Homoseksualiteit in het dierenrijk

9889a5b0f31d9d2afdc1fb9748ec4422

Homoseksueel of beter gezegd, niet heteroseksueel gedrag komt regelmatig voor in de natuur. Wat kan de functie hiervan zijn?

Een interessante natuur documentaire die gaat over niet heteroseksueel gedrag bij verschillende diersoorten en wat voor mogelijke functie dit kan hebben. Het seksuele gedrag van onder andere insecten, vogels en zoogdieren komt voorbij.

Wat kunnen we hiervan leren en waarom kent het dierenrijk een grotere diversiteit in seksualiteit dan puur heteroseksueel gedrag?

According to recent scientific research, more than 450 different kinds of animals engage in homosexual activity.

St Thomas Productions has taken this research, and combined it with never-before- seen film footage, to produce this compelling and groundbreaking documentary. Animal Homosexuality explores the various ways homosexuality is expressed in the animal kingdom through courtships, affection, sex, pair-bonding and parenting.

A covert revolution has been taking place in nature, and has gone unnoticed until now. With the help of scientific research, international stock footage and location shoots all over the world, Saint Thomas re-examines and revises the fundamental paradigms of nature.

Tot zover dit kijkje in het dierenrijk!

Vanuit Achter de Samenleving zijn we een partnerprogramma met Bol.com begonnen. Als je op één van de bovenstaande links klikt en vervolgens binnen 5 dagen iets via bol besteld, dan gaat 6% van het aankoopbedrag naar Achter de Samenleving. Op die manier kun je met het volgen van je eigen nieuwsgierigheid ons ook direct een beetje ondersteunen. Daarnaast kun je ons uiteraard ook direct ondersteunen via een donatie/vrijwillig abonnement. 😀

[bol_product_links block_id=”bol_570e843143287_selected-products” products=”1001004010728166,1001004006044918,1001004002058472,1001004002859046″ name=”seks” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”009900″ width=”560″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Aanverwante artikelen en informatie:
-) 5 gezichtspunten op homoseksualiteit
-) Seks is leuk en plezier is goed voor je
-) Liefde vs. Lust?
-) De ethische slet – Bijbel van de polyamorie
-) Sex at Dawn – The prehistoric origins of human sexuality
-) TED Playlist – Sex: Can we talk?
-) Docu – The Nature of Sex
-) Docu – The Science of Sex Appeal

5 gedachten over “Homoseksualiteit in het dierenrijk

 1. peter

  Wat kunnen we hiervan leren en waarom kent het dierenrijk een grotere diversiteit in seksualiteit dan puur heteroseksueel gedrag?

  Omdat daar geen kleuterschool is?

  1. Aladin

   @Peter
   Omdat dieren puur hun instinct volgen, ze geen schaamte kennen en remmingen hebben, omdat ze vrij zijn van aangeleerde moraal, geloof en overtuigingen.

   Maar de op voortplanting gerichte seksualiteit domineert natuurlijk,, anders zou een soort ophouden te bestaan.

   Volgens de NWO agenda moet de mensheid gereduceerd worden tot 500 miljoen.
   Misschien heeft Martin Vrijland hier een punt?

   http://www.martinvrijland.nl/2014/01/10/nederlands-grootste-exportproduct-de-homomarketing/

   1. Douwe Bericht auteur

    Ik denk dat de basis heel simpel is, respecteer de vrije wil en vrijheid om eigen keuzes te maken van andere mensen. Ook op seksueel gebied.

    Maar respecteren is idd wat anders dan een bepaald gezichtspunt opdringen en bewust exporteren. Daar heeft Vrijland wellicht wel een punt. Al krijg ik bij Martin op dit punt vaak wel een beetje of of gevoel net alsof het een ten koste van het ander zou gaan. Ik denk niet dat je door reclame mensen hun seksuele voorkeur kunt veranderen.

    Ik merk dat homoseksualiteit vaak in de politieke arena als wapen wordt gebruikt. Zo wordt homoseksualiteit door ‘rechts’ gebruikt om de Islam en de Moslims in een kwaad daglicht te stellen. En gebruikt de VS en West Europa homoseksualiteit om dan een land als Rusland in een kwaad daglicht te stellen. Daar wordt ik zelf een beetje misselijk van. Dat de ene groep homoseksualiteit omarmt om het als wapen te gebruiken tegen een andere groep. Dat heeft in mijn ogen weinig te maken met de vrije wil en vrijheid van mensen om eigen keuzes te maken respecteren.

    Je ziet overigens in de documentaire ook dat exclusief homoseksueel gedrag in de dierenwereld niet zo veel voorkomt. Alfred Kinsey kreeg in zijn onderzoek ook vrij helder dat de zaken vaak niet zo zwart wit zijn als heteroseksueel of homoseksueel. https://en.wikipedia.org/wiki/Kinsey_scale

    En in het boek van Christopher Ryan komt vrij helder naar voren dat seks zeker in sociale intelligente groepsdieren zoals mensen, dolfijnen en mensapen naast een voortplantingsfunctie ook een sociale bindingsfunctie heeft. In dat licht is niet heteroseksueel gedrag vrij logisch te verklaren. Het heeft dan veel meer de functie om relaties te versterken.

 2. peter

  Het is simpel samen te vatten, jongens blauw en met autotjes spelen en meisje roze en poppen…is aangeleerd uitzonderingen hierop dienen (maatschappelijke dwang) in een hokje geplaatst te worden en volgens bepaalde etikettes benaderd/behandeld te worden. Conditionering…toch? Adam Eva…boom met kennis en appeltje….erfzonde…denken……..

 3. Kirsten

  Yeah, diversiteit! Er is altijd weer meer….

  Die beschrijving:
  “A covert revolution has been taking place in nature, and has gone unnoticed until now. With the help of scientific research, international stock footage and location shoots all over the world, Saint Thomas re-examines and revises the fundamental paradigms of nature.”

  Ik zie nog niet in waarom dit niet altijd al zo geweest zou zijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *