Hoe liefdevol om te gaan met het idee van negatieve entiteiten (en mensen)?

13428033_10209383288237474_5059580988287996949_nNog een fijn Nederlandstalig filmpje van Wieteke waarin ze uitlegt hoe mensen om kunnen gaan met het idee van negatieve entiteiten, en volgens mij is het ook toepasbaar op negatieve mensen. Ze maakt duidelijk dat alles inclusief wijzelf onderdeel zijn van – All That Is – en zo met elkaar verbonden zijn en dat deze ‘negatieve entiteiten’ in die zin een reflectie van onszelf zijn en ons van dienst kunnen zijn bij onze eigen groei als we begrijpen wat ze ons precies proberen duidelijk te maken.


Dit is een bijzondere tijd waarin meer en meer mensen op zoek gaan naar hun multi-dimensionaliteit.

Op die ontdekkingsreis kan het zomaar dat ze stukjes van zichzelf tegen komen die als haast overdreven beangstigend over komen. Juist nu de trilling van de aarde verhoogd wil al het ‘oude zeer’ en alles wat niet in lijn staat met ons hart / ons ware innerlijk weten (vanuit liefde en licht) graag gezien en ‘opgeruimd’ worden.

BnRKckNIgAAsh9oHet lijkt daarom voor sommigen, juist in deze tijd (nu alles ‘op tafel wil komen’) haast wel of een angst van vroeger – of wellicht gewoon een recent onderwerp wat actief is in hun leven, hun complete innerlijke wereld opschud en overhoop gooit. Een verlangen om te wisselen van baan, een oude relatie die niet loopt te beëindigen, een angst om te verhuizen, een lange reis te maken (maar dat wel willen), jeugdherinneringen die om aandacht vragen, of een angstige onrust vanwege al die duistere verhalen die nu ineens naar buiten komen uit de hoek van de samenzwerings-theorieën (die vaak op hun buurt weer gebracht worden door mensen die zelf ook nog in hun angst zitten en daarom ook maar weinig constructieve oplossingen bevatten voor de luisteraar).

Wat het ook is, het lijkt wellicht haast alsof een monstertje zich in jouw hoofd bevind – of zelfs alsof je letterlijk achterna gezeten wordt / of regelmatig opgeschrikt wordt – door demonen die de angst alleen maar groter maken…

Wieteke van Design4awareness werkt met gidsen van hogere dimensies, en kijkt naar het idee van deze “plaaggeesten” (die we ten slotte enkel zelf in het leven roepen, wanneer we onszelf onbewust in een bepaalde angst zijn gaan verliezen) op een holistische, liefdevolle en integrerende manier. Het kan rust geven er ook op deze manier naar te kijken als dat met jou resoneert / als dat goed voelt vanuit je hart.

Ik vond het zelf een kristalheldere uitleg van Wieteke en haar gids waar mensen volgens mij ook praktisch gezien verder mee kunnen. Dus transformeer de negatieve restjes in jezelf en help eventueel ook anderen een stapje verder met deze inzichten door het met ze te delen.

Aanvullingen, vragen en/of reflecties zijn van harte welkom in de reacties.

IMG_0859

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Andere artikelen met informatie van Wieteke op Achter de Samenleving
-) Gigi Young – When negative entities attack!
-) Gigi Young over positief en negatief georienteerde buitenaardse wezens
-) Innerlijke vrede, je passie volgen en multidimensionaliteit
-) 7 redenen om je stressvolle gedachten te onderzoeken en te transformeren
-) 10 veelgebruikte manieren hoe mensen zichzelf goed / beter laten voelen
-) Volg je nieuwsgierigheid, interesse en passie met integriteit en zonder verwachtingen
-) Zelf contact maken met je multidimensionale aspecten
-) Gigi, Bentinho en Brad leggen uit hoe mensen zelf contact kunnen maken met hun buitenaardse aspecten

qv2ej

 

8 gedachten over “Hoe liefdevol om te gaan met het idee van negatieve entiteiten (en mensen)?

 1. Douwe Bericht auteur

  Om even een praktisch voorbeeld te geven bij dit heldere verhaal van Wieteke. Stel je komt een persoon tegen in het echt of online ergens die je totaal onrespectvol benadert. Je kunt dan heel boos worden en zelf disrespectvol terug gaan doen. Maar je kunt ook denken, oh wacht, deze persoon maakt me bewust van iets.

  Bij mezelf vind ik vervolgens dat ik geloof hecht aan de gedachte dat mensen respect voor me zouden moeten hebben. Dit gedachte kan ik vervolgens gaan onderzoeken met The Work van Byron Katie. Dit was mijn persoonijke resultaat en je ziet dat je opeens via deze interactie je eigen definities veel helderder hebt gekregen wat respect voor jou is etc. Daarbij ben je daarna waarschijnlijk ook beter in staat om de volgende keer anders met diezelfde ‘onrespectvolle persoon’ om te gaan. Als die situatie uberhaupt nog opduikt.

  Stressvolle gedachte: Mensen zouden me moeten respecteren.

  1) Is deze gedachte waar?
  Ja

  2) Kan ik er absoluut zeker van zijn dat deze gedachte waar is?
  Nee

  3) Hoe voel ik me als ik geloof hecht aan deze gedachte?
  Boos, verontwaardigt, verdrietig, als een kind dat zijn zin niet krijgt, afhankelijk van die persoon.

  4) Hoe behandel ik andere mensen als ik geloof hecht aan deze gedachte?
  Aggresie tegenover ze, ik zal ze wel even een lesje leren, behandel ze vrij respectloos, probeer ze te domineren.

  5) Hoe voel ik me als ik geen geloof hecht aan deze gedachte, als ik deze gedachte niet activeer?
  Vrij, open, relaxed, in balans, respectvol tegenover mijzelf en anderen.

  Omkeringen van de orginele gedachte: Mensen zouden me moeten respecteren.
  Keer de gedachte om en vind 3 redenen hoe die omkering net zo waar of meer waar is dan het origineel

  Omkering 1) Mensen zouden me niet moeten respecteren.
  1) Als ik gedrag vertoon wat schadelijk is voor mijzelf en anderen dan is het verstandig dat mensen mij niet respecteren.
  2) Mensen moeten niets, zelf respecteer ik vooral mensen waar ik wat van kan leren op dat pad wat relevant is voor mij. Mensen die mij helpen bij mijn alignment respecteer ik over het algemeen.
  3) Bijvoorbeeld ik initieer geweld tegen iemand, of ik beperkt en vernietig de vrije wil en vrijheid om eigen keuzes te maken van mensen. Dat zou een prima grond zijn om mij niet te respecteren.

  Omkering 2) Ik zou mezelf moeten respecteren.
  1) Als ik het van anderen verwacht is het wellicht verstandig als ik het eerst zelf ga doen. 🙂
  2) Ik kan meer respect hebben voor mezelf door beter mijn onderscheidingsvermogen te gebruiken in wat ik wel en niet wil en met welke mensen ik wel en niet wil omgaan, welke interacties ik wel en niet aan wil deelnemen.
  3) Ik kan mezelf eens goed afvragen wat respect inhoudt voor mij en hoe ik daar mezelf meer aan kan houden. Hoe kan ik in een bepaalde zin beter mijn eigen alignment respecteren.

  Omkering 3) Ik zou andere mensen moeten respecteren.
  1) Als ik verwacht van anderen dat ze mij ongeacht wat dienen te respecteren dan zou ik andersom anderen ongeacht wat ook dienen te respecteren. En als ik dat daadwerkelijk zou doen. Dan zou ik zelfs mensen die mij niet respecteren dienen te respecteren.
  2) Mensen hebben een vrije wil, net zoals het aan mij is anderen wel of niet te respecteren en mijzelf, mijn eigen alignment wel of niet te respecteren zo is het ook aan andere mensen om mij wel of niet te respecteren. Het is in die zin mijn zaak helemaal niet of mensen mij wel of niet respecteren. Het is aan mij om mezelf te respecteren en om eventueel andere mensen te respecteren en als ik daar echt goed in ben en zelfs mensen die mij niet respecteren respecteer kan er nooit een probleem worden ervaren hiermee.
  3) Ik kan andere mensen beter respecteren door hun vrije wil en hun alignment te respecteren en ze als dat gewenst is eventueel te assisteren bij hun alignment.

  Ik kijk er naar uit opnieuw geloof te hechten aan de gedachte dat anderen mij dienen te respecteren:
  Als ik weer in zo een situatie kom kan ik ten eerste checken wat voor situatie het precies is. Vervolgens kan ik kijken of ik mezelf wel respecteer door die situatie voort te zetten? Kan ik mezelf niet simpelweg verwijderen uit die situatie uit zelfrespect met mezelf? Respecteer ik mijn alignment wel?

  Hoe diende geloof aan deze gedachte hechten mij?
  Niet echt, het is een ingeprogrammeerd van jongs af aan en om maar mee te doen in de groep. Het is een vrij gevaarlijk geloof omdat het je gevangen kan zetten in de mening van andere mensen over jou. Maar goed als je dit gelooft dan heb je een reden om boos te zijn op anderen en slachtoffer te spelen op de ‘juiste’ momenten.

  Inzichten:
  Respect begint niet bij een extern persoon, het begint bij mezelf. Zelfrespect is in die zin de eerste steen, je eigen alignment volgen en niet jezelf ondergeschikt maken aan het willen krijgen van het respect van andere mensen. Het is in die zin een levensgevaarlijk geloof waarmee je jezelf tot slaaf maakt van de mening en eventueel zelfs het gedrag van anderen.

  Vervolgens kan je van zelfrespect naar oprecht respect voor andere mensen gaan. Respecteer wie ze zijn in het hier en nu, en gebruik je onderscheidingsvermogen om te bepalen in hoeverre ze relevant zijn voor je ervaring en om er wel of niet verder mee om te gaan. Op die manier kun je voor iedereen respect hebben inclusief jezelf en op die manier kun je de meest respectvolle en harmonische interacties met andere mensen opzoeken.

  Als ik deze zaak nu helderder begrijp dan is dat dankzij de persoon die ‘onrespectvol’ tegen me was. Die persoon heeft via die interactie in mij mij doen inzien dat ik meer respect voor mezelf en anderen kan hebben. En als ik dat me naast op papier in de praktijk eigen heb gemaakt zal ik veel beter kunnen omgaan met ‘disrespectvolle mensen’ in de toekomst en/of ze simpelweg respecteren voor wie hun zijn en verder vanuit zelfrespect toekomstige interactie met ze proberen te vermijden.

  Voor mensen die meer willen weten over deze methoden van je eigen gedachten onderzoeken en omkeren van Byron Katie is dit artikel een goede inleding met bronnen naar meer en diepere informatie:
  -) Onderzoek je stressvolle gedachten, leer ervan en verbeter je leven.

 2. Douwe Bericht auteur

  In mijn ervaring zijn er drie zaken die alle mensen kunnen doen om hun eigen leven en dat van anderen tegelijkertijd vooruit te helpen.

  1) Mentale Hygiene toepassen, dus gedachten onderzoeken op hun waarheid voordat ze er automatisch geloof aan gaan hechten. Byron Katie en haar methode van The Work hebben mij hier erg goed bij geholpen.

  2) Natural Law leren begrijpen zoals Mark Passio die uitlegt en dat integreren en dan vervolgens de vrije wil en vrijheid om eigen keuzes te maken van zowel jezelf als je medemens te respecteren. En tegelijkertijd zeker maken dat de vrije wil en vrijheid van jezelf niet wordt onderdrukt en vernietigd net als die van je medemens en je uitspreken tegen mensen, instituten die dit wel doen.

  3) Je eigen nieuwsgierigheid, interesse en passie gaan volgen met integriteit en zonder te volharden in een specifieke uitkomst. Neem hier actie op en zo verhoog je je eigen frequentie en geef je mensen in je omgeving het voorbeeld dat ook zij aktie kunnen gaan nemen op waar hun nieuwsgierigheid, interesse en passie ligt. Door deze regel verdrink je niet in de grootsheid van de wereld.

  Maar uiteindelijk komt verandering wel vanuit het individu, als individuen hun eigen scheppende kracht vanuit hun vrije wil en hun eigen hart oppakken en daarvanuit gaan handelen dan gaat er iets veranderen. Daarvoor niet. Het kan zijn dat mensen nog totaal onder mind control zitten en dus niet vanuit hun eigen vrije wil hun wereld scheppen, het kan zijn dat mensen zich nog niet aan natural law aligned hebben en zo dus hun eigen gevangenis en die van hun buren helpen meescheppen uitgepland door een clubje psychopaten aan de top maar wat nooit tot uitwerking kan komen als mensen zich massaal Natural Law zouden integreren en de vrije wil en vrijheid van zichzelf en anderen zouden respecteren. En het kan zijn dat mensen nog te weinig eigenwaarde hebben en dus niet geloven dat ze hun eigen nieuwsgierigheid, interesse en passie mogen volgen en dus nog niet vanuit hun eigen hart durven te scheppen.

  Maar dit is in mijn ogen de oplossing, dat mensen hun scheppende kracht terugnemen en vanuit hun eigen vrije wil en hun eigen hart de wereld gaan vormgeven. Hoe meer mensen dat gaan doen hoe sneller we daarvan ook een reflectie zullen zien in het collectief.

 3. bernadette

  // In mijn ervaring zijn er drie zaken die alle mensen kunnen doen om hun eigen leven
  en dat van anderen tegelijkertijd vooruit te helpen. //

  Correct , Douwe

  Boven beschreven punten zijn zeker voor een ieder van toepassing.
  The Naturel Law daar gaan we ook voor .

  Hier mooie voorbeelden ,

  Naturel Law , Expressions , Spiritual Consciousness – what brings Peace.
  Adam Williams ,

  https://www.youtube.com/watch?v=Dvamn2dwB0M

  – Souvereignty of the induvidual
  – Perma Gora
  – Mindfulness
  – Conscious Agora
  – Manifesto of the Free Humans

  Derrick Broze ,

  https://www.youtube.com/watch?v=SAn1GqtpHDk

  1. Douwe Bericht auteur

   Persoonlijk ben ik een beetje allergisch voor al die video’s die de kracht van mensen toeschrijven aan iets buiten hun. Onafhankelijk van hoe Saturnus staat kun je gewoon je eigen nieuwsgierigheid, interesse en passie gaan volgen. Mensen kunnen altijd de vrije wil en vrijheid van zichzelf en elkaar respecteren.

   Wat nodig is, is dat mensen zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun staat van zijn, hun denken, hun emoties, hun gedrag en hoe ze hun externe wereld vormgeven.

   Zo lang we die verantwoordelijkheid buiten onszelf leggen komen we in mijn ogen niet echt dichter bij een oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *