De kunst van goede gewoontes aanleren en slechte gewoontes afleren – Verbeter je leven met 1% per week

Recent heb ik een boel geleerd van de online lezingen en het boek van James Clear. Hij is iemand die al lange tijd het onderwerp van gewoontes grondig heeft bestudeerd en daar recent een heel helder en praktisch boek over heeft geschreven.

Hij geeft aan dat je eigen goede gewoontes ontwerpen en implementeren veel beter werkt dan jezelf op doelen focussen.
Iedere atleet heeft immers hetzelfde doel, de gouden medaille winnen. Het verschil zit dus niet in de doelen maar in de systemen, de gewoontes die een individu heeft wat bepaald of hij of zij wel of niet succesvol zal zijn.

James Clear helpt mensen met zijn informatie om voor zichzelf goede gewoontes te scheppen en onderdeel te maken van hun dagelijkse leven. Gewoontes die bijv. zorgen voor een betere gezondheid, betere relaties, meer financiële overvloed en vrijheid, etc. En daarnaast is zijn systeem omgekeerd ook net zo goed te gebruiken om slechte gewoontes af te leren.

Veel van wat hij opschrijft is op zich niet nieuw of bijzonder opzienbarend. Wat zijn informatie vooral zo waardevol maakt in mijn ogen is dat hij een heel helder overzicht geeft en daarnaast heel systematisch en in veel detail ingaat op deze materie en deze verzameling en structurering van deze informatie is daarmee bijzonder praktisch en waardevol.

Door kleine veranderingen te maken in je leven en goede gewoontes te gaan stapelen kun je op de lange termijn je leven beter en plezieriger maken voor jezelf en de mensen om je heen.

In het volgende interview kun je een goed beeld van hem krijgen en van de informatie die hij deelt. En op zijn website – jamesclear.com – kun je het eerste hoofdstuk vrij downloaden.


Zelf heb ik eerst een flink aantal interviews bekeken (zie YouTube) en daarna heb ik ook zijn boek besteld en gelezen en ben er erg blij mee.

[bol_product_links block_id=”bol_5c1f808f5a1e9_selected-products” products=”9200000075132383,1001004002651780″ name=”oki” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Het boek is nog niet vertaald naar het Nederlands maar als je overweg kunt met Engels is het boek zeker de moeite waard.

Aanverwante artikelen en informatie: 
-) Website – jamesclear.com
-) Een gezonder leven begint bij jezelf, eet jezelf gezond en oud!
-) Hoe word je 100? Oud worden in de praktijk!
-) 10 veelgebruikte manieren hoe mensen zichzelf beter/goed laten voelen
-) 7 redenen om je angst en gebrek gebaseerde gedachten te onderzoeken en te transformeren
-) De volledige formule om je nieuwsgierigheid, interesse en passie te volgen
-) Gezond, sterk en gelukkig met de Wim Hof (The Iceman) methode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *