Valse profeten

Een interessant filmpje van Teal Swan waarin ze uitlegt dat valse profeten alleen kunnen bestaan bij de gratie van mensen die onvoldoende vertrouwen hebben in zichzelf en hun eigen denk- en onderscheidingsvermogen.

false-prophets

In this episode, Teal explains her view on false prophets and offers the highest perspective about people who “lead others astray”. She also teaches us how to get in touch with our own power of discernment.

Meer van Teal Swan is te vinden op haar YouTube kanaal: Teal Swan – The Spiritual Catalyst
En op haar website: tealswan.com

10689778_566531430159723_8447535171361045066_n

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie/vrijwillig abonnement.

[bol_product_links block_id=”bol_572e43ef0994f_selected-products” products=”9200000038711430,9200000002594074″ name=”Teal” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”009900″ width=”560″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Aanverwante artikelen en informatie:
-) YouTube kanaal: Teal Swan – The Spiritual Catalyst
-) Website: tealswan.com
-) Het is essentieel je eigen onderscheidingsvermogen te (leren) gebruiken
-) Een einde aan de slavernij deel 2: Kennis & Onwetendheid
-) Leer je innerlijke sturingsmechanisme, wat via emoties werkt, beter te gebruiken
-) Zelfonderzoek – Zelfkennis – Zelfrealisatie 
-) De moeder van alle stressvolle gedachten, de gedachte dat gebrek kan bestaan

23 gedachten over “Valse profeten

 1. Treowd

  Valse profeten kunnen slechts bestaan door in bepaalde zaken te geloven maar dat wil niet zeggen dat we nergens meer in zouden kunnen geloven. Wij zijn een afsplisting van de ENE en omdat wij bestaan ook al zij het in deze dimenisie in deze frequentie voor velen waarneembaar met onze zintuigen en omdat wij dus bestaan mogen we (de mensheid) geloven dat de ENE ook bestaat. Dat lijkt me geen valse profetie te zijn, euh geloof ik…. Alhoewel…. in het hier en NU is er slechts leegte (zonder naam) is dat nu juist ??? 🙂

 2. Hans

  Het NU is het leven juist in zijn volheid en oneindigheid.
  Wij ZIJN het NU.
  Als mens met onze zeer beperkende en geconditioneerde verstand als identificatie is een “lege” beleving van die volheid.
  Er bestaat geen leegte tussen jeZELF en Treowd, dat DENKT je verstand, jeZELF WEET.
  Hoe kan je een afsplitsing van de “Ene” zijn als de Ene AL is?

  1. Treowd

   Hoi Hans 🙂 door mijn manifestatie waarin ik nu met jou communiceer.
   Ik begrijp je zeer zeker Hans, maar is dat niet slechts een andere perceptie?

   Hoe kan je een afsplitsing van de “Ene” zijn als de Ene AL is?

   Omdat ik niet Alles ben ….in deze manifestatie?

   1. Hans

    Hai Treowd,
    Ook in deze manifestatie ben je JEZELF, je bent altijd JEZELF, je kan niets anders zijn.
    Je bent alleen in deze manifestatie er verstandelijk van overtuigd, je denkt en gelooft dat je afgescheiden bent.
    Dit is waar ZELF-bewustwording om draait, je er zelf bewust van worden dat je nooit in afscheiding kan bestaan, alleen als je dat zelf gelooft.
    Deze afgescheiden manifeste werkelijkheid inclusief onszelf is er om die dualiteit te kunnen beleven, te doorgronden zonder continu je heelheid te kennen, anders is er geen overtuigde belevende ervaring in dualiteit.
    Afscheiding bestaat alleen in het verstand.
    Verstand is aangeleerde en gecombineerde kennis van het bestaande, intelligentie, weten, komt uit het hart, waar en wie JEZELF BENT.
    Verstand denkt dat het het hart is, het hart hoeft hier niet over na te denken, die weet.
    Verstand bedenkt, beredeneert de werkelijkheid, het hart is de werkelijkheid waarbinnen het verstand zijn versie creëert.

    1. Douwe Bericht auteur

     Is het in die zin niet een en-en verhaal?

     The All is One and the One expresses itself through The All. In die zin zijn we allemaal stukjes van 1 complete puzzel. Niet zo zeer of het ene of het andere maar zowel het ene en het andere. Een schijnbare paradox wellicht maar net zoals alle cellen in ons lichaam zowel een cel op zichzelf zijn, zijn ze ook een onderdeel van een compleet lichaam. Maar een cel is niet afgescheiden van het lichaam, het is zichzelf en daarmee onderdeel van het lichaam. Wij zijn niet afgescheiden van The All, we zijn onszelf en daarmee intrinsiek ook een onderdeel van The All.

     Alan Watts kan het prachtig uitleggen.
     https://www.youtube.com/results?search_query=alan+watts

     1. Treowd

      Ben het met jullie beide wel eens 🙂 Ter manifestatie zie je jezelf als een afscheiding het is een egotransverwarring zoals Werner ook al vaker aangehaald heeft.
      Toch als ik naar de Seth materials luister en hem hoor vertellen over de eternal vallidity of the Soul dan blijft die afscheiding behoorlijk in tact als Ziel. Om te ervaren zul je die afscheiding moeten zijn anders ben je m.i. weer terug neutraal en weer deel van THE ONE. Alles ontstaat uit die neutrale toestand, vandaar de eerdere opmerking in mijn reactie ik ben niet Alles….in deze manifestatie

      The Basic State
      https://www.youtube.com/watch?v=7QjTr8PvJXE

     2. Hans

      //Ter manifestatie zie je jezelf als een afscheiding het is een egotransverwarring zoals Werner ook al vaker aangehaald heeft.//

      Je ZIET jezelf als afscheiding, het is een BELEVING vanuit de verstandelijke perceptie en fysieke identificatie van jezelf in deze werkelijkheid.
      Je lichaam, je brein en zo het verstandelijke vermogen is je verschijning en persoonlijkheidsbeleving in en van deze werkelijkheid die je vormt op basis van de zintuigen en de verstandelijke perceptie van die zintuiglijke waarnemingen.

      Verstand is het product van de fysieke verschijning, het is de processor (brein) wat van de mens een autonoom, zelfdenkend wezen maakt met zelfbesef.
      Het is het concept van intelligentie die het mogelijk maakt om dualiteit en polariteit te beleven in de werkelijkheid die dit van nature, van oorsprong niet kent.
      Het verstand vormt en geeft betekenis aan die beleving.

      Met het Hart bedoel ik jeZELF, of om het zo te noemen , je ziel, je connectie met het AL, hoe iemand dat ook mag zien.
      Dat wat vooraf gaat aan wie je als fysieke mens bent.
      Dus wie jij in essentie ten diepste bent, en dat is niet je verstand daar dat een product is van het fysiek.

      //Alles ontstaat uit die neutrale toestand, vandaar de eerdere opmerking in mijn reactie ik ben niet Alles….in deze manifestatie//

      Alles IS die neutrale toestand, de mens creëert er een persoonlijke beleving van.
      De werkelijkheid is neutraal in zijn hoedanigheid, de universele flow, het intelligente leven (mens) vormt er een betekenis en mening over.
      Collectief levert dat deze realiteit op, een op verstandelijke perceptie en verwerking gebaseerde reële invulling en beleving van de neutrale werkelijkheid.

      Afscheiding is een beleving, het is onbewust jezelf identificeren met het fysiek, met het verstand, de illusie scheppend van een autonoom mens.
      Die mens die in eerste instantie alleen kan bestaan uit het feit dat het bezielt is.
      De weg terugvinden vanuit het verstand naar het Zelf, het hart, de ziel etc. is Zelf-bewustwording.

      ///Wij zijn niet afgescheiden van The All, we zijn onszelf en daarmee intrinsiek ook een onderdeel van The All.///

      We zijn zelfs geen onderdeel, ook dat impliceert afscheiding.
      We zijn stuk voor stuk het AL, volledig, compleet en finaal, alleen in een “kleine”versie, gecomprimeerd, verdicht, Ver-Dicht, ver en dicht, 3 dimensionaal.

     3. Treowd

      Dank je voor die verdere uitwijding Hans , natuurlijk maken we er een persoonlijke beleving van mogelijk zijn we (de mensheid) daarvoor juist in deze dimensie aanwezig.

 3. Treowd

  Heeft de ENE ons nu niet juist afgesplitst teneinde dat deze dualiteit te beleven is, of hebben wij ons mogen/kunnen afsplitsen teneinde deze dualiteit te beleven ? Deze gemanifesteerde dualiteit lijkt me zinvol te zijn anders was deze er niet. Als wij (de mensheid) dus Collectief Al-Wat-Is ZIJN dan komen wij tenslotte voort uit Intelligentie…..

  1. Het vijfde element

   Niemand heeft ons afgesplitst. Er is nergens een afsplitsing te bekennen. Net zoals er nergens zin of zinvol is te bekennen. Wat er aan de hand is, is waarnemend bewustzijn. En wat neemt bewustzijn waar? Beweging. Overal waar je kijkt zie je beweging, anders neemt bewustzijn niks waar. (droomloze slaap)

   Hoe kan je dit weten? Door je geest te laten zwijgen. Dan blijft alleen gewaarzijn over.
   Waaruit volgt dat geest alleen in beweging kan denken. Beweging kunnen we weer uitsplitsen:

   -polariteiten (warm en koud)
   -oorzaak en gevolg
   -ritme (eb en vloed, seizoenen, dag en nacht, leven en dood etc)

   Geest kan je alleen bestuderen door hem waar te nemen. (geest die zichzelf bestudeert)
   Door de geest goed te bestuderen zie je overeenkomsten tussen je eigen geest en alles om je heen op aarde, maar ook in de kosmos. Mogelijk gaat er dan een lichtje branden….

   Noch afsplitsing noch eenheid is werkelijkheid. (ja, ik weet dat dit niet correspondeert met wat ik eerder schreef) De werkelijkheid zit vol met paradoxen. Het doorzien van de paradoxen geeft het ZIEN dat dat wat je ZIET voor jou werkelijkheid is. Mentale kennis op dit gebied is van beperkte waarde. Omdat geest de eigenschap heeft te kunnen scheppen. Daarom is diepgaand onderzoek gewenst. Zodat je er achter komt dat ik niet bestaat omdat alleen ik bestaat.

   En als je denkt dat je alles onderzocht hebt (geest en bewustzijn) dan stuit je op prana, de alles doordringende energie van het heelal. Die dus ook jou doordringt.

   En er is nog veel meer. Wie zichzelf onderzoekt, onderzoekt het gehele heelal. Je hoeft dus geen lichtjaren te reizen om ergens te komen;-)

   1. Treowd

    Dank je Vijfde Element om jouw visie in deze te delen 🙂

    De werkelijkheid zit vol met paradoxen

    Daar ben ik al jaren bewust van ik noem ze tegenstrijdigheden en subjectieve observaties..

    1. Het vijfde element

     Subjectieve observaties vind ik een mooie term. Want dan moet je op zoek naar het subject. Subject is degene die de handelingen en gedachtes uitvoert.

     Objectief is het tegendeel van subjectief. Het object in jou zoekt uit zichzelf naar waarheid en laat het oeverloze gezwets van het subject achter zich. Je bent zowel subject als object.

 4. bernadette

  Mooi Treowd en ook Hans …en Buth.
  Om onsZelf onder de loep te nemen.
  Tja het afgescheiden wezen , afgesplitst teneinde deze dualiteit te beleven.
  O.a ook Paul Smit is zich ervan gewaar .
  Hij kan het best positief en duidelijk verwoorden in zijn diverse filmpjes.

  http://www.a-dvaita.nl/paulsmit.htm

 5. bernadette

  O.A ..Apen leven ook niet in het verleden of in de toekomst , dus gewoon in het Nu.
  Hier een mind fuck voor de brains van het aapje , maar ook voor ons.

  Buth..kan jij misschien verklaren met jou heldere kijk hier op .
  Hoe werkt nou zo’n mind fuck .. I Pad …want toveren kan het niet.
  Who’s fooling ..who
  Mens als valse profeet voor het dier

  https://www.youtube.com/watch?v=P8NRh9UI1aQ

  1. Hans

   //Wat je met je zintuigen kan waar-nemen is waar,
   En dan ook alleen nog maar voor jou, en tot op zekere hoogte,
   want zelfs die houden je nog wel eens voor de gek. 😉//

   Wat je zintuigen origineel waarnemen is WAAR, neutraal, hoe jij die zintuiglijke waarneming interpreteert (met je verstand en daaruit volgend beleving, emotie, handeling etc.) is niet WAAR maar persoonlijk, subjectief.
   De mens houdt zichzelf voor de gek 🙂
   Als jij in staat bent jouw interpretatie, jouw overtuiging en geloof op te dringen, over te brengen op andere mensen zodat zij hetzelfde beleven en interpreteren maak het een collectieve beleving.
   Als iedereen het op die manier interpreteert als gevolg van maatschappelijke en morele regels, wetten en gewoonten dan krijgen we een maatschappij waarin we individueel een samenleving vormen.
   Een collectieve werkelijkheidsbeleving is dan gecreëerd.

 6. bernadette

  Dat leg je mooi uit ..Aladin.
  Ook ik ..en vele met mij hebben zich járenlang voor de gek laten houden.
  Tja..valse profeten ..
  Our whole life was …, and is a lie .

  Alhoewel het onderstaande waarschijnlijk niet in deze topic van toepassing kan zijn.
  En zoals je zelf al meldde hierboven ;
  ,,Alles waar je in moet geloven is per definitie niet waar,,
  ,,Geloven is ook alleen maar een functie van het verstand,,.

  Ik ben zelf van 1957 , dus ik was er toen nog niet…toen dit zich afspeelde op het Wereld Toneel;
  Ene Gerard heeft veel van toen nog verzameld ;

  https://gerard1945.wordpress.com/

 7. Aladin

  Dank je, Bernadette, maar dat onze hele levens daarom leugens zijn klopt ook niet helemaal natuurlijk…
  Zoals Hans al zegt is de persoonlijke emotie en ervaring die je ergens subjectief aan beleefd wel degelijk ‘echt’ voor jou. En die kan heel mooi en waardevol zijn zoals iemand een leven lang kan geloven in een bepaalde ‘achterlijke’ overtuiging of religie. Zoals een kind geloofd in Sinterklaas of the Toothfairy…had het niet graag willen missen hoor, het Sint en Piet feest of de katholieke rituelen rond de kerst. 🙂

  Om te claimen dat die of die de ‘waarheid’ in pacht heeft over wat er in de geschiedenis is gebeurd…tja, de geschiedenisboeken worden geschreven door de overwinnaars. Daarom wel interessant (ook weer voor het verstand) hoe er in die tijd geschreven en gedacht werd in de context van vandaag.

 8. bernadette

  Briljant ..Buth

  Wat kan jij mooi , op deze wijze alles in één keer samen laten vallen.
  Zeker..mogen we onze zonnige zomerse momenten , niet door het ene of het andere laten vergallen.

 9. Werner

  Het belang van politiek leiderschap en wetenschap kan hier best niet onderschat worden, zeker niet in tijden van economische crises en/of verhoogde maatschappelijke spanningen. Bij afwezigheid van opties kan immers gesproken worden over valse profeten, het is als spreken in halve waarheden door niet alle opties ter kennis te stellen. En dit is allerminst een veroordeling, dit gebeurt eerder onbewust door het niet (voldoende) kennen van alle opties. Op dat moment spreken we van beperkte rationaliteit, het is als zeggen dat oplossingen op de tafel liggen maar ze toch niet gebruiken. De sociale impact kan echter draconisch zijn, zelfs in die mate dat we kunnen spreken over een tragische absurditeit. Op dat moment kan gesproken worden van een dwaling, ontbrekende opties plots wel in rekening brengen kan dan de perceptie geven van een Godsgeschenk.

  1. Werner

   Absoluut Bernadette, de grap is dat men zichzelf in de voeten begint te schieten om het systeem te stutten, the beginning is near. Het is eigenlijk al een hele tijd bezig maar nog niet iedereen zit op de juiste golf, kwestie van relatieve nanoseconden. Lees maar:

   Er is veel te doen over het zogenaamde ‘helikoptergeld’, een van de volgende stappen die centrale banken zullen zetten op het pad van de monetaire creativiteit. Maar hoe zal dit gratis geld concreet uitgedeeld worden? Aangezien de tot nu toe genomen maatregelen niet werken verwachten steeds meer economen dat er overgegaan zal worden tot een van de meest radicale ingrepen: helikoptergeld. Zomaar gratis geld verdelen onder de burgers, zonder tegenprestatie om de economie aan te wakkeren was enkele jaren geleden nog een groot taboe. Nu wordt het door steeds meer economen en financiële instellingen voorgesteld. Het IMF bijvoorbeeld kwam recent met een rapport over hoe men dit in de praktijk kan brengen.

   https://www.imf.org/external/np/res/seminars/2015/arc/pdf/adair.pdf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *