Is de mensheid in staat in vrede samen te leven?

0ee41aaf3a8510ec673be4cfe9a524cbDe zogenaamde zichzelf benoemde mainstream media doet alsof de mensheid het erg moeilijk heeft met vreedzaam samenleven.

De mainstream media speelt echter zelf continue groepen mensen tegen elkaar uit en zet ze tegen elkaar op. Sommige mensen noemen daarom de mianstream media ook wel als één van The Merchants of Chaos.

Deze handelaren in chaos zijn partijen die voor hun voortbestaan afhankelijk zijn van verdeeldheid, angst en conflict tussen mensen. Policiti zijn een andere bekende handelaar in chaos.

Maar is het echt zo moeilijk voor mensen om in vrede met elkaar samen te leven? Om andere mensen hun vrije wil en vrijheid om eigen keuzes te maken te respecteren?

Nee, is mijn persoonlijke antwoord. Mensen kunnen prima in vrede met elkaar samenleven. En de meesten van ons willen dat ook graag.

Maak aan iedereen duidelijk dat het initiëren van geweld niet oke is, en dat mensen daarnaast alles mogen doen wat ze willen. Je kunt dit principe op verschillende manieren verwoorden. Hieronder verschillende versies vanuit verschillende religies die het over dit punt allemaal eens zijn.

the-golden-ruleDit idee is buitengewoon simpel en effectief. Dit idee zegt namelijk dat niemand het recht heeft om geweld te initiëren, geen uitzonderingen – dus ook geen “legitieme heersende klasse“. Het kan ook wel verwoord worden als het non agressie principe. 0000000De reden waarom dit simpele en effectieve principe echter zo weinig door de instanties gepromoot worden is omdat wij allemaal onder de onderdrukking leven van instituten die continue geweld plegen tegenover ons. En het zijn deze instituten die onder meer via valse vlaggen groepen mensen onderling tegen elkaar uit proberen te spelen om zo de mensen af te leiden van de werkelijke agressor.

10505331_347997818682456_5375043524262283902_n

Zolang wij daarin mee blijven gaan zullen we een wereld voor onszelf en elkaar scheppen waarin we geweld vanuit deze instituten zal blijven voortbestaan. Sterker nog deze instituten bestaan voornamelijk uit gewone mensen zoals jij en ik. Als wij echter dit heldere principe om vreedzaam met elkaar samen te leven breed delen onderling en duidelijk maken dat wij deze continue stroom van geweld niet langer wenselijk achten en niet langer respecteren en ophouden er zelf aan mee te werken dan kunnen we een groot deel van het geweld snel laten ophouden.

553285_408724122609825_1887614681389724649_nOp het moment dat wij wat meer vertrouwen in onszelf en onze medemensen krijgen en de partijen die het daadwerkelijke geweld in de wereld initiëren gaan wantrouwen en ophouden onze medewerking aan deze gewelddadige instituten te verlenen dan kunnen we de wereld transformeren.

Wie doet er mee?

gandhi_007

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie/vrijwillig abonnement.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Een overzicht van valse vlaggen van Zweden tot aan Frankrijk
-) Het Patroon van Tirannie; wees bang, wees bang, wees bang!
-) 10 systematische leugens van de zogenaamde mainstream media
-) Het geloof in een heersende klasse kan alleen maar geweld toevoegen aan een maatschappij
-) Het einde van al het kwaad, het tijdperk van de oorlogen op aarde is voorbij
-) Het meest gevaarlijke bijgeloof zorgde voor 262 miljoen doden in de vorige eeuw
-) VRIJHEID – Een praktsiche gids naar een vreedzame en vrijwillige samenleving

55963547

27 gedachten over “Is de mensheid in staat in vrede samen te leven?

 1. jos van veen

  zolang er maar geen instanties of elitaire mensen zijn die je met hun macht, geld, agressie en terreur in een richting willen duwen waar je helemaal niet wilt zijn of iets te zoeken hebt.

  Volgzaam aan wat, wie ,waar, hoe?
  Als dat het geval is/wordt dan wordt het dwang, controle,repressie en idiote besluiten door een handjevol met de pretentie dat zij mogen bepalen wat je doet..en dat wordt dan meteen meegenieten van water voor jou geacht wordt goed te zijn..

  Volgzaam in de zin dat je datgene volgt wat je redelijkerwijs in en samenleving zelf kan doen lijkt me veel beter.
  Zonder schade , dwang. repressie of nadeel voor anderen want iedereen zal er naar streven zichzelf te worden als hij/zij daar de kans voor krijgt zonder idiote regelingen,afgedwongen belasting en overheidsterreur.

 2. Schijt op de overheid

  De schulden fabriek is de grootste bron van inkomsten,zorg dat iemand helemaal klem komt te zitten en pluk hem kaal,je kunt toch niet weg.

  1. Douwe Bericht auteur

   Volgens mij valt belasting onder het initieren van geweld volgens de volentaryisten. Volgens mij zouden we met de huidige technologie daadwerkelijk zinvolle projecten waar een groep vrijwillig voor kiest prima kunnen crowdfunden. Kickestarter en soortgelijke sites laten zien dat dat tegenwoordig vrij gemakkelijk kan. Dan kunnen we ophouden met de continue stroom van geweld vanuit de overheid om van iedereen geld onder dwang af te nemen.

   Zie eventueel ook dit artikel. Belasting is erger dan diefstal.

 3. Germen Roding

  Stel, ik, een geitenhoeder, loop met mijn kudde door door een permacultuur bos. Mijn geiten doen zich tegoed aan de zorgvuldig aangeplante bodemvegetatielaag. De eigenaar vindt dat agressie. Ik vind het agressie dat je een stukje van de aarde, die van ons allemaal is, inpikt en op jouw manier inricht, zodat mijn geiten niet naar hartenlust kunnen vreten. Jij moet rechtspreken. Wie van ons is de agressor?

  1. Douwe Bericht auteur

   Lijkt me een beetje een vals dilemma.
   http://nl.wikipedia.org/wiki/Vals_dilemma

   Ik snap ook niet waarom ik opeens zou moeten rechstspreken.
   Lijkt me dat geitenhoeders en permacultuurbos aanleggende mensen verstand genoeg hebben om hier gewoon eens over te spreken en te kijken wat de mogelijkheden zijn. Misschien zijn de geiten wel op bepaalde gebieden in het permacultuurbos zinvol in te zetten. Win-win situaties zoeken dus.

   1. Germen Roding

    Nee Douwe, ik denk dat het een vrij essentiële vraag is.
    Waar je een groep mensen bij elkaar hebt in een beperkte ruimte, ontstaan conflicten. Redelijke mensen zullen deze wel op kunnen lossen, maar niet iedereen is redelijk. Ook is niemand altijd redelijk. De aarde is van iedereen, en een stukje aarde omheinen en inpikken, zoals de permaculturist doet, is agressie, is een redelijk standpunt volgens je filosofie. Van iemands werk profiteren, zoals de geitenhouder doet, is eveneens agressie. Een al even redelijk standpunt volgens je filosofie. Je zult denk ik een methode moeten ontwikkelen om dit basisconflict op te lossen. Ik denk persoonlijk dat dat niet kan, dat je je filosofie moet bijstellen, verdiepen of uit moet breiden. Ik ga dit denk ik in een artikel op Visionair uitdiepen.

    1. Douwe Bericht auteur

     Ik denk dat het inderdaad beter is het voor jezelf eens goed uit te diepen misschien dat ik daar ook meer van leer dan dit soort vragen die in mijn ogen vooral eigen verantwoordelijkheid en algemene redelijkheid van mensen proberen te omzeilen.

     Juist door de eigen verantwoordelijkheid en eigen redelijkheid van mensen te ontkennen wordt nu continue een stroom van geweld op mensen losgelaten. In mijn ogen is die continue stroom van geweld vanuit de heersende klasse het probleem. Daarmee hebben we geweld namelijk verankert in onze maatschappelijke structuur en dat is in mijn ogen buitengewoon raar en als we een vrediger mensheid willen hebben essentieel om dat element van agressie te ontmantelen.

     Op het moment dat jij gelooft dat een persoon niet zelf in staat is verantwoordelijk en redelijk te zijn dan schep je namelijk het precedent dat iemand anders beter is dat voor hem te doen en dan zeg je dus eigenlijk dat iemand het recht heeft die persoon te onderwerpen, zijn wil te breken en tot slaaf te maken.

     Dat is geweld gebruiken en goedpraten vanuit het oogpunt om geweld te voorkomen. Dat is een totaal onlogische constructie.

     1. Germen (visionair.nl)

      Ik denk dat je nu een stropop gebruikt.
      Ik ontken de eigen verantwoordelijkheid en redelijkheid van mensen niet.
      Hierbij ga je echter voorbij aan het feit dat de ideeën tussen mensen over eigen verantwoordelijkheid en redelijkheid sterk verschillen. Wat voor de een een absoluut recht is, is voor de ander een arrogante, uit de lucht gegrepen claim. Zie bijvoorbeeld de perikelen tussen gelovigen van diverse denominaties, die in parallelle universa lijken te leven. Of loop eens een dagje mee op een schoolplein.
      Conflicten bestaan, domweg omdat we met al onze verschillende, vaak onverenigbare ideeën en meningen op een eindige wereld leven, en als het laagste niveau van overeenstemming tussen twee partijen de fysieke wereld is, zoals tussen twee groepen gelovigen, dan is geweld niet veraf.

     2. Douwe Bericht auteur

      Er hoeft geen conflict te zijn zolang mensen elkaars vrijheid respecteren en geen geweld tegen elkaar initieren.

      Je voorbeeld van het schoolplein is wat raar omdat het schoolplein zelf een vorm van geweld is, de kinderen zijn daar onder dwang. Als volwassenen hebben we dus geweld gebruikt tegen kinderen, het is niet zo raar dat die dat vervolgens dan naar elkaar gaan reflecteren. Zie eventueel ook deze documentaire: https://www.youtube.com/watch?v=XLSIgZWNR9M

      En daarnaast zijn het kinderen, juist die groep moet je leren dat je je eigen vrijheid het best kan garanderen door andere mensen hun vrijheid te gunnen en dat zolang niemand geweld tegen ze initieert ze anderen kunnen laten doen wat ze willen.

      Ik geloof eerlijk gezegd niet zo dat mensen niet kunnen begrijpen dat ook al heb je verschillende geloofssystemen je niet beide het geloofssysteem kunt hanteren dat je geen geweld tegenover andere initieert ook al hebben ze een ander geloofsysteem.

      Het kan aan mij liggen maar de mensen die ik om me heen zie, zijn allemaal redelijk in staat zelf na te denken en elkaar de ruimte en vrijheid te gunnen. Zowel de gulden regel als het NAP prinicipe zijn te begrijpen door een 6 jarig kind. Maar het belangrijkste is dat we ze het in de praktijk laten zien. Nu leren we kinderen het ene maar doen we in de praktijk met geinstitutionaliseerde vormen van geweld als onderwijs, belastingen en de overheid het tegenovergestelde.

      Als mensen nu de daad bij het woord voegen en zelf beginnen op te houden de vrijheid van andere mensen te vernietigen via geweld dan kunnen we binnen korte tijd enorme slagen maken in de algehele vrijheid van de mensheid.

      Wat ik in de praktijk zie gebeuren is een heersende klasse die continue geweld gebruikt en daarnaast onder meer valse vlaggen en andere vormen van leugens en geweld gebruikt om de overheerste klasse ervan te overtuigen dat zij die overheerste klasse op de een of andere mate van dienst zouden zijn terwijl ze in de praktijk alleen maar geweld initieren. Zie eventueel ook dit korte filmpje met valse vlaggen van Zweden tot aan de Verenigde Staten.
      http://achterdesamenleving.nl/overzicht-van-valse-vlaggen-van-zweden-tot-frankrijk/

      Als mensen massaal hun eigen stressvolle geloofssystemen onderzoeken en daarnaast het NAP en de Gulden Regel praktisch toepassen kunnen we overmorgen een stuk minder geweld in de wereld hebben.

     3. Germen (visionair.nl)

      Douwe, jouw ideeën werken alleen in een virtuele wereld, waar je lastpakken onzichtbaar kan maken en er onbeperkte ruimte is. Zonder een vorm van eigendomsrecht, prive of collectief, kunnen investeringen niet beschermd worden en is investeren zinloos. Eigendomsrecht vereist een jurisdictie. En jurisdictie vereist een soeverein.

     4. Douwe Bericht auteur

      Volgens mij is het niet initiëren van geweld en het recht op zelfverdediging als idee vrij simpel en begrijpelijk. Hoe je dat in details uitwerkt weet ik niet precies.

      Ons huidige systeem zorgt er echter voor dat de 67 rijkste mensen meer bezitten dan de 3.5 miljard armsten. Het lijkt me kortom dat er ruimte voor verbeteringen mogelijk zijn.

      En voor mijn gevoel dient dit principe van non agressie het hoofdingrediënt te zijn van een verbetering van ons huidige systeem.

      Maar als je om hele concrete oplossingen vraagt moet ik eerlijk toegeven dat ik die niet kant en klaar heb. Maar de huidige ongelijkheid motiveert in ieder geval om hier goed over na te gaan denken als volk.

  2. adrian

   Er is geen agressor, enkel een meningsverschil naar mijn mening. daarbuiten vind ik dat aarde zowel eigendom van de geitenhoeder als van de ‘eigenaar’ is, ze zijn namelijk beiden geboren op deze planeet en hoe erg ze het misschien ook vinden zullen ze toch moeten delen want een rechtmatige eigenaar bestaat namelijk niet.

 4. Douwe Bericht auteur

  @ Sereano, zolang we niet in staat zijn met geiten te praten is dat moeilijk om te achterhalen.

  En dat is wellicht ook het verschil met mensen, we zijn wel in staat om met elkaar te praten. En als mensen samenwerken kunnen ze een enorme meerwaarde leveren aan elkaar.

  Wat we nu zien is dat er een bepaald crimineel cartel is wat continue geweld uitoefent op de mensheid. Dit doet ze onder meer door de structuren als banken en overheden. Ze schuwen hierbij niet voor een paar miljoen doden etc.

  Maar wat als we inplaats van geweld en het doden van andere mensen er nu eens voor zouden zorgen dat iedereen aansluiten op het internet zodat iedereen mee kan praten en zelf kennis kan vergaren… Als eerste pacificeer je de wereld daar mee omdat zelf dingen leren veel leuker is dan geweld gebruiken tegenover anderen en daarnaast kunnen al die mensen die nog leven inplaats van gedood worden nu wellicht een grote of kleine bijdrage leveren aan het voortbestaan van vele andere mensen.

  In mijn ogen is het initieren van geweld gewoon totaal irrationeel. Het zorgt voor verlies-verlies situaties terwijl we zeker met onze huidige technologie juist enorme win-win situaties voor elkaar zouden kunnen scheppen.

 5. Johan Bosman (wertktuigkundige)

  Vreedzaam samenleven?

  Ik stond gisteren op een heel mooie plek aan de oever van een groot meer. Er waren nog meer mensen en er stonden ook nog een paar Duitsers en een Oostenrijker. Ik ben al gepensioneerd maar dat help niet altijd in de werktuigbouw: sommige produkten vragen veel vakmanschap en zijn dan moeilijk over te dragen aan een ander bedrijf. We hebben de laatste tijd dus hard gewerkt en besloten gewoon tot een lekker klungeldagje in de zon. We hebben geen brandweerauto’s gezien want er was geen brand. We hebben geen ziekenauto’s gezien want er was niemand ziek. Maar wat we wèl zagen was dat er om de haverklap een politieauto heel langzaam kwam langsrijden. Ook om niets, want iedereen was dik tevreden. En niemand had om de politie gevraagd.

  Maar ik weet wel wat dat is met de politie. Die zochten gewoon ruzie.

  1. Douwe Bericht auteur

   Ja zou mooi zijn als de politie net als de brandweer en de ambulance alleen op komt dagen als je ze belt. 😀

   Ik zag overigens dat je recent ergens een rapport aanhaalde Johan dat de overheid inmiddels verantwoordelijk is voor meer dan 50% van de criminaliteit. Heb je dat rapport wellicht ergens in zijn totaliteit inzichtelijk, lijkt me interessant om een artikel over te schrijven.

   Dit artikel laat zien dat overheden dat in de vorige eeuw overheden ook de grootste massamoordenaars waren maar het is altijd fijn om meer goed onderbouwde munitie te hebben.
   http://reason.com/archives/2014/05/15/be-antigovernment-and-proud

   Dus mocht je het rapport hebben of weten waar mensen het kunnen opvragen oid. hoor ik dat graag!

   1. Johan Bosman (wertktuigkundige)

    Douwe 9:48,

    Hallo Douwe,
    Ik kwam achter het bestaan van dit onderzoek via meerdere publicaties op het internet omstreeks 2006. Ik heb vele jaren geprobeerd om dit via de politiek en justitie aan te kaarten en heb daarbij gemerkt dat ze hier echt bang voor zijn. Slechts één keer kreeg ik een berichtje van justitie dat ze de zaak zouden gaan onderzoeken maar dat is al weer jaren geleden. Ook de mensen van de SP beloofden hier aandacht aan te besteden maar dat is ook al weer jaren geleden. Het is dus inderdaad een heel belangrijk (want vernietigend!) onderzoek geweest. In het onderzoek werd er ook melding van gemaakt dat de sterke toename van deze criminaliteitsvorm zijn oorsprong had in de aanname van het Pikmeerarrest waarmee het overheidspersoneel -beroepshalve- juridische immuniteit heeft verkregen. Justitie (nog onder oudminister Sorgdrager) heeft dezse situatie in 1996 dus willens en wetens zèlf georganiseerd! Verder is duidelijk dat het misbruiken van bevoegdheden als vorm van georganiseerde misdaad (wat het in feite is) door onze minister van justitie zorgvuldig wordt verzwegen. En daarom “bestaat het niet”!

    Wat er nog op het internet over is van dit onderzoek dat ik in 2006 nog gewoon heb kunnen lezen dat weet ik niet maar ik ga zoeken en kom hier op terug. Want het is natuurlijk te gek voor woorden dat we allemaal aantoonbaar worden geregeerd door wat onze grootste bedreiging is!

 6. Treowd

  Prima artikel ! Deze zin in het artikel van Merchants of Choas vond ik wel een opvallende :
  ” It is not to the advantage of those who get their income, appropriations or public interest from the amount of disturbance to make a peaceful environment.”

  En wat nog te denken van het hegelian dialectic – http://www.crossroad.to/articles2/05/dialectic.htm
  dat is het ultieme wapen van deze merchants of chaos en wordt veelvuldig toegepast bij publieke aanslagen in de naam van het voor dit doel in het leven geroepen war on terror.
  Weg met die onzin allemaal !!! No more lies!
  Alsof we niet intelligent genoeg zouden zijn om vredig samen te kunnen leven en onze culturele verschillen niet zouden kunnen gaan bezien als onze rijkdommen en zelf kunnen filteren wat moreel juist is of niet. Het is haast een belediging te noemen als je er verder over na gaat denken. (Als je vanuit het ego zou leven ; -) . )
  En een argument dat er niet genoeg ruimte zou kunnen zijn voor iedereen op deze wereld is gebaseerd op een mythe die in het leven is geroepen juist door een van zo’n chaos merchants.
  http://wearechange.org/overpopulation-myth/

  1. Douwe Bericht auteur

   Ja de trucendoos van de heersende klasse om mensen voor te liegen, te misleiden, bang te maken etc. is ontzettend groot inmiddels maar trucs werken alleen als wij ons erdoor af laten leiden. De kern is zo simpel en gemakkelijk dat we volgens mij die kern van waarheid telkens moeten laten zien en opnieuw onder de aandacht moeten brengen zodat mensen vertrouwen in zichzelf en hun medemens ontwikkelen dat we prima kunnen samenleven met elkaar. De enige partij waar we in die zin voor op moeten passen zijn partijen die onze vrije wil en vrijheid onderdrukken en vernietigen. En op dit moment is o.a. de overheid daar 1 van.

   Eenieder die tegen geweld is en over rationele capaciteiten beschikt zal dan vroeger of later dan ook van het geloof van Statisme afvallen. Het geloof dat de juiste hoeveelheid geweld, door de juiste personen toegepast de samenleving beter zou kunnen maken.

 7. roeptoeterumaar

  Je medemens het zodanig moeilijk maken, ongeacht de schade die ermee gemoeid is, dat er voordeel uit te halen is. Deze grenzen worden tot het ontoelaatbare opgerekt!
  Ja daar zijn we mee bezig!
  Wat globalisering en bemoeienis met andere culturen niet oplevert?
  Vraag dat de VN of deze niet de vat hierop verloren is?

 8. bernadette

  jhon…

  Er zijn steeds meer mensen die tot het besef komen,
  dat we hier niet op aarde gekomen zijn om elkaar het leven te ontnemen.

  Ons innerlijk bewust worden en herinneren wie we werkelijk zijn .

  Heb deze message van Treowd overgenomen;

  Garnet Silk – Spread the Love – A=432hz
  https://www.youtube.com/watch?v=WmA9cYZ5P7Q

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *