Hoe voorkom je dat je een saai rotleven gaat leiden? :-)

35e19d9722d191bc2a8d9245d8f9d9ab

Wijze woorden van Frank Zappa? 🙂

Een leuke video van Teal Swan haar YouTube kanaal waar ze elke week een veelgestelde vraag beantwoord.

In deze video legt ze uitgebreid uit hoe mensen een leven kunnen leiden wat de moeite waard is. De kern is authenticiteit. Oftewel wees volledig eerlijk met jezelf en volg je eigen innerlijke sturingssysteem zo goed als je kunt.

En geef eenieder die je van je innerlijke sturingssysteem af probeert te leiden vriendelijk doch daadkrachtig de (spreekwoordelijke) middelvinger.

Onthoud dat niemand anders dan jij toegang heeft tot jouw innerlijke sturingssysteem en daarom niemand anders dan jij beter de richting van jouw leven kan bepalen.

Heb vertrouwen in jezelf en leer meer en meer op je innerlijke sturingssysteem te varen. Ga je eigen nieuwsgierigheid, interesses en passies volgen, met integriteit en zonder verwachtingen uiteraard. 😀

Hier de wijze woorden van Teal Swan:

En voor liefhebbers hier nog een aantal gezichtspunten op hoe je zelf weer beter kunt gaan luisteren naar je innerlijke sturingssysteem en hoe je stapje voor stapje meer en meer je eigen nieuwsgierigheid weer kunt gaan volgen:

-) Leer je innerlijke sturingssysteem optimaal te gebruiken
-) Innerlijke vrede, je passie volgen en multidimensionaliteit
-) Volg je nieuwsgierigheid, interesse en passie met integriteit en zonder verwachtingen
-) De volledige formule om je natuurlijke nieuwsgierigheid te volgen
-) Volg het broodkruimel pad van je innerlijke interesses
-) Waarom je persoonlijke passie volgen het beste is wat je kunt doen voor het universum!

They_c38121_2496306

Ik moet zeggen dat ik dit advies zelf ook zo goed mogelijk probeer te leven. Zo heb ik in mijn studententijd ooit Esperanto geleerd tegen alle hoongelach in maar als ik dat niet gedaan had had ik nu waarschijnlijk niet in het mooie Noorwegen gewoond. En het is ook de reden waarom ik nu ook vrolijk over buitenaardse wezens schrijf en mensen uitleg hoe ze zelf met Aliëns, Engelen en Elfjes kunnen leren spreken door hun eigen multidimensionaliteit te onderzoeken.

Het klinkt bijna te simpel voor woorden maar door gewoon eerlijk je eigen nieuwsgierigheid en interesses te volgen blijf je een leven leiden wat voor jezelf relevant en daarmee interessant blijft.

Twee gereedschappen kunnen hierbij wellicht nog van dienst zijn. De eerste is in staat zijn je eigen stressvolle gedachten te onderzoeken en te ontmantelen. Ten tweede heeft het mij erg geholpen te begrijpen wat moraliteit is. Zolang je de vrije wil en vrijheid om eigen keuzes te maken van andere mensen niet beperkt ben je vrij om je eigen leven volledig volgens je eigen inzicht in te richten.

There is only the understanding of the thing that needs to be taught to every child on the planet, and that is the knowledge that every single individual on this planet is already powerful as he or she needs to be to create any reality desired, without having to be hurt, to hurt yourself, or to hurt anyone else, to get it. That’s how powerful you are.
~Bashar – Quest for Truth

Vanuit Achter de Samenleving zijn we een partnerprogramma met Bol.com begonnen. Als je op één van de onderstaande links klikt en vervolgens binnen 5 dagen iets via bol besteld, dan gaat 6% van het aankoopbedrag naar Achter de Samenleving. Op die manier kun je met het volgen van je eigen nieuwsgierigheid ons ook direct een beetje ondersteunen. Daarnaast kun je ons uiteraard ook direct ondersteunen via een donatie/vrijwillig abonnement. 😀

[bol_product_links block_id=”bol_591ac1042e22c_selected-products” products=”9200000038711430,9200000050703910,9200000010982377″ name=”Teal” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”009900″ width=”330″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Aanverwante artikelen en informatie: 
-) YouTube kanaal van Teal Swan
-) Website – tealswan.com
-) Innerlijke vrede, je passie volgen en multidimensionaliteit
-) Volg je nieuwsgierigheid, interesse en passie met integriteit en zonder verwachtingen
-) De volledige formule om je natuurlijke nieuwsgierigheid te volgen
-) Volg het broodkruimel pad van je innerlijke interesses
-) Waarom je persoonlijke passie volgen het beste is wat je kunt doen voor het universum!
-) Leer je innerlijke sturingssysteem optimaal te gebruiken

society

 

7 gedachten over “Hoe voorkom je dat je een saai rotleven gaat leiden? :-)

  1. Douwe Bericht auteur

   Prachtig liedje!

   Je eigen nieuwsgierigheid volgen kan tegenwoordig al zo simpel zijn als datgene waar je nieuwsgierig naar bent en een interesse in hebt in de google in te typen en zo iets meer over dat onderwerp te leren. Of typ het in op de YouTube en bekijk of er filmpjes naar boven komen die je verder kunnen helpen. Ook zijn er tegenwoordig facebookgroepen en andere sociale media en fora over elk denkbaar onderwerp waar je lid van kunt worden. Zo kun je gemakkelijk in contact komen met andere mensen met dezelfde interesses om zo informatie mee uit te wisselen, etc.

   1. Nika

    Ik vind wel grappig Douwe, velen zijn al zo ver gedegenereerd dat je dat als tips moet geven…voor mij is dat de normaalste zaak van de wereld, sinds ik kan denken 🙂

    Noorwegen is mij veel te koud 😉

    1. Douwe Bericht auteur

     Ja het is belangrijk dat mensen dit voor zichzelf gaan uitproberen in de meest simpele stappen zodat mensen dan voor zichzelf kunnen ervaren of het iets is wat voor ze werkt of niet.

     Door zulke supersimpele stappen te zetten kunnen mensen als het ware wat momentum opbouwen en dan gaat het balletje vanzelf rollen.

     Het klinkt wat paradoxaal, maar het is juist de simpelheid van dit soort principes wat het in mijn ogen moeilijk maakt. Mensen gaan het snel overdenken of over compliceren. Door gewoon te gaan doen en ervaring op te doen leren mensen het vanuit de praktijk vertrouwen.

  1. Douwe Bericht auteur

   Veel interessante en leerzame YouTube’s inderdaad die Ralph via zijn youtube kanaal beschikbaar stelt. Volgens mij heb ik ook een paar interviews/gesprekken van Ralph en Teal samen gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *