Oud-bankier Ronald Bernard legt ons corrupte geldsysteem helder uit in dit Nederlandstalige interview met Irma Schiffers

Een helder interview van Irma Schiffers met oud-bankier Ronald Bernard. Hij legt in dit interview uit hoe de top van de machtspiramide in de wereld in elkaar steekt en hoe ons huidige geldsysteem daar de spil van is. Dit bankensysteem wordt door de elite aangestuurd vanuit de Bank of International Settlements ook wel bekend als de BIS in Basel, Zwitserland.

Geld wordt geschapen door banken als schuld waar de persoon die de lening afsluit vervolgens rente over moet betalen.

Zeer de moeite waard omdat de materie helder, correct en duidelijk wordt uitgelegd.
Zeker ook de moeite om met familie, vrienden en kennissen te delen.


Zoals Ronald Bernard het in de video ook helder uitlegt leven we in Nederland maar ook globaal in niets minder dan schuldslavernij, van de mensen die geld als schuld uit het niets scheppen en daar rente over vragen.

Het is raar dat we dit op individueel niveau accepteren maar ook op collectief niveau. Er wordt via de rente op private, bedrijf en overheidsschulden elk jaar voor tientallen miljarden aan rente onttrokken aan de Nederlandse maatschappij, wat allemaal ten goede komt aan een kleine internationale elite.

Het is maar goed dat de mensen van ons land niet begrijpen hoe ons banken- en geldsysteem werkt. Want ik geloof dat er morgenochtend een revolutie uit zou breken als ze dat wel deden.       – Henry Ford

Waarom accepteert / faciliteert de Nederlandse overheid dit leegzuigen van Nederland door deze elite? Is het tijd om het geldsysteem te hernationaliseren zoals de stichting OnsGeld voorstelt?

Aanvewante artikelen en informate:
-) Hoe werkt ons economische systeem eigenlijk? 
-) Hoe werkt rente? (deel 1 & deel 2).
-) Hoe 147 bedrijven 40% van de wereldwijde rijkdom onder controle hebben
-) Wie vormen het internationale private bankenkartel?
-) De top van de geldpiramide, de Rothschilds
-) Schulden, de eerste 5000 jaar
-) 2000 jaar strijd over de controle van het geldsysteem

Hoe dieper personen, bedrijven en overheden in de schuld staan hoe meer geld de banken eraan verdienen. En mochten mensen, bedrijven of overheden de lening niet meer kunnen betalen dan gaan de goederen die echte waarde hebben automatisch over naar bankiers.

10 gedachten over “Oud-bankier Ronald Bernard legt ons corrupte geldsysteem helder uit in dit Nederlandstalige interview met Irma Schiffers

  1. Douwe Bericht auteur

   Het gaat er mij in eerste instantie vooral om dat mensen begrijpen hoe ons huidige systeem werkt en dat er dus een elite is die zichzelf het recht om geld in de vorm van schuld uit het niets te scheppen heeft toegeëigend en daar vervolgens ook nog eens rente over vraagt.

   Al de winsten voor dit mechanisme verdwijnen in private zakken en op deze manier room je als geldschepper dus continue een percentage van de hele arbeid van een bevolking af terwijl je er helemaal geen dienst voor tegenover zet.

   Iemand zijn arbeid afromen zonder tegenprestatie te leveren wordt ook wel slavernij genoemd. De meest simpele oplossing is om simpelweg dit mechanisme over te hevelen naar publieke handen waar het in de openbaarheid gecontroleerd en eventueel democratisch gebruikt kan worden. Op die manier vloeien al de rente inkomsten ook terug naar het collectief.

   Maar voordat er draagvlak is voor veranderingen in de huidige architectuur van ons geldsysteem, is het eerst belangrijk dat mensen begrijpen hoe bizar eenvoudig het huidige geldsysteem eigenlijk werkt en dat het eigenlijk gerund wordt door een oplichtersgilde.

   Daarom de oproep aan eenieder om dit artikel en/of deze YouTube zo breed mogelijk te verspreiden.

 1. bernadette

  @ Henri

  Hier onder op deze site enkele filmpjes met uitleg over het Banken systeem

  https://handjecontantje.org/

  https://www.facebook.com/hacontantje/

  Daarom heb ook ik 1 Eeuwigdurend Ledencertificaat aangeschaft van 100,- euro
  Daarmee wordt men mede eigenaar van de Blije Bank in oprichting.
  Een eerlijke Bank van ons allen – mensen onderling

  https://www.youtube.com/watch?v=74cNOVZe180

  Men kan die hieronder 1 aanschaffen

  https://www.unitedpeople-foundation.org/ledencertificaten

 2. Henri

  Leuke reacties. Nogmaals raad ik jullie aan om de gedegen info van Martin Armstrong op zijn website grondig te bestuderen. Zelfs als de financiele materie je niet helemaal duidelijk is, is deze site op dit moment het meest verhelderend inzake de macro en micro gebeurtenissen in de wereld. De meeste lezers daar zijn overigens geen investeerders en komen er omdat de informatie van Armstrong ongekend is.

  Daarbij is er een documantaire getiteld: The forecaster over hem te zien. (via Youtube?) Hoe banken werken, inflatie en deflatie, dat en veel meer kun je leren van zijn artikelen.

  Het beeld dat je tzt krijgt via de gratis info van Martin Armstrong draagt ook weer bij aan de veelvuldige info die we ongetwijfeld allen lezen op de zgn. alternatieve websites. (persoonlijk tipje hiervoor is dat wanneer je een artikel leest waarbij volgens de auteur de Vrijmetselarij de doemwereld aanstuurt, dan kun je afhaken, die lui hebben het niet begrepen 🙂
  Succes!

 3. bernadette

  @ Henri
  Wellicht vindt je deze site ook wel interessant ,

  http://www.whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/allwarsarebankerwars.php#axzz4jbI19v00

  Wie ….blijven hier allemaal maar geld in pompen

  http://stopwapenhandel.org/node/1212

  Als alles valt te herleiden naar een lopende track,
  kunnen vaders en moeders ook beslist niet meer trots zijn op hun zoon / dochter
  die Militaire diensten elders moeten uitvoeren.
  Wat kosten die zoal en wat is hun gemiddelde maand salaris.
  Wie hebben er baat bij ?

  https://www.youtube.com/watch?v=gCsDudaNV5U

 4. only you

  Vooral opletten dat ze je met al je gespaarde geld niet gaan vastleggen om zogenaamde fiscus te ontwijken, mogelijk dat die twee nog samenspannen ook? Weet bijna wel zeker

 5. onno

  Ronald Bernard vergeet te vermelden dat bankiers de grootste parasieten op de planeet zijn: ze stelen het geld v.d. consumenten om het tegen rente terug te geven. In het oude Rome werden deze praktijken met de doodstraf veroordeeld. De Rothschilds hebben hun geld verzameld door oorlogen te creëren & te financieren,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *