Superkorte introductie tot mediteren – een heldere uitleg in 2 minuten

Een helder kort filmpje wat mensen uitlegt wat mediteren is, hoe je het kunt doen en wat de praktische voordelen ervan zijn. Kijk, leer en mediteer! 😀

Meditatie kan een handig gereedschap zijn voor mensen om op zelfonderzoek uit te gaan in hun innerlijke wereld. Het kan je inzicht geven in wat je wel en niet bent en kan mensen o.a. meer innerlijke rust brengen.

SoChicken schreef een tijdje geleden ook een fijn artikel met praktische tips voor beginners en gevorderden op het gebied van meditatie: Eenvoudig leren mediteren.

Daarnaast werd ik getipt over de Headspace app waarmee mensen gemakkelijk kunnen leren mediteren.

En ook zijn er meerdere prima boeken beschikbaar die mensen kunnen helpen bij het leren mediteren.

[bol_product_links block_id=”bol_57ba31412fd06_selected-products” products=”9200000057347412,1001004004765030,1001004005749596,9200000048567963″ name=”555″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”009900″ width=”555″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Mochten mensen zelf nog handige meditatie tips hebben deel ze vooral in de reacties.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Leer je kinderen hoe ze met hun slecht voelende gedachten om kunnen gaan
-) Ho’oponopono – een snelweg via je hart naar innerlijke vrede
-) Omarm je negatieve emotie, het is je wegwijzer naar meer vrijheid en persoonlijke groei
-) Kies de beste voelende gedachte waar je toegang tot hebt in dit moment 
-) 10 veelgebruikte manieren hoe mensen zichzelf goed / beter laten voelen
-) 12 manieren om je bewustzijn te expanderen
-) Volg je nieuwsgierigheid, interesse en passie met integriteit en zonder verwachtingen

meditation

10 thoughts on “Superkorte introductie tot mediteren – een heldere uitleg in 2 minuten

 1. Het vijfde element

  Ik las in het linkje de volgende zin: Het draait bij mediteren om rust en concentratie.

  En toen was ik er al weer helemaal klaar mee. Concentratie behoort bij de mind! Daar moet je helemaal niet zijn. Enfin, leren mediteren in 2 minuten is ook onzinnig. Feitelijk is mediteren uitleggen ook onzinnig. Dat impliceert dat meditatie een handeling is. Dat is het nou juist niet….

  1. Fuzzywishmaster

   Er is inderdaad geen trucje om snel te leren “mediteren” , echter is het van te belang om de stilte te zoeken in de ruis , het vormloze te vinden .Het ervaren van de ademhaling is noodzakelijk om het denken en de mind langzaam te isoleren in stilte als een soort geestelijke volumeknop.
   Al lopend , zittend , fietsend is de diepere staat van zijn te bereiken , immers zoals gezegd is de illusieve staat van de projectie genaamd realiteit buiten te sluiten door het hogere in jezelf aan te spreken middels meditatie. Als het water tot rust is gekomen kan men de ware ik gespiegeld zien in het water .
   Bovendien zijn we allen energetisch verbonden en als er meer gemediteerd werd zou deze band veel sterker worden en zijn we in staat om de chaotische realitijden te hervormen tot een paradijs .
   De keus is er altijd .

 2. Hans

  Of juist wel…
  Wat is meditatie nu precies?
  Meditatie of mediteren is niet de gewenste staat van zijn zelf, het is de weg naar die staat van zijn.
  Meditatie is een manier, een mentale/verstandelijke handeling om juist uit die mentale/verstandelijke staat van zijn te komen.
  Ik verbind me in meditatie niet met mijn mediterende zelf, ik verbind me met mijzelf dmv meditatie.

  En hiermee komt de verwarring, laat meditatie nooit het doel op zich worden.
  Het doel is jezelf, meditatie de weg er naar toe en die weg zal ooit als afhankelijkheid tussen jouw en jezelf instaan als meditatie het middel van die identificatie wordt.
  Meditatie is een manier, maar niet het doel.
  Bestek laat je hongergevoel niet verdwijnen..

  1. Het vijfde element

   In meditatie is geen doel, Hans. Het is geen weg, het is zelfs geen verbinding.
   Iedere omschrijving van meditatie gaat mank. Je kan beter omschrijven wat het NIET is.

   Ga je namelijk omschrijven wat het WEL is, dan kom je altijd uit bij subjectieve aangelegenheden. Zoals verbinding, een weg, een bezigheid, een doel. In de link wordt meditatie omschreven als geluksbeleving. Daar herken je de charlatans aan: er valt wat te halen in meditatie! Het punt is nou juist dat er niets te halen valt. Geen geluksbeleving, niks.

   Feitelijk is er dan ook geen reden om te mediteren. Iemand die nooit mediteert, kan ook niet weten wat het is. Of men verzint er zelf een verhaal bij zoals in het linkje.

   Het kernprobleem is telkens weer dat men de mens aanspoort om iets te bereiken (geluksbeleving of zo). En zo de mens gelijk afhoudt van wat meditatie eigenlijk inhoudt.

 3. Hans

  //Het kernprobleem is telkens weer dat men de mens aanspoort om iets te bereiken (geluksbeleving of zo). En zo de mens gelijk afhoudt van wat meditatie eigenlijk inhoudt.//

  Dat is dan ook de boodschap van mijn reactie..
  Alles wat men denkt nodig te hebben om zichzelf te “bereiken” zal vroeg of laat een geloof, een doel op zich worden.

 4. Budh

  Anders Mediteren. Anders Adem halen,
  Winti Spiritual? Je Halo met ❇️licht bemalen.
  adem
  What you need to know about the BREATHARIANS of the world…AMAZING!
  https://www.youtube.com/watch?v=4z3NptLtVBQ …………………………………..👽
  adem2
  http://www.lightdocumentary.com/breatharian-meals.html
  SunGazer
  SunGazer of niet, ‘t-zijn toch chemtrails die men daar ziet ?+!
  Met ‘n-Orange/Pinky Blinky!-‘n-Thinky-Winkie?;
  THEY WILL NOT HIDE THIS FOREVER
  https://www.youtube.com/watch?v=haoh95-hAyo

  Dan maar even met-i.d.eren met ‘n-WingKey;
  Listen This And You Will Fly Without Wings
  Kraai-On
  Kraai-On https://www.youtube.com/watch?v=bK1UypITKAo

 5. Budh

  Vandaag ontving ik ’n Prachtige Meditatie,
  ‘n-Ware HerRehabilitatie. Door doorschouwende recapitulatie.

  OPEN BRIEF VAN HET NEDERLANDSE VOLK
  Aan de regering van Nederland
  Het spijt ons u te moeten laten weten dat, het voor ons onmogelijk is in te schatten
  of wij onze belasting tot 21-12-2017 nog wel kunnen en willen betalen.
  Onze financiële positie is zeer onoverzichtelijk geworden,
  dankzij de toepassing van uw Arbeidswet, Auteurswet, Horecawet, Beurswet, Loterijwet, Motorrijtuigenwet, Warenwet, Woningwet, Drankwet, Gezondheidswet, Winkelsluitingswet, Invalidenwet, Vestigingswet, Flexwet, Ziektewet enz. enz., die U op ons heeft losgelaten.
  Door al uw wetten zijn wij zo teneergeslagen, aangeslagen, uitgeput, uitgebuit, uitgewoond, uitgetrokken en uitgeperst, dat wij niet meer weten waar wij aan toe zijn, hoe wij hier nog kunnen zijn en of wij hier nog wel willen zijn.
  Men heeft ons genoodzaakt te betalen voor Milieubelasting, Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting, Precariobelasting, Loonbelasting, Onroerendgoedbelasting, Overdrachtsbelasting, Staatsbelasting, Straatbelasting, Rioolbelasting, Grondbelasting, Wegenbelasting, Verzekeringsbelasting, Beursbelasting, Weeldebelasting, Gemeentebelasting, Dividendbelasting, Successiebelasting, Hondenbelasting, Vermakelijkheidsbelasting en Waterschapsbelasting.
  En verder voor tabaksaccijns, benzineaccijns, gedistilleerdaccijns, zegelrecht, registratierecht, invoerrecht, uitvoerrecht, statistiekrecht, reinigingsrecht en wat er nog meer aan rechten zijn.
  Voorts krijgen wij de plicht om bij te dragen aan WAO, AOW, WW, WWW, UWV, VVV, BTW en tal van andere W-s als ook aan Zorgverzekering, Autoverzekering, Aansprakelijkheidsverzekering, Ziektegeldverzekering, Arbeidsongeschiktheidverzekering, Brandverzekering, Kostbaarhedenverzekering en andere zekerheden die inmiddels allang niet meer zo zeker zijn met dit kabinet.
  Wij betalen liggeld, stageld, loopgeld, wachtgeld, parkeergeld, tolgeld, sluisgeld, schoolgeld, inschrijfgeld, uitschrijfgeld, lesgeld, kijk- en luistergeld en hoe dan ook: heel veel geld !!!
  Wij worden verzocht en of verplicht om bij te dragen aan Dierenbescherming, Vrijheidsbond, Kankerbestrijding, Astmafonds, Leprafonds, Nierfonds, Kinderbescherming, Rampenfonds, Begrafenisfonds, Geheelonthoudersfonds, maar ook het Rode Kruis, Gele Kruis, Oranje Kruis, Groene Kruis, het Witgele Kruis en een regenboog aan andere kruizen.
  De regering en anderen die in hun naam regeren hebben ons zó geregeerd, dat wij niet meer weten wie we zijn, of we er zijn en of we er nog wel willen zijn. Wij zijn verplicht, verdacht, verhoord, ondervraagd, berispt, beboet, bekeurd, bestraft, bekeken, onderzocht, nagegaan, gecontroleerd, geëvalueerd, gezuiverd, ingesloten, opgesloten, uitgesloten, verwisseld, ontbonden, gecommandeerd, gesommeerd, ingeschreven, uitgeschreven, doorgelicht, voorgelicht, uitgelicht en,… door U opgelicht !!!
  Wij hebben tot nu toe ons leven doorgebracht met het invullen, inschrijven, opschrijven, overschrijven, halen, betalen, opsturen en bekrachtigen en tekenen van formulieren. Wij hebben al honderden keren verklaard dat wij zijn geboren, waar en wanneer…. waarom?
  Wij worden achtervolgd door actiecomités, bonden, fondsen, verenigingen, clubs, instellingen, instituten, organisaties en stichtingen, zowel schriftelijk als telefonisch (liefst onder het eten) en zelfs thuis aan de deur. Ons enige geluk is dat wij geen geld overhebben om te kunnen steken in ING, ABN-AMRO en alle andere Rothchild banken, Palm Invest, Easy Life, Dubai Resorts, IceSave, Fortis of andere oplichters.
  Wij zijn zover dat wij onze huizen willen verkopen en ons leven willen beëindigen, maar daarvoor moet wij eerst een energiekeurmerk aanvragen en betalen én ook nog voldoen aan de Euthanasiewet, waarvoor wij dan weer formulieren moet gaan aanvragen, invullen en opsturen.
  Wij hadden eigenlijk graag een nieuwe auto willen kopen, maar dan moeten wij 42,3 procent belasting betalen over de netto-cataloguswaarde.
  Waarom is dat? Moeten wij bestraft worden ? Of is dat een boete omdat wij te hard gewerkt hebben ? Daarbij worden we al beboet als we eens ziek zijn, door de eigen hoge bijdrage ! Een auto van de zaak wordt ook al bestraft met bijtelling.
  En binnenkort hebben we ook nog rekeningrijden vanwege het milieu. Wij betalen ook al slurptaks en vliegtaks.
  Nu moeten wij over de grens gaan rijden, is dat wel goed voor het milieu?

  We hebben ook nog verpakkingstaks, want ook verpakkingen zijn slecht voor het milieu.

  Volgens ons blijven producten juist langer vers door de verpakking en gooien we ze niet zo snel weg, want dat is pas slecht voor het milieu. En waarom ook niet, Nederland heeft brave burgers, bijna niemand maakt bezwaar.
  We hebben in Nederland voor alles een stichting, praatgroep, actiegroep, commissies van wijze mannen en vrouwen die zich bezighouden met rapporten, die uiteindelijk door niemand worden gelezen, en dit alles aangevoerd door oppersukkel Rutte en zijn vrienden die al jarenlang bezig zijn met kilometerzones, flitspalen, spitsstroken die dichtblijven, dimlicht overdag, rookverbod in de horeca, praatgroepen voor herïntegratieproblemen, tolerantie van minderheidsgroepen, inburgeringscursussen, tekorten in de zorg en het gedaalde libido van de dwergcavia.
  Dat we jaren bezig waren met een HSL-lijn dwars door ons landschap, waarbij u minstens 20 miljard boven het budget bent gegaan, een nieuwe Botlek brug heeft gebouwd die al 100 keer in storing heeft gestaan, is dat wel goed voor het milieu???
  Weet u wat slecht is voor het milieu? De toegenomen criminaliteit en de excessen in de samenleving, ontvluchte tbs’ers en hangjongeren, die hele wijken en winkelcentra onbegaanbaar maken voor brave Nederlandse burgers die wél om hun leven geven.
  Premier Rutte sponsort wel banken en verzekeraars, die jarenlang casino speelden met het door ons aan hen toevertrouwde geld. En nu, na al hun blunders, moeten wij er nogmaals voor opdraaien om de boel draaiende te houden en de staatschulden in te lopen. Maar als wij burgers omvallen, dan kunnen we nergens aankloppen !!!
  Nee, wij willen niet nog meer belasting gaan betalen en wij zijn het niet eens met de nieuwe miljoenennota !!!
  Hierbij verklaren wij – afwachtende op het nieuwe eerlijke financieel-economische systeem – niets te ondernemen tot de gehele politiek, de monarchie en de duistere aansturing is verwijderd en verdwenen.

  Hoogachtend,
  Het Nederlandse volk.
  All-Meditating
  AJJA & TANINA – Live @ O.Z.O.R.A. 2015 Chill Out Dome ᴴᴰ
  https://www.youtube.com/watch?v=7ESFFw58lKI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.