Byron Katie doet – The Work – op terrorisme

Met de recente aanslagen en alle angstige gedachten die die wellicht oproepen bij mensen is dit een praktische video. Byron Katie spreekt met een jongen over het eerdere Franse terrorisme van Charlie Hebdo en doet samen met hem The Work op zijn stressvolle gedachten hierover. Er worden in deze sessie een boel stressvolle gedachten behandeld die waarschijnlijk vele mensen hebben rond deze materie. Bekijk de video en onderzoek die gedachten en beëindig zo de angst voor terrorisme.

In July 2015, during an event in Paris, Byron Katie took a student through “The Work” exploring the impact the Charlie Hebdo attacks had on them. 

causesuffering1

Totdat je onderzoekt wat je gelooft, blijf je de onschuldige oorzaak van je (mentale) lijden.

[bol_product_links block_id=”bol_56f3da73d9992_selected-products” products=”1001004007959420,1001004007524883,1001004006199725,1001004007524807″ name=”Byron Katie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”009900″ width=”560″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Aanverwante informatie en artikelen:
-) 7 redenen om je stressvolle gedachten te onderzoeken
-) Leer je kinderen hoe ze om kunnen gaan met hun slecht voelende gedachtes
-) Er is maar 1 persoon nodig voor vrede en dat ben jezelf
-) Nederlandstalige introductie tot The Work
-) Website Byron Katie – thework.com
-) Blog van Byron Katie – byronkatie.com
-) Facebook groep van mensen die bezig zijn met The Work van Byron Katie (15.000 leden)
-) 3 aanvullende gezichtspunten op hoe je kerngeloven kunt opsporen en veranderen
-) Zelfonderzoek – Zelfkennis – Zelfrealisatie
-) De moeder van alle stressvolle gedachten, de gedachte dat gebrek kan bestaan
-) Loosing the Moon, dialogues on non-duality, truth and other lies
-) Leer je angsten te transformeren naar openheid en nieuwsgierigheid
-) 6 jarig jongetje laat zien hoe je je stressvolle gedachten kunt onderzoeken en transformeren
-) 10 veelgebruikte manieren hoe mensen zichzelf goed / beter laten voelen

14 gedachten over “Byron Katie doet – The Work – op terrorisme

 1. Johan Bosman (werktuigkundige)

  Mèt de bespottelijke toename van het aantal false flag-operaties worden die operaties ook steeda slordiger uitgevoerd. Er wordt al vals gegrinnikt: “Je suis Charlie”, “je suis Paris”……”je suis Naïve.”

 2. Douwe Bericht auteur

  How to Stop Violence in the World—The Work of Byron Katie
  https://www.youtube.com/watch?v=h0vjFb_WCd8&feature=youtu.be

  Someone from the UK calls Byron Katie and asks about terrorism.

  “Is there anyone in the world you can’t live peacefully with, no matter how hard you’ve tried? That,” Katie says, “is why there is terrorism in the world.”

  “We have all experienced that,” Katie says. “These are not extremists shooting people; they’re mostly normal people, with the normal problems. You can’t expect other people to do what you’re unable to do. You can’t expect them to change if you can’t change.”

  Given the beliefs of a terrorist, the outcome is inevitable. If you believed what they believe, you would necessarily act as they do.

  The only solution is to question the beliefs that lead to violence and to notice where the sense of horror is being generated: in the mind of the person who is horrified.

  “If there’s any horror in it, that’s the unenlightened mind,” Katie says. “It’s what you are believing about their response that is causing the hate in your world, the world of your understanding. That is where it gets horrific.”

  What thoughts are you believing that make peaceful coexistence impossible with a partner or a child? Katie invites her caller to make an inventory of those thoughts on the Judge-Your-Neighbor Worksheet.

  “Whether that person loves me or hates me, if I can live peacefully with them, that’s the end of one religious fanatic: me.”

  Website: http://www.thework.com
  Webcasts: http://www.livewithbyronkatie.com
  Subscribe: http://www.youtube.com/theworkofbk
  Facebook: https://www.facebook.com/theworkofbyr
  Twitter: https://twitter.com/ByronKatie.

  1. Pieter Stuurman

   Al het geweld op de wereld komt voort uit één basale overtuiging/misvatting: “de omstandigheden zijn bepalend voor mijn kwaliteit van leven, voor mijn geluk”.

   Alleen vanuit die overtuiging zullen mensen bereid zijn om te vechten, om daarmee die omstandigheden met geweld naar hun voorkeur om te buigen.

   Het besef dat je de kwaliteit van je leven zelf bepaalt, en dat je dus geen speelbal bent van de omstandigheden, en dat het daarom geen voorwaarde is om die omstandigheden eerst naar jouw zin te maken (desnoods met geweld) om een vervullend leven te kunnen leiden, dat besef sluit iedere vorm van geweld uit.

   1. Douwe Bericht auteur

    Ja bijzonder simpel eigenlijk als je het zo stelt.

    In die zin is de beste manier hoe we onszelf en anderen te helpen uit te vinden en te delen hoe we onszelf goed kunnen laten voelen vanuit onszelf en dus onafhankelijk van de externe omstandigheden.

    Voor mezelf zie ik het als het ware als twee stappen.

    De eerste stap is leren hoe je ervoor kunt zorgen dat de externe wereld, de fysieke realiteit om je heen je niet meer overstuur maakt, je niet meer slecht laat voelen. En dat is simpelweg door controle te nemen over je gedachtenwereld en elke gedachte die van buitenop bij je binnenkomt en niet goed voelt onderzoeken, omkeren, etc.

    Als mensen die stap onder de knie hebben dan kunnen ze zich altijd op zijn minst neutraal voelen. Triggert de omgeving bepaalde gedachten in je die je slecht laten voelen, prima dankjewel, ik heb wat te onderzoeken. Triggert de omgeving bepaalde zaken die je goed laten voelen dan is dat mooi meegenomen.

    Vervolgens is stap 2 om inplaats van af te wachten totdat de omgeving je inspireert om je goed te laten voelen ook hier zelf bewust voor te kiezen. Voor mij werkte simpelweg erachter komen dat ik de capaciteit heb om zelf goed voelende gedachten te kiezen en daarin te baden. Ik ga mezelf beter voelen en vanuit dat betere gevoel verandert ook mijn interpretatie van de buitenwereld.

    Als mensen die twee stappen beheersen, en ik ben zeer beniewd naar andere paden die hetzelfde effect hebben, dan is elke behoefte om ooit de vrije wil en vrijheid om eigen keuzes te maken van een ander te onderdrukken en te vernietigen volledig afwezig volgens mij.

   2. Aladin

    @Pieter
    “de omstandigheden zijn bepalend voor mijn kwaliteit van leven, voor mijn geluk”.

    Is wel een hele menselijke basale overtuiging! Vind dat geen misvatting anders liepen we nog in berenvellen en woonden we in grotten.
    Ik snap wel dat -jouw houding ten opzichte van- bepalend is, maar ga dat maar eens iedereen wijs maken. ‘Ja, je zit in de stront, maar dat moet je niet zo negatief zien.’
    Dat klinkt als premier Rutte.

    Als je de kwaliteit van je leven zelf bepaalt moet je soms ook zelf gewoon actie ondernemen om omstandigheden ‘beter’ te maken.
    Ander blijft alles in het gunstigste geval zoals het is…(denk aan uitbuiting, kinderarbeid, slavernij etc.)

    Maar, in Frankrijk snappen ze het al iets beter gezien het enorme achterstallig schilderwerk op deuren en luiken. 😉

 3. only you

  Het klopt dat er wel steeds slordiger omgegaan wordt met de rechten vd mens , zodat je gaat denken welke psychopaat aan de gang geweests Is?

  1. Douwe Bericht auteur

   Ik krijg uit je reactie niet echt het idee dat je de video van Byron Katie bekeken hebt. En anders heb je er dusdanig weinig van begrepen dat ik je adviseer de video nog eens rustig door te nemen en eventuele woorden die voorbij komen die je niet begrijpt op te zoeken in een woordenboek of via de google.

   ISIS is niets meer dan een door het globale maffiakartel gefinancieerde, bewapende en getrainde beweging. Het is een leger huurlingen die rondrijden in door de VS geleverde Toyota’s. Ik zou zeggen ga eerst eens op onderzoek uit wie er achter ISIS zitten en waarom die partijen doen wat ze doen.

   En ga dan daadwerkelijk The Work eens doen op al je gedachten rond ISIS, Moslims, de VS, Israel, de globale maffia etc.

 4. Treowd

  Het op tijd loslaten van gedachten maakt het dat jij ook zonder enige gedachte – in het NU kunt leven, alle
  zorgen die je meestal hebt daarin projecteer je vanuit een mogelijk toekomstbeeld een zgn mindrealiteit en daar baseer je je zorgen op. Het is logisch dat je even reflecteerd op bepaalde zaken maar als je leeft vanuit je gedachten , creeer je op die gedachten een illusionaire werkelijkheid die als het ware in het moment zelf Nu dus niet bestaat. Loslaten en erop vertrouwen dat het leven zelf veilig genoeg is en zulke zaken moment opnames zijn waarvan de kans dat jij dit mee zult maken zeer klein is ook mede omdat deze zaken vaak georkestreerd zijn is veruit de beste keuze. Ik weet het je zult het maar zijn, maar wat is de werkelijke kans ervan?

  Door in die angst te gaan leven leef je als het ware vanuit een mogelijk toekomstbeeld/wereld wat je zelf hebt gecreeerd in gedachten, het kan nooit het moment zelf – dus Nu zijn – die angst kan wel grond hebben maar is in het moment zelf dus in het NU nooit een rieele werkelijkheid. Mocht er onverhoopt in jouw leven wel iets gebeuren dan kun je ook veel sneller anticiperen op iets, juist omdat je veel alerter bent levend in het Nu. Je leeft het ware leven. Het moment Nu is eigenlijk alles wat er is waarin je ooit zult leven, al het ander creer je met je gedachten. Toekomst , verleden (dus gedachten daarover) zijn geen ware realiteit, het zijn mindfabricaties. Makkelijker gezegd dan gedaan maar het werkt zeer bevrijdend om je gedachten los te laten te observeren niet te veel denken en te genieten van het Nu waarin het moment zelf – het enige ware leven te beleven is.
  Zorg dat je dat niet mist dat is zonde… Alles wat er alleen echt is, is NU

  1. Het vijfde element

   Ja, natuurlijk is er niets anders dan NU. Toen en straks zijn slechts gedachten. Maar er zit wel een kanttekening bij. Dat NU is het eeuwige ‘waarnemen’. Je kan per definitie niets anders waarnemen dan NU. Maar het waargenomene als geheel voldoet wel aan kosmische wetten.

   Gedachten loslaten is geen kunst. En ja, het is uitermate relaxt en zo. Maar je kunt niet je hele leven gedachtenloos door het leven gaan. (Laat dat maar aan je hond over) Het is dus zaak om te weten aan wat voor kosmische wetten je leven onderworpen is. En daar moet je weer voor nadenken;-)

   1. Treowd

    Dat klopt Het vijfde element maar het is beter er maar even over na te denken en daarna terug te keren naar het Nu. Je denken en je energie even te gebruiken voor praktische doeleinden om iets te gaan uitvoeren, dan dient het brein de mens en niet andersom. Het is wat zwart wit denken om er dan vanuit te gaan om altijd gedachtenloos door het leven te gaan.

    Het menselijk brein is een prachtig gereedschap om het voor je in te zetten maar als het brein je overneemt – je het brein wordt als het ware – verlies je veel kostbare levensenergie welke zonder al dat denken juist je de kans krijgt om te her/op laden. Mensen zijn wandelende batterijen de min en plus polen lopen vanuit de hersenen via de ruggegraat door de ida en pingala (plus-min) naar de onderste root-chakra in en rondom het genetalien gedeelte (sodom & gommorah) als we teveel denken komen we energenetich gezien niet in de hoogste staat van zijn. Levend zonder overbodige energie verspilling met een optimaal energie-level in interactie met de elektro-magnetische wereld om ons heen bereiken wij als mensen die hogere staat van Zijn (geen kwalificatie)

    1. Het vijfde element

     Om het leven en daarmee de kosmische wetten te doorzien is toch weer het denkvermogen nodig. Maar je hebt een punt dat je je niet door je brein moet over laten nemen. Doch dat hangt weer samen met de wetmatigheid die aanwezig is.

     Daar ergens zit de mens in gevangen. Uiteindelijk kan je nergens anders in terecht komen dan het zuivere zijn/waarnemen. En daar hangt idd geen kwalificatie aan. Dus om dat te bereiken kom je al ver door het kwalificeren achterwege te laten.

 5. Treowd

  Er is niets wat het leven zelf zal brengen waar je niet aan toe zult zijn.

  Er is niet zoiets als het ontbreken van vertrouwen.
  Je vertrouwt altijd wel ergens in.
  Wat het verschil maakt is waar je in vertrouwt.

  Bashar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *