53% van de Nederlanders mag ophouden met belasting betalen

53% van Nederland heeft besloten om niet te gaan stemmen bij deze verkiezingen. Deze mensen hebben dus niet hun steun verleend aan een overheid die voor haar voortbestaan continue geweld moet initiëren tegenover de mensen die ze overheerst.

11693944_10152862226372371_7168559943283564082_n (1)

47% van de mensen daarentegen hebben hun stem en steun betuigd aan een organisatie die mensen onder dwang en dreiging van geweld en opsluiting berooft en dicteert hoe ze zich wel en niet dienen te gedragen.10168086_303319589816946_1505839305_n

Ze hebben daarmee zowel de persoonlijke vrijheid voor hunzelf als die van hun buren onderdrukt en vernietigt. Nu begrijp ik dat iedereen in het leven zijn/haar uiterste best doet. Dus ik hoop dat de 47% die met hun actie in principe psychopathisch bezig zijn zich nog eens willen verdiepen in deze artikelen zodat ze de volgende keer niet weer een onderdrukkend systeem helpen co-creëren.

-) Stemmen onderdrukt en vernietigt de vrijheid van jezelf en je medemens
-) Belasting is erger dan diefstal, mensen betalen voor hun eigen en elkaars onderdrukking
-) Het geloof in overheid kan alleen maar geweld toevoegen aan een maatschappij
-) Is het zinvol om te gaan stemmen?
-) 6 redenen om nooit meer te stemmen (en over wat dan wél te doen)
10525791_310787865762780_8536272816964033614_nAangezien 53% van de mensheid niet langer dit instituut erkent als rechtmatige geweldpleger is volgens democratisch besluit wat ze zelf hanteren dus vastgesteld dat we de politiek in Nederland op kunnen doeken. En voor degenen die nog wel graag in de overheid willen blijven geloven, die mogen uiteraard prima zichzelf en elkaar blijven onderdrukken. Maar de 53% die niet gestemd heeft, dit systeem niet erkend heeft, is hierbij vrijgesteld van het betalen van belastingen aan deze organisatie.

Verspreidt het goede nieuws! 😀

10857965_408723792609858_3702287616116513844_n

Vragen, opmerkingen en aanvullingen zijn van harte welkom in de reacties!

Aanverwante informatie en artikelen:
-) Stemmen onderdrukt en vernietigt de vrijheid van jezelf en je medemens
-) Belasting is erger dan diefstal, mensen betalen voor hun eigen en elkaars onderdrukking
-) Het geloof in overheid kan alleen maar geweld toevoegen aan een maatschappij
-) Is het zinvol om te gaan stemmen?
-) 6 redenen om nooit meer te stemmen (en over wat dan wél te doen)
larken-rose-peace

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie/vrijwillig abonnement.

Freedomfromgovernment

10308389_461050520710518_3082054522344799006_n

48 gedachten over “53% van de Nederlanders mag ophouden met belasting betalen

 1. johan.wesselink

  De helft van de Nederlanders heeft het vertrouwen gelegd in in de andere helft van de Nederlanders. Als je het systeem wilt veranderen zal je dat Zelf moeten doen binnen de regels, van binnen uit het systeem zelf.Het schrijven van onzin blogjes zal geen zoden aan de dijk zetten.

  Oftewel:
  Als je niet van politiek houdt en jezelf niet kunt zien als deel ervan omdat je het oordeelt, is je hersenspoeling compleet want politiek is de enige vredige manier waarmee echte verandering kan plaatsvinden. Het is belangrijk dit te realiseren en politiek actief te worden om te leren begrijpen hoe de wereld momenteel geleid wordt. Politiek blijft de enige manier om het systeem te veranderen.

  1. Douwe Bericht auteur

   Je claim dat politiek vredig is, is pertinent onwaar. Het initieert juist continue geweld tegen al de mensen die het overheerst. Het huidige systeem kan alleen maar vrijheid onderdrukken en vernietigen. We mogen niet kiezen of er geweld tegen ons wordt geïnitieerd, we mogen kiezen wie geweld tegenover ons gaat initiëren…

   Als je dat niet langer wilt voor jezelf en anderen moet je juist op geen enkele manier medewerking verlenen aan het huidige systeem. Het systeem zelf is het probleem. Eraan meedoen kan dus nooit de oplossing zijn.

   Stel ik zou een politieke partij beginnen en 80% van de stemmen krijgen. Het enige wat ik dan vervolgens kan doen is mijn wil met dwang en onder dreiging van geweld en opsluiting opleggen aan andere mensen. Ik zou dan continue geweld initiëren tegenover de mensen die ik overheers. Ik heb daar helemaal geen behoefte aan en dat wil ik helemaal niet. Ik geloof namelijk in de persoonlijke vrijheid van mensen en vrijwillige organisatie. Daar past geen enkele heersende klasse in die voor haar voortbestaan continue geweld moet initiëren.

   Bekijk dit filmpje van Larken Rose eens met de titel: If You Were King, dat legt de systeemfout prachtig bloot en laat zien dat zelfs de meest verlichte en goed bedoelende persoon zodra hij of zij onderdeel wordt van de heersende klasse altijd alleen maar geweld kan toevoegen aan de maatschappij.
   https://m.youtube.com/watch?v=z0HtWSlFCAQ

   En lees ook de gelinkte artikelen eens rustig door om eens goed voor jezelf over deze materie na te denken. Het geloof in politiek, ook wel statisme genoemd is irrationeel en immoreel en heeft alleen in de vorige eeuw al aan 262 miljoen mensen het leven gekost. Zie voor uitgebreide uitleg en onderbouwing dit artikel:
   http://achterdesamenleving.nl/het-meest-gevaarlijke-geloof-nu-in-het-nederlands/

  2. moerstaal

   Beste Johan,

   Ik heb een vermoeden dat jij nog jong bent.
   Ik loop langer mee, mijn mams was zelfs deel van de oprichting van D66.
   Inmiddels weten wij wel beter.
   Er gaat niks veranderen…
   Vergeet niet de dikke vinger van “democratieën” USA-EU in Afghanistan, Irak, Libië, Syrië, Oekraïne. Dan noem ik alleen nog de recente “opbouw” missies op…
   U dient de elite maar u heeft het nog niet door.
   Lui als Rutte zijn poppetjes, zelfs Van Agt was dat en heeft nu op hoge leeftijd het licht gezien. Zelfs een droogkloot als een Jaap de Hoop Scheffers sprak laatst openlijke twijfel uit over de deelname van NAVO bij de inval in Irak om WMD die er niet waren. Dankzij goedgelovigen als u konden mensen via Schiphol naar dictaturen worden gevlogen om daar openlijk te worden gemarteld. Danzij uw goedgelovigheid is uw pensioen belegt in WMD. Dankzij jullie sheeple is Nederland één van de allergrootste doorvoerhavens van wapens, ook wapens als clusterbommen en mijnen naar hele foute landen als Israël.
   Wie werkelijk een bedreiging vormt voor de status quo krijgt een ongelukje. Zolang Hoessein, Gaddafi en Assad braaf aan de leiband meeliepen mochten ze blijven.
   U verandert helemaal niets aan het systeem. Hooguit mag u bepalen waar de verkeersdrempel komt.
   Het enige wat zin heeft is om er niet langer aan mee te doen. Geen belasting betalen, geen verzekeringen afsluiten, alleen met een gebroken poot naar de dokter en de rest aan de natuur overlaten. De oplossing zit in u zelf en uw ontwaakte medemens. Het enige wat zin heeft is met gelijkgestemden te werken aan de samenleving zonder geld, met ruilen van goederen en diensten en met delen van kennis. Zolang kennis nog exclusief is, zolang u nog een loonslaaf en schuldslaaf bent, zolang u alles nog moet kopen, zolang zal er niets veranderen.

   Jongeluy

   1. Lacsap

    Probleem is dat je belasting niet kunt weigeren omdat je loon netto ontvangt en alles wat je koopt btw bevat. Dus je hebt geen keus, de elite heeft dat zo geregeld om hun (dwang)inkomsten en zo hun macht veilig te stellen, wij kunnen het niet weigeren en dus niet als wapen inzetten. Betaal je niet, werk je dus zwart en wordt je gepakt dan komen ze het met boetes bij je innen en als het moet pakken ze alles van je af. Een stap in de goede richting is banken te mijden en je geld als b.v. bitcoins weg te zetten.

    1. Douwe Bericht auteur

     Goed punt, misschien is dat juist wel interessant om eens over te brainstormen. De overheid en haar belastingen en agressie vermijden, hoe doe je dat. Ik weet niet of er op de markt ook btw wordt berekend maar als je direct van de boer of tuinder koopt moet btw te vermijden zijn. En verder idd zoveel mogelijk arbeid uitwisselen in tijd ipv geld. Via lokale geld systemen zijn daar beginnetjes mee te maken. Spullen weggeven, ruilen via bitcoin verhandelen moet volgens mij ook lukken. Aanvullende tips van harte welkom.

     1. mascha roedelof

      Er wordt hier over Bitcoin gesproken, maar besef dat Bitcoin gepushet werd/wordt op de Bilderberg conferentie.

      “2) Bitcoin as alternative currency? How does Bitcoin work? Is it providing Existence Money? Are humans who are promoting Bitcoin talking about the transition in living together? Are they expressing the truth that ‘money numbers’ very easily can put in a spreadsheet which costs nothing and is done within one day?
      No: they are accepting and promoting computers working day and night… they need airco for this, etc… which costs huge energy… besides they use ‘heavy, complex calculating rules, which also costs lots of energy. And this is called technical improvement / ingenuity…
      You see… Bitcoin is still ‘system based’ and costs lots of energy. Also Bitcoin is pushed at the Bilderberg conference (did you know that?).”

      Looking for ‘new currency’s’?
      http://acceptthechildsexistencemoney.blogspot.nl/2015/02/looking-for-new-currencys.html

    2. Fred Vd Sanden

     Je hebt altijd de keuze. Stoppen met werken = stoppen met belasting betalen. Maar dat vinden de meesten te eng/moeilijk/ingrijpend. Dan blijf je lekker door werken, zo blijf je ook medeplichtig aan alle misdaden die de regering in jouw naam pleegt. Bedankt daarvoor….

     1. Douwe Bericht auteur

      Zoals al eerder werd opgemerkt betaal je op heel veel manieren belastingen, ook via de BTW bijvoorbeeld. Dus elke keer als je een zak aardappelen koopt in de supermarkt betaal je belasting etc.

     2. mascha roedelof

      Fred, ik hoor wat je zegt.

      Het ligt inmiddels allemaal op ons eigen bordje: waarmee ik bedoel dat inmiddels de keuzes zodanig ontsloten zijn dat alle verantwoordelijkheid op ons eigen bordje ligt.

      Inkomstenbelasting kun je ook als vrij bestaan(sgeld) laten doorstromen naar je medemens.

      Mensen die in de belast(end)e systemen werken, kunnen elkaar onderling ‘vrij’ maken van de financiële tyrannie.

      Bijstanders kunnen dat ook.

      Mensen die vóór ‘basisinkomen’ zijn, kunnen onderling aan elkaar ‘basisinkomen’ beschikbaar maken. Daar is geen enkele proef voor nodig (die opgezet is door mensen die vervolgens zelf NIET bijdragen). Mensen die bestaansgeld (verdieping op ‘basisinkomen’) gaan ontvangen, weten echt wel wat de implicaties zijn van het ontvangen van deze ervaring.

      Maar dit gebeurt allemaal niet.

      Dat is niet meer: ‘stoute politiek’. Dat zeggen werkt niet meer.
      Het ligt allemaal op ons eigen bordje.

  3. Vincent

   “Als je niet van politiek houdt en jezelf niet kunt zien als deel ervan omdat je het oordeelt, is je hersenspoeling compleet want politiek is de enige vredige manier waarmee echte verandering kan plaatsvinden.”

   Aha. Interessante stelling. Dus Ghandi was een gewelddadige machtsmisbruiken en adolf Hitler een vredig lief vriendje van ons koningshuis. Want Ghandi was niet bereid tot gesprek met de politiek!
   Ghandi hielt niets ervan om met de politiek te verhandelen maar gewoon door protest, marsen, niet aanerkennen van de regerende klasse, geen belasting te betalen, te weigeren zich aan de wet te houden diestelde, dat zout principieel eigendom van de elite onder aanvoering van het koningshuis is en alle burgers van india mogen dit niet zelf exploiteren. Analog met het huidige fiscale systeem in europa en dus ook in NL. Raap je zelf zout op aan de kust om het over je fritten te doen zonder hierover belasting te betalen: 6 maanden gevangenis. Veel verschil is er niet met het huidige fiscale systeem in Nederland en Europa, eigenlijk geen een verschil. Maar ja, ghandi die dus niet politisch dit wilde veranderen was dus gewelddadig volgens u.

   En dan kijken we naar Hitler. Aan de macht gekomen door verkiezingen, dialog met andere partijen. Langzaam door een politisch process de macht uitbouwen. Dat heeft dus volgens u stelling tot gevolg dat dit allemaal vredig zal verlopen.

   Mijnheer Wesselink.

   Entweder SIe haben einfach keine Bildung, oder kein nennenswertes IQ oder einfach Null Ahnung von der Geschichte der Menschheit.

   Aber generell, egal was der Grund ist. Zu behaupten nur der politischen Prozess und die Anerkennung politischer Prozesse und Machtsstrukturen fuehrt zur Frieden ist so weit ich mir erinnern kann die duemmste Aussage aller menschlichen Aussagen der letzten 5000 Jahren.

   Wenn Frieden aus nur aus politischen Prozessor fortkommen koennte, dann fuerchte ich werden wir sehr bald den Dritten haben und koennte Einstein doch noch recht bekommen!

   1. Nika

    Wat is dat voor een raar Duits?
    En waarom überhaupt Duits, en Hitler en Gandhi etc??

    Iemand anders voor zijn mening dom te tituleren, vind ik niet echt een hoogstandje.

    Gandhi hoorde net als alle andere goeroes bij het systeem.
    India doet niets voor zijn mensen, vooral niet voor de mensen die bij geen kaste horen.

    Geweld wilde Hitler ook niet. Hij heeft tig keer Engeland gevraagd geen oorlog te voeren, maar de altijd weer in oorlog trekkende Angelsaksen wilden gewoon weer een oorlog. Duitsland heeft onder Hitler als het eerste land ter wereld wetten voor de bescherming van dieren ingevoerd. Wat tegenwoordig nog steeds in de meesten landen wet is. En gezien er door de geallieerden een genocide onder de o.a. Duitse bevolking is gepleegd zou ik zeggen dat je wel beter je best had kunnen doen om je beter te verdiepen in het een en ander, voordat je gaat ‘schieten’.

    Ik geloof niet dat het realistisch is dat helemaal niemand naar de stembuis gaat. Zal wel een keer leuk zijn, maar dan nog, wat denk je wat dan gaat gebeuren?
    Tot daar heen is stemmen wellicht de enige optie in de hoop dat velen een betere wereld willen.

 2. Francis

  Zolang er nog “veroordeeld” moet worden, is er geen sprake van werkelijke vrijheid, niet voor jullie die dit stuk schrijven, en niet voor de mens die denkt nog goed te doen door te gaan stemmen

  1. Douwe Bericht auteur

   Als je niet erkent en herkent wie grootschalig geweld initieert dan gaat dat geweld blijven voortbestaan.

   Wegkijken terwijl de vrijheid van miljoenen mensen wordt onderdrukt en vernietigd gaat niemand helpen.

   Lees anders naast de reeds gelinkte artikelen ook dit stuk eens door, dat legt haarfijn de mechanismen uit die gebruikt worden om de vrijheid van enorme groepen mensen te onderdrukken en vernietigen:
   Het Patroon van Tirannie, wees bang, wees bang, wees bang. http://achterdesamenleving.nl/het-patroon-van-tirannie/

   1. Francis

    Wie zegt dat ik niet erken of herken? Wie zegt dat ik weg kijk? Ik zeg alleen dat het niet aan mij is om te oordelen

    1. Douwe Bericht auteur

     In denk idd dat ik niet begrijp wat je precies probeert duidelijk te maken.

     Als je begrijpt dat er grootschalig geweld wordt gepleegd en dat onwenselijk acht moet je het volgens mij aankaarten. Anders zul je nooit een vredigere wereld krijgen.

     Zie eventueel ook dit artikel over persoonlijke vrijheid vs. externe controle.

     http://achterdesamenleving.nl/een-einde-aan-de-slavernij-deel-soevereintiteit-verwarring/#.VBnhDfmSyac

     In die zin is het wellicht een constatering in plaats van een veroordeling?

     Mensen handelen op basis van aan welke gedachten ze geloof hechten. En iedereen wordt logischerwijs door het huidige systeem gehersenspoeld om te geloven dat het systeem goed is.

     In die zin is het enige probleem dat 49% van Nederland nog gelooft dat geweld toevoegen aan een maatschappij in de vorm van een heersende klasse op de een of andere manier een voordeel op zou leveren. In mijn ervaring is dat een onware gedachte. Vrede bereik je nooit via het toevoegen van geweld.

     Vandaar dan ook de links naar achtergrondinformatie en deze uitwisseling van gezichtspunten in de reacties. Ik hoop dat het mensen aan kan zetten zichzelf eens goed in deze materie te verdiepen. En hun geloof in de goedheid van het instituut overheid eens kritisch durven te onderzoeken.

 3. Nexus

  Het klinkt hard en zou verdelend kunnen werken, de uitspraak dat 49% voor 100% de vrijheid heeft verkwanseld. feitelijk klopt die stelling niet. Wel als het 51% zou zijn geweest want dan kun je al spreken van een meerderheid. Het gegeven dat minder dan 50% wil stemmen zou politici aan het denken moeten zetten maar omdat de andere 49% daar geen moeite mee hebben omdat zij menen dat ze hun democratische “PLICHT ” hebben gedaan…

  Ik vind dus dat er door de politiek en de burgers een duidelijke grens aangegeven dient te worden die aangeeft hoeveel procent er ten minste moet stemmen om een daadwerkelijke volmacht te kunnen verkrijgen. Minder dan de helft kun je geen volmacht noemen. Daarnaast geloof ik de uitslagen geeneens. Vraag eens bij je vrienden en buren, familie etc. wie er op de VVD heeft gestemd en wie op D66? De laatste was zeker van zijn winst omdat hij deelnam aan de Bilderbergervergadering afgelopen jaar. Pechthold is de beoogde nieuwe premier voor de toekomst. ( Read my lips! 😉 )

  Poppenkast en de bijbehorende stoelendans. Wie mag blijven en wie krijgt een mooie functie bij een bank? Wie mag zich verrijken bij de EU en wie krijgt de volgende topfunctie bij de NATO. daar gaat het om. Niet om of u en ik de rekeningen kunnen betalen. Je wordt simpel uit je huis gegooid door de wetten van die mensen waarop gestemd kan worden. Geen van die dames en heren politici, ook geen Roemer of Thieme komen je dan helpen. Dan worden ze ziende blind en horende doof.

  Afschaffen die hap en zelfbestuur in werking stellen.

  1. Douwe Bericht auteur

   Ja dat de VVD en D66 zo goed scoren is totaal ongeloofwaardig en ik ken idd niemand die op hun gestemd heeft. Maar zoals Stalin al zei, het maakt niet uit wie er stemt, het maakt uit wie de stemmen telt.

   De Nederlandse elite zit volgens mij in totale paniek modus na het mainstream gaan van hoe totaal absurd ons huidige financiele systeem werkt, de MH17 valse vlag die nog steeds niet in de doofpot wil, met Opstelten en zijn connectie met de Demmink affaire en daarmee de totale nekslag voor de geloofwaardigheid van het ministerie van justitie, en dan ook nog de betrokkenheid van Teeven met de onderwereld en miljoenen belasting geld die naar de drugswereld zijn overgemaakt…
   Het is gewoon totaal openbaar hoe volslagen crimineel, corrupt en chantabel hele takken van de overheid op dit moment zijn en de politiek doet alsof de keizer nog kleren aanheeft… Totaal absurd.

   Maar idd, vrijwillige vreedzame onderlinge organisatie lijkt mij ook de oplossingsrichting. Dankzij het internet, bitcoin, crowdfunding etc. bestaan de technieken inmiddels om veel eerlijkere peer to peer systemen op te zetten die de persoonlijke vrijheden van mensen wel kan respecteren en waarborgen.

   De 51% hoeft dan ook echt niet meer belasting te betalen en ook de opgelegde regels van deze club niet langer serieus te nemen. Waarom zou je in vredesnaam de dictaten van een totaal corrupt instituut nog serieus nemen. Dit filmpje illustreert het geheel wel mooi, mensen moeten hun eigen waarde leren herkennen:

   The Tiny Dot:
   https://m.youtube.com/watch?v=H6b70TUbdfs

  2. Gompie

   Beste mensen.

   Er gebeurt in den haag niets maar dan ook niets wat van tevoren al niet besloten is door hoge heren.
   En niet alleen den haag, gewoon wereldwijd.
   Jammer dat het allemaal zo moeilijk te bewijzen is jan de tuinman.

   Gr. Paul.

   1. Douwe Bericht auteur

    Maar het punt is dat wij wel de keuze hebben het wel of niet mee te co creëren.
    Dit kan alleen gebeuren zolang mensen zoals jij en ik onze gehoorzaamheid blijven geven aan dit systeem inplaats van dat we onze eigen interesse en passie in het leven gaan volgen.

    Het probleem bij de hoge heren leggen en niet naar onze eigen rol kijken zorgt ervoor dat we de verantwoordelijkheid ervan bij iemand anders neerleggen als onszelf en dat is precies wat het geloof in autoriteit zo gevaarlijk maakt. Mensen ontkennen hun eigen verantwoordelijkheid en scheppende kracht daardoor. Zodra mensen dat geloof inspecteren en zien dat het niet waar is, nooit waar is geweest en nooit waar kan zijn winnen mensen hun eigen scheppende kracht weer terug.

    Zie daarvoor specifiek dit artikel:
    http://achterdesamenleving.nl/een-einde-aan-de-slavernij-deel-soevereintiteit-verwarring/#.VBnhDfmSyac

 4. Hub

  Ruimschoots mee eens.
  Maar het is nog sterker want die 51 % zijn die van “kiesgerechtigden.
  Daar moet je nog bijtellen al die Nederlanders die (nog) niet mogen stemmen. De Niet-Stemmers komen dan wel ergens in de buurt van
  de 75 %.

 5. Lacsap

  Als er al democratie is en een verdeelde houding van zeg 50/50 vaak ontstaat waarom dan niet twee gebieden waar de 50/50 zich kan verdelen? Dan is er tegenwoordig het verdrag van lissabon waar de gekwalificeerde stemmen de bevolking van een land zijn die ingezet kunnen worden door de leiders van ik meen zes landen in de eu. Die landen gebruiken de gekwalificeerde stemmers (het volk) waarbij je in hun naam stemt zonder dat je stemt. Zo is het Europese grondwet democratisch weggestemd maar via het verdrag van Lissabon erdoor gedrukt. Dus die democratie is gewoon dood en werkt zonder die verdragen ook niet omdat er altijd een verdeeldheid is en een deel altijd de keuze van een (kleine) meerderheid mag slikken.. en ook nog maar geloven dat de stemmen eerlijk zijn ‘geteld’.

 6. Allaya

  Grappig dat momenteel de vermeende veiligheid tegen terrorisme wordt gebruikt om de bevolking verder te “melken”… Schiet mij spontaan die film te binnen met dat paardenhoofd in dat bed…

 7. ANONYMOUS

  Geen belasting, geen btw, geen accijnzen, geen kortingen op allerlei pensioenen, geen ozb.
  Was het maar zo. Dan hield iedereen meteen meer over aan het einde van de maand i.v.m. loonbelasting. En men vraagt zich nog af waarom we in een crisis zitten. ARGGGGGGGGGGGH!!!!

 8. Aladin

  Wat je kunt doen om geen belasting te betalen?
  Koop dingen tweedehands, via Marktplaats of in de kringloopwinkel is veel te halen.
  En betalen doe je natuurlijk contant.
  Maak er een sport van om leuke, nuttige dingen te scoren voor weinig want,
  vaak steun je ook nog een goed doel, en je bent een geziene klant.

  Koop je groente, fruit direct bij de boer of op de markt, of google ‘gratis of ruilen’
  en kijk eens wat je vindt, dat eindigt niet in huilen.
  Wees creatief, en voor dat je besluit tot aankoop,
  besef het meeste spul is nieuw bijna kapot,
  en beland vaak binnen 1 jaar al op de vuilnishoop!

  Onbedoeld ging het ook ineens op rijm. 🙂

 9. Sanzinia

  Hoe denken jullie over het stemmen voor de referenda van 6 april

  Zelf stem ik al jaren niet meer voor politikeparteien
  Maar zit er aan te denken om een uitzondering te maken voor de niet bindende referendum
  Om de 30% te gaan behalen en een oorverdovende NEE neer te leggen
  Om aan te geven dat ze poep aan ons hebben
  Kan uitmaken voor komende verkiezingen

 10. Het vijfde element

  Ophouden met belasting betalen is alleen weggelegd voor de welgestelden.
  Zoals al opgemerkt: om BTW kan je niet heen. Heb je loon of uitkering, dan kan je er ook niet om heen.
  Heb je een laag inkomen, dan is belasting betalen niet aan de orde.

  Wie houden er dan wel op met belasting betalen? De rijken! Zij doen dit al volop via allerlei trucjes en goedbetaalde adviseurs. De kon. familie is er goed in. Dit gedrag behoeft geen aanmoediging….

 11. Aladin

  @Het vijfde element

  Dat noemen ze met een deftig woord belasting-ontwijking.
  Verhoog -voor de vorm- de uitkering van koning Willem met 50 % en laat hem dat als inkomsten belasting afdragen.
  Kan hij ook eens voelen hoe het is om te worden uitgekleed. 😀

 12. blaatluus

  zo’n 50 jaar geleden werd overwogen een flink stuk bos te kopen om daar out off the box vanuit een hutje of zo MIJN ding te doen … willekeurige wetjes, regeltjes en bepalingen maakten het onmogelijk die gewenste ontwikkeling aan te gaan en na een aantal jaren in kraakpanden of dakloos vertoefd te hebben, werd van de staat een tegemoetkoming in levensonderhoud geëist …
  het is niet toegestaan mijn ding te doen ??? dan onderhoudt men me maar !!!
  na intussen meerdere jaren selfsupporting geweest te zijn, wordt nu al weer 20 jaar van bijstandstoelage en A.O.W. genoten …
  in plaats van belasting betalen, bevalt het me nog steeds uitstekend van belasting te leven … hahaha
  FUCK THE SYSTEM

  1. piet

   prachtig dat het systeem maakt dat anderen jou onderhouden in je leven. hoop dat je iets terug doet voor hen. fuck the system betekent in mijn ogen dat je je uitkering weigert, niets meer betaalt en je je daar ook niets van aantrekt. zo iemand ken ik ook namelijk. anders maak je in mijn ogen gewoon gebruik van the system.

 13. Barry

  Wat vinden jullie dan van de alternatieve partijtjes (PvdD; MenS; e.d.)?
  Zij plegen toch het systeem van binnenuit te (willen) veranderen…

 14. Aladin

  @Barry
  En SOPN…
  Tja het is al zo vaak geprobeerd. Veel idealisten komen de politiek binnen met de beste intenties maar eenmaal aan of bij de macht moeten er toch compromissen gesloten worden en gaat er weer (een plons) water bij de wijn.

  Ik zie veel meer in een zakenkabinet. Als daar nu eens een bindend referendum over zou komen…Mensen met verstand van zaken die kunnen en mogen worden afgerekend op hun prestaties. Bij gebleken geschiktheid mogen ze blijven en anders moeten ze vertrekken (zonder wachtgeld, net als bij andere gewone banen). Weg met het lobbyen en achterkamertjes politiek.

  We kunnen ook democratisch één fijne dictator kiezen. 😉

 15. bernadette

  We gaan onze Tilasmi toch wel missen.
  Hij gaf zelf toch een goed voorbeeld voor het gehele volk.
  Belastingdienst is ANBI systeem.
  Wat zou nou het effect worden , als wij dat nou daadwerkelijk met ons allen massaal afspreken ,
  en ook geen Belastingaangiften braaf maar blijven doen.
  Dus echt stoppen !
  Heeft iemand hier.. daar een visie op in z’n Glazen Bol 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=_hDv_JJdNIE

 16. bernadette

  Tilasmi heeft toch een mooi heldere Boodschap achtergelaten ;

  We hebben GEEN contract met de staat. We zijn niet verplicht belasting of boetes te betalen.

  En met het weggeven van de soevereiniteit van Nederland aan de EU heeft onze volksvertegenwoordiging LANDVERRAAD gepleegd. Dat is de hoogste misdaad!

  Stop met degene te betalen die je bedriegen, bestelen en je rechten compleet aan het afbreken zijn!

  Nederlanders, mannen en vrouwen die opstaan voor hun land en hun recht, voor democratie, mensenrechten en gelijkheid, Nederlanders, samen staan we sterk!

  Mijn droom is dat we dit massaal gaan doen en op Youtube zetten!
  Als 1.000 dit doen is het een statement.
  Als 10.000 het doen wordt het een probleem voor de landverraders in Den Haag.
  Als 100.000 dit doen hebben we Nederland terug!

  Ik zeg arresteren die hap, het hele kabinet, eerste en tweede kamer. Samen met de corrupte bankiers, de directeuren van de Internationale grootbedrijven. Ministeries overnemen en samen gaan zitten hoe we dit vastgelopen systeem kunnen gaan verbeteren voor de mensen die dit land hebben opgebouwd, de zwakkeren en de mannen en vrouwen die keihard werken voor dit land! Kijk op de site De Ommekeer.

  -We willen eerlijke vermogensverdeling (Taxeren rijken tot aanvaardbaar niveau)
  -Schulden sanering (Banken maken geld uit lucht en lenen dat uit aan man en staat tegen rente. ABSURD!)
  -Geldschepping nationaliseren. (Commerciele banken maken geld uit lucht op het moment dat een krediet wordt afgesloten. 97% van al het geld in omloop is door deze banken gemaakt, niet door de centrale banken. )
  -Rentevrije economie (Als je geld creeert op het moment van krediet verschaffing hoef je niet zulke absurde hoge onkosten vergoeding te vragen in de vorm van rente)
  -Referendum instellen (Bindend en blijvend.)
  -Onvoorwaardelijk Basis inkomen
  -Al die ministeries drastisch verkleinen, en die mirade aan wetjes afschaffen
  -Jeugdzorg tot 10% terug brengen
  -Al die pedofielen nu eens echt aan gaan pakken
  -Mensenrechten als leidraad voor ALLE Nederlanders.
  -Staatsbedrijven terug

  Zaken kabinet bepalen ipv dit systeem van leugenaars, rappe praters en populisten.

  De Ommekeer;
  http://ommekeer-nederland.nl

  Burgerlijke Ongehoorzaamheid op facebook;
  https://www.facebook.com/pages/Burger

  Sticker voor op envelop;
  https://www.facebook.com/169116179839

 17. Mar

  Hoi Budh,
  Hoe krijg je het voor elkaar om geen belasting meer te betalen en hou je de parasieten van de Roverheid en dergelijke bij je weg?

 18. Wil

  Hmm, mij is dit ooit anders uitgelegd:

  Wanneer van de stemmende mensen meer dan de helft (53%?) hun stem ongeldig maken, dus door WEL te gaan stemmen maar dan op meerdere mensen te stemmen of door het stembiljet op een andere manier ongeldig te maken.

  De gedachtengang daarachter was: niet stemmen is instemmen met de meerderheid.
  Maar door WEL te gaan stemmen en dan met een meerderheid van mensen een ongeldige stem uit te brengen, dat je dan de staat voor het blok zet.

  Misschien zijn beide opties mogenlijk? Stel 53% van de bevolking gaat niet stemmen, en van degenen die wel gaan stemmen maak 53% ook nog de stem ongeldig. Dat is natuurlijk een hele extreme situatie, maar na de Clinton / Trump poppekast moetten we in Nederland misschien de overheid eens duidelijk maken dat we de Nerderlandse poppekast ook behoorlik moe zijn?

  Maar hoe zit het nu werkelijk? Is er een wet die dit kan uitleggen?

  Allemaal leuk en aardig aan de hand van engelstalige afbeeldingen iets aan Nederlanders uit te leggen, ik ben het in grote lijnen wel eens met het artikel, maar ik zie er helaas geen feitelijke onderbouwing bij staan die werkelijk kan aantonen dat zoiets ook echt zinvol is.

 19. only you

  Heb mezelf altijd zelf kunnen onderhouden, maar als je ziet dat mensen die een gok waagden bij de bank in de vorm van een hypotheek en na jaren nog vrijstelling kregen van restbetaling, meestal nog gauw een ton, dan denk ik dat de banken maar eens gauw opgedoekt moeten worden?
  Altijd zeker 3 op je rug jaren meegedragen, dan moet je ook de rest van je leven ook geen belasting meer hoeve te betalen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *