Superkorte introductie tot mediteren – een heldere uitleg in 2 minuten

Een helder kort filmpje wat mensen uitlegt wat mediteren is, hoe je het kunt doen en wat de praktische voordelen ervan zijn. Kijk, leer en mediteer! 😀

Meditatie kan een handig gereedschap zijn voor mensen om op zelfonderzoek uit te gaan in hun innerlijke wereld. Het kan je inzicht geven in wat je wel en niet bent en kan mensen o.a. meer innerlijke rust brengen.

SoChicken schreef een tijdje geleden ook een fijn artikel met praktische tips voor beginners en gevorderden op het gebied van meditatie: Eenvoudig leren mediteren.

Daarnaast werd ik getipt over de Headspace app waarmee mensen gemakkelijk kunnen leren mediteren.

En ook zijn er meerdere prima boeken beschikbaar die mensen kunnen helpen bij het leren mediteren.

[bol_product_links block_id=”bol_57ba31412fd06_selected-products” products=”9200000057347412,1001004004765030,1001004005749596,9200000048567963″ name=”555″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”009900″ width=”555″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Mochten mensen zelf nog handige meditatie tips hebben deel ze vooral in de reacties.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Leer je kinderen hoe ze met hun slecht voelende gedachten om kunnen gaan
-) Ho’oponopono – een snelweg via je hart naar innerlijke vrede
-) Omarm je negatieve emotie, het is je wegwijzer naar meer vrijheid en persoonlijke groei
-) Kies de beste voelende gedachte waar je toegang tot hebt in dit moment 
-) 10 veelgebruikte manieren hoe mensen zichzelf goed / beter laten voelen
-) 12 manieren om je bewustzijn te expanderen
-) Volg je nieuwsgierigheid, interesse en passie met integriteit en zonder verwachtingen

meditation

8 gedachten over “Superkorte introductie tot mediteren – een heldere uitleg in 2 minuten

 1. Het vijfde element

  Ik las in het linkje de volgende zin: Het draait bij mediteren om rust en concentratie.

  En toen was ik er al weer helemaal klaar mee. Concentratie behoort bij de mind! Daar moet je helemaal niet zijn. Enfin, leren mediteren in 2 minuten is ook onzinnig. Feitelijk is mediteren uitleggen ook onzinnig. Dat impliceert dat meditatie een handeling is. Dat is het nou juist niet….

  1. Fuzzywishmaster

   Er is inderdaad geen trucje om snel te leren “mediteren” , echter is het van te belang om de stilte te zoeken in de ruis , het vormloze te vinden .Het ervaren van de ademhaling is noodzakelijk om het denken en de mind langzaam te isoleren in stilte als een soort geestelijke volumeknop.
   Al lopend , zittend , fietsend is de diepere staat van zijn te bereiken , immers zoals gezegd is de illusieve staat van de projectie genaamd realiteit buiten te sluiten door het hogere in jezelf aan te spreken middels meditatie. Als het water tot rust is gekomen kan men de ware ik gespiegeld zien in het water .
   Bovendien zijn we allen energetisch verbonden en als er meer gemediteerd werd zou deze band veel sterker worden en zijn we in staat om de chaotische realitijden te hervormen tot een paradijs .
   De keus is er altijd .

 2. Hans

  Of juist wel…
  Wat is meditatie nu precies?
  Meditatie of mediteren is niet de gewenste staat van zijn zelf, het is de weg naar die staat van zijn.
  Meditatie is een manier, een mentale/verstandelijke handeling om juist uit die mentale/verstandelijke staat van zijn te komen.
  Ik verbind me in meditatie niet met mijn mediterende zelf, ik verbind me met mijzelf dmv meditatie.

  En hiermee komt de verwarring, laat meditatie nooit het doel op zich worden.
  Het doel is jezelf, meditatie de weg er naar toe en die weg zal ooit als afhankelijkheid tussen jouw en jezelf instaan als meditatie het middel van die identificatie wordt.
  Meditatie is een manier, maar niet het doel.
  Bestek laat je hongergevoel niet verdwijnen..

  1. Het vijfde element

   In meditatie is geen doel, Hans. Het is geen weg, het is zelfs geen verbinding.
   Iedere omschrijving van meditatie gaat mank. Je kan beter omschrijven wat het NIET is.

   Ga je namelijk omschrijven wat het WEL is, dan kom je altijd uit bij subjectieve aangelegenheden. Zoals verbinding, een weg, een bezigheid, een doel. In de link wordt meditatie omschreven als geluksbeleving. Daar herken je de charlatans aan: er valt wat te halen in meditatie! Het punt is nou juist dat er niets te halen valt. Geen geluksbeleving, niks.

   Feitelijk is er dan ook geen reden om te mediteren. Iemand die nooit mediteert, kan ook niet weten wat het is. Of men verzint er zelf een verhaal bij zoals in het linkje.

   Het kernprobleem is telkens weer dat men de mens aanspoort om iets te bereiken (geluksbeleving of zo). En zo de mens gelijk afhoudt van wat meditatie eigenlijk inhoudt.

 3. Hans

  //Het kernprobleem is telkens weer dat men de mens aanspoort om iets te bereiken (geluksbeleving of zo). En zo de mens gelijk afhoudt van wat meditatie eigenlijk inhoudt.//

  Dat is dan ook de boodschap van mijn reactie..
  Alles wat men denkt nodig te hebben om zichzelf te “bereiken” zal vroeg of laat een geloof, een doel op zich worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *