watch?v=oMtd2gkxKjg

 5. bernadette

  Wij hebben hier ,, het geluk ,, dat sinds ongeveer 5 jaren een grote zendmast geplaatst is
  op ongeveer 1000 meter / 1 km afstand .
  Of dat invloed heeft met mijn aandoeningen kan ik niet bewijzen.
  In m’n omgeving zijn er best wel veel mensen die ook met lichamelijke ongemakken
  te maken hebben , maar niemand legt het verband met deze grote zendmast.
  Tja, hoe krijgen wij die Eifeltoren weg .

  Gepubliceerd op 21 jul. 2016
  De dochter van Gerson 106 jaar legt ons veel uit ;
  Charlotte Gerson shares another thought provoking message on the power
  of live foods for energy without drugs. Incredible testimony from a 106 year old woman
  lights up the audience with her secrets on longevity.

  CHARLOTTE GERSON AND 106-YEAR-OLD SPEAK ON HEALTHY LIVING
  https://www.youtube.com/watch?v=yqnJADifG70

 6. bernadette

  Jesse van der Velden in gesprek met Ralph Moorman

  https://jessevandervelde.com/interview-ralph-moorman-het-hormoonbalans-dieet/

  Juglen Zwaan prijst kant en klaar maaltijden aan van Ralphmoorman.

  Ik zelf heb de proef op de som genomen ,
  en 10 verschillende Kooc maaltijden besteld ,
  en ik ga in Juglen Zwaan zijn enthousiasme mee .
  De maaltijden zijn gezond , en lekker van smaak en gemakkelijk te verwarmen,
  voor als je eens geen tijd of mogelijkheid hebt om in de keuken te staan.
  Zie hieronder het Kooc. avontuur filmpje met uitleg 🙂

  Review: KOOC biologische kant-en-klaar maaltijden
  https://www.youtube.com/watch?v=alLwacuIBaY

 7. bernadette

  Tour This 1/4 Acre Urban Food Forest & Community Garden: St. Pete EcoVillage
  Mooi dit ,..

  https://www.youtube.com/watch?v=Yr40mqBAoe8

  Biologisch Moringa Bladpoeder
  The ‘Miracle Tree’!

  Moringa Bladpoeder – VitaMoringaVaak aangeduid als de “wonderboom” omwille van zijn uniek en divers scala aan voeding, geneeskrachtige en zuiverende eigenschappen, Moringa oleifera is een “superfood” schat met een ongelooflijke potentieel om sterk verbeteren van de gezondheid en het elimineren van de honger in de wereld. Van nature is het blad van de boom rijk aan essentiële vitaminen, mineralen, aminozuren, anti-oxidanten en voedingsvezels. Al deze natuurlijke voedingsstoffen maken Moringa bladpoeder tot het beste natuurlijke voedingssupplement.

  Bladpoeder laat zich zeer goed mengen door smoothies, shakes en vruchtensappen, maar kan ook door een fruithapje gemengd worden of in yoghurt of kwark geroerd worden. Bladpoeder kan ook in gerechten gebruikt worden, bijvoorbeeld door (wok)groenten, bouillon, soepen en sauzen. Voeg het bladpoeder naar eigen smaak toe. Moringa blad werkt in gerechten als een natuurlijke en gezonde smaakversterker.

  Voedingswaarde per 100gr

  Moringa Bladpoeder Moringa Bladeren Moringa Bonen
  Vocht 7.5% 75.0% 86.9%
  Calorieën 205.0 92.0 26.0
  Eiwit 27.1 gr 6.7 gr 2.5 gr
  Vet 2.3 gr 1.7 gr 0.1 gr
  Koolhydraten 38.2 gr 13.4 gr 3.7 gr
  Vezel 19.2 gr 0.9 gr 4.8 gr
  Mineralen 0 gr 2.3 gr 2.0 gr
  Calcium 2003.0 mg 440.0 mg 30.0 mg
  Magnesium 368.0 mg 24.0 mg 24.0 mg
  Fosfor 204.0 mg 70.0 mg 110.0 mg
  Kalium 1324.0 mg 259.0 mg 259.0 mg
  Koper 0.6 mg 1.1 mg 3.1 mg
  IJzer 28.2 mg 7.0 mg 5.3 mg
  Sulfer 870.0 mg 137.0 mg 137.0 mg
  Oxaalzuur 0.0 mg 101.0 mg 10.0 mg
  Vitamine A – B caroteen 16.3 mg 6.8 mg 0.1 mg
  Vitamine B-choline 0.0 mg 423.0 mg 423.0 mg
  Vitamine B1-thiamine 2.6 mg 0.21 mg 0.05 mg
  Vitamine B2-riboflavine 20.5 mg 0.05 mg 0.07 mg
  Vitamine B3-nicotinezuur 8.2 mg 0.8 mg 0.2 mg
  Vitamine C-ascorbinezuur 17.3 mg 220.0 mg 120.0 mg
  Vitamine E-tocoferol acetaat 113.0 mg 0.0 mg 0.0 mg
  Arginine (g/16g N) 0.0 gr 6.0 gr 3.6 gr
  Histidine (g/16g N) 0.0 gr 2.1 gr 1.1 gr
  Lysine (g/16g N) 0.0 gr 4.3 gr 1.5 gr
  Tryptofaan (g/16g N) 0.0 gr 1.9 gr 0.8 gr
  Phenylanaline (g/16g N) 0.0 gr 6.4 gr 4.3 gr
  Methionine (g/16g N) 0.0 gr 2.0 gr 1.4 gr
  Threonine (g/16g N) 0.0 gr 4.9 gr 3.9 gr
  Leucine (g/16g N) 0.0 gr 9.3 gr 6.5 gr
  Isoleucine (g/16g N) 0.0 gr 6.3 gr 4.4 gr
  Valine (g/16g N) 0.0 gr 7.1 gr 5.4 gr

  “Veel van de bovengenoemde vitaminen, mineralen en aminozuren zijn zeer belangrijk voor een gezonde voeding” Moringa Bladpoeder

  https://www.vitamoringa.nl/webwinkel/

  Off-Grid Urban Project? Rain Collection Tech, Moringa & More

  https://www.youtube.com/watch?v=2VlvFHf92zM

 8. bernadette

  Budh ,
  Mooi Eco scooter made out of Hennep ook voor jou ? 🙂

  Hemp made electric scooter riding high in Amsterdam

  https://www.youtube.com/watch?v=9FVRF17SKJs

  Geen giftige uitlaatstofdeeltjes meer

  According to its Dutch developers, an electric scooter made entirely from natural materials, including around 80 percent hemp, offers a sustainable alternative to fossil fuel power. The Be.e scooter has enough power on a single charge to travel for 80 km at electric scooter made entirely from natural materials – ideal for fast and flexible city travel.

  https://www.youtube.com/watch?v=GV8zV4mgj94

  Gratis af te halen… bij de Gemeente Amsterdam
  Die hebben veel Geld in hun pot – depot .. voor hun mede mensen .

  https://www.dlmplus.nl/2018/06/22/gemeente-amsterdam-houdt-4-miljard-meer-over/

 9. bernadette

  ,, Leuker kunnen we het niet maken,,
  Van wie hebben wij dat vaak aan moeten horen .

  Joe Imbriano weerspiegeld de realiteit in ons dagelijks bestaan van leven.

  Biosolids Poisoning Our Food Supply

  https://www.youtube.com/watch?v=Ad6YbvgDptk

  Claudia Stauber moedigt alle mensen aan om zelf voedsel te gaan verbouwen.
  Waarom ?

  The food prices in this country are outrageous and it’s going to get much worse!
  Ook wij hier in Nederland moeten ons hier op voorbereiden , dat o.a onze Supermarkten
  langzaam aan hun prijzen gaan verhogen.

  https://www.youtube.com/watch?v=XoSMtWcSgcg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *