De VS probeert Europa en Rusland tegen elkaar op te zetten om de petrodollar in stand te houden

269_cartoon_110_dollar_bill_small_overIn november 2014 beginnen telkens meer internationale media over het verval van de Petrodollar van de USA te schrijven. Hoe lang houdt de petrodollar het nog vol, jaren, maanden, weken?..

Update, op 27 augustus 2014 is Rusland begonnen met het verkopen van haar gas en olievoorraden in andere valuta dan de dollar. Hiermee lijkt een defintief einde te komen aan het tijdperk van de petrodollar wat in 1971 begon met de afspraak van OPEC om alle olie in de wereld in Amerikaanse dollars te verhandelen.

Op 6 september 2012 had China al aangekondigd voortaan haar oliehandel niet meer exclusief in de dollar te doen. Rusland steunt dit besluit van China van harte net als Iran, Venezuela en andere olie producerende landen. Nu Rusland ook zelf olie en gas gaat verkopen in andere valuta dan de dollar lijkt het einde van de petrodollar in zicht. Dit kan wel eens een enorme dreun worden voor de stabiliteit van de dollar en daardoor voor de VS zelf.

Om te begrijpen hoe belangrijk het is voor de VS om olie wereldwijd exclusief in dollars te verhandelen geeft deze cabaretier een prima uitleg over de Petrodollar op een bijzonder amusante wijze.

Robert Newman’s History of Oil ( 5 of 9 )

 Robert Newman’s History of Oil ( 6 of 9 )

Waar het in het kort op neerkomt is dat de VS in bijeenkomsten van de OPEC in 1971 en 1973 heeft afgedwongen dat olie alleen maar verhandeld mag worden in Dollars. Dit is op zichzelf natuurlijk vreemd omdat de dollar zo een wereldwijde monopolie positie kreeg. De dollar werd hiermee de zogenaamde “Petrocurrency“.

Door de afspraken afgedwongen door de VS werd de dollar vanaf 1971 de exclusieve munt om wereldwijd olie in te verhandelen. Daar lijkt nu in 2012 voorgoed een einde aan te komen.

Door deze beslissing moest vanaf dat moment elk land wat olie wou hebben eerst dollars aankopen om olie te kunnen kopen. Hierdoor had elk land wereldwijd dollars nodig en kon de VS letterlijk lange tijd geld printen. Veel van de door de VS geprinte dollars werden vanuit het buitenland aangekocht en vervolgens gebruikt tussen buitenlanden onderling om te handelen en al deze dollars werden niet weer uitgegeven in de VS. Hiermee werd de dollar zelf een belangrijk exportproduct van de VS.

Op zichzelf is dat een briljante strategische zet van de VS dat ze dit voor elkaar hebben gekregen en zo lang wereldwijd hebben kunnen afdwingen. Echter na ruim 40 jaar lijkt er nu toch echt een einde te zijn gekomen aan de dollar als petrocurrency. Nu grootmachten als Rusland en China de dollar links laten liggen voor hun olie en gashandel.

Eerder al was het Irak die overstapte naar het verhandelen van olie in Euro`s inplaats van Dollars. Ook Libië was bezig om Afrika over te zetten op een eigen munt zodat dat gebied minder afhankelijk werd van de dollar. Er is in geopolitieke kringen grote discussie over of dit één van de belangrijke redenen was voor de val van deze regiems geforceerd door de VS en de NAVO.

Is de petrodollar de echte reden waarom de VS zo op oorlog aanstuurt met Iran?

Is de petrodollar de echte reden waarom de VS zo op oorlog aanstuurt met Rusland?

Zie ook dit onderstaande filmpje over de petrodollar en de geopolitieke implicaties hiervan. Alles komt helder aan bodt. Van het loskoppelen van de Dollar van goud in de jaren 70 door president Nixon, het verworden van de dollar tot de wereldwijde petrocurrency en alle oorlogen waar de VS momenteel zo op aandringt samen met de 1% media om hun macht over het financiële systeem niet kwijt te raken.


Maar goed, nu China en Rusland elkaar hebben gevonden en de dollar ook loslaten om olie te verhandelen lijkt het einde zoek voor de dollar. Veel landen zullen nu hun dollars weg willen doen omdat ze vanaf nu ook in andere muntsoorten olie kunnen kopen en de VS buiten West-Europa en wat dictatoriale regiems in het Midden Oosten maar weinig vrienden heeft gemaakt in de wereld de laatste tijd.

Is hiermee het lot van de dollar en dus ook de VS als supermacht bezegeld? En wat voor effect zal dit hebben in Europa?

Is het voor Europa niet veel verstandiger intensiever te gaan samenwerken met Rusland, het Midden-Oosten en China inplaats van continue achter de manipulaties en oorlogen van de VS aan te blijven lopen?

Hoe gaat deze verandering het geopolitieke toneel veranderen?
Speculaties zijn van harte welkom in de reacties. 🙂

Aanverwante artikelen en informatie:
-) China buying oil from Iran with yuan – BBC News
-) Dollar no longer primary oil currency as China begins to sell oil using Yuan
-) Youtube filmpje waarin de petrodollar goed wordt uitgelegd
-) The Rise of the Petrodollar System: Dollars for Oil
-) De oorlog tegen democratie
-) Bekentenissen van een Economische Huurmoordenaar
-) Nederland heeft gebrek aan onafhankelijke nieuwsmedia
-) Hoe werkt ons huidige economische systeem?

Een nieuw gezichtspunt leren kennen? Iets geleerd en/of gelachen?
Overweeg een donatie. Voor details kijk op: La-La-La-La, geld? :)

36 gedachten over “De VS probeert Europa en Rusland tegen elkaar op te zetten om de petrodollar in stand te houden

 1. Charles

  En intussen voert Rusland mooi mede de agenda tot het komen van 1 wereld-regering uit!
  En heeft de man aanzet gegeven voor de Euraziatische Economische Unie (EEU).

  De Koude Oorlog 2.0 (KO) is bedoeld om het laatste blok landen in een Unie te krijgen, net zoals de Europese Unie.

  America zit in de Noord Amerikaanse Unie, dan is er de Afrikaanse Unie.
  Putin en de westen spelen een mooi georchestreerd spel met de Gezamenlijk Vijands-beeld en KO v. 2.0.

  En de goegemeente aanbidt Putin, onbekend met zijn agenda.

  1. Douwe Beerda Bericht auteur

   Zo had ik het nog niet bekeken maar dat zou idd perfect in het plan passen.
   Volgens mij komt dit in de Money Masters ook voorbij. Hitler die de vereniging van Europa met geweld probeerde en als dat niet lukt dan zet je een unie op en verkoop je de eenwording zo. Zie de NAVO en nu de EU.

   Misschien dat ik de Money Masters nog maar een keer moet bekijken. En in dat licht wat nu speelt opnieuw proberen te plaatsen. Voor de liefhebbers, The Money Masters is met 16 talen ondertitels waaronder de Nederlandse vrij te bekijken op: https://www.youtube.com/watch?v=joPoBIaPdZQ

   For more information on monetary reform movements, or starting a conversation at the national political level, please visit the monetary reform movements at their websites: for the Dutch monetary reform movement, visit http://onsgeld.nu or visit http://www.positivemoney.org.uk/ or http://internationalmoneyreform.org/for the UK and International initiatives respectively. The German initiative can be found at http://www.monetative.de/

   “The Money Masters is a 3 1/2 hour non-fiction, historical documentary that traces the origins of the political power structure. The modern political power structure has its roots in the hidden manipulation and accumulation of gold and other forms of money. The development of fractional reserve banking practices in the 17th century brought to a cunning sophistication the secret techniques initially used by goldsmiths fraudulently to accumulate wealth. With the formation of the privately-owned Bank of England in 1694, the yoke of economic slavery to a privately-owned “central” bank was first forced upon the backs of an entire nation, not removed but only made heavier with the passing of the three centuries to our day. Nation after nation has fallen prey to this cabal of international central bankers.”

  2. John

   Rusland, China, en India hebben in ieder geval goud. Daarmee zouden ze hun munt mee kunnen waarderen.
   Amerika heeft waarschijnlijk helemaal geen goud meer, en Europese landen bijna geen.
   Op dat gebied is al een tweedeling in de wereld. De BRIC-landen zijn de toekomstige rijke landen.
   Europa en Amerika worden 3e wereldlanden.

   Benieuwd hoe ‘het Westen’ zal reageren op het bestand tussen Rusland en Kiev.
   Waarschijnlijk hoor je er weinig van, en volgen ze gewoon hun plan.

  3. Rommedoe

   Volgens Sergey Glaziev, adviseur en vriend van Putin, wordt er gestreefd naar een economische unie, die zich zal uitstrekken van Lissabon tot Wladiwostok.

  4. cornelisdegoede

   alles is in scene gezet. rusland zou europa een heel behoorlijk pootje haken als de vliegroutes over siberie naar het oosten zouden dichtgooien maar dat doen ze dus niet. snap je hem? nee? think again

  5. Sem Abdul-Hamid el Ayoubi

   Blij te vernemen dat de macht van de VS tanende is en spoedig tot NUL gereduceerd zal worden. Een van de gevolgen zal zijn dat schurkenstaten zoals (Zionistisch) Israel, Engeland en Saudi ( lees Quraish) Arabie ook naar de afgrond gesleept zullen worden. Een wereld zonder de absolute macht van deze (zionistische) “assholes” is in het belang van de grote massa’s. Lang leve China, Rusland, Iran, Turkije en Noord Korea.

 2. eric

  ik denk dat Amerika europa eropuit zal sturen om de grote rode beer ( Rusland ) uit te dagen. zo hoorde ik laatst dat de Un Nederland heeft uitgekozen om het offensief tegen rusland te leiden.

  pas als rusland terugslaat zal het brave borstje Amerika de brand wel willen blussen.

  Putin vind ik wel een geniale kerel. dan kan er weer geroepen worden hij deugt niet want :
  ok, en obama dan ? quantanamo bay ? privatisering van gevangenissen zodat er gevangenisstraffen verkocht worden etc ? niemand is heilig op deze planeet behalve de planeet en de dieren. denk ik zo.

  dan denk ik dat putin met de andere BRICS landen toch op het goede spoor zitten om een onderdrukkend middel als de dollar onderuit te schoffelen. ik weet wel aan welke kan ik sta.

  Trolls, be welcome..

  1. Douwe Beerda Bericht auteur

   Volgens mij probeert de VS gewoon keihard een oorlog uit te lokken waarbij de EU de grote klappen voor ze opvangt. Ons continent in puin ligt en onze fabrieken dus plat liggen etc en zij ondertussen alles vrolijk kunnen handhaven en in de tussentijd ook nog flink wat kunnen verdienen aan de wapenhandel. Uiteindelijk is dat zolangzamerhand wellicht de grootste export industrie van de VS. Wapens…

   Als je kijkt naar deze lijst van top 100 wapenhandelbedrijven dan is de VS hier ruim oververtegenwoordigt.
   http://www.sipri.org/research/armaments/production/Top100

   Dat de VS deze oorlog dus probeert uit te lokken begrijp ik ergens nog wat maar dat onze politici en de EU politici blind de VS volgen terwijl ze in dit geval veel meer te winnen hebben bij een samenwerking met Rusland begrijp ik alleen niet. Is dat pure incompetentie van Nederlandse en Europese policiti of hebben zij op een andere manier voordeel van een oorlog op ons continent tussen de EU en Rusland?

 3. Johan

  Ik vind het ook onbegrijpelijk dat we zo slaafs de VS volgen. Je zou toch denken dat het een stuk verstandiger is om als NL/EU een eigen mening te hebben en buitenlands te voeren dan dit uit Washington over te nemen.

  Verder kan ik eenieder die geintresseerd is in geopolitiek en de achterliggende redenen en belangen van de conflicten die spelen in de wereld, van harte dit artikel aanraden:
  http://adbroere.nl/web/nl/columns/op-wie-zet-je-in.php

 4. Myrna

  Is weer mooi geschreven, Douwe. Zat er net met mijn vriend wat over te filosoferen, en toen dacht ik ineens: zijn het niet gewoon de kernwapens die de VS na de 2e wereldoorlog overal in europa heeft neergelegd? Je zou denken dat de europese leiders (of liever, de lui achter de schermen) toch wel echt een zware dreiging nodig moeten hebbben om dit allemaal te pikken. Toen Saddam Hussein over wilde stappen naar de verkoop van olie in Euro’s zou je denken dat het niet echt in het belang was van de EU om daar mee te gaan helpen iemand uit het zadel te wippen die hun in de hand wilde spelen, maar toch ging men enthousiast oorlogje meespelen. Wat denk jij, zou het een kwestie zijn van zo’n eenvoudige maar doeltreffende (hahaha, lekker wrang) dwang? Of zou de angst dat een crash in de VS europa met zich mee zou sleuren het op zich al kunnen doen?
  Misschien is het handig als ik er even bij zeg dat ik wel denk dat er een elite is die de meeste touwtjes in handen heeft (of denkt te hebben) maar dat de structuren die ze daarvoor hebben gemaakt en de mensen die ze daarvoor gebruiken lang niet altijd even braaf hun werk doen, en ook dat het allemaal lang niet zo gecentraliseerd en almachtig is als veel mensen denken en vrezen. Gewoon maffia-elitefamilies die soms samenwerken en soms elkaar tegenwerken, en waar zeker psychopaten tussenlopen die kwijlen van het idee van wereldheerschappij, maar zeker niet onfeilbaar en alleen machtig zolang we ons en masse als mak vee naar te slachtbank laten leiden.
  Dat biedt misschien wat extra context voor mijn overpeinzingen en vragen. 🙂

  1. Douwe Beerda Bericht auteur

   Dat geloof deel ik ook wel. Dat deze elite zeker niet oppermachtig is en hun spel alleen kan spelen zolang mensen onwetend, bang en corrumpeerbaar genoeg zijn.

   In Confessions of an Economic Hitman maakt John Perkins het heel duidelijk hoe hij politici moest overtuigen om de agenda van de VS te volgen. Dit werkt op twee vlakken tegelijkertijd.

   Of je werkt mee en krijgt dan flink betaald en je familie en kinderen zullen het goed hebben qua veel geld en toegang tot bekende universiteiten etc. En als je niet meewerkt dan gaan we je tegenwerken, en als nodig zelfs omleggen en gaan we hetzelfde proces nog eens door met je opvolger.

   https://www.youtube.com/watch?v=aqIHKWd9rSc

   Wellicht dat dit ook in een of andere vorm op politici in Europa wordt toegepast…

   1. Geuz

    Dat CIA personeel zoals John Perkins en andere klokkenluiders, leuke informatie, maar ze hebben geen benul van de agenda waar ze voor werken. Britse geheime dienst heeft ooit uitgezocht wat die agenda is. De Amerikaanse agenda is evident, maar ik vond nog nooit een Amerikaan die er maar een jota van begreep. Ik bedoel, ik heb die informatie weliswaar uit de Amerikaanse underground, alleen, de Amerikaanse underground is te verzuild, om het motief voor uitmoorden van alle boeddhisten in Vietnam te begrijpen.

    Hier deze bron met een prima en overzichtelijke uitleg van de agenda achter de Oorlog in Vietnam:
    http://www.reformation.org/vietnam.html
    Aangezien ik al meer dan 10 jaar blijkbaar de enige Nederlander ben, die ik ken, die over deze agenda publiceert, verwacht ik niet dat enige bezoeker hier het zal begrijpen. Het Nederlandse volk is dom gemaakt door de moordaanslagen op hun intellectuelen, maar deze informatie die het duidelijk inzichtelijk maakt is al een halve eeuw beschikbaar.

    Overigens, het Vaticaan wordt ook niet eens genoemd in het artikel hier boven, maar ik lees altijd graag commentaren. Als ik zou speculeren over de agenda, want dat doet elke publicist over dit onderwerp blijkbaar, dan zou ik eerst zoeken naar de doelgroep voor genocide, zoals de in mij gelinkte bron de Boeddhisten. Bij de vorige Holocaust hier was dit op Joden, Jehova Getuigen, Calvinisten. In de Oekraïne nu is dat Russische Orthodoxen en Joden. De Bijbel is nu met succes vervalst, de werkelijke geschiedenis weggepoetst, geen enkele Nederlander weet wat Erasmus deed, en iedereen gelooft de links en rechts propaganda. Dus mijn inschatting is het, dat de geheime agenda in dit land op rolletjes loopt, er kwam zelfs een homohuwelijk, maar dat er vooral op intelligentere mensen gejaagd zal worden. De moorden op Professor Willem Witteveen en Professor Joep Lange bij MH17 vorig jaar worden niet eens gezien door de Nederlanders. Ook dit, als de meeste artikelen, gaan in op de propaganda alsnog het informatie zou zijn, dus oorlog lijkt me overbodig. Mijn conclusie is, dat deze agitaties een voorbereiding zijn voor een invasie van de VS door China. Voor iemand die dit las, dan over enige jaren ziet dat ik gelijk had, gaat die bron even in zien, dan kan u misschien meer gaan begrijpen over uw land…

    Als poging Nederlanders te informeren, ik schreef dit jaar een artikel over Desiderius Erasmus,
    http://www.twitlonger.com/show/n_1slakid
    Misschien dat u het begrijpt, als u niet weet door wie, en met welk motief, de waarheid over Erasmus wegpoetst is uit onze bibliotheken. De Bijbel die Erasmus vertaalde is die van het Patriarchaat van Moskou, dus mogelijk heeft u daar meer aan om de gegevens rond Rusland agitaties te begrijpen, dan aan het geld en olie verhaaltje.

    1. Douwe Bericht auteur

     Ze volgen de agenda die elke psychopaat volgt toch. One person to rule them all.
     Psychopaten zijn mensen die geloven dat ze gelukkiger zullen worden als ze controle hebben over andere mensen en om dat te krijgen beginnen ze de vrije wil en vrijheid van andere mensen te onderdrukken en te vernietigen.

     Dus ik denk dat we ook bij onszelf eens moeten kijken met wat we doen in de wereld. Onderdrukken we de vrijheid en vrije wil van anderen dan zijn we in die zin psychopatisch bezig. Respecteren we de vrijheid en vrije wil van anderen dan kunnen we vrolijk daarmee doorgaan.

     Dit boek van Jeremy Locke legt het heel helder uit in mijn ervaring.
     http://achterdesamenleving.nl/het-einde-van-al-het-kwaad-het-tijdperk-van-de-oorlogen-op-aarde-is-voorbij/#.VZZI4_ntlBc

 5. Frans

  @Douwe@Johan

  Wat valt er niet te begrijpen aan het feit dat voor een politicus het baantje belangrijker is dan het welzijn, of zelfs het leven van zijn “onderdanen”? Als iets de afgelopen jaren toch duidelijk geworden moet zijn…

 6. Douwe Beerda Bericht auteur

  Ja zou dat het idd zijn, dat de VS de politici in Europa een mooie post bij de NAVO toeschuift… Of wellicht een mooi commisariaat bij Shell. Dit artikel van Naomi Klein sluit aan bij het artikel wat Johan eerder deelde van Ad Broere wat ook al inging op de voordelen van conflict voor de bedrijven die met gasfracking bezig zijn. En dan wordt met koninklijke Shell in ieder geval de rol van Nederland begrijpelijker.

  Q:Why do the western countries like the UK, Holland, USA and France want the Ukraine so bad?

  A: They are the countries which house the largest oil companies in the world.

  http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/apr/10/us-fracking-companies-climate-change-crisis-shock-doctrine

 7. Qvic

  Het spel draait hoofdzakelijk om de olie en gasbaten. Waarom moest Griekenland en Cyprus (zogenaamd) failliet verklaard worden. Hierdoor konden het IMF o.a. er voor zorgen dat nationaalbezit geprivatiseerd kon worden. Laat nu net deze landen in hun nationale wateren grote olie en gasvoorraden hebben. Banken geven met alle plezier olie en gasbedrijven onbeperkte kredieten, mocht de opbrengsten wat tegenvallen, dan staan de belastingbetaler tenslotte er garant voor. Het zogenaamde uitspraak van politicie, dat de banken te groot zijn om, om te vallen, wat vele burgers (nog) denken is een leugen. Net zo in Oekraine draait het enkel om de grondstoffen van het land. Het IMF en de politici knijpen de bevolking financieel uit en privatiseren zoveel mogelijke waardevolle gebieden. Ieder die daar tegen is, is in hun beleving een terrorist. Tenminste zo wordt het in de media hier gebracht. In de E.U. hebben grote bedrijven vrij spel, die hebben de politici in hun macht. Daarom moest er zo nodig de E.U. tot stand komen, om zo ieder land hun wil op te leggen. Om de bevolking rustig te houden en voor de nodige afleiding van hun belangen, hebben ze de moslims ingevoerd. Hierdoor kunnen de poltitici wetten er door heen jagen, die zogenaamd voor de veiligheid van de bevolking dienen, maar eigenlijk iedere burger buitenspel zetten. Door alles en iedereen te volgen en te controleren wordt iedere poging tegen deze bedrijven in de kiem gesmoord. Iedereen die een GSMmetje heeft wordt constant al gevolgd en afgeluisterd. Dus werkt eigenlijk onbewust al mee, aan zijn eigen slaafse bestaan. Zoals de slogan van de overheid: als je niets te verbergen hebt, hoeft je niets te vrezen.

 8. Jos

  “Volgens Kevin Annett worden de BRICS landen gefinancierd door de Vaticaanbank via de Deutsche Bank. Achterliggende gedachte is dat alle touwtjes uiteindelijk samen komen bij de Jezuïeten en zij altijd ogenschijnlijke tegenstellingen in de wereld financieren. Als voorbeeld voert Annett verder aan de schijnbaar op dit moment goede relatie van de Russische president Poetin met het Vaticaan.”

  If so, want ergens anders las ik weer dat Kevin Anett ook weer een puppet is om voor afleiding te zorgen.
  Wat is waar?
  Weet U het nog?
  Ik meen het wel te weten en dat is wat IK zelf ervaar.
  En zelfs daar heb ik soms mijn twijfels bij…….

  Groet.

 9. Nexus

  @ Charles,

  Ook heb ik daar aan gedacht maar ik kan dat niet rijmen met het MH17 en MH370 gebeuren. Zoals ik het zie hebben ze 2 Maleisische toestellen uit de lucht gehaald, één als waarschuwing aan het adres van Maleisië om niet toe te treden tot de BRICS en het tweede toestel om Rusland, een van de stichters van de BRICS een hak te zetten met valse beschuldigingen. De stelling van Kevin Annet kan ik nergens verifiëren ( dat de BRICS met jezuietengeld wordt gefinancierd ). Zelfs al zou dit zo zijn kan dat vallen binnen het concept; houd je vrienden dichtbij maar houd je vijanden nog dichter bij je.

  Ik wil graag meeliften in die gedachte dat het gaat om de vervolmaking van de NWO maar tegelijkertijd kan ik dat niet rijmen aan de acties van afgelopen jaren door Rusland en dan met name Putin zelf. Als je hoort wat hij zei tijdens de laatste grote conferenties. Zij willen en unipolaire wereldorde, wij een multipolaire wereldorde. Hij wil dus wel een nieuwe wereld orde maar dan wel eentje die Multi polair is.

  waaraan ontleen jij jouw stelligheid in deze?

 10. Pingback: De echte onderste steen. Het verdien- en controle model van het moderne roofkapitalisme. | Schaf de rente af

 11. Pingback: Wat is de petrodollar en waarom is dit belangrijk om te weten?

 12. Treowd

  Thanks Budh voor dit nog even naar voren te brengen
  Kan ik deze belangrijke draad voor het volledige verhaal te kunnen overzien nog
  even erbij mengen 🙂
  https://www.corbettreport.com/episode-297-china-and-the-new-world-order/

  Alles gaat voor de oligarchie volgens plan, daarom heeft men tijdig geinversteerd in China al vanaf de jaren 80 of eerder. Ook daar zit men achter de schermen al lang op hun posities. The Eagle , The Dragon and The Bear worden in positie gebracht, slachtoffers dat zijn slechts bijkomstigheden voor de aanstuurders vanuit de hoogste eschalons van de ordes en vergeet niet dat Putin zeer waarschijnlijk ook
  een royal arch freemason is niets is wat het lijkt te zijn…….
  http://henrymakow.com/mi-5_and_mi-6_wreak_havoc_for.html

 13. Treowd

  Toch ben ik benieuwd of de (doods) bloed-eed die Poetin heeft afgelegd werkelijk stand heeft gehouden vanuit het gevoel van zijn hart want de moordzuchtige khazaren die hebben behoorlijk huisgehouden in omgeving Rusland e.d. Speelt Poetin nog steeds een dubbelrol ?? Of ??? ……. is hij ook harteloos….
  Nog een interessante link betreffende Poetin ter overdenking :
  http://wariscrime.com/new/royal-arch-freemason-vladimir-putin-majestys-secret-service/

 14. Nexus

  Inmiddels is er een duidelijk schemaatje waar je kunt zien wie al geen dollars meer gebruiken maar andere valuta.
  http://cdn2.img.sputniknews.com/images/102157/54/1021575463.png

  Ik houd de gedachte in mijn achterhoofd dat Putin het spel mee zou kunnen spelen maar twijfel daar nog sterk over. Ik kan de acties van Rusland en de BRICS niet verenigen met de wens van één totalitair wereldorde systeem. Putin heeft dit zelfs uitgesproken; Zij willen een unipolaire wereldorde, wij willen een multipolaire wereldorde. Dat laten ook hun acties zien. Waar de elite-kant alles oplost met bommen en geweld, proberen de BRICS met diplomatiek en vergaande samenwerking hun doelen te behalen.

  Voor de mensen die menen dat de BRICS meewerken aan de elitaire NWO, leg mij dan eens uit waarom de VS en trawanten overal waar de Russen en de Chinezen zijn herrie schoppen? Leg mij eens uit wat ze ermee zouden bereiken om Rusland als dader van het MH-17 gebeuren aan te wijzen?

  1. Douwe Bericht auteur

   Dank, interessant plaatje.

   Het zou natuurlijk kunnen zijn dat de elite express een oorlog wil omdat ze op die manier nog meer kunnen verdienen en nog meer macht naar zich toe kunnen trekken door de hele wereld na de tijd te centraliseren in 1 club die de vrede gaat bewaren. 😀

  2. Treowd

   Problem , reaction, solution …… zonder al die onrust geen nieuwe maatregelen / verorderingen het is slechts het volgen van het occulte script terwijl men in het zichtbare een andere rol lijkt te vervullen , dat is de gelaagde ui van de vrij metselarijen. De verborgen hierachie van de metselaarijen gaat voor de voor de bevolkings zichtbare hierarchie op die wijze heeft adam weishavpt de lagen georganiseerd. Zo blijft D ook buiten schot en onaantastbaar voor het Nederlandse gerecht ook daar staat de occulte hierarchie boven de zichtbare hierarchie.

 15. Hermannus

  Onrust in de wereld leidt tot meer wapenhandel.
  De grootste wapenhandelaars ter wereld zijn allemaal Amerikaanse bedrijven.
  Waarom stookt Amerika overal in de wereld? Wat hebben zij eraan om in Irak een oorlog te beginnen. In Irak was geen opstand, geen onrust. Waarom moest de VS in Libië ingrijpen en waarom tegen de zittende leider? Hetzelfde geldt voor Syrië.
  Redenen zijn:
  1 Petrodollar veilig stellen
  2 Wapenhandel op gang houden

 16. Ben Scheepers

  semi-offtopic: Mag ik even zeggen dat ik deze site heb ontdekt toen ik googlede op “petrodollar”? Jullie artikel staat letterlijk met een gigantische kop boven alle zoekresultaten. Ik ben ook zeer verrast door de hoge kwaliteit posts in the reacties, van goed geïnformeerde mensen, wie zoveel mogelijk geen partij proberen te kiezen, maar waarheid als hoofddoel hebben. Eéns in de zoveel tijd kom je op een ‘forum’ terecht waar de kwaliteit veel hoger ligt dan gemiddeld. Ik ben blij dat ik deze gevonden heb. In Nederland is er een gigantisch tekort aan overheids kritische media en media die überhaupt geeft om het wereldtoneel. Tot nu toe was ik vooral afhankelijk van mensen als Ben Swann, die nu ook gebanned lijkt te zijn door zijn, zeer neutrale video over het pizzagate schandaal.

  De meeste Nederlanders met wie ik praat, kennen alleen het standaard Rusland=slecht VS=oke verhaal dat onze mainstream media hen voorschotelt. Zelfs hoog opgeleide mensen met een hoog IQ kunnen ongelooflijk naïef zijn betreft de informatie die ze voorgeschoteld krijgen.

  Al met al, ga ik zoveel mogelijk lezen hier en wens ik jullie een goed voorbestaan en veel groei toe! Ik zal de site promoten waar toepasbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *