Minister van Buitenlandse Zaken in Engeland Boris Johnson loog over Skripal zaak op video, mogelijk ontslag volgt

Eerder dit jaar vertrok Halbe Zijlstra als Minister van Buitenlandse Zaken in Nederland omdat hij had gelogen over zijn aanwezigheid bij een bijeenkomst met Poetin waarin hij zei dat Poetin ambities zou hebben voor een groot Rusland. Hij was ten eerste niet bij de bijeenkomst en vervolgens bleek ook nog eens dat het inhoudelijk verzonnen was en dat iets van deze orde niet bij die daadwerkelijke bijeenkomst was gezegd.

Deze bizarre leugens en het verspreiden van deze leugens door Halbe Zijlstra koste hem volledig terecht zijn positie en hij moest aftreden. Nu is Boris Johnson in Engeland in eenzelfde positie gekomen. In de Skripal zaak werd Rusland direct als dader aangewezen zonder dat er enig bewijs werd overlegd. Er werden Russische diplomaten uitgezet door Engeland en vervolgens werden er Russische diplomaten uitgezet door andere landen inclusief Nederland. Met alle schadelijke gevolgen voor onze (economische) relaties met Rusland van dien.

En nu blijkt de Minister van Buitenlandse zaken van Engeland, Boris Johnson aantoonbaar heeft gelogen over deze materie. De onderzoeklaboratoria geven aan dat ze niet weten waar het gif vandaan komt en dat er dus helemaal geen bewijs is dat Rusland hier achter zit terwijl Boris Johnson zegt dat hij van hun heeft gehoord dat het duidelijk is dat Rusland erachter zit…

Hier de video die de leugen glashelder blootlegt:

Het is nu even afwachten wat er gebeurt. Logischerwijs zou deze man nu ook ontslagen dienen te worden.

Dit is in korte tijd dat in twee verschillende landen, zowel Nederland als Engeland, de Ministers van Buitenlandse zaken aantoonbaar liegen en leugens over Rusland verspreiden om zo de internationale gemeenschap, hun eigen overheid en de bevolking van hun land op te zetten tegen Rusland.

Waar is de leiding van deze West-Europese landen mee bezig?

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Ook zo moe van alle bangmakerij tegen Rusland en Poetin?
-) De NOS liegt heel Nederland voor en stuurt aan op een oorlog met Rusland
-) Vooraanstaande geopolitieke denktank VS ziet graag conflict tussen Europa en Rusland
-) Oud journalist Udo Ulfkotte waarschuwt tegen gemanipuleerde oorlog tussen Europa en Rusland
-) De Nederlandse mainstream media  verspreiden al meer dan 50 jaar nepnieuws
-) Mainstream media liegt eigen bevolking voor onder druk van de CIA en eigen geheime dienst
-) Oud NOS medewerker klapt uit de school
-) Nederlandse nieuwsmedia, wie betaalt bepaalt!
-) De oorlog die je niet ziet op het NOS journaal
-) 10 aantoonbare grote leugens van de mainstream media
-) Studium Generale – Hoe (on)betrouwbaar is het nieuws?

 

22 gedachten over “Minister van Buitenlandse Zaken in Engeland Boris Johnson loog over Skripal zaak op video, mogelijk ontslag volgt

 1. jolo

  Het wordt tijd voor en radicale bestuurswisseling anders stevenen we af op een 3de wo?
  Fijn dat Achterdesamenleving.nl nog buitenom dat verachtelijke Facebook werkt?
  Anders is mi de vrijheid van mening zo gedaan?

  1. Douwe Bericht auteur

   Ik schrijf in mijn vrije tijd voor dit blog maar ik gebruik zowel facebook als twitter en andere kanalen om dit nieuws te verspreiden. Het lijkt me heel belangrijk dat mensen ervoor zorgen dat dit soort informatie verspreidt wordt bij hun naasten. Hoe ze dat doen mogen ze zelf weten, ga een gesprek aan, stuur eventueel deze link via de email naar mensen toe, deel het via de sociale media die wel met je resoneren etc. Start eventueel een eigen blog of eigen YouTube of DTube kanaal etc.

   Ik hoop dat de mainstream media in Nederland hier ook uitgebreid aandacht aan gaat besteden maar uit mijn persoonlijke ervaring vrees ik dat we hier niets van te horen krijgen via die kanalen. Terwijl de leugen toch echt gewoon op video te zien is.

   Nederland en Engeland zitten beide in ieder geval al vanaf de tweede wereldoorlog in de Deep State en het is bizar hoe de mainstream media in Nederland en Engeland de meest grove en gevaarlijke leugens verspreidt en hoe ministers van buitenlandse zaken bewust leugens verspreiden in hun kringen allemaal met dezelfde achterliggende agenda.

   Het feit dat Halbe Zijlstra moest aftreden en hopelijk nu ook deze man in Engeland laat vooral zien dat de mensen in deze landen nu qua bewustheid wellicht ver genoeg zijn gegroeid dat ze zich niet langer in oorlogen laten storten door deze deep state.

   Maar goed, zelfs dat is nog niet zeker. Ik ben heel benieuwd wat er met Johnson gaat gebeuren nu en wat voor andere valse vlaggen, en leugens we nog uit deze hoeken kunnen gaan verwachten de komende tijd.

   Het is als Nederlanders hun eigen toekomst liefhebben inderdaad misschien niet onverstandig om zowel in de politieke tak als in de mainstream media tak een boel van deze bewuste en onbewuste leugenaars te verwijderen.

   Maar goed dat is aan de Nederlandse burger zelf uiteindelijk. We scheppen elke dag opnieuw met elkaar de wereld om ons heen. Gaan we dat doen vanuit respect voor de vrije wil en vrijheid om eigen keuzes te maken van onszelf en onze medemens? Volgen we onze nieuwsgierigheid, interesse en passie als we die wereld scheppen? Of laten we ons indoctrineren met leugens en angst en laten we onze scheppende kracht zo hacken door een kleine elite die ons tegen elkaar uitspeelt en ons gezamenlijk onderdrukt? De keuze is aan ons. Spreek je waarheid, deel je waarheid, en schep de wereld om je heen vanuit je waarheid, je eigen vrije wil en vanuit je eigen hart.

 2. Johan Bosman (werktuigkundige)

  De mainstream-media zijn veel machtiger dan menigeen denkt. Mensen worden gemaakt door de MSM en als een volk niet bevalt dan maken de MSM gewoon een ander volk dat beter bevalt. In de machts-hiërarchie is de volgorde ook niet zoals gewoonlijk wordt gedacht “de banken, de politiek en de MSM” maar “de banken, de MSM en de politiek”.

  Denken is een continue proces. Mensen kunnen onmogelijk niet denken maar het menselijk brein reageert alleen maar op prikkels van buitenaf en heeft geen brandscherm tegen verkeerde informatie. Hen hoeft daarom geen betoog dat “fraiming” door de MSM van veel grotere invloed op de publieke opinie is dan de waarheid. Daarom is het zeer onwenselijk dat de mensen “hun mening” blijven ophalen bij het populaire 8-uur journaal. Niet dat daar alleen maar gelogen wordt maar er worden vooral zaken gefraimed en zaken die echt van belang zijn worden verzwegen zodat ze aan ieders aandacht ontsnappen. Zo maakt niemand zich er druk over dat we tot ons 68-ste de moeten blijven doorwerken (is daar in Nederland een vakbond of ook maar iemand voor de straat opgegaan?) maar moeten we ons wel allemaal laten ophitsen tegen Putin die schuldig is aan een gif-moord waarvan nu al weer bekend is dat het hele verhaal door onze westerse politici en de MSM verzonnen dus gelogen is.

  Ik hoop dat de mensen eindelijk eens gaat inzien wat stemmen is: stemmen dat is zaken doen met terroristen en kiezen uit één van de vele soorten van de aangeboden poep. Stemmen op politici die zonder uitzondering slechts de belangen vertegenwoordigen van een geperverteerd “wettig” (we mogen geen ander gebruiken!) betaalmiddel en Goldman Sachs is niet alleen dom maar ook een anti-democratische daad van jewelste.

 3. Douwe Bericht auteur

  Stukje van collega nieuwe media website.
  https://blikopnosjournaal.blogspot.no/2018/04/het-is-stil-bij-de-staatsmedia-rond.html

  Het is stil bij de staatsmedia rond Skripal

  Britten gaan compleet nat met hun Skripal case, die geen case lijkt te zijn. Terwijl het toch geen klein nieuws is als Porton Down verklaart niet te kunnen achterhalen waar het op Novichok gelijkende goedje geproduceerd is, zijn de gelijkgeschakelde staatsmedia als NOS, Nieuwsuur en de NPO plotseling hun interesse in “de zaak” kwijt geraakt. Het 8-uur journaal van gisteren vond het niet de moeite waard.

  De NOS vind het geen nieuws als er nieuws is dat de aanleiding voor de hele diplomatieke crisis, en spanningen op het Europese continent, onderuit haalt! NOS is druk met een staking in Frankrijk en de eind-examens van het VMBO…

  1. Douwe Bericht auteur

   Nee helaas. Weet niet goed hoe ik dat zou dienen te organiseren.
   We hebben een facebook pagina & groep en een twitter account.

 4. Pieter

  Ik ben geen professor, maar even voor de goede orde, dit is wat ik er van weet.
  Analyse van een product van een chemie b.v.b XTC kan vaak behoorlijk goed met een massaspectrometer.
  Wat ik begrepen heb over deze zeer gevaarlijke substantie is dat dit ook een massaspectrometer snel en redelijk betrouwbaar kan. Verder onderzoek is altijd noodzakelijk omdat ook een massaspectrometer niet 100% zekerheid geeft. Dat het hier om inderdaad om Novichok gaat lijkt zeker. Hoe kom je er achter waar het product vandaan komt, dat is deel twee en essentieel in de bewijsvoering.
  Daar ga ik nu op in,
  In de chemie zijn er vaak verschillende methoden mogelijk om tot het gewenste product te komen, vaak laten deze methode hun vingerafdrukken na in het product als (ongewenste) reststoffen en dat is waar het om gaat.

  Ideaal voor de onderzoeker is als het om de afkomst gaat natuurlijk een sample van het origineel van waar het wordt geproduceerd. Dan kan je het met elkaar vergelijken en aan de hand van de bijzondere kenmerken snel je conclusie trekken. Heb je dat niet, dan kan je als je weet hoe het wordt geproduceerd door b.v.b spionage ook sterke vermoedens hebben.
  Wat ik dus zou willen weten:
  1 Welke methoden zijn er om Novichok te produceren
  2 Zijn er kenmerkende reststoffen bij verschillende productie methoden en zijn die te meten.
  Mocht het zo zijn dat de Engelse regering over een sample beschikt wat in Rusland is gefabriceerd met specifieke kenmerken, dan is het al een stuk aannemelijker dat de Russen het gedaan hebben. Mijn voorlopige conclusie is dat ze dat niet hebben. Het is natuurlijk ook mogelijk dat het spul, men heeft het over military-grade dat het een behoorlijk zuivere waarschijnlijk niet door een amateur vervaardigde stof gaat vrijwel zonder meetbare reststoffen. Omdat zeker te weten moet men een expert raadplegen.

  1. Douwe Bericht auteur

   Het is een beetje raar dat de experts zeggen dat ze niet weten waar het vandaan komt en dat de minister van buitenlandse zaken zegt dat hij van de experts heeft gehoord dat ze zeker weten dat het uit Rusland komt.

   Het is ook kwalijk dat Nederland direct mee ging in de rare beschudligingen tegen Rusland en hier diplomaten uit heeft gezegd terwijl er dus helemaal geen goed bewijs iis overlegd ook naar Nederland toe.

   Hierdoor zijn zowel in Engeland als in Nederland beslissingen genomen door mensen die gevaarlijk zijn en die achteraf dus (wederom) op leugens gebaseerd bleken. Iets wat we ook al met de Irak oorlog zagen.

   Zowel de politiek als de mainstream media laten zien dat ze precies dezelfde trekpoppen zijn van de elite als voorheen. Dat is goed om te weten als burger want als je weet dat de politiek en de mainstream media ons in ieder geval al drie keer eerder in oorlogen heeft gestort op valse gronden dan kunnen we dat hopelijk nu eens voorkomen.

   Daarbij lijkt het me verstandig om je uit te spreken tegen deze mensen en dat je al hun steun aan hun opzegt.

   1. Keyboard

    Om een of andere reden kan ik het wel lezen: (kopie paste bron NRC)

    1 Hebben de Russen gelijk als ze zeggen dat hun betrokkenheid niet bewezen is?
    We weten niet over welke informatie de Britten beschikken en wat ze de Russen hebben verteld, maar het is pijnlijk dat dinsdag namens het onderzoeksinstituut in Porton Down werd meegedeeld dat de herkomst van het gebruikte gif niet was vast te stellen. (‘Porton Down’, dat langgeleden zelf chemische wapens ontwikkelde, onderzoekt nu de gifmoord.) Dat is ook onze taak niet, zei directeur Gary Aitkenhead. Wel leek hij te bevestigen dat het om novitsjok ging, een zenuwgas dat in de jaren zeventig en tachtig door Russische chemici in Sjichany werd ontwikkeld. Er is geen remedie tegen een vergiftiging met novitsjok, herhaalde Aitkenhead het oordeel van enige Russische ingewijden.
    Het bestaan van novitsjoks werd in 1992 onthuld door chemicus Vil Mirzajanov die zijdelings bij de ontwikkeling was betrokken. Het is aannemelijk dat hij de structuur ervan prijsgaf bij zijn ondervraging door CIA en FBI in 1995 toen hij in de Verenigde Staten kwam wonen (hoewel hij dat tegenover NRC ontkende). Rond 2005 zal de structuur hoe dan ook in het Westen bekend zijn geraakt. Er valt niet aan te twijfelen dat de stoffen onmiddellijk zijn nagemaakt door laboratoria als het Britse ‘Porton Down’ en het gelijksoortige Amerikaanse ‘Edgewood Arsenal’ (of het Nederlandse TNO in Rijswijk). Wat ‘Porton Down’ betreft, heeft minister Boris Johnson (Buitenlandse Zaken) dat ook toegegeven. In beginsel kan het gif dus ook door medewerkers van zulke laboratoria zijn geleverd.

    2 Zijn er anderen die het gif kunnen hebben geleverd?
    Op 17 maart is van Russische zijde geopperd dat het onbekende gif, afgezien van het Verenigd Koninkrijk, ook door laboratoria in Zweden, Slowakije en Tsjechië kon zijn geleverd. Dat is onmiddellijk tegengesproken, maar het noemen van Tsjechië was niet vreemd. Chemici verbonden aan een laboratorium in Brno (zoals Jiri Matousek, Ivan Masek e.a.) timmerden in de jaren negentig aan de weg met de ontdekking van ‘nieuwe supertoxische dodelijke stoffen’ verwant aan zenuwgassen. Zij moeten van nature ook in novitsjoks geïnteresseerd zijn geweest. De Amerikanen drongen bij de Tsjechen aan op een publicatiestop.
    De Russische krant Novaja Gazeta kwam op 22 maart met een interessante suggestie. Volgens de krant zou chemicus Leonid Rink van het laboratorium in Sjichany dat destijds de novitsjoks ontwikkelde in 1995 een kleine partij novitsjoks hebben verhandeld om aan geld te komen. Afnemers waren figuren uit de onderwereld. Het vergif zou onder meer zijn gebruikt om er in 1995 de bankier Ivan Kivelidi mee te vermoorden. Deze moord heeft geleid tot een strafproces waarvan Novaja Gazeta enige documenten liet zien. Eén document toonde de vermoedelijke structuur van het gebruikte gif – en die leek wel wat op die van de bekende novitsjoks.
    Mogelijk zijn nog ampullen met novitsjok uit 1995 in handen van de ‘maffia’. Of de stoffen wel zo lang houdbaar zijn, is onbekend. In ieder geval valt niet uit te sluiten dat Skripal buiten betrokkenheid van de Russische overheid met Russisch novitsjok is vergiftigd.

    3 Zal het bewijs voor Russische herkomst van het gif ooit geleverd worden?
    Als de daders nooit gevonden worden kan dat moeilijk worden. Maar onmogelijk is het niet. Stoffen zoals zenuwgassen zijn altijd langs meerdere wegen te synthetiseren en elke route brengt zijn eigen begeleidende ‘vervuiling’ met zich mee. Er kunnen ook unieke stoffen zijn toegevoegd om een gewenste reactie te versnellen of om de houdbaarheid van de zenuwgassen te vergroten. Voor de feitelijke toepassing als militair wapen kan het zenuwgas zijn gemengd met stoffen die de verspreiding vergemakkelijken of die de beoogde menselijke doelwitten ontvankelijker maken (bijvoorbeeld door de doorlaatbaarheid van de huid te vergroten). Het is daarom denkbaar dat ‘originele’ Russische novitsjoks een karakteristieke signatuur hebben. Maar dan moet die signatuur wel in het Westen bekend zijn. Daarvoor zou ‘het Westen’ moeten kunnen beschikken over monsters origineel novitsjok. Als die monsters er al zijn zal men dat niet graag willen toegeven. Rusland zelf kan niet behulpzaam zijn, want dat ontkent ooit novitsjoks te hebben geproduceerd.
    4 Heeft de Britse regering haar hand overspeeld?
    Het valt niet te ontkennen dat er een zekere onbekooktheid zit in het Britse optreden. Op 12 maart deelde premier Theresa May mee dat ‘military grade’ zenuwgas was gebruikt van een soort dat Rusland ontwikkelde. Waaruit was gebleken dat het gif van ‘military grade’ was, is nooit bekendgemaakt. Het zal ook wel niet de bedoeling zijn geweest dat minister Boris Johnson met zoveel woorden toegaf dat ‘Porton Down’ over eigen novitsjok beschikt of had beschikt.
    Johnsons bewering tegenover de BBC op 18 maart dat er bewijs is dat – en waar – Rusland de laatste tien jaar voorraden novitsjok heeft aangelegd ligt de laatste dagen zwaar onder vuur. Als Johnson zo zeker van zijn zaak was, had hij de OPCW (de organisatie die toeziet op handhaving van het verbod op chemische wapens) om een speciale inspectie kunnen verzoeken. Dat heeft hij niet gedaan.
    Volgens de Britse regering heeft de Russische overheid het sterkste motief, maar mogelijk heeft Skripal als dubbelspion individuele vijanden gemaakt voor wie dat nog meer geldt.

    1. Douwe Bericht auteur

     Sowieso is het raar dat er direct naar Rusland wordt gewezen zonder dat er dus enig concreet bewijs is. Dat Engeland dit vervolgens claimt is vreemd. Dat veel Europese landen zonder enig bewijs in deze claim van Engeland mee gaan is ook totaal vreemd.

     Ik vind het verbazingwekkend hoe onnozel de Engelse en Nederlandse politiek met dit soort zaken omgaat. Alles lijkt erop te duiden dat de West Europese elite alles op alles zet om Rusland en Poetin waar ze maar kunnen zwart te maken en om relaties met Rusland te verslechteren.

     Hier heeft echter niemand in Europa baat bij. Nederland en de rest van Europa zijn enorm gebaat bij goede verhoudingen ook economisch gezien met Rusland. Ik wordt er zo moe van dat er blijkbaar partijen achter de schermen keer op keer zowel de politiek hier als de mainstream media weten te kapen voor het opzetten van Europa tegen Rusland met alle gevaren van dien.

 5. Pieter

  Douwe ik ben het wel met je eens, er wordt een wreed spelletje met het publiek gespeeld.
  Alternatieve media is ook niet betrouwbaar en wordt gemanipuleerd.
  Je bent aangewezen op jezelf.

 6. Johan Bosman (werktuigkundige)

  Overigens zal de meesten hier wel duidelijk zijn welke belangen er spelen door het onophoudelijke diffameren van de Russische president: het hele Nederlandse politieke zootje is niet alleen de Federal Reserve maar ook de NATO in de kont gekropen. En dat is gevaarlijk genoeg want de Dollar kan alleen nog maar -tijdelijk!- door het voeren van economische aanvalsoorlogen worden gered. In feite is de Dollar -en daarmee de Euro, de Pond en de Yen- al in 2008 gecrashed (de bankencrisis) en de Dollar ligt sindsdien in coma want aan het infuus van enorme hoeveelheden bijgedrukt geld dat -en de lezer raadt het al weer- voornamelijk in de zakken van de puissant rijken terecht komt. Bedenkelijk dat er nu steeds grootscheepse militaire oefeningen langs de grens met Rusland zijn waar Nederland serviel aan mee doet. Mark Rutte: “We moeten onze vrienden van de NATO helpen”.

  Mooie vrienden heeft het vaderlandse politieke gespuis. Maar de mijne zijn het niet!

  1. Keyboard

   Over die belangen.. sinds kort kan er ook in olie gehandeld worden in de Chinese valuta, dit gaat op termijn zorgen voor grote inflatie in Amerika, en dit land kan zijn crisissen alleen maar oplossen door de zogenaamde economische boost van wapenhandel en oorlog. Vandaar dat er al vast naar slachtoffers gezocht word, en dit is jaren geleden al begonnen of eigenlijk sinds begin v/d koude oorlog nooit gestopt.

   Maar ieder weldenkend mens kan begrijpen dat oorlog en wapens 0,0 bijdragen aan de reële economie, die reële economie is enkel gebaseerd op voldoen in basis behoeftes als voedsel, energie, kennis en gezondheid.

   De klappen van dit handelen door wereldleiders zullen nog wel vallen, maar als het zo door gaat ziet de massa dit te laat in. Ze laten zich letterlijk hersenspoelen door de angst die verspreid word door de politiek en MS media, terwijl dit ook nog eens compleet andere belangen dient dan ze je willen laten geloven!

   Vertrouw geen nieuws, ook niet de alternatieve, neem alles tot je en probeer zoveel mogelijk je eigen oordeel te bepalen. Helaas kost dit veel moeite en het wordt je echt niet aangeleerd om dit te doen. Mensen staan er op dit punt grotendeels alleen voor. Toch hoop ik op betere tijden en die worden alleen bereikt met bovenstaand bewustzijn.

   1. Johan Bosman (werktuigkundige)

    Je hebt volkomen gelijk, de wapenproductie draagt niets bij aan de reële economie. Buitendien kunnen wapens ook nog om een heel andere reden niets voor ons doen: wapens spreken niet maar doden. En dat weten de schoffies op het Binnenhof nr. 10 natuurlijk ook wel. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat een land dat economisch en maatschappelijk al zo ver is afgezakt toch nog steeds de politieagent van de wereld wil blijven spelen en dat onze politici deze reeds verloren zaak serviel blijven ondersteunen. Het is wel duidelijk waar de Nederlandse soevereiniteit ligt: er liggen Amerikaanse kernwapens op Nederlandse bodem en over een eventueel gebruik ervan heeft de Nederlandse regering geen enkele zeggenschap. We zijn in ’45 nergens van bevrijd en vieren op bevrijdingsdag de nieuwe Amerikaanse bezetting. Dat er binnenkort klappen gaan vallen dat is wel zeker.

    Voor het overige stel ik mijn nieuws zelf samen via het internet en vind nog steeds heel goede info op het Duitstalige gedeelte. Ken Jebsen (KenFM) is onze huisjournalist!

   2. Douwe Bericht auteur

    @ Keyboard,

    Oorlog draagt bij aan een heel specifieke economie voor een elite die daar enorme winsten bij kan draaien.

    In dit boek van Dean Henderson legt hij heel helder uit dat er een soort globale psychopate elite is die ver boven landsgrenzen staat. Ze hebben volgens hem 4 hoofdtakken van interesse. Banken en zo het geld als schuld systeem controleren, fossiele energiebronnen verkrijgen en controleren door middel van controle over de bedrijven die hier gezamenlijk een cartel in vormen, de wapenhandel en illegale drugsproductie en handel hierin. Oorlogen kunnen vanuit deze elite zeer handig en bruikbaar zijn als ze aan hun wapenverkoop kunnen verdienen, als ze er fossiele brandstofbronnen mee in handen kunnen krijgen, als ze er drugsproducerende gebieden mee in handen kunnen krijgen, als ze er banksystemen mee in handen kunnen krijgen.

    Dean Henderson onderbouwt dit met in de duizenden verschillende bronnen in zijn boek: Big Oil And Their Bankers In The Persian Gulf: Four Horsemen, Eight Families and Their Global Intelligence, Narcotics and Terror Network

    In het boek komen de Clintons een paar keer voorbij, de Bush familie komt heel vaak voorbij maar ook het Nederlandse koningshuis wordt een paar keer genoemd, o.a. door het privatiseren van de Engelse centrale bank maar ook de rol van het Koningshuis in Shell.

    Hij laat zien dat deze mensen o.a. via drugs voor wapensdeals zonder probleem lokaal huurlingen opleiden die vervolgens honderduizenden tot miljoenen van hun eigen medeburgers voor hun afslachten om bijv. een drugsproducerend gebied onder controle te krijgen. O.a. het motief voor de Vietnam oorlog volgens hem.

    Het is echt een interessant boek wat iedereen met een interesse in hoe onze wereld werkt eens door zou moeten lezen. 95% van de grote oorlogen die we hebben gezien in de afgelopen 60 jaar zijn eigenlijk allemaal terug te voeren op deze elite.

    Henderson geeft verder aan dat de geheime diensten helemaal niet voor een land werken maar juist in landen infiltreren en buiten het zicht staan van overheden en juist de belangen van deze elite dienen. Chantage van politici, mensen in de rechtspraak, en mainstream media mensen via pedonetwerken, afpersing, bedreiging, moord, valse vlag aanslagen. Dit wordt allemaal vanuit geheime diensten georganiseerd om die hogere macht te dienen. En dit beeld wordt eigenlijk heel sterk bevestigd door deze documentaire serie van een boel oud en ex geheim agenten die inmiddels niet meer met zichzelf door een deur kunnen en uit de doeken doen wat zij allemaal hebben uitgevreten. Ook zeer de moeite waard om alle delen eens te bekijken, zijn gratis via internet te bekijken: Counter-Intelligence; Shining a Light on Black Operations.

    Als je dat boek gelezen hebt en die serie hebt gekeken dan vallen opeens een heleboel vreemde verschijnselen prachtig op hun plek. Het is helaas niet een mooi wereldbeeld wat we te zien krijgen van de huidige staat van de mensheid maar goed door ons er bewust van te worden zijn we wellicht met zijn allen in staat om wat anders te gaan kiezen.

    1. Keyboard

     Als toevoeging daarop is ook de invasie van Afghanistan gerelateerd geweest aan de drugs productie.

     De strijd van de Koerden gesteund door de coalitie van de VS tegen de Turken in Syrië is op dit moment een voorbeeld van verdienen aan de wapenhandel aan 2 zijdes. De VS verkoopt wapens aan de Turken en aan de Koerden die lijnrecht tegenover elkaar staan.

     Turkije is gewoon bezig met een illegale (preventieve) interventie maar de procedure tot toetreding v/d EU is niet stop gezet. Een aanslag op twee personen waarvan compleet onduidelijk is wie er achter zit, en allerlei Russische diplomaten worden uitgezet. Totaal scheef natuurlijk.

     Het kan niet anders dan dat er machten achter de wereldregeringen zitten die zorgen voor dit soort situaties, want landen stemmen in met bepaalde handelingen waar ze zelf overduidelijk totaal geen baat bij hebben.

     Ook het stukje van de economic hitmat in een van de ZGM films heeft een aantal inzichten gegeven in de praktijken achter inderdaad de 4 ”inkomens” waar je het over had; banken, wapens, energiebronnen en drugs.

     Volgensmij was dit het stukje, je kent het vast wel; https://www.youtube.com/watch?v=XWuAct1BxHU

     Dank voor de links, paar uur video om te bekijken is altijd goed. Ik zal er het weekend naar gaan kijken.

     1. Douwe

      Klopt, Vietnam, veel oorlogen in Zuid en Midden-Amerika, nu Afganistan. Bij al die oorlogen speelde drugs een grote rol volgens Henderson.

      Ja mooie films van Zeitgeist, via hun heb ik inderdaad ook Confessions of an Economic Hitman leren kennen. Heb zijn twee boeken ook gelezen. Heel verhelderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *