De mainstream media verspreidt al meer dan 50 jaar nepnieuws

15241239_1132345673553383_2050436252408285004_nDe mainstream media (MSM) zegt dat nepnieuws een groot probleem is. Dat is een beetje paradoxaal want het is diezelfde mainstream media die al meer dan 50 jaar zelf op grote schaal nepnieuws verspreidt.

De MSM  verspreidt al ten minste sinds 1964 nepnieuws wat historisch gezien heeft geresulteerd in vele bloedige oorlogen, wat de belastingbetaler miljarden aan onzinnig verbrast belastinggeld heeft gekost, en wat tot de dood heeft geleidt van miljoenen onschuldige burgers, en duizenden soldaten.

Hier drie voorbeelden van nepnieuws wat massaal door de mainstream media werd verspreid en wat tot oorlogen heeft geleid die achteraf bekeken op volkomen valse gronden gestart zijn. Bij al deze oorlogen was het verkopen van die oorlogen op valse gronden door de mainstream media, het grootschalig verspreiden van dit nepnieuws, een essentieel onderdeel om de oorlog überhaupt van de grond te krijgen. 

De Vietnam oorlog (1955 tot 1975) – Gulf of Tonkin incident 1964

Als eerste een voorbeeld uit 1964, het Gulf of Tonkin incident. Dit incident is een valse vlag waarbij strijdkrachten van de VS claimden dat ze werden aangevallen door de strijdkrachten uit Noord Vietnam. Dit werd zo verkocht via de mainstream media aan de burgers waarna de VS op een veel grotere schaal oorlog ging voeren in Vietnam. Achteraf is gebleken dat dit incident een klassieke valse vlag aanval was.

In onderstaande video geeft onder meer oud minister van defensie van die tijd Robert McNamara aan dat het een valse vlag betrof en dat de enorme betrokkenheid van de VS in de Vietnam oorlog in die zin op volkomen valse gronden is geweest. Hij zegt dat dit fout geweest is en dat alle partijen die hier aan bij hebben gedragen hier van zouden moeten leren om toekomstige fouten van zulke proporties te voorkomen.

De oorlog heeft miljarden aan belastinggeld gekost, koste meer dan 2.5 miljoen burgers in Vietnam het leven en tot op de dag van vandaag worden er nog misvormde babies in Vietnam geboren onder meer door het gebruik van het door Monsanto geproduceerde Agent Orange wat door de VS werd gebruikt.

De eerste golfoorlog (1991 – 1992) – The Nayirah Testimoney

Het tweede voorbeeld is de eerste golfoorlog met de volkomen vervalste getuigenis die bekend is komen te staan als The Nayirah Testimoney. Er is nogal wat moeite gedaan om deze oorlog te verkopen aan de bevolking en ook hierbij was de rol van het verspreiden van die leugens door de mainstream media instrumenteel.

Er werd een commissie opgetuigd, er werd een PR bureau ingehuurd (Hill+Knowlton) en er werd een verzonnen verhaal verteld door Nayirah die claimde dat het regiem van Irak babies uit incubators uit ziekenhuizen haalde en op de grond gooide om ze zo te laten sterven.

Een verhaal specifiek verzonnen om zoveel mogelijk walging en haat op te roepen in gewone mensen. Dit compleet verzonnen en volkomen bewust opgetuigde stuk propaganda, verteld door iemand die in de realiteit een totaal ander persoon was dan ze claimde te zijn werd door de mainstream media verspreid om zo de bevolking te misleiden.

Deze oorlog koste opnieuw miljarden aan belastinggeld, resulteerde in miljoenen dode burgers maar ook in veel dode soldaten die dus een valse oorlog in werden gestuurd door hun eigen land om mensen aan te vallen waar ze volkomen verkeert over ingelicht waren door de mainstream media. Onderstaande video gaat in detail in op deze kwestie.

De Irakinvasie (2003 – nu)  – Weapons of Mass Destruction

Dit derde voorbeeld is van een oorlog die nog steeds wordt gevoerd. Er werd verteld door de overheid van de VS hoe Saddam Hoessein massa vernietigingswapens zou hebben. En dat de invasie van de VS in die regio daarom moest gebeuren. Achteraf bleek dit niet waar te zijn. Wederom een oorlog gestart op complete leugens, die massaal werden verspreid door de mainstream media, om zo de oorlog aan het volk te verkopen.

Deze video gaat hier in meer detail op in.


Er begint een vrij duidelijk patroon te ontstaan als we deze drie voorbeelden bij elkaar zetten. En er zijn nog heel veel meer voorbeelden te vinden.

Er zijn bepaalde partijen die oorlog willen voeren. Mede omdat dit voor hun winstgevend is omdat via oorlog miljarden aan belastinggeld wordt gepompt in de oorlogsindustrie die hier van profiteert.

12744379_1712637982289795_8935545310012104910_nDeze partijen liegen gewoon glashard, dit kan in de vorm van valse vlaggen zijn, volledig opgezette hoorzittingen met bewust verzonnen valse getuigenissen, het inhuren van PR bureau’s die nepfilmpjes maken, etc.

En telkens is de rol van de mainstream media om deze leugens, dit nepnieuws, grootschalig te verspreiden instrumenteel om acceptatie bij de bevolking voor deze oorlogen los te krijgen.

Als de mainstream media dit nepnieuws niet keer op keer grootschalig had verspreid onder het publiek dan was het draagvlak voor deze oorlogen nooit groot genoeg geweest.

Het is bizar om te zien dat de mainstream media in ieder geval al meer dan 50 jaar op een enorme schaal nepnieuws verspreidt. Nepnieuws wat leidt tot de vernietiging van miljarden aan belastinggeld in oorlogen, wat leidt tot miljoenen burgerdoden en tot veel angst en verdeeldheid onder mensen.

En de mainstream media lijkt tot nu toe nog niets geleerd te hebben van hun fouten. Zo werd de NOS nog niet zo lang geleden betrapt op het verknippen van een filmpje van Poetin om zo het hele Nederlandse volk tegen hem en Rusland op te zetten. En zo opnieuw aan te sturen op een oorlog…

 

Nepnieuws is inderdaad een enorm probleem en het kan gruwelijke gevolgen hebben zoals oorlogen. Het zou daarom heel fijn zijn als de mainstream media ophoudt met het verspreiden van zulk nepnieuws.

Daarbij zou het ook netjes zijn als de mainstream media hun rol in het verleden bij deze zaken erkent en daar haar excuses voor aanbiedt. Ze hebben in ieder geval al meer dan 50 jaar aantoonbaar op een enorme schaal nepnieuws verspreidt met de meest gruwelijke gevolgen. Dat is een excuses en flink wat zelfreflectie waard. Wellicht kunnen ze intern bijvoorbeeld procedures opstellen om dit soort fouten in de toekomst te voorkomen.

Op dit moment laat de mainstream media echter zien dat ze niets geleerd hebben, ze bespreken het hele idee van valse vlaggen en bepaalde partijen die actief voordeel van hebben van oorlogen niet eens. Daarbij hebben ze laten zien dat ze ook vandaag de dag nog alle oorlogsretoriek en propaganda van de gevestigde orde verspreiden als dat gewenst is vanuit die partijen.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Snelcursus: Wie hebben er baat bij oorlog?
-) De NOS liegt heel Nederland voor en stuurt aan op een oorlog met Rusland
-) 10 aantoonbare grote leugens van de mainstream media
-) Studium Generale – Hoe (on)betrouwbaar is het nieuws?
-) Wat zijn valse vlaggen en hoe kun je ze leren herkennen?
-) De VS bombardeert op dit moment 7 landen, weet jij welke?
-) Voor het militair industrieel complex is elke oorlog een zegening
-) De oorlog die je niet ziet op het NOS journaal

 

13 gedachten over “De mainstream media verspreidt al meer dan 50 jaar nepnieuws

 1. Anoniem

  Al meer dan 63 jaar, om het verhaal nog completer te maken zie Wikipedia: In 1951 werd Mohammad Mossadeq door het Iraanse parlement benoemd tot premier. Hij werd enorm populair in Iran nadat hij de olie-industrie had genationaliseerd. In 1953 werd hij afgezet middels een staatsgreep door de sjah, veroorzaakt door een Brits-Amerikaanse geheime operatie om de olie-industrie weer in Britse handen te krijgen. Na de staatsgreep werd de sjah in toenemende mate autocratisch. Vanaf halverwege de jaren 70 groeide de onvrede met het repressieve regime van de Sjah.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Mohammad_Mosaddegh

  Reageren
 2. Douwe Bericht auteur

  Ja ik vind dit ook wel een mooi filmpje van The Corbett Report over de geschiedenis van Valse Vlaggen.

  Het eerste voorbeeld wat zij noemen is meer dan 200 jaar oud en komt van de Zweedse Koning Gustav de derde die in 1780 een valse vlag aanslag liet plegen en dit nepnieuws via de toenmalige mainstream media liet verspreiden om zo zijn positie te handhaven en een oorlog met Rusland te beginnen. Mainstream media werken dus al eeuwen mee met de heersende klasse om valse oorlogen aan de gewone burger te verkopen.

  A Brief History of False Flag Terror
  https://youtu.be/sNRh1vlGksk

  En eerlijk is eerlijk burgers zijn ook al meer dan twee eeuwen dom genoeg geweest om erin te trappen. Maar ik hoop dat mensen nu beginnen door te krijgen hoe ze belogen worden door de mainstream media en dat ze simpelweg ophouden die te geloven en dit soort kennis zo breed mogelijk delen om zo de wereld een stukje vreedzamer te maken.

  Reageren
 3. Hans

  //En eerlijk is eerlijk burgers zijn ook al meer dan twee eeuwen dom genoeg geweest om erin te trappen. //

  Bedoel je niet al meer dan 2000 jaar?

  Reageren
  1. Douwe Bericht auteur

   Haha sommigen zeggen zelfs al 200.000 jaar. 🙂
   Lang genoeg in ieder geval zou ik zeggen.
   De hoogste tijd wat mij betreft om onszelf en elkaar niet langer voor de gek te houden.

   There is only the understanding of the thing that needs to be taught to every child on the planet, and that is the knowledge that every single individual on this planet is already powerful as he or she needs to be to create any reality desired, without having to be hurt, to hurt yourself, or to hurt anyone else, to get it. That’s how powerful you are.

   ~Bashar – Quest for Truth

   Reageren
 4. Budh

  Eigenlijk betekent News/Nieuws, dat wat nieuw is (Nova).
  Fake Nieuw-“s” bestaat dus dan niet.
  En is dus nieuws/news in de betekenis van bericht/message altijd fake.
  In ‘t-woord message zit Sage (wat “messcherp” gezien is).
  In bericht, iets wat richt, gericht, bericht. Dus vanuit een oorsprong (wat is geweest)
  out grid
  360- So fake lyrics
  https://www.youtube.com/watch?v=fjy4TITWU_w

  Fake=Nep=Namaak=Nam Aak (in de boot genomen) 🙂
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Aak_(schip)
  AAK=1.1.11 >>>~~~~> Schip=1Boot=1 die vlagt (7)
  1111

  Ben je in de boot (7) genomen. Dan Zegeviert iemand (7).
  7

  Groets van Fan.T.Asië T
  High Tea
  https://www.youtube.com/watch?v=89bKduG3MwM

  ???-Fake News >>>~~~~~> Fake Views-???
  DW
  https://www.youtube.com/results?search_query=david+wilcock+predicts

  fn
  David Wilcock Update 10/27/2018 — FAKE NEWS & ITS RESOURCES
  https://www.youtube.com/watch?v=OMmE-YxnIoY

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.